Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
akkor ezekszerint nekünk olyan 4 normális mag (pl relatíve olcsón Athlon X4) elég jó kompromisszum lenne.
felteszem olyan 3 óra körül lenne a renderidõ, viszont jóval olcsóbban,,, 24 körül van dobozos 3 GHz-es 640-es Athlon X4, vagy 33-ért 955-ös 3.2-es Phenom II 6 MB L3 cache-el
vagy intelbõl 45 körül négymagos Core i5... LGA-775-ös procit azért már nem vennék (c2q), noha teljesítményben máig ott lenne a jók között, azért már nem lehetne õket túl sokáig megtartani...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Most mértem össze az otthoni és a céges gépet, mi a különbség renderidõben... én is fejleszteni akarok.

Otthoni gépnek (AMD X2 4000-es, 4 GRam, 8600XT) volt a scene 6 és fél óra. A gömbtankról csinálok egy thumbnailos rendert, fg és aoc volt bekapcsolva. De viszonylag nagy texturák, sok ojjektum, kb 1.5 milla poly, nagy felbontás (1680-1050), sampling 2-0. Fg map elõzetesen nem készült.

Céges gép a létezõ leggyorsabb 8 magos proci, 24 GRam, meg a legbrutálabb kártya. A samplinget feljebb raktam 3-1-re így volt neki 70 perc. Gondolom GI-vel jönne ki igazán a különbség, de én kissé többet vártam. Amennyi különbség van köztük árban, annyival nem volt gyorsabb. Mondjuk a 12 millió polys bescannelt kocsit úgy forgatja mintha ezer poly lenne csak, de ilyet otthon úgyse sokszor próbálna az ember.

Nyilván minél gyorsabb annál jobb, de animációnál így is trükközni kéne, állóképnél meg én kibírom a plusz 5 órát, ha arról van szó. Szóval csak odafigyeléssel Wolf szerintem, de ezzel gondolom nem mondtam újat.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Sztem programozni mindenkeppen tudni kell en az xna val szorakoztam az is nagyon jo volt meg c# eleg jo kis nyelv nem bonyolult.
Ez a tv-s dolog meg mindenkeppen hd-s kabel kell en eloszor azzal voltam de ott nem tudod rendesen allitani a kep meretet szoval kilognak dolgok ezert mindenkeppen olyan tv kell aminek van rendes csatlakozoja meg valami normalis frekvenciat is tud.

the world is mine

Wearwolfff
Egyszer két hétig én is csak tévén tudtam mûködni. Csak svideón-composit kábellel tudtam rákötni, és kurva szar volt, majd kifolyt a szemem tõle. Viszont sosem néztem annál több sorozatot, és filmet egyszerre végig. Viszont ezt a kombinációt dualban nem tudom használni, csak spanban.

Na úgy néz ki, hogy miután megvették a telket, akkor befolyik a számlámra pár nulla. Nem fogom elszórni, de asszem veszek, egy négymagos masinát, 8giga rammal, és akkor elkezdhetek foglalkozni az UT val. Múltkor megnéztem Az Eat3D introduction tutort róla, és azt kell mondjam veszettül érdekel. Csak még azt nem tudom, mennyire kell hozzá tudni programozni. Úgyértem, ha megadod a muksónak, hogy ellenség, akkor úgy is viselkedik, van a rendszerben MI?

Arra gondoltam, neki kéne állni lemodellezni a pesti belvárost, aztán kéne venni egy régi Need for Underground1 motort, és összedobni egy jó kis versenyt. Vajon meddig tartana garázsfejlesztéssel?? 10év?

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

eloszor nekem is furcsa volt de meg lehet szokni amugy ez is olyan dolog hogy kinek ez kinek meg az jon be 😊

the world is mine

Magnificat
32"-os kijelzõ nagy az arcomba, az pedig, hogy 2-2,5 méterre legyek a kijelzõtõl, helyileg sem megoldható, és az ötlet maga is zavar (persze hosszabb távon lehet hogy megbarátkoznék vele...). Jelenleg max 24-es monitort vennék (az még szép nagy, de nem kellemetlenül nagy), egymás mellé tennék vagy kettõt és jóccakát... 😊 szerintem TV-t úgy ahogy van nem fogok késõbb venni magamnak (család esetén vennék), a gépet áll szándékomban erre használni.

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
hát nekem most a múlt héten meghalt a monitorom, úgyhogy nincs más, csak tv-n tudok gépezni. Nem vészes, de az lcd még nem az a minõség, ami vetekedhetne egy monitor adottságaival. Hiába a 60Hz, látom, hogy vibrál, meg a pixelek sem olyan élesek. Nézegettem mostanság áruházakban ezeket a 32"-os led tv-ket. Nagyon súlyos áruk van, az igaz, de már olyasmi minõségben mutatják a képet, mint a monitor, az ilyen méretû monitorokhoz képest pedig fele árért megkapod õket. Arról nem is beszélve, hogy papír vékonyak, könnyûek és baromi jól néznek ki.
Szóval majd egyszer, ha lesz rá pénzem, akkor beruházok egy ilyesmire, de egyelõre a monitorom szervízben, és ha kész, maradok annál.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

pedig jo es en is szekben ulok 😄 van neki videokartyas csatlakozasa es marha jo a kepminoseg plusz folteheted a falra es a monitor hejere is pakolhatsz mindenfele cucokat.

the world is mine

Magnificat
TV-n soha az életben nem gépeznék, max csak akkor, ha valami HTPC-rõl lenne szó... mindennapi használatra kizárt dolog... filmet nézni jó rajta, de netezni pár percnél tovább nem lennék rá képes... netezéshez nekem ülnöm kell (székben 😄). ennek ellenére a 2 monitoros felállás istenkirály! 😊 a 21+19"-omon anno én is nagyon jól éreztem magam, de halálukkal sajna visszaköszöntött az 1x22", ami szintén nem rossz, de azért kéne még egy belõle (pláne ha pivotot tudna, az lenne az álom 😄. ) Pivothoz hasonlóhoz még nem volt szerencsém, csak egyszer, ahol fizikailag volt 90 fokkal elfordítva rögzítve a falhoz, de mégis csak kultúráltabb lenne, ha az állványán lehetne forgatni 😄 Ehh de lehetne úgy kódolni (haverom a Nokia-Siemensnél így programoz 😄)

en mar regota tv-n gepezek nekem jobban bejon 😊

the world is mine

Wearwolfff
Öregem, öcsém már három hete elutazott, nekem meg csak most jutott eszembe lecsapni a monitorára. Igaz, hogy az enyém 19 az meg csak 17 colos, de akkor is most 2048*768 van. Viewport a nagyon, outliner, layer, attribute, meg minden egyéb a kicsin. Áááá, ég és föld, ég és föld. Csak ne holnap jöjjön haza. Asszem elkezdek gyûjteni egy monitorra.

zsir eddig<#eljen>

the world is mine

Wearwolfff
Akkor így néz ki a kép ez a része már biztos.

A villamos túloldalán, vagyis víztorony körül panel-lakótelep lesz. Amolyan két városnegyed határa. Az utca másik oldalára kerülõ házakat még el kell készíteni, de elõbb a panelházakat teszem be, mert a hátteret asszem külön kell renderelni, mert nincs elég memória.

Te ilyet még nem csesztem. A legelsõ házat amit csináltam áthelyeztem másik oldalra. Ezzel még nem is lett volna baj, csak a move tool, objecten volt és nem worldön. Így az egész épület el lett cseszve. Hogy miért nem vettem észre? mert csak az alap volt látható mikor mozgattam. Az egész épületet össze kellett legózni, mert nyomtam rá egy freeze-t mielõtt észrevettem volna.

Az is jo otlet devianton en is lattam mar sok 3d modelt amire photshopban festettek aztan 😊

the world is mine

Wearwolfff
Dehogynem, ha már nagyjából készen lesz a kép. Meg még azt sem tudom, milyen színû legyen. De az is lehet, hogy majd Photoshop festés lesz a szürke alapra. Egyszer láttam valakit így csinálni. Renderelte az Alap szürke színt, a speculart, árnyékot, az AO-t, z-dephtet. Aztán bele Photoshopba és a textúrákat ráfestette a képre.

Vagy megpróbálom ezt is azt is.

nem texturazod?

the world is mine

Wearwolfff
Én is befejeztem ezt a villamost.

Ennél jobb nem lesz mostanában. A futómû nincs kész, mert még nem találtam olyan képet amin jól látszik a dolog. De most egyébként sincs rá szükségem, majd valamikor késõbb újra elõveszem.
Viszont pár egyszerû panelházzal a háttérben veszett jól nézne ki szerintem.

Magnificat
mármint számukra 😄

üdv
elkészült az okatatóvideo sorozat következõ része, jelenleg még hang nélkül
Életem 2. animációja XD , és még kettõt kell csinálnom pár héten belül
Egy állatkerti séta szimulálása a téma.
Akit érdekel lesse meg.
Az állatok nem mozognak csak toporzékolnak , az is elég ahhoz hogy eléggé élethûnek hassanak.
http://rapidshare.com/files/427791035/allatok.avi
Wearwolfff
Még én sem tudom mi lesz a vége. Naponta jönnek elõ újabb ötletek, de azért nagy vonalakban már tudom, hogyan fog kinézni. Még csak az utca egyik oldala van kész. Kéne még pár ház, egy templom, meg jó sok autó, esetleg egy motor, járókelõk, növényzet. De ennyi memória nincs a világon. Viszont már ismerkedem a composit programmal, ha már egyszer járt a mayához. Majd kitalálok valamit.

Annyit tudok, hogy a textúrát azt mindenképpen festeni szeretném, hogy ne legyen valósághû reprodukció, hanem olyan, mintha egy játék lenne.

Magnificat
love 23
joy 32
wow 27
mad 159
sad 58
fear 5
neutral 18

Garou
Hajra Wolf, kivancsi vagyok mi lesz a vege!

Nezem ezt az Eve Contest legjobb 15-jet a Devianton... Verseny utan rinyalni -foleg resztvevokent- nem igazan szerencses, de en eleg tragya kepet adtam le, ugyse nyertem volna, igy megtehetem. 😊 Szoval elnezve a beerkezett munkakat, nem kicsit vicces nehany dontos urhajo... Morci is pl az artistpub-world3d-rol is siman kimaradt meg nehany nagyon profi gep is. Mindegy, a zsuri biztos jobban tudja, mondjuk paran ahogy nezem a forumon is hangot adtak velemenyuknek, bar sokra aztan nem mennek vele.

jol nez ki 😊 <#eljen>

the world is mine

Wearwolfff
Hát újracsináltam ami elszállt. Jelenleg így áll. Az ablakokat lekerekítettem, és már éppen a testet formáltam volna az ablakokhoz mikor megesett az eset. De így már utólag valószínûleg nem is fogom smooth-olni, majd arról normal mappolni, mert minek, ez is messze lesz a képen, szóval bevellel oldom meg. De még így van ahogy van.

Magnificat
megesik->mentés gyakran (vagy automatán)

ismeros 😊 reszvetem

the world is mine

Wearwolfff
Szarszemét életbe. Automata víruskeresés elindul. Maya összeomlik. Mentés jó régen.

Magnificat
nem is olyan vészes 😊 Láttam már rosszabb, fizetett munkát (ami persze egy dolog). Nonprofit célra, elsõ animációként kezelve a célnak megfelel reméljük 😊

😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Természetesen nonprofit 😊
Elsõ animációm.
Szakdolgozatomhoz lesz. Ez a minõség már megfelelõ egy Bsc szakdogához a konzulens szerint is XD
a szandek nemes...
kivitelezes borzalmas (szakmai szemmel). remelhetoleg nonprofit munka.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Üdv
Gondoltam megosztom veletek az animációt amit készítettem.
http://rapidshare.com/#!download|284|425129434|muzeum.avi|47443
Nem röhögni !. Értelmileg sérült gyerekeknek készült oktatóvideó.
Magnificat
bár nem használtam, de felteszem, csak szokni kell... a 3ds max után a maya is fura volt a millió menüjével és irányításával, de elég hamar beleszoktam... most meg már ügyetlen vagyok másban 😊

Alias használnék ha boldogulnék vele😊
nyitottam egy topicot is korábban ezügyben:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1286618628
Az Alias tökéletes lenne (ha jól konvertálható belõle Inventorba a cucc), de kurva szar a kezelése.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Wearwolfff
Én meg most egy villamost készítgetek. Igaz poligonban.

Magnificat
így van, az Alias hajdanán a maya-t készítõ cég neve volt, amit késõbb felvásárolt az Autodesk (mint minden mást is kb 😄), és különbözõ részfeladatokra bontotta a programjai tudását, és ezek alapján adta ki õket... formatervezõk között én is sokat hallottam már az alias surface-t. ott, ahol nem jó a poligonális modellezés... de autodesk alias termékekbõl is van egy pár: Autodesk Alias Design,Autodesk Alias Design for Inventor,Autodesk Alias Surface,Autodesk Alias Automotive...

Garou
Esetleg ICEM Surface modellezot... Sokak szerint mar elavult, de itt van par profi, akik ha valami gyorsan kell, akkor azt hasznaljak.

Garou
Nos, szerintem nem ugyanaz a ket program, de lehet, hogy tevedek... Bar en ugy tudom, hogy az Autodesk itt a nagy felvasarlo.

Ha Surface-ekkel akarsz dolgozni, akkor hasznald az Alias Surface programot, ne a Maya-t. A fomratervezok koreben azt hasznalja mindenki design elemek letrehozasahoz, meg a Rhino-t (ezt is ajanlani tudom). Jo, nem mindenki, de 90% biztos.

Úgy tudom az Alias, amit Én használok az tulajdonképp MAYA, mert tavaly felvásárolta a MAYA-t.
A kezelõfelülete más.
Na ilyesmit kellene pofásan megcsinálni:
[sajna az Inventor nem erre lett tenyésztve<#zavart1> ezért nem képes erre.]

[/url][/img]

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Magnificat
reméljük... bár az alias-ban nem vagyunk nagyon otthon...

lol <#idiota>

the world is mine

Pár hét és a tenyerembõl fogtok enni.
Sith nagyúr vagyok😊

Magnificat
befogadni persze hogy befogadunk, csak kérdés, hogy mennyit látsz montanában pl engem vagy Garout a környéken 😞 sajna eléggé beütött a sok feladat...

de remélem befogadtok😊
úgy 2000 HSZ-t már végigolvastam

invetorban nyomulok amúgy

3 eves hozzaszolas lol....

túl keskeny... a szán is meg a tok is, de amúgy nagyon szép.

ohhhh
Jó helyen járok<#nevetes1><#nevetes1>

Üdv.
Én Alias 2011-et használok.
kérdésem: a MAYA a Surface-ekkel hogy bánik.
Könnyen lehet STEP-be vagy valami más uni-formátumba tenni a saját formátumát?
Fõleg gépjármûvek (buszok) formadarabjait akarom vele megcsinálni, de a felhasználói felület hááááááát...

Üdv
Win 7 alatt találkozott már valaki olyan problémával hogy a panelek egyszerüen nem jelennek meg ?
gma x3100 integrált vga van a gépben ,ezmiatt lehet ez a hiba. De xp n minden ok volt.
Magnificat
nem rémlik, hogy tapasztaltam volna...