32214
Maya
-
cater #29447 Jó, oké, értem.
Azért poénból csinálhatnátok egy hasonlót.Nagy sikere lenne.Ufó Budpest felett címmel... :)
Garantált a többszáz ezres nézettség....Lehet még a fókuszba is bekerülne...:)
-
Mert mi a francért tömjék tele ilyen idézőjelbe tett pofonegyszerű 'dedós' dolgokkal? Ha már egy modellezett 3d környezetbe teszed bele, amire én is utaltam, az megint más. -
cater #29445 Hát, ha ez tényleg ilyen egyszerű akkor miért nincs tele a jutyúb hasonlókkal?
-
LEgegyszerúbben After effectsben..CSinálsz egy adjustment layert kimaszkolod hol világítsa meg a cuccot,feathereled a maszkot add-ra teszed a blending modeot és teszel rá egy glow effectet,amiben beállítod,h mennyire világítson,majd keyframeled a glow erősséget és beállítod a szinét ha kell..Semmi bonyolult nincs benne..Ilyen egyszerű dolgokat, amiben 3D sincs miért kéne 3D-s progival megoldani?Ez csak egy sima glow effect.Akármelyik videószerkesztő megcsinálja. -
cater #29443 ez akár jó is lenne alapnak
mondjuk itt a parlament túl közel van, viszont a vár fölé pont ideális lenne -
cater #29442 Ha ez "csak" ennyi, tudnál csinálni ilyet mondjuk budapesti látképpel?Pl. a parlament fölött?
Kiváncsi lennék rá, hogy tényleg meglehet-e ezt ilyen hatásosan csinálni.
Kicsit szkeptikus vagyok e tekintetben.
Megemelíteném, hogy kicsit sem értek sem a maya-hoz sem más hasonló progihoz...
Persze más is megcsinálhatja, ha késztetést érez rá...:)
Egyébként ezt leadták az
ATV híradójában
Nagy show lenne az tuti...
Valaki csinálja meg légysziiii.....:-D -
Legegyszerűbben mayában
Leteszel egy gömböt(vagy oválist, amit akarsz) fehér lambert bevonattal. Kicsit megnöveled az incandescent értéket. Adsz neki egy kis halványsárga glow effectet. Aztán mikor oda jutsz, hogy villanna megnöveled a glowot. Jobb eredményért teszel a gömb belsejébe egy pontlámpát fehér fénnyel, és mikor jön a villanás megnöveled a fényerőt. -
cater #29440 Hi!
A profiktól kérdezném, tudtok-e csinálni?:
ilyet
Főleg arra gondolok, amikor villan kettőt és bevilágítja az alatta fekvő épületeket.
-
imp99 #29439 Nagy meló van főleg deadline előtt, de hidd el a pihenésre is bőven hagynak időt, mert a nyugatiak már tudják hogy egy pihent lelkileg kiegyensúlyozott ember sokkal jobban teljesít mint egy agyonterhelt. -
marha jó, fasza lehet ilyen környezetben dolgozni. a videon nyilván nem mutatják meg, hogy mekkora hajcsármeló mehet ott, úgyhogy hiába a fun, sztem ott vért izzad mindenki:D
axis video visszafele nagyon jó. kicsit olyanok az animációk, mintha ingame karakterek lennének, de az ötlet nagyon jó. -
nem ide tartozik, de a szakdogámnak szerintem fogok valami androidos felhangot adni, (meg úgyis el kellene benne kicsit mélyülnöm, és mostanában sajna nem volt rá időm), úgyhogy újra elővettem az android programozást, és ismét tesztelgettem kicsit magam. Ez lett az eredménye:
lényeg, hogy a három csúszkán lehet állítani a színt, a gomb lenyomására a fejléc háttérszíne megváltozik, illetve lent a két szürke panelben külön-külön touch érzékelés megy (mivel single touch-os a telóm, így egyszerre csak egy esetén, de a kettőnek külön koordináta rendszere van :D)
Persze maga a kód nem bonyolult, lévén még csak most kezdtem, inkább csak a UI elhelyezése volt kicsit problémásabb... pár eseménykezelő, pár lekérdezés és kész... -
Epic :)
bár annak a rejtett szobának a bejárata (eddig) egy nagy, amcsi stílusú lékkondícionáló rács volt (persze ahogy szokott lenni, volt vagy100x100 centis :D)
mindenesetre én azért félek, hogy inkább csak a fun menne általam, nem a munka :) -
Minden animációs/játékfejlesztő studiónak ilyen jól megy?Gecinagy termek,büfé,konditermek,moziterem....Akármelyik stúdiót néztem meg eddig,mind ilyen volt.:O -
montressor #29434 Ha meg nem ismertetek volna
pixar studio -
Hát nekem ez az ign videó nem jön be. Beütöm az évszámot, aztán nem történik semmi. Hiába nyomok entert vagy submitra semmi sem történik.
Megnéztem a youtube linket. Azt meg tudtam nézni, de...
Emlékeztet egy kétrészes könyvre amit régebben olvastam. Az író megírta a múltat (első rész) majd a jelen történetet (második rész). Aztán vagy a kiadó vagy az író nemtom, összekeverte a kettőt. Egy fejezet ebbők, egy fejezet abból. Gondolom, mert így két fél történetet kapsz, és meg kell vedd mindkét könyvet. Miután semmi kapcsolat nem volt köztük, vagy hogy csak visszaemlékezés lett volna, egy idő után meguntam és először minden második fejezetet olvastam el, majd minden elsőt, és a történet folyamatos volt.
Az meg halálom a filmekben, mikor hátrafelé megy a film. Az még elmegy, hogy pár másodperces hatásként gyorsan visszatekerik, és valamit megmutatnak, ami eddig rejtve volt, de hogy az egész ilyen legyen... Bár tény, hogy így emlékezni fognak rá, mint én arra a pocsék megoldású könyvre.
Ebből a szemszögből nekem sokkal jobban tetszik ez a verzió. Itt a cselekmény folyamatos
Bocs, ha ez ugyanaz, de én nem tudtam megnézni a másikat.:
http://www.youtube.com/watch?v=w-U0g8GNzkA -
jobban bejön az eredeti, visszafele játszott verzió :) amúgy jó munka, bár az arcok általánosságban nem jönnek be. azért a kislány, meg néha az apa jól néz ki :) -
imp99 #29431 Egy másik verzió...itt fordítva vannak a visszafele lejátszott jelenetek :) Ez az eredeti és sztem jobb is, mert a végén van a csattanó :)
Dead Island -
-
Peet kérdezte, hogy tudok-e valamit a vray-es SSS shaderről, mert ugye kettőnk közül én használtam többet a vray-t. mondtam hogy semmi, de megnézem, van-e valami előre gyártott shader a pakkomban. láttam kettőt, de egy harmadikat kézzel is csináltam. Hogy jobban látszódjon, hogy milyen a shader, kerestem neten egy jobb fejmodellt, és ennyi :)
Ez lett belőle:
link -
imp99 #29428 Elkeszulet egy ujabb munkaja az axis animation-nak.
axis animation - dead island -
Animálni is fogod? Vagy mi a cél vele? -
az külön textúrában megvan... -
Szerintem az ötös fasza, de mondtam ennek a baromállatnak, hogy ne borotválja le a szempilláit, nem áll jól neki:) -
Hogy kezdő vagy, nem baj, én is az vavgyok, de mayához egyvalami nagyon kell, és az az idő. Ha az nincs, akkor se modellezni nem fogsz megtanulni, renderelni pláne. A tutorial nekem nagyon bejött, de biztos más másképpen gyakorol. Tapasztalat útján lehet, ja, ha tudod, melyik menüben melyik beállítás melyik attribútuma melyik izécskének a hatványozott ráhatásának a szomszédos elemével lesz egyenértékű, ha azt a csúszkát ott a jobb oldallal szemben lévő harmadik dimenzió channelboxában feltolod, ennek eredményeképpen pedig kapsz egy boxot, amit ha kipipálsz, minden sárgán villogni kezd. Na, nekem kb ennyire jött be a tapasztalat, úgyhogy maradok a tutorialnál, ahol végigvezetnek egy projekten:) -
Én is most sasolom a tutorialt, de a korábbi fotonszámolgatós mental ray projektemhez képest elég pöpecnek tűnik, főleg, hogy beállíthatsz konkrét fényforrás attribútumokat konkrét gyártóktól. Na és a fényerőt is egyszerűbb kiszámolni, a scale használata tilos:) -
ennél erős lett a bump, meg a fényre reagálás is túl selymes...
az előző változatok jobban bejöttek:
http://magnificat.uw.hu/lightingtest/head4.jpg
http://magnificat.uw.hu/lightingtest/head5.jpg -
most Minimálisan beletúrtam a skin shaderbe (annak se nevezném, 1 fast SSS shader csak, szín, bump és spec textúrából vezérelve, de semmi bonyolult.). A modell, textúrák nem sajátok, egy scannelt fej netről...
Direkt mutatom ilyen szögből, a fényes oldala nem a legjobb (sőt), a light cache miatt pedig a zaj is ugrál a sötétben, de ahhoz képest, hogy 2-3 órával ezelőttig még nem csináltam soha bőrt, nem is rossz...
-
ezt anno kb fél óra vray tanulás után hoztam össze iszonyat alacsony beállítási értékek mellett... -
a város-dátumos fénybeállítás inkább csak parasztvakító feature, mintsem komolyan hasznos dolog :) az időjárástól túl sok függ így is, tehát nem érsz vele olyan nagyon sokat. -
Nekem fent van, de nem igen használom. Az tetszik benne, hogy alapból jól belövi magának az árnyékot. Az is zseniális, hogy városra, dátumra, másodpercre beállíthatod a napot. Ha a color korrekciót beállítod, akkor már szinte fotoreál. Ezzel csak egy baj van. Nem szeretem a fotoreált, akkor már inkább fényképezek, és nekem hosszabb ideig tart a render, mint a Mentalray Sun/Sky.
Jelen pillanatban maradok a MentalRay-nél. Meg már kezdem ezt egyre jobban kiismerni. -
én vray-t használok
nekem csak pro van: kevésbé kell értenem a renderhez, a vray elég sok dolgot elintéz kevés paraméterrel is. persze egy alap metodikát érdemes begyakorolni, de engem meggyőzött... pláne, hogy az újban van RT (realtime) szerűség az IPR-en át (nem olyan jó mint a Max Vray RT, de azért fasza). Szóval én csak abban renderelek már vagy fél-egy éve... Az MR talán memória-barátabb, illetve bizonyos körülmények közt valszeg gyorsabb is, de vray alatt könnyebben tudok jobban kinéző rendereket csinálni a meglévő, hiányos rendertudásommal is. -
ki használ vray-t mayaban?
és most egy pár napja felraktam meg tutort nézek hozzá és eddig elég meggyőző a videók alapján
ti mit tapasztaltatok? mental ray-el összehasonlítva mik a prok és kontrák? -
Kakaduduka #29415 Én nem hogy kezdő vagyok, még az sem, navigálni tudok a programban max :) De más programokkal a tapasztalatom az, hogy:
1: nagyon akarni kell, főleg ezt a 3D-t, mert az eleje szerintem unalmas és vonatott, még megtanulod az alapokat, bár ez attól függ hogy hogy teszed
2: véleményem szerint ha nem tudsz megfizetni egy rendes tanfolyamot, akkor nincs sok értelme ilyen videókra, vagy sok könyvre költeni. Ilyen kezdő szintre gondolok!
Nekem is megvan ez a könyv, már 1 éve, de 0 időm van ilyesmivel foglalkozni, így nem sokat tanultam belőle. Egyébként szerintem jó a könyv, bárhogy is vágj az ember az angolt, mégis csak vannak olyan dolgok amiket úgy jobb magyarul hallani, jobban megragad
Összefoglalva: szerintem egy immi, mesharray stb. tanfolyam jó dolog, csak piszok drága, ha nincs rá pénz, akkor a tapasztalat útján. Tutorok nézegetése, és csinálni kell. Ez persze hiányosságokat fog eredményezni, de ha nincs rá szükség, akkor mindegy is
-
A tanulás verziófüggetlen...szerintem:) -
Nem tudom, én annak idején megvettem a maya könyvet, nem mentem vele semmire, összevissza ugorgatott témákban, és egyik sem volt valami hú de kimerítő. Én a tutorialokra esküszöm, legalábbis azon a szinten, ahol én vagyok, segítenek. -
montressor #29412 Most lehet en csinalok oriasi 'forblemat', de hogy lehet extrudalni szabalyosan ferde feluletet? Az a gond, h extrudnal, ha ha a scale-t szeretnem egyik oldalra, az egesz megferdul, es nem marad szabalyos offset-szeru alakja. Mi lehet a gond? A feluletet nurbsbol konvertaltam poliba, de gondolom ez nem szamit, mert mar poli. -
kenyeresdaniel #29411 Fél évvel ezelőtt vettem meg én is, tudom ajánlani , nagyon részletes.
-
Szerintem vedd meg a nemreg kiadott uj Maya konyvet. Az magyarul is van, es az egesz programot atveszi.
Ez itten e -
természetesen alkalmas, amúgy minden maya help menüjében van egy olyan, hogy find menü... amit keresel, oda beírod, és megmondja, hol van... -
imp99 #29408