32214
Maya
  • Boba
    HDRI-re úgy nemlenne jó, hogy megcsinálom a panorámaképet mondjuk 8-10 exposure beállítással?
  • youth #4347
    Nos én már csináltam panorámaképet és nem kell ahhoz gömb... Ha jó az objektív, nagy látószögű 40 képből Stitcherben össze lehet rakni és nagyon szép, nagy felbontást kapsz, persze HDRI képre ez alkalmatlan. De panorámára jó...
  • Boba
    Olyanból jelenleg csak piros van... az nemhiszem, hogy jó:( de majd meglesem.
    thx
  • PaniC-
    "Vagy tessék normális fényképezőt venni ahol lehet állítani a zársebességet vagy az exposure-t... Én pl csinálnék a szombáról hdri képet simán, ha lenne krómgömböm:)"

karacsonyfagomb...
  • Peetmaya
    ugyanmár, Polski fiat a legjobb vagy villamossal járok és még benzinre se kell költeni:)))
  • Boba
    HD-t biztos nem vennék... akkor már inkább egy Honda chopper. Az nem esik legalább szét a lábam közt:P
    Ha harley-nél az a feelinges, hogy útmentén javíthatod, és egy elavult motor van benne ami lassú, nemigazán nyomatékos akkor hajrá. Szépen néznek ki az oké, de mint mondtam chopperben inkább Honda. De ha motor, akkor Yamaha-R1. Itthon a legnagyobb motor ami van az egy Fazer600as. Az is szép motor, megy is rendesen, de mégsem mondanám azt rá, hogy sportmotor.
  • oryon
    Ha motor akkor Harley-Davidson: egy régi stílus képviselője és szintén tradiciónális :)
    Persze elviselnék egy mostani motort is :)
    Vagy egy "olcsóbb" (3-4 milla) kerékpárnak is örűlnék. A márkája mi más mint Porche :) mert van ilyen is.

Döbbenet:
    60-as évek:
    Mo. : Trabant (= P70), Skoda, stb.
    USA: Ford Mustang, stb.
    "Mond, te kit választanál?"
    A skoda védelmére: tradiciónális :)
  • Boba
    Nekem meg a Viper lenne... előtte meg vennék egy Yamaha R-1et:) Mert nekem meg a motorok állnak kocsik előtt...
  • oryon
    Ez így van...nekem már a film előtt is tetszett a kocsi. A tuningolt sem rossz, de SzvSZ az igazi az amin nincs semmi változtatás az eredetihez képest.
    A kedvenc kor amit nem élhettem át, sajna, az amerikai 70-es évek. A kor amikor az autók tiszteletet kaptak és sok benzint, mert olcsó volt :)

Azért a "csak pár darabos" Dodge Cobra sem rút kiskacsa csak kevesen ismertik. Múltkor volt a tv-ben, hogy az akkori Dodge igazgató az utolsó 20 db be nem fejezett csak vázt és kasznit hogyan mentette meg. Később minden pénzén azon volt, hogy mindet méltón befejezze.

Ha kocsit kéne választanom 2000. év után akkor egy Viper lenne, persze csak a Porche után, mert nekem az tradiciónálisabb :)
  • oryon
    De hamarosan kiderül: kérek képeket Soundtól :)
  • Boba
    A Shelby-nek nemkell film, hogy menő kocsi legyen:) Amiban nagy kultusza van neki, amit meg is értek. Nagyon szép és stílusos kocsi a Cobra, nekem nagyon tetszik.
  • oryon
    Mindezt leírtam a #4311-es hozzászólásnál: az a film a Tolvajtempó lehetett az Eleanor-ral, de az tuningolt 500-as. Nekem egy retro kell.
    A Shelby Cobra GT 500 nem olyan konkrét megnevezés mint most pl.: Audi A4, több altípusa volt, és nem minden altípusnak van külön neve. Pl.: van a KR altípus, de egy az egyben van arra hasonlító sima 500-as is!

Frenkie: SzvSz köszi :)

Youth: szavadonfoglak :)
  • FRenkie
    SZerény Véleményem SZerint.
  • youth #4335
    Tökéletes! :)
    Csináld csak és árassz minket el képekkel...
  • nenad
    tuti hogy ezt csinalta shelby cobra emlekszem ra, valami filmeben is ez volt a meno kocsi ;)
  • oryon
    Jó lesz a wire???
  • oryon
    Köszi, DE a SZVSZ micsoda????????

Én is csinálnék, ha lenne 100-150eFt-om...a gömb már a kisebbik gond lenne :)
    Ha kell adok egy webcímet egy dekoráció-stúdióhoz. Állítólag ők szereznek neked...
    Miért Tükröző, miért nem üveg???
  • Boba
    Vagy tessék normális fényképezőt venni ahol lehet állítani a zársebességet vagy az exposure-t... Én pl csinálnék a szombáról hdri képet simán, ha lenne krómgömböm:)
  • youth #4330
    Egy sima panoráma képpel is be lehet világítani FG segítségével, csak akkor az izzását 1.0 fölé kell venni különben feketeség lesz...
  • youth #4329
    Figyu!
    A HDRI-t látom te is téveszted... Sokan azt hiszik hogy a HDRI az maga a bevilágítás vagy mittomén... hát nem, csak azzal lehet pl bevilágítani, de valójában a Final Gather generálja a photonokat az alapján milyen színű test, mennyire izzik ugyebár...
    A HDRI az egy képfajta. Úgy csinálják hogy kb 10x lefotózzák ugyanazt. Kezdenek sötéttel és a végén a legvilágosabb fénykép is kikerül majd ezt a 10-et (valahol 8 vagy több, de lehet 3 is :)) összefűzik... Vegyünk egy példát:
    Lefotózod az eget amikor szép napos, kis felhővel, JPG-ben elmented, ha ezt PS-ben világosítod, sötétited akkor az ég fekete felé fog menni ha sötétíted, fehér felé ha meg világosítod. Ez eddig megy.
    Most ha megcsinálod a 10 féle megvilágítású fotót, összemixeled (van erre külön progi ami ebből .hdr-t csinál), beolvasod PS-be vagy HDRI Shopba és sötétíted akkor az ég nem feketés, szürkés lesz hanem kékes és látszódnak a felhők... ha világosítod akkor meg ott fog világosodni ahonnan a fény jön. De lehet hogy ez így elsőre zagyva és nem tudom elmagyarázni, inkább nézd meg ezt:
    Személyes Jóbarátom Lipka József írása, nagyon vágja a gyerek. Tessék elolvasni...

Szal így érthető?
  • youth #4328
    Na igen, Mental Ray tud fejfájást okozni, nekem sem renderelte le a kocsit (jópár darabját), ezért esett a választás a max, brazil kombinációra...
    de ennek ellenére mondom hogy nagyon jó kis renderelő a MR, mivel alap maya render GI-t ilyet lese szar :) Ray tracet is úgy kell beállítani hogy menjen, nahát!!! :)

Amúgy az oldalamon semmmi design nincs ha észrevetted, valahogy ehehz sík vagyok :(( Majd egyszer össze szeretnék dobni egy jót, de abban lesz PHP -> vendégkönyv, minden... :)) Persze ez is álom...

SSS-t valaki megnézte?
  • Boba
    Találomra néztem meg egy netes szótárban...
  • Lekonel
    Boba: én ugy tudom Loud out laughing...hangos kiröhögés...
  • Peetmaya
    Szépen haladsz vele Oryon, csak így tovább!
    De hogy az istenbe fogom lefényképezni az envoirementet a reflection map-be. Tulképpen majdnem az mint a hdri csak nem az, de nekem bőven elég volna kezdésnek:)
    HDRI amúgy sokáig renderel?
  • Boba
    Szerény véleményem szerint...
    lol: Laughing out loud
  • oryon
    Legyen itt lamer kérdés: miaz a SZVSZ???
    A LoL a Loser, úgye?
    Sleng-tanóra :)
  • oryon
    Hi.

Majd szívromahamot kaptam mikor a mental ray nem renderelte le a kocsit.
    Csak négyszögből állt a modell, de egy jelentéktelen kis háromszög a legeldugottabb helyen, grrr, na ez az a pont ahol "********** * ***** *****" (Youth helyett moderáltam :)
    Ezért utálom ha félbemarad a munka, így éjjel nappal nyomnám :)

Itt a Wire:

Jó hibakeresést. Mint mondtam nem kevés edge-t ölel föl, úgyhogy ha valamiről kell Zoom akkor írjatok.

Csak azért is, MENTAL RAY:
  • oryon
    Youth: Nekem bejön, csak Peetmaya-tól kérdeztem, hogy neki bejön-e mert akkor nálam van a gond.

Nenadesz: mint írtam bizti nem ilyet csinált :) Azért köszi. Meginterjúvolom.

Peetmaya: mail ment.
  • youth #4320
    Sziasztok!

Kis segítség kéne!
    SubSurface illumination shader
    Nem tudom egyszerűen behozni... hogy kell használni?

Előre is köszi!
  • nenad
    ezt az autot valaki mar megcsinalta itt (csak referencia gyanant) asszem sound volt az, bar o xsi csinalta.
  • inz
    nem vagyok oda a borostás férfi fejekért de ez szakmailag szép
  • Peetmaya
    [email protected] küldd el, minden érdekel!!!
    Ezt a reflekció fényképezést nézze már meg nekem valaki, hogy kell használni!

Youth, hogy csináltad ezt a fejet? Marha jó, szeretnék én is ilyet csinálni, mert egyszerűbb, mint előről megfesteni a textúrát...
  • youth #4316
    Mé neked nem jön be? Freeweb elég megbízható pedig :/
  • oryon
    Peetmaya: Ha adsz e-mailt elküldöm a tutorialt, bár szerintem neked nem kell :) Youth oldala bejön???
  • oryon
    Boba: Sajna a pontos dátumot még nem tudom, de lehet, hogy 69-es lesz a témám éve :) Igazából 70-es éveket akartam, de mivel 64-72-ig tartott az 500-asok, így tényleg legyen 69...egyből a közepébe :)

Youth: Majd holnap belinkelem & meglátod milyen sűrű lesz. Amúgy én mindig Subdiv.-ben ellenörzöm, hogy mennyire lesz sima a felület. Ha ott egy pici kis eltérés is van akár órákat is küzködök, hogy ne legyen :)
  • youth #4313
    Boba: nem az én arcom :))) Ismeretlen...

Oryon: Szép, szép de mint mindig: WIRE!!! Ugyanis akkor jobban kitűnnek a hibák...
    Előre is köszi :)
  • Boba
    Szép lesz nagyon! Csak az maradt ki, hogy hányas... nem 69-es? Egy tipp arra:D
  • oryon
    Hi.

A képen az IF I CAN TURN BACK TIME jelenetem kezdeti állapota látható...

Ha nem felismerhető ez egy Ford Mustang Shelby Cobra GT 500 lesz - remélem nem maradt ki semmit :)

Az elmúlt napokban csak a 350-esről és 500-asról készült képeket nézegettem...őrület amennyi csak az 500-asból van/volt. Végül a KR sorozatra hasonlító 500-ast választottam (nem ELEANOR-t, mert az már tuningolt és nekem egy régi, eredeti kell :), de ennek a kidudorodó lámpája nem tetszik...mindent úgyan olyanra szeretnék csinálni, de a lámpát egy süllyesztett lámpájú 500-asról "vettem". Ez a szép a 3D-ben. NO LIMIT :)

A modellezés lassan megy, mert minden apró részletre 5-10 variációt csinálok "és a végén csak egy maradhat" :)

A képen látható egy kis ablak, mely egy kattintásra átrakja a poly-t subdiv.-be és még 2-3 parancsot végrehajt, a másik meg visszaalakítja...ha kell valakinek megosztom.

UI: Végülis egy régebbi mentéssel még megy, de a ByronPolyTools Bevel még mindig nem megy...csak a Selection Loop + elmozgatás vonal mentén...de az 1000-el :)
  • Boba
    EZ a Te arcod kiterítve?:)
  • youth #4309
    Hali!
    Egy kis időtöltés:
    Összevágtam 3 fotóból... Valójában ezzel még szartsem értem, mert rossz minőségű a fotó, tehát még 1x át kéne festeni + reflekció, bump mapot meg minden szart festeni. De ha a csajszit csinálom úgyis megkell, mostcsak egyszerűen összevágtam, ez gyorsan megy 5 perc alatt megvolt :)