32214
Maya
  • Peetmaya
    üdv!
    Nagy segítség kéne!
    Renderelni akarok egy scene-t, de kb 1 millió vagy annál is több face van benne és valamiért kiakad a gép render közben. Milyen memória beállításokat kell adni a mental raynek, hogy ne akadjon ki rajta?
  • Lekonel
    Thx megtaláltam utána 1ből:))
  • inz
    üdv!
    Nekem tegnap hasonló dolgot műelt: elmozgattam egy marék vertexet és amikor át akartam vágni splittel, visszamozdította a helyükre, ha nyomtam egy undo-t akkor mégjobban eltolta negatív irányba (annyival amennyivel eredetileg eltoltam pozitívba:)) Elkeseredettségemben töröltem egy rakás facet a környékén és append toollal felépítgettem szép lassan.
    -
    Lekonel: display - heads up display - frame rate
  • Lekonel
    Megvan bevált köszi:)
    Fps számot hogyan lehet kiiratni?
  • deko
    úúú, egy darabig kerestem a szkenét, hogy megmutassam neked, de nem lett meg:(
    Az csak játék volt, a kamera nézetével szórakoztam.
    Vagy 2 órát csak azzal játszottam anno, hogy belőjjem az élességet, hova fókuszáljon a kamera. ha egyszer rábukkanok a file-ra, eskü megmutatom:)
  • Peetmaya
    Oryon mi lesz ez amúgy?
  • Peetmaya
    Az oldal valamiért még mindig nem jó. Az Irix állítólag dettó olyan, mint linux, csak vannak benne jó programok.

Oryon sose találkoztam még ilyen hibával, nem tudom mi a baj:(((

Skacok, honnan lehetne mental ray shadereket leszedni? Brazilhoz voltak ilyen car, chrome, wax meg ilyen shaderek, mayaban csak blinn van, amit érdemes használni. nem tud valaki egy ilyen oldalt? lehet meg kéne tanulni programozni a shadereket:)))
  • oryon
    Hi.

Kéne egy kis SEGÍTSÉG!

Hibásan Split-eli a testet!!!
    Eddig 100x ment, de egy ideje már nem megy a ByronsPolyTool-ból a bevel, pontosabban elvégezi a műveletet, de ekkor eltűnik a test felszíne (nem a face, hanem a shade) és csak a wire maradt...
    Most már a maya Split-je sem megy minden élen...

KÁR, hogy az MR nem támogatja a PaintTool-os rajzokat, csak ha konvertálom, de az már nem az igazi...egy két dolgot kihagy a konverter :(

Még egy napom elment, de megvan:
    Oryon oldala

-Peetmaya problémájára: Java nélkül, Aldaryn tanácsára: újradizájnolva :)

Peetmaya: Nézd meg, most jó az oldal?

Youth: Megint remekeltél... (vár, textúrázás, fű :)

Boba: Milyen az Irix?
  • Boba
    ? Clipping plane-ra gondolsz? Kijelölöd a kamerát és a near és far clipping-et átállítod... mondjuk tízszeresére, és akkor jólesz valszleg. (Bár nemvagyok abban biztos, hogy erre gondolsz...)
  • Lekonel
    srácok a ködöt hogy tudom eltüntetni? hogy nagyobb dolgokat is láásak?
  • youth #4258
    Bodypaint = 3ds festőprogi, majdnem olyan mint a Photoshop csak ráfestheted egyből a tesre a dolgokat... nézd meg a videókat..
  • Peetmaya
    oks, kezdjük ott, hogy mi az a bodypaint? hogy működik? linux alá van?:)))
  • youth #4256
    Átvitte a testet bodypaintbe és már festhette is, mert amúgy ki kell menteni a testet megnyitni a bodypaintet, aztán ott beolvasni a testet, stb... szal amolyan összekötés a maya és bodypaint között hogy könnyebbe legyen a meló...
  • Peetmaya
    Micsoda??? mit csinált azzal hogy megnyomta a body paint gombot?
  • youth #4254
    Ward írja a tutort igen, cgtalk-on publikálta is az abból született képét ami egyből choice awardot kapott, a kis mázlis gyerek!!! Egyszer megölöm...
    A tutort ne a közeljövőben wárd (hehe :)) elvan havazva a mi kis barátunk eléggé, de énis várom hidd el :))

Mégvalami:
    Bodypaint 2 és maya kapcsolatáról tud valaki valamit? A gyártó oldalán vannak videók amin az van hogy mayaban megcsinálta a gyerek a modellet nyom egy bodypaint gombot és egyből űtvitte és már festhet is...
    Na erre ki mond valami okosat? :)
  • FRenkie
    Kössz
  • Boba
    Hja még1 kérdés... Ugye Te írod a renderman tutorialt? Mikor lesz látható? Tökre Renderman lázban égek, beleszerettem a programba. Most olvasom az Advenced Renderman könyvet. Még nagyon az elején tartok, még matematikáról van szó. Kb az 50ik oldalnál lehetek. Nagyon furcsa angolul olvasni a matekot, furcsamód olyanokat értettem meg, amit tanár nemtudott normálisan elmagyarázni (itt főleg a vektorokra gondolok és a mátrix műveletekre.)

Ajánlanád kezdőknek is a rendermant? Aki csak saját scenéjüket akarják szépen, és gyorsan lerenderelni? Én úgyvettem észre, hogy szépen dolgozik (aa, tesszeláció) és elég gyorsan is.

Lenne még milliónyi kérdésem, de inkább nem bombázlak vele:)
  • Boba
    Sajnos nem:( Pedíg dejólenne nekem, ha ismernél:) Elég régóta Boba vagyok, decsak magyar fórumokon. Külföldieket csak olvasok, nemszoktam hozzászólni. Tudásom nincsmeg, hogy galériát nyissak, ezért kiritálni sincs túlsok jogom másokat... szóval marad az olvasgatás:)
  • ward
    Boba: te az a Boba vagy akit ismerek?
  • Boba
    DoF a kulcsszó:D
  • Lekonel
    deko hogyan mostad el háttérképet azon a képen...?
    vagy hogy fokuszáltál a vircsikre
  • Lekonel
    okkult tudományok érdekelnek?:))
  • Lekonel
    Frenki megnéztem honlapod....Zsír:)
  • youth #4245
    Pontosan! Ez kb olyan mint a poly meg a nurbs összehasolnítása... persze értitek mire gondolok... :)
  • FRenkie
    és a végtelenségig rázoomolhatsz, nem lesz pixeles.
  • youth #4243
    Nos a procedúrális map azért igen hasznos mert memóriaszükséglete nagyon kicsi, igaz jobban terheli a procit, de mit számít ez?? :))

Hogy mikor használják a procedurális mapokat? Amikor úgy kívánja a helyzet... Boba márványpadlója jó példa. De procedurálisan lehet töréseket, piszkot rátenni, szóval kimeríthetetlen a tárház :)

Bye
  • gyraph
    Oh, koszonom. 5K.
  • Boba
    Peetmaya, akkor légyszi ismétlődés nélkül fess meg nekem egy márványpadlót egy templomban, köszi...
    Nemcsak játékokban használják az ismétlődést. Nem látszik az ismétlődés, lehet 2-3 esetleg több textúrát is alkalmazni. Aki Ross textúrái is ismétlődőek voltak, de használtak 17 layert keverve és ezért nem tűnt fel.
    (játékban 512*512es textúrák mostanában az alapok.)
  • Peetmaya
    Dekó, én nem játékról beszélek, az olyan mintha alkoholmentes sört innál, nem jó az:)
  • ullrich
    Király a lépcső!
  • deko
    hehe, na kíváncsi vagyok, egy játékban, ahol 256x256-os textúrákat használnak, hogyan oldanák meg, hogy ne legyen ismétlődő.
    Egy játék betöltése jó "hatásfokú" lenne 1024x1024-es textúrákkal
  • Peetmaya
    Olvastam egy netes textúzázó tutorialban, hogy az ismétlődő textúrákat egy és mindenkorra felejtse el mindenki, mert butaság, mindenhez rendes file textúrát kell csinálni, az úgy jó hatásfokú, úgy kultúrált...:)
  • deko
    speciel nagyon jó textúra festére. főleg a wrap (átfolyatás) miatt. nagyon jó imétlődő textúrákat lehet kreálni:)
  • Lekonel
    hm:)
    youth már lehet h kérdezték ..ez poly ugye?mármint a wár
  • youth #4234
  • FRenkie
    ez fasza. Akkor írd rá a falra mohával a neved! :P
  • Boba
    cool a tutor, még nemolvastam át csak átfutottam, de eddíg tetszik:) Mire szokták használni a 2d-s painteffect-et?
  • deko
    Youth-tesóm, nagyon jól haladsz, komolyan levagyok nyűgözve. nagyon tetszik a tornyod, és ahogy az előrendereket látom a kövekről és a növényzetről... hááát, khmm, asszem szép kis alkotás lesz a végén. Nagyon várom.
  • deko
    Látom a PFX a téma, a kedvencem a mayában:)
    Egy képecskémet beszúrok ide nektek:

Valamint egy kis infót, amit a PFX-ről írogattam kezdőknek.
    Egyenlőre csak a 2D festésről:

PFX 2D help

• youth #4229
    Hajrá!!! Csináld csak, jó lesz ez nagyon!!