32214
Maya
  • nenad
    mar letoroltem a cuccot,csak cdn van meg meg a mukodo :)
    de a sracnal baromi gyors a net, ugyhogy nem tart sokaig.. csal kerd el a cimet tole...
  • Boba
    Rulz, tök Prince of persia feelinges, állati!
    (bodypaint hasonló mint a deeppaint3d?)
  • Peetmaya
    Ja! Mental mért nem rendereli le az alfa csatornát???
  • Peetmaya
    hehe hogy tecc az avatarom?:))))
    kb fél óra maya 6.0-ás hülyéskedés:)
  • Peetmaya
    Nenad, tudod hova kell feltölteni:))))) Nekem kéne. Megnéztem azt a progit és elég szimpi, úgyhogy ha van egy kis kedved hozzá, pls upload, gondolom sokaknak kellene...
  • Boba
    Érdekes hja... és milyen szép, egyedül a monitorom nem fekete:( Hülye Tco 2003, nem engedi a fekete színű monitort, mert festékanyagot tartalmaz a műanyag... ehh.
  • nenad
    bodypaint 3d r2 video training Rylehnel, ha kell valakinek...
  • Peetmaya
    hát nem tom Boba, nekem nem szaggatott egyikkel sem, érdekes géped lehet:) mind1.

Thx Youth, kérésed teljesítése folyamatban van.
    Ezek a képek a név mellett...
  • Boba
    Peet: Valahogy a vertexeket ha tologatom szaggatnak, míg ugyan az a modellel dolgozva maya 5 alatt végíg 120fps(v-sync miatt állandó), 6 alatt leesik 20-25 fps-re.)

egy másik kérdés... mijaza avatar?
  • youth #4661
    Fórum > beállítások>
  • Peetmaya
    Apropó, hogy lehet ide avatart betenni?
  • Peetmaya
    Deko thx, sikerült a kérdésem után egyből, ezzel a módszerrel, de nem volt hibaüzenet, szal klappolt minden. Küldtem e-mailt majd olvasd el.

Youth, ICQ!

Boba nem tudom, hogy mi lassabb 6.0-ban, de az én 700-as procimon nem vettem észre azt, hogy lassabb volna, pedig egy lassú gépen jobban előjönnek a hibák. Eddig semmi negatív tapasztalatom nincs a 6.0-val kapcsolatban...

Potyek privát...
  • potyek
    sziasztok
    ha valaki küldene egy maya 6 linket, azt megköszönném, megvizsgálnám a lassuságát én is :O)
    köszi elöre is
  • Boba
    Ez vajon működhet Maya6-ból 5-be is? Mert ha ez a végleges maya 6, akkor köszönöm nemkell, várok a 6.5-re addíg meg marad a bevállt gyors 5.
  • deko
    sziasztok, először is elnézést azoktól akiknek nem válaszoltam az elmúlt 2 hétben, de sajnos technikai problémáim adódtak. jelenleg gprs hozzáférésem miatt nagyon lebutítva látom a feltöltött képeket, így azokra itt nem tudok érdemben reagálni.

Peetmaya, ha azóta még nem sikerült megoldást találnod a visszafele konvertálásra prábld ki, hogy a meglévő scene-t *.ma-ban emented és a Requires Mayaxx sort (nálad az 5.01-et) átírod 5.0-ára mindenhol. Én ezt a WinCommander F4 szerkesztőjében a replace (ctrl+H) funkciójával egy mozdulattal kicseréltem.
    Valamint ha vannak pluginok, azokat is törölni kell.

A dolog szépséghibája, hogy nem minden olvasódik vissza (érthető okonál fogva), némi hibaüzenet is lefut, de mindezek ellenére működik ez a "verzió butítási" export.

Ezt én speciel a az 5.0-ból 4.5-be már alkalmaztam.
    Sok siker, remélem működik.
  • nenad
    seged objektumokkal peldaul pontokkal. odalinkeli az ujjhoz (nem lattam a videot) aztan ugyanezt eljatsza az arcon, a ket pontot osszeloni utana mar nem nagy kaland.

a gi/fake gi os dolog szerintem olyan mint az sss, fake sss, meg "real" sss, mindketto lehet szep, de az igazi szepseg gi-ban szamomra ahogy a feny aramlik, es ez az a feeling amt a fake gi nemigen tud visszadni. szerintem.
  • Peetmaya
    megoldható, marad ameddig gondoljátok.
    Oryon, ugyeugye? a fake GI
    nem kell GI meg FG, anélkül is lehet szépet csinálni, és gyorsabban is:)))
    na mind1, nem tépem a számat, húzok aludni, mert marha fáradt vahgyok:))
  • oryon
    Peetmaya: azt meg lehetne oldani, hogy még ott maradjon a maya 6 egy jó ideig?
    ...ha igen köszi :)
  • oryon
    Megnéztem "A" videót (amit még DEKO linkelt). NAGYON gyönyörű!

Ha még azt is hozzávesszük, hogy Liam Kemp egyedül, egy 1,4GHzes géppel készítette...persze a renderelés már más tészta :)
    Ami a legjobban tetszet, technikailag, hogy FAKE Gi és csak 100,000 poly volt a karakter + 200,000 a környezet.

Apropó, gondolom Csontozással irányítota a testet, de a kezet hogyan tudta ennyire jól poziciónálni a nő arcához???
  • youth #4651
    Hehe :DDD
  • nenad
    ezt ki ne hagyjatok! (~1mega) :P
    http://www.render-time.com/vray/fart1.wmv
  • youth #4649
    Na most telepítem újra a renszert... Juppi :))
  • Peetmaya
    megkajáltam, haladtam varázslómmal, megyek kicsit sörözni haverokkal:))) majd ha lesz éppkézláb kép róla, mondjuk ha a modellezés teljesen kész, akkor teszek fel róla képet, addig nincs semmi!:)
    üdvelet mindenkinek
  • Peetmaya
    én is tudok mayazni, haladok is most, ez jó, csak szar a székem, szétülöm a seggem
    :)
  • Boba
    :)
    /me halacskát modellezett a jelenetbe+2 újabb épület...
    Én örülök a szünetnek, végre tudok kicsit többet mayázni.
  • Peetmaya
    1. nem szeretek focizni, nem is tudok
    2. nincs biciglim:)))
    3. azért feltalálom én magam, este megyünk, iszunk aztán bűnözünk, de nehéz kivárni a 8 órát:))))

addig dolgozom a varázslómon
    nem tudom kitalálni a ruhájának a nyaka részét:(((
  • youth #4644
    Ezért megyek el focizni... Minden délután :)
    Menj el cangázni a haverokkal vagy valami.
  • Peetmaya
    basszus, nem jó dolog a szünet,ha az ember itthon ül egész nap:(
  • Peetmaya
    :DDDD érdemes amúgy kipróbálni, mert nagyon fasza, csak a render beállításait nem vágom még egyelőre
    meg a nagy hátránya (legalábbis nekem) hogy dmapshadowst használ, raytrace nincs
  • Boba
    Ok, Akkor nekem inntentől fogva tetszik
  • Peetmaya
    van mental ray shadere, van saját buffer shader beállítási lehetősége, szal van mindene
    ja, és hogy bobanak is tetszen, nagyon támogatott a rib export:)))

most olvastam az sg főoldalán, hogy az emberek átlagban évente 333mb adatot hoznak létre. hát én ezt már jóval felülmúltam ebben az évben:)
  • youth #4639
    Shave and Haircutnak van saját shadere?
  • Peetmaya
    egyszer ki kell próbálni:))
    de szerintem én maradok a shave and a haircut mellett, az szimpibb, csak marha nehéz jól belőni...
  • nenad
    ja neztem en is, de nem volt batorsagom kiprobalni, mert nemtom hogyan csinalja, valszeg baromira memoriaigenyes.
  • Peetmaya
    lehet úgy is hajat csinálni, hogy csak a NURBS curves lesznek ott. Azzal extrude és arra egy hair shader, ezt már tudja mental renderelni nem?
  • nenad
    nekem sem megy mentalba, erdekes, mert van connections mentalhoz, illetve hair a paont effectsbe outputol. Lehet hogy lehet, vagy kesobb lehetseges lesz.
  • nenad
    rengeteg shadernel (komolyabb scene) az atlathatosag igen jol jon, a szures pedig azt hogy ha meg akarsz keresni/kijelelni x tipusu shadereket akkor megtalalhatod/kijelolheted oket, seperc alatt.
    a hair post process, de mintha lattam volna valami kapcsolatot mental rayhez... holnap megnezem, alsozm eleg volt mara :)
  • Peetmaya
    jónak tűnik ez a hair valóban, de mental ray-el nem megy:((((( shave and a haircut meg megy
  • Peetmaya
    a shaderek rendszerezése az mit jelent?
    na meg a szűrés?
  • nenad
    hdri map emittalni tud fenyt is, ez se semmi...
    van egy ket nagyon okosan megvalasztott parameter.