32214
Maya
  • Peetmaya
    Nya kis "sss" teszt:))

alap shader

translucency belőve...

vélemény, kritika satübbi jöhet, jöjjön!
  • Peetmaya
    gnomon videókban egy egyszerű translucency map-al fake-elik az sss-t. az miért nem jó nektek? miért van mindenki GI meg FG mániában, meg sss meg tökömtuggya mi még. Marha szép, meg minden, de meg lehet oldani másképp, egyszerűbben is.
    na mind1, utólag Boldog szülinapot mindenkinek:))))
  • youth #4386
    Nebeszélj!!! :))
    Linkel megdobnál ha szépen kérem?
  • Aldaryn
    Abban a CGTalk threadben már a skin shadernél tartanak... :)
  • youth #4384
    Most elkezdtem végigolvasni a CgTalkot ahol SSS leledzik :))

Nézd meg ezt! Hogy kéne feltenni? vagy ez csak demo???
  • oryon
    Az a csillagjegyem :)

Utánanéztem, semmi :((((
  • youth #4382
    Küzdj mint egy oroszlán!!!! :)
  • oryon
    Köszi a tippet...utánanézek.
  • oryon
    Ja...:( már nekem is kijött a hiba...egy alig átlátszó anyagnál már a közepe világított, míg a vékonyka csápjai elsötétülnek...mintha fordítva müködne...

Youth: Nem adom fel :) MR-rel is mennie kell!
  • youth #4379
    Max és brazil... Brazillal másodpercek kérdése az egész, de most megpróbálok kitartani a maya mellett...
  • FRenkie
    a múltkori angelina fejednél jól belőtted...ja vagy az még max volt? :)
  • FRenkie
    ez csak sima fénytörésnek tűnik...
  • youth #4376
    Hát ezaz, ez nem azaz 'igazi' SSS, nekem arra kell hogy skin shadert csináljak... De hogyan??? Ha nem jön össze akkor fake dolgokat kell bevetni :/ de jó lenne rájönni hogy megy...
  • Ryleh
    hivatkozva a #4369 bejegyzésre : a feltöltés kész....letölthető
  • nenad
    szerintem ez inkabb abszorcio mint sss. Marint a kinezet utan.
  • Aldaryn
    Az egyetlen gond ezzel, hogy, mint azt a pl. a MR tutorban is írja az illető, ez egy félig fake megoldás. Csak fokozottan átlátszó anyagoknál mutat igazán jól, egy skin sahdert nagyon nehéz belőni vele. Az SSS-hez a volumetrikus shader SSS képességét használja ki, az pedig hajlamos arra, hogy a "vékonyabb részeken" átteccőbb, mint a többi helyen. A CGTalkon van egy nagyon jó MR SSS shader tweakelés topic a MAX fórumokban, ugyan ezt az utat követve, és már nagyon szép eredményeknél járnak.
  • Aldaryn
    Ja, ja,... aj, de Mikor má' mikro má' kééremalássan! Miko' má'??
    Mayához is lesz? :) Wow. Cool.
    Egyébként továbbra is mint Aura fluid dynamics engine emlegetik. :) Mindjárt az elején is ezzel indították, hogy egy "fluid dynamics engine"-t írnak, mert azzal jól lehet reprezentálni a tűz/füst karakterisztikáját.
    Hát, a múvikat elnézve, üt, mint seduxenre a sör.
  • oryon
    Javítás: ezzel=ezt

Ja és ez nem FAKE :) (legalábbis egyből belassult a render :)
  • oryon
    Megcsináltam. Mi a gondod ezzel, szerintem SSS-nek elég jó, nem?
    A gömbön (szal az izén :) jól látható, hogy a csápjainál már sokkal "világosabb...

Miért nem ezzel a leírást mondtad nekem?! Ez már vagy 2 hónapja megvan, csak - anno az első részét (volume Caustics & Volume Scattering) az író nagyon elrontotta és egy ídeig eltartott kijavítani - elfelejtettem...:(
    Le a kalappal az MR előtt könnyebb ez az SSS mint gondoltam :)
  • Ryleh
    hali...Akit érdekel a DIGIMATION DARWIN az reggeltől leszedheti onnan ahol a Total textures 1-3 cd volt feltéve.AZ IGAZ , hogy 3ds max -hoz van de nagyon sok textura,állatalkatrész van benne,tollazat,bőrök,stb/ FTP /14x15 MB...cca:1 hétig lesz fent a szerveren....jó töltögetést
  • oryon
    Ja, ja :)
    Mindjárt megcsinálom és talán még ma visszajövök...

Arra a képedre (is) emléxem. A Kritikusok is poénra vették...én is egy jót derültem mikor az M16 mellett előálltál vele :))))))
  • youth #4367
    Na ez hamar megvolt, tahát: a nyakörves pontyika :))))
    Tisztában vagyok a hibáival, ez egy régebbi munkám azóta már fejlődtem remélem, pusztán érdekességből linkeltem be, hagy legyenek képek a fórumba. Én cseszegetlek titeket én meg nem rakok be... hát nem... :))
  • youth #4366
    Hali

Aki még nem látta volna a ponytomat:

A textúrához élő halat vettem és lefotóztam... aztán összevágtam PS-ben, hú mennyit röhögtem magamon hogy mekkora egy idióta vagyok, talán április 1 szellemiségéhez való :)
    cgtalkon szinte csak röhögtek a pofámba, szal vicces lett az egész...
    Aztán indultam vele Hunkiricsiék versenyén. A pályázat neve: fegyverek, tehát szegecses nyakörvet csináltam a halnak és egy kéz suhintott vele, ha megtalálom a képet belinkelem, nem mindenki érezte benne a poént pedig annak szántam... :/
    Pár további kép...
  • youth #4365
    http://www.motiondesign.biz/sss_start.html

Szeva én ezt próbálgattam, de valahogy sehogy nem jön össze az hogy ott érvényesüljön ahol vékony a test... mindenhol ugyanolyan :/
    Segíts!!! :)))
    KÖszi!
  • oryon
    Hi.
    Aki még nem látta volna Pixar első animációját, a lenti címen megnézheti...nagyon aranyos :)
    http://209.61.233.95/d21/tartalom/1055960027/pixar320.mov
    /kb. 8MB/

A bevezetőszöveg (lefordítottam :):
    "1986-ban a Pixar Animation Studios bemutatta ezen első filmjét.
    Ez az amiért egy ugráló lámpa van a mi logonkban."

-Elhasználtak egy "világot". Szereztek egy nagyobbat :)
    Szvsz ez a gondolkodásukat is takarja: 'csináltunk egy animációs filmet...na és...holnaptól úgyis egy jobbat alkotunk' :)
    A végtelenbe...és tovább = CG :)))))

Youth: Sajna rossz hírem van...müxik, de vagy 2 órán keresztül ( megint nem aludtam ki magam :( ) szenvedtem, hogy valahogy a vékonyabb részeken legyen nagyobb a hatás. A dolog túl Fake, hogy tovább vesszödjek vele. Szvsz jobban járunk, ha az MR-rel csináljuk meg...az biztos szebb, csak kéne egy leírás róla :)
    Próbálj Te is körülnézni, én is megpróbálok keresni.
  • Peetmaya
    Nenad várunk még ilyen híreket, mert ez MARHA JÓ! Mikorra várható amúgy a plugin nem tudsz valami pontosat?
  • nenad
    aura, tuzgeneralo plug max/mayahoz, hamarosan.
    http://www.chaoticdimension.com/news/
    kukkanjatok be a galeriaba van nehany nagyon utos rovid muvi.
  • oryon
    Már emléxem, te csináltad a Final Gathering VS. Ambient Occlusion-t. :)
    Az FG-s képed megfogott. Szürke az egész, csak a fék piros, akár a Shindler listája -ban (asszem így írják) - persze ott nem a fék volt piros, hanem egy kislány esőkabátja...
  • oryon
    Már mindenütt kerestelek :)
    Köszi a képet és a tanácsot, bár e képet és még egy párat már régebben begyűjtöttem tőled...csak elfelejtettem :)
    Asszem a lassúsággal nem lesz gond, már az elejétől kezdve igen aprólékosan dolgozom ki. De mivel nincs a közelben egy eredeti - pláne a garázsomban :), sajna csak pár képből tudok dolgozni, és azon részeket amiket nem látható rajtuk csak találomra tudom megcsinálni :(

Boba: Idézet Deko-tól:
    "Szia, esetleg hívd fel ezt a dekorációs szaküzletet, náluk aztán van minden csuda:
    http://www.rozadekor.hu/

ha itt nem találsz és nem tudnak segíteni, probálj más dekorációs szaküzletben utána érdeklődni:
    http://dekoracio.lap.hu/index.html"

Youth: igyekszem :)
  • Sound
    Oryon: http://s0und.uw.hu/eleanor_wire.jpg :) sok sikert verdához. Annyi jó tanácsot tudok adni a cobra-hoz, hogy lassan haladj a modellezéssel, mert igencsak csalafinta formái vannak neki is, és szokat lehet szopni, ha valamit kifelejtesz. ;] gl
  • youth #4358
    Köszi a fordítást.
    Egy másik módszerrel összejött az SSS de nagyon gagyi, nem tudom megcsinálni azt hogy minta hús lenne, mindenhol ugyanolyan, pedig az kéne hogy a vékony részeknél (mint pl a fül) erősebb legyen ez a hatás...
    Jólenne ha elményednél kicsit benne Oryon mert meghalok ha nemtudom meg hogy lehet szépen megcsinálni!! :))
    Brazillal olyan szép sss-t lehetett csinálni mayaban meg itt szopok :(
  • Boba
    Doh, Lekonel már válaszolt... mialatt nem frissítettem már válaszoltak, sorry.
  • Boba
    Dekorstúdió címét megköszönném:) Hd vs Honda indoklás elfogadva:)

Youth: Zoomulj rá kicsit jobban a tüskék labdádhoz a perspektívikus nézetben. Nézz, és csinálj egy Teszt rendert.
    (Többet sajnos nem tudok segíteni... SSS-hez nem értek, max az angolhoz.)
  • Lekonel
    "Get a liitle bit closer to your spiky ball in the
    Persp. View and make a Test-Render ..."
    "kerülj közelebb a gombodhoz a persp. nézetben és készits, nézz egy teszt rendert róla:)
  • oryon
    Érdekel, de nem sok időm van... még ma megnézem...
  • oryon
    Mindent a retro feeling jegyében írtam. Ha akkor A Wankel motor lett volna minden kocsiban - ami 3x nagyobb teljesítményt adott le - akkor nem az Otto rendszert imádnám.
    Szal érted, ha anno egy Honda chopper lett volna a "divat", akkor az tetszene...persze a MAI felhozatalból én is inkább egy sportmotort vennék, mint egy choppert. De az már nem retro :)

Ha kell gömb ne adjam meg a dekor-stúdió internet-címét????
  • youth #4352
    "Get a liitle bit closer to your spiky ball in the
    Persp. View and make a Test-Render ..."

Ez mit takar?
  • youth #4351
    FOntos lenne de nagyon ez az SSS!!! Vagy ha van jobb plugin erre osszátok meg kérlek velem vagy bármi!!
  • youth #4350
    Valaki nem segítene ez ügyben????
  • youth #4349
    De pont ez a lényege!
    Csak ha 40 fotóból áll össze akkor 40 x 8 vagy 10 az sok!! HDRI-t inkább fémgömbel, tükörgömbbel (ha van ilyen nevű :)) csinálják így összesen csak 20 fénykép kell vagy annyi sem...