32214
Maya
-
Lekonel #4308 http://alkotas.srv.hu/Auto.jpg
hm valami faszántos hátteret kéne neki adni nem?:)) -
Nem. Nekem is ezt írja ki, rendereld le Mental Rayel és jó lesz... -
Lekonel #4306 Warning: Failed to open texture file D:/01.hdr
:P
Srácok kell valami plug-in esetleg? -
Youth az más. ott a procedurális textúrákat mented el file-ba, és azt én tom hogy kell. Én a reflekciót akarom file-ba elmenteni, azt a reflekciót, amit a raytracing rendernél számol a gép. Tudod, mintha HDRI-t tennék rá, csak nem az:) -
Convert texture to file lehetőség van, de nekem nem működik tehát nemtom elmagyarázni, megmutatni :/ -
Sziasztok. Na végre készen vagyok a munkával, majd mesélek róla, de egyelőre képeket nem mutathatok, mert titok, nem az én részemről... De viszont volna egy kérdésem. Hogy kell lefényképezni egy scene-ben egy tárgyon a reflection mapot, hogy azt utána már csak file textureként használjam, és ne kelljen reflekciót számolnia?
üdvelet -
HDRI kép 01
HDRI kép 02
HDRI kép 03
HDRI kép 04 -
Lekonel #4301 mert nekem láccik maga kép is amit a gömbre feszitettem youth nak csak a gomb tükrözte vissza:PP -
Lekonel #4300 yah hdri képeket honnan lehet szedni? -
Lekonel #4299 Kitűnő köszönöm youth! -
/off még fel sem telepítettem. De mindennek eljön az ideje, csak mindig kimegy a fejemből :) -
Király lett a tutor, tök érthető!
/off Youth, rendermannal hogy állsz? -
Tutor: Maya 5.0 -ban HDRI kép alkalmazása... -
Lekonel #4295 OK köszönöm -
Ez tökéletes!
Mindegy énis megcsinálom a kis tutort hátha valaki modemes és nem tudja leszedni a 33 MB-ot :)) -
http://www.digital-tutors.com/dtv/maya/rendering/201/201.mov
ez is segíthet -
Estére összedobok valamit... vagy ha lesz egy kis időm. -
Lekonel #4291 youth akkor kis felvilágositást adj lécci:) -
Lekonel #4290 Állok elébe
-
Márpedig GI kéne ha szabad ég alá teszed. HDRI-vel megtoldva nagyon szép képket lehet kapni, azért is jó mert a tükröződés is fasza lesz!
Segítek ebben ha kell... -
3point lightning nemjó? Én azt alkalmaznék, ill ahol még mindíg sötét oda nyomnék még spotokat... -
Lekonel #4287 http://alkotas.srv.hu/Auto.jpg
Nah srácok valaki adjon már bevilágitási tanácsokat:) meghogy élethűbb legyen!
GIJoe val probálkoztam de az nem hozott sokat konyhára...olyan lett mint makett:P -
Olyan nincs, ahol a szervergép is meg a másik gép is renderel? Alfred tud ilyet PrMan-ban asszem, de azt nemtom hogy kell beállítani:( -
Lekonel #4285 Peet:nekem van egy egyszerű amatőr netrenderem valamelyik svéd (amatőr) csinálta de nagyon fasza..van egy szerver gép és arrol vesz adatot és arra irja vissza , a szervert nem használja az a csomagokat küldi és 3 gépnél a teljesitményt jobban adja mint máshol 2 nél...pedig itt is 2 gép maga a render "felület" -
LOL, nagyon jó! -
Hmm... én rendereltem már 2-3 millió fölötti nurbs-t minden gond nélkül... -
skacok, tapasztalat: mindent amit csak tudtok polyban modellezzetek, mert a rendernél meghálálja. Azért fagyott ki a render, mert a sok nurbs object tesszalálása után kb 4,8-5 millió polygont kellett volna lerenderelnie, ami nem annyira ment neki... most leredukáltam 600ezerre, most így már renderel faszán és gyorsabban is! -
Nagyon fasza!!! Csak így tovább! :) -
re
TurbinasJozsi_beta
nem haladok valami gyorsan, egyrészt mert lusta vagyok, másrészt mert csak akkor csinálom amikor már nagyon nemtudok mit kezdeni magammal :)) -
hát ez halott, sehogyse megy....
most azt próbálom ki, hogy szétbontom layerekre a képet, úgy renderelem le, és aztán kompozit, elvileg a nagyok is így csinálják. -
a depth-et kisebbre, a size-t meg nagyobbra kell állítani. De már semmit sem merek kijelenteni.
-
áááh sszar az egész -
Nem megy sokkal jobban, kb 5x5 pixel terület lett kész:)))
na ahogy én olvastam ebből az elsőt minél nagyobbra, a másodikat minél kisebbre és akkor lassú de jó lesz... -
Hmm, feljebb állítod és jobban megy. Akkor erre azt kell mondjam:
Hát a lógóm, tudja mi van ezzel... -
binary space partitioning.
Röviden annyi, hogy a jelenetet felosztja X számú voxelre (Voxel=3d-s pixel) és egyszerre csak Y voxel-t számol ki, annyit tárol a memóriában.
"The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40."
"The maximum number of primitives in a leaf of the BSP tree. Larger leaves will be subdivided unless the bsp_depth is reached. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger leaf sizes reduce memory consumption but increase rendering time. The default is 10."
Ezekszerint akkora marhaságot mondtam mint egy ház... Szóval ha jól vettem ki, a kisebb értékek a jobbak. Talán 5/25ös arány? -
ahogy állítom feljebb a bsp-t egyre megy tovább, de már így is 100/400-on van, felrakom neki 500/2000-re azon már csak nem fagy el.... -
amúgy hallottam valami netrenderes progiról, tud valaki ilyet? -
okws thx megpróbálom, amúgy ez mit jelent ez a bsp? -
Nah... BSP beállításokat nézd mega "memory and performances" panelen. 10/40 az alap. Próbáld meg 20/60-al esetleg, vagy mégnagyobb számmal (Az arány nem árt, ha körülbelülire megmarad.)
Standalone Mental ray van, de ennyit tudok öszvisz. Fogalmam sincs hogy működik. Nekem is kéne pedíg, mert hálózatba raktam 2 gépet és egyszerre szeretnék velük renderelni. -
vagy ha valaki tud egy stand alone renderer progit mayas scene-hez akkor nagyon megköszönném, és KURVÁRA FONTOS!!!!!