32214
Maya
-
Nagyon szép!!
Hogy tervezed? Gömbölyíted majd az egészet vagy marad így? -
Davidka:Köszi.
Youth: Gondoltam, de azért linkeltem az eredetit, hátha onnan lerí...de lehet, hogy én nézegedtem már túl sok ideje és már fel sem tünik, hogy a Króm lökhárító nélkül hülyén néz ki :)))))
Peet: Megnéztem a Particle VS Paint Effect For Fire, de sehogy sem tudtam a PFX-ből valami Particle-t akár megközelítő eredményt kihozni!?
Szvsz a Particle Fire a jobb választás tűzre, de füstnek mellé egy PFX-etm tennék, így kiegészítik egymást...No és ha megspékeled még egy színátmenetes MultiCount Sneak csíkocskákkal már egészen tábortűz hangulata lesz a dolognak.
Persze igazad van, hogy igénytelen dolog egy kattintással (előre beállított paraméterekkel) Particle Effects/Fire-t csinálni, de mivel olyan összetett, hogy ehhez még hasonlót sem tudnék összerakni, így kézenfekvő, hogy klikk erre és módosítsam a paramétereket...így egyszerű összetett fire-t csinálni és mégis egyedi, mert a paraméteteket te állíthatod be...persze ha valaki csinál egy szép PFX Fire Tutorialt, akkor átgondolom az egészet :))))))
-Peet türelmetlenül várom a Cloth folytatást :))))) Úgyhogy ne rémisztgess!!! A másik tutort is :)
-Az e-mail címem jól írtam, de hátha: [email protected]
(nincs ICQ-m, tudod 56K és havi csak 20 óra....)
-A kocsi persze külön Subdiv-ekből fog állni, DE már most külön darabokban van!!! Szerintem eléggé lehet is látni :))))) -
Pont ez a lényeg hogy lekerekíti... Szerintem nagyon jó, megkíméli az embert a modellezéstől... Egy kézre pl nem fogsz erezetet modellezni. Ott a displacement, de nem erőlködök, ha nem tetszik használj mást. -
Elnézést kérek Culram-tól: a totál kezdőt nem rád értettem, hanem úgy általánosságban beszéltem, hogy kinek ajánlanám a PLE-t. Egyértelmű, hogy neked NEM :))))
Szal mégegyszer bocs, ha magadra értetted.
-De utálom az ilyen helyzeteket, UTÁLOK nézeteltérést kelteni :( -
Basszus, valahogy ezt a hülye cloth simulationt meg kell oldanom, de nem tom hogyan... A cloth plugin nem tetszik, mert nem olyan szép az eredménye, a particle meg hm.... franc egye meg... -
Én polyból indulnék el. Kocka, bevellel lekerekítem az éleket, mindet egyszerre, így a sarkok is okék, aztán smootholom az egyes oldalakat, és extrude-al behúznék lyukakat oda, ahova kell, majd smooth az egészre és kész a hi-poly kocka:) -
Oryon rossz az e-mail cím amit megadtál. ICQ-d van? -
aha, kösz. amúgy már megoldottam, amit akartam, de azért megkérdem:
Ha akarok csinálni egy dobókockát, akkor azt hogy csináljam? Akarok egy lekerekített kockát és bele kis kör alakú mélyedéseket. -
Oryon, akkor erről fogok csinálni egy tutort, és mindenki meg tudja tanulni, egyszerű amúgy, csak lenne rá időm:)))
Az autóval nagyon szépen haladsz, csak így tovább! Amúgy a végső modell nem egy sub-d test lesz ugye? Úgyértem szét fogod darabolni nemde?
Dekó, egy kis nem anatómiai vélemény:
Gondolom ez a kapun lesz, lehetnének rajta ilyen lógó bizbaszok, csontok, bőrdarabok, szögek stb. A koponyáknak lehetnének fogai, persze nem humanoid, hanem valami hegyes éles, és nem kell sok, csak 1-2 pár. Picit részletezd mindenütt a modelld, ha mást nem, akkor smooth és sculpt.
Culram, privát ment.
Davidka, ha kockát akarsz kerekíteni akkor vagy poly-sub-d, vagy csinálj NURBS gömböt:)) NURBS kockával te sok mindent nem fogsz kezdeni.
Youth, a displacementnél ha soft/hard edge-et adsz a saroknak, akkor úgy lekerekíti, hogy odarak egy félkörívet, nézz meg egy rendert, nagyon csúnyán csinálja...
Én lehet displacement helyett megmaradok a hipoly modellnél és a jó bump mapnél:) -
köszi, hogy a hibákra figyeltetek/figyelmeztettetek, meg vallom őszintén ez nem emberi koponya lesz, csak abból indultam ki. szóval egy "alienes" képhez készül, és már jócskán túl járok a "humán" modell részen:

Barcsay könyvéből tanultam én is az anatómiai művészetet, rongyá szaggatva tanulmányoztam:))) -
Üdv dekó, ennyi idő alatt ez marha jó! Remélem elfogadsz olyantól is kritikát, aki ennyit sem tud:)
Nahszóval, elővettem egy anatómia könyvet és azalapján ami hibát eddíg láttam:
a száj feletti rész homorú, a szem alatti csont beljebb van mitn a szem feletti, a járomív alatti bemélyedést se felejtsd ki, az állcsúcs-nál kis fordított V alakzat esetleg jól nézhet ki, a járomívnéla lapos csontléc nem áll ennyire ki, inkább hátrafelé, és szépen elkeskenyedik.
De mint mondtam, ennyi idő alatt szerintem marhára jó! (ui: ha gondolod fotózhatok be pár képet a Barcsay és SZunyoghy anatómia könyvből a fejcsontról, ha akarod... bár ezeket sztem megtalálod neten is.) -
nenad #4819 vagy a divxfixet, es hasznald a rebuild indexet.
szia deko, az arcsont nagyon-nagyon kiugrik,es hianyzik egy resze ami a majdnem a fulig fut es talalkozik az also alkapocs-csontal. vagyis ha jol latom ott van csak nagyon hamar lehajlik. (a valosagban egy rezsutos egyenes)egyebkent meg tok JO! -
tegnap előtt modellezgettem, pesze itt még nincs vastagsága a modellnek csak "felület", de gondoltam véleményezésre beszúrom nektek:
-
Töéts le egy a www.divx.com -ról a legujabb ingyenes DivX-et és annak a playere lejátsz félkész videót is -
El tudna nekem kuldeni valaki a gnomon Nurbs III-hoz tartozo es a polygons II-hoz tartozo mb-ket? Tovabba tudom,hogy nem ide tartozik,de zavar,hogy nem tudok belenezni a DC-s letoltes kozben az avikba(az Avi Preview szart sem er)nincs valakinek olyan player-e,amivel a felkesz avikba bele tudnek kukalni?
vagy privi vagy [email protected] elore is kosz! -
nenad #4815 he az jo, nem is tudtem mentalnak is van valami ilyesfele funkcioja. -
Így már OK. Csa azthittem az ott hiba... de nem :)) -
Nenad!
Aldaryn megoldotta a dolgot. Rá kell menni arra hogy soften/hardnen és belőni, így a sarkoknál nem csúszik szét a test a displacement miatt... -
potyek #4812 Szoval valaki uv set copyzásban....? :o) -
Oryon nagyon király az oldalad! -
Még azt szeretném kérdeni, hogy itt ki mennyi ideje foglalkozik a mayával? Mert nézegetem a képeket amiket betűztetek és nagyon király mind!!! -
Hi,
Nemrég ismerkettem meg ezzel a progival (kb 2,5 hete) és nagyon megteccett. Lenne is 1-2 kérdésem.
1.) Saját textúrákat hogyan bírok rávinni 1 tárgyra?
2.) Le akarom valaminek a felületés simsítani, de az egy NURBS kocka, akkor hogyan tudom megcsinálni?? Természetesen az egészet egyenletesen (a Polygonnál meg tudom csinálni). -
Az összes nincs:( csak a zöld szerveres... a pirosat kb 1 hete akartam leszedni, de mire leszedtem volna megszűnt az oldal... ohh, a hülye lustaságom, hogy eddíg vártam vele:((( -
Culram #4807 Boba: Meg van az összes Gnomon video? Mert nekem hiányzik egy pár. Jó lenne beszerezni az összeset. Amin oldal fent volt megszünt. -
potyek #4806 elöször amiröl akarom, aztán amire másolom, ugy csináltam, de az a gáz, hogy az eredeit uv set is felül irja :o( -
potyek #4805 szinte már mindent probáltam, de valahogy tuti meg lehet, lightwave ben lehet , mert ott már csináltam, de ez most maya ban kéne és nem hiszem hogy ne lehetne megcsinálni, már sokat szivtam vele nagyon :o( -
Próbáltad más sorrendben kijelölni az objecteket? Mingyá megnézem énis, pontosan hogyan kell... az egyik gnomon videóban csinálja az ürge, meglesem hogyan. -
potyek #4803 ezzel csak az a gond, hogy az eredeti set et irja felül, nem pedig a létrehozott uj üres set be pakolja be, még akkor is ha a textura editorban az üres set van beállitva -
poligons menü, transfer(itt beállítod, hogy uv, persze)... ez elvben erre szolgál. -
potyek #4801 Sziasztok
Nagy segitségre volna szükségem, van 2 teljesen ugyan olyan testem különbözö uv set el, hogy tudom azt megcsinálni, hogy az egyik uv set jét átmásolni a máskra, ugy hogy a másikon megmaradjon az eredeti is és második set nek pedig a másolt legyen rajta. köszi elöre is a helpet -
Amit még hozzáfűznék a Maya PLE verzióhoz (a vízjel mellett), hogy egyedi *.mp kiterjesztéssel ment, így nem használható a valós platformon:(
amúgy nem próbáltam még ki csak a "Maya a 3D világa" kiadványban olvastam, amit szépen megvettem:).
A rege arról szól, hogy *mb és *ma scene-t megnyit elvileg, csak a kimenő file-ok ilyen belső "tanonc" *.mp formátumuak. -
Culram #4799 Thanks Oryon & Boba. Hát totális kezdő vagyok Maya-ban, a MAX-ban pedig csak kezdő.
De megteszek mindet tőlem telhetőt. Az artistpubon lévő dolgaim a lehető legjobb minőség amit magamból ki tudtm hozni - eddig. 
De nagyon köszönöm, nagyon jól esett. Ez inspirálja az embert. -
Culram-ot láttam artistpub-on asszem... Én semmiképp nem neveztném totális kezdőnek. Vagy ha igen, szeretnék én is olyan kezdő lenni:)
Üdv itt is! Sajnos én nem vagyok Debrecen közelő... onnan max 300-350km-re vagyok. -
Hi.
A különbség egetverő :)))
A PLE minden renderelt képre vízjelet rak...(a régebbi változat még minden viewportra is :)
Asszem max 1024X768-as renderelt a kép.
Hiányzik belőle egy csomó alap és extra dolog.
Szal ahogyan írtad teljesen butított, de ha legális szoftver kell és totál kezdő vagy... akkor ajánlom.
Én nem vagyok a PLE ellen. Persze nem egy nagy szám, de rendes dolog az Alias-tól, hogy van egy ilyen legális oktató csomagja is és nem egy 30 napos demo-t ad ki... -
Culram #4796 Hi. Van itt valaki debreceni és van Maya 5.x-e valahol eldugva? Mert ha igen dobjon egy privit, és találkozunk valahol, mert nekem nagyon kell a Maya.
A Maya 5.0 Personal Learning Edition miben különbözik a normalis Maya-tól?
Minden megvan benne vagy tele van korlátozásokkal?
THX. -

Itt egy másik kép a "gyűrődésről". Az egy "kidudorodás" melynek folytatása lesz a króm-lökhárító...még mindig rossz a kidolgozása???
A lámpán javítottam, remélem most már ok.
Van egy sanda gyanum, hogy a lámpatest lyuka négyszögletes és csak a tényleges lámpatest és a króm szegélye ilyen dizájnos, háromszög-es, szal értitek...ki tudja milyen a lámpa helye a kaszniban?! De mivel a képen sem látszik és CG-ben is takarja majd a lámpa no problem :)
UI.: A csíkok a képen csak "dizájn" :)
Valamint most látom megint bennemaradt a képben a Subdiv scriptem, véletlenül :))))))
Mostmár az is ok, hála Vgergo-nek (asszem a teljes neve Vass Gergely). Segítségével meg tudtam írni úgy, hogy ha kijelölsz akármennyi polyt és megnyomod az EGYETLEN gombot, akkor mindet átrakja Subdivbe + stb.... Így nem kell minden alkatrésznek külön gomb :))))
Köszi a válaszokat Youth és számítok rád és a többiekre is a következő wipeknél is!
Elvégre mindig KELL a kritika, legalábbis nekem :) -
Olvastátok az interjúját???
Ha jól emléxem csak 3-4 évet max-ozott előtte, tehát nekünk (akik már 4-5 éves CG-zunk) kb 90perces hiper-REAL animoknál kéne tartanunk...ehejett még mindig "csak" egy egyszerűbb modellezésnél tartok :)
Peet:ezt részletesen leírnád, akár e-mailben ([email protected])? Megköszönném... -
Lekonel #4793 Srácok áruljatok el valamit:
Miért nem ilyen arcok csinálnak filmekhez dolgokat...
mert lotr ban is pl. volt olyan rész aminél eza a liam kemp ezerszer szebb mozgást alakitott ki.. -
Koszonom a tutort!!! Ez az oldal pedig iszonyat komoly...nem birok betelni vele, gyonyoruek a modellek. :) -
Oryon szerintem lehetne világosabb kék a színe, szebb lenne, amúgy meg ha refraction lesz a szaruhártyán, akkor nem látszik majd ilyen káoszosnak a pupilla.
De tök jól lehet majd animálni a pupilláját egy clusterrel:)) kijelölsz néhány vertexet, clusterba teszed, hide-olod a clustert, a scale paraméterét konnektálod egy pupil attribute-hoz, amit a szem groupnak adsz, vagy esetleg az aim lokatornak, aztán connect. Csak játszol a sliderrel és nő, csökken a pupilla átmérője:)))
na bocsánat az okoskodással:)