Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Végre magyar billentyûzet... Pár dolog még, remélem nem unjátok. Ahogy múlnak a napok úgyis kifogyok az érdekességekbõl:
Adtak egy könyvet, ami általánosságban szól az autó designról, de úgy, hogy értsed is, mi hány centi a kocsiban. Remélem "meg tudjátok szerezni", aranyat ér minden oldala! Már akit érdekel. 😊
Kezdi az általános tesmagasságok ismertetésével, ki mennyire fér el egy utastérben, testtartások satöbbi, majd alkatrészenként(!) sorra veszi, mit hova lehet eldugni a kocsiban, és mire kell figyelni. De kb robbantott rajzokat képzeljetek el a kerékrõl, sebváltóról, mutatja, hogy a gumi -tól -ig mekkora lehet, milyen erõk hatnak rá. Ezek alapján be lehet lõni a magasságot pl. Ha az ülés itt meg itt van hogyan változnak a látószögek kifelé, mennyit lehet sakkozni a kormánnyal, az autó adott részeinél milyen alkatrészek lehetnek, mindezt röntgenrajzokkal. De az utolsó lengéscsillapítót is megmutatja, mit csinál és hol van, részletesen elemzi a Hummer designt összehasonlítva egy Hondával meg ilyenek. Végigmegy az elmúlt évtizedeken, elhibázott formákat is kielemez több szempont alapján, leírja hol mennyi kompromisszum engedhetõ meg, satöbbi. Most is csak kinyitottam találomra, és pl pont a rugózást mutatja, hogy mekkora holt tér kell a kaszninak, ha megrajzolod... "Fashion dates but logic is timeless"
"H-Point
The Foundamentals of car design & packaging
by Stuart Macey with Geoff Wardle"
Egy egész könyvtárjuk van ilyenbõl, ha látok még hasznosat leírom!
Könyv
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
amúgy iszom szavaidat... 😊 érdekes nagyon (és amúgy sok helyen láttam már, hogy nem görgõs egeret használnak, mondjuk maya-ban én sem használom konkrétan, csak gombként 😄)
Elso honap csak kikepzes lesz, megtanitanak autot modellezni. Elvisznek majd a Daimlerhez, hogy a veteran autokat is meg az uj gepeket is eloben lathassam, es azokon fognak mutogatni, mi merre hogyan kell. Interioroket is. A Daimler sajat plug-in-jeit kell majd hasznalnom. Hihetetlen, itt mindenki csak Mayat akar, meg dicseri a programot (meg Rhino-t hasznalnak, ahova kell), egyeb software szoba sem jon naluk ehhez a concept artist feladathoz. 3-an vagyunk erre az uj reszlegre, november lesz az elso melyvizi kaland.
Ha nem vagnak ki valami miatt, akkor het vege fele leirom, mi hogyan mukodik errefele, addigra mar tisztulni fog a kep...
megis csak gond van a hotkeyekkel. Az a dorrenet, h beallitom, lementem, es a kovetkezo indulasnal megmarad az eredeti is. Tehat az i eredetileg valami insertkey vagy mihez van rendelve. Raalitom az inseredgeloopra, megkerdezi, h torolje-e az elozot, mondom igen, lementem, es a kovetkezo inditasnal az i az inserkeyhez is es a inseredgeloophoz is hozza van rendelve? Valaki talalkozott mar ilyennel?
Nem sok ertelmet latom, de lehet videokari driver gond?
// Error: Object 'selectEditSplitTypeRadio' not found.
maya 2011, ha a space-t megnyomom es kivalasztok egy nezetet, akkor ha a spacet kesobb engedem fel, mint az egergombjat, a nezet nem valtozik, csak ha az ablakba kattintok v. csinalok benne vmt. Ez vm uj feature?
Mondjuk a Bird-re raknak egy kis gombocskát, és azzal állítod... nyehh, az se lenne jó.
Mivel térben van, természetesen jobban lehet "rálátni" a modellre, ez pöpec, de a varázs lehet, hogy eloszlik negyed óra alatt. Meg ha megnézzük miket mûvelnek akár gamedev szinten a profik... gyakorlatilag bármit megcsinálnak a monitoron. Szóval nem tudom, lesz-e ebbõl hiánypótló termék -egyáltalán mi az a hiba/hiányosság /akármi amit ezzel ki tudunk küszöbölni? Biztos van(?).
link
én drukkolok nekik, de szerintem ez még korán sem fogja jelenlegi állapotában forradalmasítani a dolgokat, még sokat kell rajta fejleszteni. Mint írtam, nyomásérzékenységrõl nem tudni semmit (már ha van neki), anélkül a sculpt problémás... a marketing szövege pedig néhol elég félelmetes ("a felület feloszlik akár mikrométeres vagy kilométeres polygonokra"... mintha a méret ne a kivitelezés méretétõl, illetve a megadott mértékegységtõl függene, ami egyáltalán nincs kõbe vésve (a templomomat kb 3 mozdulattal tudnám 50 méteresrõl 50 kilométeresre vagy 0.5 milliméteresre alakítani). Szóval szerintem ezzel a marketing dumával nem fogják semmi profi helyre eladni. Ha a termék eladja ennek ellenére magát, annak csak örülök 😊 Azért promózhatták volna valami profival, nem kislánnyal rajzolgatva, vagy egy kétes minõségû békával)
Ezen kívül a maradék szemre megy. Mivel nem 100%-ban létezõ templomról van szó, és a méretek sem kellenek pontosan, így szemre elegendõ a pontosság...
amúgy ez az a kép, ami alapján csináltam az alapjait (amennyi látszik rajta 😄)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Majd tehetnél bele olyan kis részeket, ahol letörsz 1-1 sarkot vagy élet, imitálva az idõjárás romboló hatását, szerintem az tenné igazán fotóreállá a modellt. Meg persze majd amikor lesz textúrája meg bumpja😊
Gargoyle-okkal hogy haladsz?
Amúgy mi a bioshock alaptörténete?
Mi mást is ajánlhatnék ihletadás ürügyén, mint a wh40k seregkódexeit, abban találnál témát eleget. 😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
ezt a te elméd szülte, vagy ez egy létezõ templom modellje ?
kép 1
kép 2
kép 3
kép 4
még két kép renderelõdik (reggel óta 😄)
Ezekbõl csináltam jó nagy verziókat (4000x3200), bmp-ként, darabja 50 mega 😊 ezeken rajzolgatva próbálok majd ötleteket gyártani a már meglévõ dolgokra, valamint persze a low poly részekre is... még 2 kép hátra van, de még úgyis lesz órám 😊
Most ahogy nézem, nincs történelmi köze az alap részekkel, ugyanabban a világban játszódik, de más idõben, ahol egy ügynököt kell alakítanunk, hogy megmentsünk egy lányt a városból... Megjelenés sajna még messze van, a Wikin jelenleg még bejelentés elõtt, de kb 2012-t mondanak...
Amúgy dacára, hogy rengeteg scriptelt eseményt láthatunk (még mindig a legjobb módszer a történetmesélésre), szerintem is nagyon hangulatos és látványos. Ezt a stílust meg egyenesen imádom 😊
Imádom a Bioshock stílusát... itt is vannak mármár final fantasy-ba illõ ötletek 😊
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Gz Midas, egy picit sok a glow rajta, amúgy ok. Jöhet a következõ project😄
A fa kérge picit fura néhol, de ennyi, nekem tetszik!
Ezt most találtam a Zindexen:
3D modellezés térben
Kompatibilitási gondok valószínûleg nem lesznek. Kérdés mennyire lesz gyors vele a munka, mert a kolléga a videón eléggé lassúcska, de szerintem menni fog az. Meg hogyan mozgatsz vele komplex jelenetet, mikor 40 szereplõ egymást takarva egy épületben növények között mászkál 50 milla poly értékben. Vagy nem tudom, lehet, hogy új reform elõtt állunk a 3D modellezésben.
the world is mine
Bekam
Befejezettnek tekintem 😊 Biztos van meg kivetnivalo benne, meg lett volna meg 5letem, pl a fekvo kezebe egy koktelospohar, es integetne nekunk, egy madarka az etetobe, egy ventilator es egy szorfozo nagycsocsu bekacsaj a pocsolyaba 😊
Koszi mindenkinek a segitseget, extra koszi Peetnek!
Most elkezdtem egy leghajot, aminek a kepe meg nem alakult ki teljesen, csak huzigatom a vonalakat, meg ezt a zb fejet.
Peet koszi: megint igazad volt. Ujra raktam a materialt es sokkal szebb lett. Hallgatok Rad persze, csak egy vegleges kepet szeretnek mar osszehozni ebbol egy kis glowval...
Segítséget kérnék egy riggeléshez /animációhoz értõ embertõl.
Adott egy riggelt ember modell , az animáció egy egyszerû teszt , össz 3 frame , de a hiba jól látszik rajta.
A probléma az hogy ha single framet renderelek akkor tökéletes render lessz , de ha beállítom hogy 1-3 framen rendereljen akkor az eredmény valami más lesz ::S
Légyszi nézzétek meg.
http://rapidshare.com/files/420191170/2.ra
// át kell nevezni rar ra
Valaki help
amúgy ha rám hallgatsz, akkor ezt a projectet befejezettnek tekinted, már túl sokat foglalkoztál vele, sok tapasztalatot szereztél, sokkal többet már nem fogsz, inkább kezdj bele valami újba.
Wwolf, én a téglák beveljére gondoltam, szóval de igen!😊