32214
Maya
  • oryon
    Sajna már nem találom, de felraktam...
    eyetut.zip (~0.8MB)

A This Wonderful Life készítőjének oldalán (Liam Kemp, www.liamkemp.com) van még pár fotó a szebbik nemről...még brutálabbak mint a kisfilme, pedig az se kutya :)
  • gyraph
    Megosztanad a tutor cimet? Nagyon tetszik...
  • oryon

Imádom a PS-t.
    Tutor alapján első körben ennyire jutottam egy szem-textura próbával - a retina & a pupilla kissé kaotikusra sikeredett, de a tutorban is így volt...
    Szvsz egy emberi szem pupillája nem ennyire káoszos : )
  • nenad
    nemjo :) ez nagyon meglatszik ha a tobbi egeszen mas ertekkel bir. szetdobja. A legjobb megoldas talan az ha lekerekited a box eleit, hatha ugy megy.
  • Peetmaya
    Akkor viszont megoldható a sarok úgy, hogy a textúrát ott teljesen feketére fested, csak néhol kis kitüremkedés, és akkor jól fogja kiemelni azt a részt...

[...elég az is, ha Peetnek hívtok:)]
  • nenad
    nem fekete az nulla, feher az max, ahogy peetmaya mondja.
  • Peetmaya
    nem úgy működik, mint a bump map, hogy fekete az 0 kiemelés, és 1 meg a max kiemelés...?
  • nenad
    kockanal nem hiszem, minden masnal egy bizonyos szintig egyuttmarad a test. 90 fok lehet mar tureshataron tul van. Nem akarok hulyseget mondani, de egymas melett levok pixelek es 90 fok a kulonbseg a normalok kozott az sokszor azt jelenthetne hogy a felulet atkuszik onmagan.
  • youth #4782
    De nem lehet beállítani olyan színre hogy ne menjen sehova? 50%-os szürke ezt kéne hogy csinálja nem? vagyis egyhelyben veszteg maradni :))
  • nenad
    youth ha meggondolom akkor semmi gond. az oldalak eltolodnak a normalvektorok iranyaba, x egyseggel. Azt viszont nem tudja az engine, hogy az eltolodott reszeknel scale-eljen (hogy osszerjen a ket szelso resz) vagy osszehuzza oket. Ezt jelen pillanatban csak vray tudja ha jol tudom, "keep continuity" opcio.
  • Peetmaya
    mutathatsz kevésbé érdekeset is, érdekel:)
    asszem kipróbálom ezt a displacement mapot
  • youth #4779
    Megszűnt? :((

DC:
    dinomedia.no-ip.org
    graffixlab.no-ip.org

Peet: a híd vagy torony vagy mi a neve, azt próbálgatom... képet nem tudok mutanti mert ezek csak próbálgatások... pár tégla a falon ennyi, de ha lesz valami érdekes megmutatom.
  • Boba
    Lekoneltől kaptam asszem címet, de sajna az az oldal megszűnt. Pedíg én is leakartam volna még tölteni a piros szerveren lévő videókat:(
  • Penatesz
    korabban volt olyan oldal,ahonnan le tudtam tolteni gnomon videokat,de elkevertem a cimet es nem talalom,dc-n pedig nem talalok olyan hubot akiktol tudnek letolteni ilyet segitseg
  • Peetmaya
    Yoputh micsoda?
    képet muti!
  • youth #4775
    Nos, beraktam displacement-hez egy mapot ami szürge és a fehér részek amiket ráfestettem kiemelkednek, eddig ez oké, de a szürke rész is kiemelkedik, tehát úgy néz ki mintha az épület falai szétmennének a normálvektorok irányába... Lehet hogy nem pont 50 %-os szürke a map?
    R:128
    G:128
    B:128

Esetleg máskéne hogy legyen?
  • youth #4774
    Már megtaláltam köszi!

Amúgy már működik MR-el szépen a displacement...
  • Sound
    youth, ilyet keress hasonló helyen.

• Sound
    nem azé mer' XSI-t használok, de ott egy gramm mayát nem látok:) Ellenben nagyon odabax :P
  • youth #4771
    Eladták az Aliast! A cikk a design21-ről való...
  • Peetmaya
    Ez nagyon jó ez a displacement!
    MR-el is meglehet ugye?
    nem memória igényes picit???
  • Peetmaya
    ja és az mr-hez shadert programozni se volna hülyeség...
  • Peetmaya
    huhh de pörög ez a fórum:)))
    skacok, a custom mr shaderekkel hogy lehet okoskodni?
    tehát azt mondom, hogy nem maya-s blinnt akarok csinálni, hanem egy MR blinnt és az alá pakolom be a cuccaimat... vagy phong vagy lambert vagy valami egyéb mókás dolog, pl skin shader:)))
  • youth #4767
    Ez nagyon jó!!! Még énis értem :)))
  • youth #4766
    Nagyon köszi!
  • nenad
    felloktem a lighwavet, megnezeni az fprimet.. hihetetlen hasznos a cucc, behalas jo szerko. Kene minden program ala egy ilyen...
  • nenad
    ihol e
  • nenad
    felteszem...
  • youth #4762
    Ne magyarázkodj :DDDD

Amúgy nem találok practical guide.pdf-t dc-n sem... Mekkora a mérete?
  • nenad
    ugy ertem az enviromenmt variable a windowzban a masik az kell :)
  • youth #4760
    Mayaban wire renderelése
  • nenad
    megy mr-el is. benne van a lepesrol lepesre guide a "practical guide.pdf" ben.

ez a custom shaders nemigazan szukseges, csak ha mindenkeppen el akarod kuloniteni oket, bemasolhatod a tobbi koze is. (en ugy csinaltam)
  • youth #4758
    Közben megtaláltam neten az MR shader behozása... ha valakinek kell:

http://www.jozvex.com/tutorials/shaders.html
  • youth #4757
    Oké köszi!

Ezt a képet Michel Roger honlapán találtam:
    http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/image66.jpg
    A modellt mayaban modelelzte, majd kimentette a modellt OBJ formátumban és Zbrushban csinált nekijjje displacementet majd a displacement mapot kimentette és XSI-ben rakta rá (16 bit)
    Egy másik kép:
    http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/beta_test_00.jpg
    mayaban csak a rendermannal lehet hasonló eredményt elérni? MR-el nem?
  • nenad
    ha megnezed a mental ray config filejat benne vannak azok amik alapbol benne vannak, azutan egyertelmu lesz.
    A semat kovetve megadod az ket utvonalat..
  • youth #4755
    Ott bal alul valamiért olyan hülyén gyűrődik a mesh, aztán a lámpa szélei nem olyan éles szöget zárnak be, mármint érted... A fotón a lámpa hosszú és vékonynak tűnik de itt vastag, tömzsi és a végein túlságosan kiáll az a háromszög vagy mi :) persze lehet hogy optikai csalódás, lehet tényleg jók az arányok...
    A többi okés. Ez tűnt fel egyedül :)
  • oryon
    Örülök, hogy nem hibába járok ide :)
    Persze, de lehet nem fehérre, hanem feketére kell...Inverse-be megy :(

De te is segíthetnél.
    Hasonlítsd már össze légyszi az eredeti és a CG mustnag hátulját és jelöld be a hibát, köszi.
  • youth #4753
    Ja mégvalami!
    Hogyan kell bekapcsolni a MR shaderket? mert nincs most egyse, formázás után, valami maya.env vagy mit kellett átírni asszem...
    Előre is köszi!
  • youth #4752
    Oryon!

Hmm... ez jónak tűnik! Mert akkor fülnél meg néhány helnyél megfestem pirosas-ra a mapot a többi részen meg fehérre és akkor csak ot lesz sss, ugye?

Köszi a segítséget!
  • youth #4751
    Na rájöttem mit állított be a gyerek:
    Render global setting > Mental ray > Translation > Progress messages

Tök fasza! mindig írja hány százaléknál tart, akár photon lövöldözésben, akár kép leszámításában :))