Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
amúgy attól ne félj, hogy unni fogjuk, komolyan mondtam, hogy minden szavadra kíváncsiak vagyunk... no meg az ilyen infókra... természetes, hogy egy idõ után kifogysz az azonnali érdekességekbõl, de mindig akadhat valami, amit nem tilt a titoktartás 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
ami a beszarás, hogy egy norvég srácnak köszönhetõen már kapom is kölcsön! 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Vigyázok, köszönöm! 😊

Végre magyar billentyûzet... Pár dolog még, remélem nem unjátok. Ahogy múlnak a napok úgyis kifogyok az érdekességekbõl:

Adtak egy könyvet, ami általánosságban szól az autó designról, de úgy, hogy értsed is, mi hány centi a kocsiban. Remélem "meg tudjátok szerezni", aranyat ér minden oldala! Már akit érdekel. 😊
Kezdi az általános tesmagasságok ismertetésével, ki mennyire fér el egy utastérben, testtartások satöbbi, majd alkatrészenként(!) sorra veszi, mit hova lehet eldugni a kocsiban, és mire kell figyelni. De kb robbantott rajzokat képzeljetek el a kerékrõl, sebváltóról, mutatja, hogy a gumi -tól -ig mekkora lehet, milyen erõk hatnak rá. Ezek alapján be lehet lõni a magasságot pl. Ha az ülés itt meg itt van hogyan változnak a látószögek kifelé, mennyit lehet sakkozni a kormánnyal, az autó adott részeinél milyen alkatrészek lehetnek, mindezt röntgenrajzokkal. De az utolsó lengéscsillapítót is megmutatja, mit csinál és hol van, részletesen elemzi a Hummer designt összehasonlítva egy Hondával meg ilyenek. Végigmegy az elmúlt évtizedeken, elhibázott formákat is kielemez több szempont alapján, leírja hol mennyi kompromisszum engedhetõ meg, satöbbi. Most is csak kinyitottam találomra, és pl pont a rugózást mutatja, hogy mekkora holt tér kell a kaszninak, ha megrajzolod... "Fashion dates but logic is timeless"

"H-Point
The Foundamentals of car design & packaging

by Stuart Macey with Geoff Wardle"

Egy egész könyvtárjuk van ilyenbõl, ha látok még hasznosat leírom!

Könyv

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Jol nezd meg az aprobetus reszt. Nehogy legyartani is Neked kelljen a kicsikat 😊 Amugy grat meg 1x!
Magnificat
lol...

amúgy iszom szavaidat... 😊 érdekes nagyon (és amúgy sok helyen láttam már, hogy nem görgõs egeret használnak, mondjuk maya-ban én sem használom konkrétan, csak gombként 😄)

Garou
Na itt ulok a nemet irodaban, es varom a szerzodes alairasat. Hihetetlen, de mikozben atomeromuvek dolgoznak az asztalunknal egyik egernek sincs gorgoje!

Elso honap csak kikepzes lesz, megtanitanak autot modellezni. Elvisznek majd a Daimlerhez, hogy a veteran autokat is meg az uj gepeket is eloben lathassam, es azokon fognak mutogatni, mi merre hogyan kell. Interioroket is. A Daimler sajat plug-in-jeit kell majd hasznalnom. Hihetetlen, itt mindenki csak Mayat akar, meg dicseri a programot (meg Rhino-t hasznalnak, ahova kell), egyeb software szoba sem jon naluk ehhez a concept artist feladathoz. 3-an vagyunk erre az uj reszlegre, november lesz az elso melyvizi kaland.

Ha nem vagnak ki valami miatt, akkor het vege fele leirom, mi hogyan mukodik errefele, addigra mar tisztulni fog a kep...

Magnificat
igen, velem volt ilyen, de nem tudom már hogy hogy oldódott meg... lehet, hogy pont jött egy másik maya...

haliho,
megis csak gond van a hotkeyekkel. Az a dorrenet, h beallitom, lementem, es a kovetkezo indulasnal megmarad az eredeti is. Tehat az i eredetileg valami insertkey vagy mihez van rendelve. Raalitom az inseredgeloopra, megkerdezi, h torolje-e az elozot, mondom igen, lementem, es a kovetkezo inditasnal az i az inserkeyhez is es a inseredgeloophoz is hozza van rendelve? Valaki talalkozott mar ilyennel?
az insertedgeloop megoldodott.
mi a frasz??? most meg jo, de folyamatosan nyomnom kell a hotkey-et, kulonben ha felengedem, olyan mintha rogton selection-re valtanek... Nektek is van ilyen gond? Vagy csak en szivolazok?
Nem sok ertelmet latom, de lehet videokari driver gond?
amikor insertedgeloop-ot nyomok azt mondja nem talalja az option ablakot, mi a tok van vele?
// Error: Object 'selectEditSplitTypeRadio' not found.
udv
maya 2011, ha a space-t megnyomom es kivalasztok egy nezetet, akkor ha a spacet kesobb engedem fel, mint az egergombjat, a nezet nem valtozik, csak ha az ablakba kattintok v. csinalok benne vmt. Ez vm uj feature?
Magnificat
amúgy én is inkább nagy mennyiségû adat vizualizációjára tudom elképzelni, de arra eddig is ott voltak a 3d szemüvegek, abban nem nyújt újat...

Garou
Hm, nyomásérzékenység... nem értek a lovakhoz, de kétlem, hogy tudnák hozni akár a közeljövõben azt, amit egy tablet tud ezen a téren...

Mondjuk a Bird-re raknak egy kis gombocskát, és azzal állítod... nyehh, az se lenne jó.

Mivel térben van, természetesen jobban lehet "rálátni" a modellre, ez pöpec, de a varázs lehet, hogy eloszlik negyed óra alatt. Meg ha megnézzük miket mûvelnek akár gamedev szinten a profik... gyakorlatilag bármit megcsinálnak a monitoron. Szóval nem tudom, lesz-e ebbõl hiánypótló termék -egyáltalán mi az a hiba/hiányosság /akármi amit ezzel ki tudunk küszöbölni? Biztos van(?).

Magnificat
Kihozták a Leonar3Do-t...
link

én drukkolok nekik, de szerintem ez még korán sem fogja jelenlegi állapotában forradalmasítani a dolgokat, még sokat kell rajta fejleszteni. Mint írtam, nyomásérzékenységrõl nem tudni semmit (már ha van neki), anélkül a sculpt problémás... a marketing szövege pedig néhol elég félelmetes ("a felület feloszlik akár mikrométeres vagy kilométeres polygonokra"... mintha a méret ne a kivitelezés méretétõl, illetve a megadott mértékegységtõl függene, ami egyáltalán nincs kõbe vésve (a templomomat kb 3 mozdulattal tudnám 50 méteresrõl 50 kilométeresre vagy 0.5 milliméteresre alakítani). Szóval szerintem ezzel a marketing dumával nem fogják semmi profi helyre eladni. Ha a termék eladja ennek ellenére magát, annak csak örülök 😊 Azért promózhatták volna valami profival, nem kislánnyal rajzolgatva, vagy egy kétes minõségû békával)

Magnificat
ez csalás... a civ 5 demo csak 100 körös volt, nem 150, mint amit mondtak pár hírben 😞 amúgy jó cucc 😄

Magnificat
amúgy elsõsorban a pózolhatóság miatt használtam...

Magnificat
azért, mert már megint igazad volt abban, hogy egy zbrush feature jobb, mint amit én magyaráztam neked a legutóbbi "vitánk" során 😄 Mint a ZB/mud vitában 😄

Magnificat
megnéztem pár, a legnagyobb katedrálisok adatait, az alapján lõttem be a maximális magasságot, hosszúságot, vagy pl hajó magasságát (a középelem). Peet számára mondjuk ez túlméretes (és könnyen lehet, hogy valóban 😄), de tényleg ilyen méreteket mértem 😄
Ezen kívül a maradék szemre megy. Mivel nem 100%-ban létezõ templomról van szó, és a méretek sem kellenek pontosan, így szemre elegendõ a pontosság...
amúgy ez az a kép, ami alapján csináltam az alapjait (amennyi látszik rajta 😄)

Peetmaya
miért röhögnélek ki, zspheres egy jó cucc, de a shadowbox nagyjából leváltja a dolgot. Nem minden téren, de az új feature nagyon ütõs, én azt is kipróbálnám a helyedben. Ja, és GoZ is marhajó C:

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
a gargoyle-lal ott tartottam, hogy kiexportáltam a megfelelõ tartó-szakaszt, és - kövezzetek meg, illetve itt hozzáképzelem Peet éktelen röhögését - ZSphere-rel elkezdtem basemesh-t csinálni 😄 Mivel azonban valami nem volt szimmetrikus, így kiexportáltam maya-ba, ott próbáltam kiegyengetni, de nem lett olyan, mint amit szerettem volna. Úgyhogy majd visszatérek rá 😊 ellenben nem tett egyszer sem keresztbe a zbrush, rá sem ismertem 😄

rooney8
amúgy a méreteket hogyan csinálod? 😄 mert írtad, hogy csak egy képed volt róla, de abba ugye nincsenek leírva hogy mi merre hány... 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Peetmaya
Magni imádom ezt a templomot, istenkirályos lesz, mikor elkészül.
Majd tehetnél bele olyan kis részeket, ahol letörsz 1-1 sarkot vagy élet, imitálva az idõjárás romboló hatását, szerintem az tenné igazán fotóreállá a modellt. Meg persze majd amikor lesz textúrája meg bumpja😊
Gargoyle-okkal hogy haladsz?

Amúgy mi a bioshock alaptörténete?

Magnificat
nekem a warhammer fantasy seregkönyvei vannak meg 😊 iszonyat jó kifestett figurák vannak benne 😄 no meg a rajzok... zseniálisak 😊

Garou
Ez eddig istenes! 😊

Mi mást is ajánlhatnék ihletadás ürügyén, mint a wh40k seregkódexeit, abban találnál témát eleget. 😊

Magnificat
az eddigi legjobb mûvem, szóval nem akartam abbahagyni... Csak eléggé beleuntam egy idõ után, ezért a nagy kihagyás... de most másba untam bele, szóval ismét lehet, hogy ez jön 😄

abba ne hagyd.. heti 2 orat szanj ra!!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
Ty, bár úgy lenne helyes, hogy "Nagyon szép MagniAzElõzõÉvbenAzótaLusta" 😄

Nagyon szep Magni!
Magnificat
az alapvetõ felépítés 80%-ban egy létezõrõl van (mármint 1 fotó van róla), ami a tornyot és a templom elejét illeti, a középsõ rész + hátsó az más templomok alapján, de semmi sem pontosan. Összességében a díszeket összelestem képekrõl (nagyon sok ismétlõdés van a valódi gótikus templomok esetén is), csak máshova tettem õket, illetve van, ami belsõ dekoráció volt, de én kívülre tettem...

nagyon szép
ezt a te elméd szülte, vagy ez egy létezõ templom modellje ?
Magnificat
hogy én se maradjak le a jóról (persze amilyen lusta vagyok, már úgyis lemaradtam), linkelek pár képet a templomról, ahol állt még jó régen...
kép 1
kép 2
kép 3
kép 4

még két kép renderelõdik (reggel óta 😄)

Ezekbõl csináltam jó nagy verziókat (4000x3200), bmp-ként, darabja 50 mega 😊 ezeken rajzolgatva próbálok majd ötleteket gyártani a már meglévõ dolgokra, valamint persze a low poly részekre is... még 2 kép hátra van, de még úgyis lesz órám 😊

Magnificat
Az infinite-tel kapcsolatban én sem tudok sokat, hogy most elõzmény, vagy "utózmány" 😄.

Most ahogy nézem, nincs történelmi köze az alap részekkel, ugyanabban a világban játszódik, de más idõben, ahol egy ügynököt kell alakítanunk, hogy megmentsünk egy lányt a városból... Megjelenés sajna még messze van, a Wikin jelenleg még bejelentés elõtt, de kb 2012-t mondanak...

Amúgy dacára, hogy rengeteg scriptelt eseményt láthatunk (még mindig a legjobb módszer a történetmesélésre), szerintem is nagyon hangulatos és látványos. Ezt a stílust meg egyenesen imádom 😊

Garou
Nocsak tényleg átrakták a levegõbe az új részt? Nem nagyon szoktam játszani, de a Bioschock elsõ két része nagy kedvenc. Ahogy nézem a Big Daddy-k is fel lettek tuningolva, jónak tûnik! Nagy ötlet, hogy a víz alól most megyünk a felhõk fölé...

Peetmaya
ez tényleg gameplay? eszméletlenül össze van rakva. bár csak 10 perc látszik a storyból és foggalmam sincs az egészrõl, de ez baromi jó játék lehet. teli izgalommal. minden másodperce pontosan ki van találva, baromi jó!

koszi sracok

Magnificat
10 perces Bioshock Infinite gameplay

Imádom a Bioshock stílusát... itt is vannak mármár final fantasy-ba illõ ötletek 😊

Magnificat
már most is, tekintve hogy ezek az eszközök gyakorlatilag már meglévõ funkciókat vesznek át... csak nincs pénzed az eszközökre...

Wearwolfff
Én inkább azt várom, mikor lehet majd a Mayát VR kesztyûvel és szemüveggel tolni.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Peetmaya
szerintem ez a készülék, tekintve hoyg fajtájában az elsõ példány, nyilván hiányos tudással rendelkezik, de maga a fejlesztés marha jó, jó az ötlet is, és amúgy szerintem nem volt lassúcska a fickó, zbrushban se gyorsabb senki se, tisztelet a kivételnek😄
Gz Midas, egy picit sok a glow rajta, amúgy ok. Jöhet a következõ project😄

Magnificat
még az, de én a "nyomásérzékenységgel" kapcsolatban is szkeptikus vagyok így kívülállóként... Mindenesetre biztos nem rossz, pláne nem elsõ verzióként, lehet hogy valami nagyon jónak lesz az alapja... de szerintem még nem most... a marketingurak azért ahogy hallom ismét alkottak...

Magnificat
ejha, gratula, remek kép lett... és befejezett (ami itt ritkaság, bár lehet hogy csak tõlem 😄)... pezsgõpukk 😄

Garou
Nagyon jó lett! <#pias>

A fa kérge picit fura néhol, de ennyi, nekem tetszik!

Ezt most találtam a Zindexen:

3D modellezés térben

Kompatibilitási gondok valószínûleg nem lesznek. Kérdés mennyire lesz gyors vele a munka, mert a kolléga a videón eléggé lassúcska, de szerintem menni fog az. Meg hogyan mozgatsz vele komplex jelenetet, mikor 40 szereplõ egymást takarva egy épületben növények között mászkál 50 milla poly értékben. Vagy nem tudom, lehet, hogy új reform elõtt állunk a 3D modellezésben.

nem rossz <#eljen>

the world is mine

Na tessek:
Bekam
Befejezettnek tekintem 😊 Biztos van meg kivetnivalo benne, meg lett volna meg 5letem, pl a fekvo kezebe egy koktelospohar, es integetne nekunk, egy madarka az etetobe, egy ventilator es egy szorfozo nagycsocsu bekacsaj a pocsolyaba 😊
Koszi mindenkinek a segitseget, extra koszi Peetnek!

Most elkezdtem egy leghajot, aminek a kepe meg nem alakult ki teljesen, csak huzigatom a vonalakat, meg ezt a zb fejet.

Neztem, de nem tudok rajonni. Szerintem a hierarchiaban van vm gubanc. A valat forditod, de a konyoktol mintha merev lenne a render alatt, vm constraint vagy parentezesi dologra tippelnek, de nem vagyok jaratos a riggingben...

Peet koszi: megint igazad volt. Ujra raktam a materialt es sokkal szebb lett. Hallgatok Rad persze, csak egy vegleges kepet szeretnek mar osszehozni ebbol egy kis glowval...
Üdv
Segítséget kérnék egy riggeléshez /animációhoz értõ embertõl.
Adott egy riggelt ember modell , az animáció egy egyszerû teszt , össz 3 frame , de a hiba jól látszik rajta.
A probléma az hogy ha single framet renderelek akkor tökéletes render lessz , de ha beállítom hogy 1-3 framen rendereljen akkor az eredmény valami más lesz ::S
Légyszi nézzétek meg.
http://rapidshare.com/files/420191170/2.ra
// át kell nevezni rar ra
Valaki help
Peetmaya
montressor, csináld újra a glass shadert, nézd meg a render settingsben a raytrace értékeket, és próbáld úgy a rendert.
amúgy ha rám hallgatsz, akkor ezt a projectet befejezettnek tekinted, már túl sokat foglalkoztál vele, sok tapasztalatot szereztél, sokkal többet már nem fogsz, inkább kezdj bele valami újba.

Wwolf, én a téglák beveljére gondoltam, szóval de igen!😊

Magnificat
Vagy Fresnel (bár nem értek hozzá, úgyhogy csak csöndben mondom 😄)

most hogy jobban megneztem, mintha a reflection hianyozna...