32214
Maya
-
Leonkel, nekem meg már egy 300x300-as jpeg blueprintnél akad a kamera mozgatás a side/front viewban...:) -
insert knot és az EP-ket egymásra rakod....
úgy fogja metszeni egymást két curve
képet amúgy mutatsz a jelenlegi fázisról? -
Lekonel #4708 Srácok berakok blueprintet és amikor mozgatok valamit esetleg nézete kamerát elmossa...miért? -
Bar latszolag ugy tunik,mintha osszefuzne a vonalakat (Intersect curve) de a Birail ugyanugy nem mukodok.Raadasul ahogy en itt latom,nem az szamit neki,hogy a CV-k legyenek egy pontban,hanem az,hogy az EP-k illeszkedjenek. Mas otlet ??
-
Intersect curve... ha működik, akkor metszik egymást. Ha nem, akkor meg insert knot, majd "align point"-al összepakolod őket... ez lenne a tippem. -
Elkezdtem egy auto modellezeset nurbsban,de rohadtul nem haladok vele,mivel nem tudom hasznalni a Birail 3+ mert allandoan azt irja,hogy nem illeszkednek rendesen a vonalak.Ezek utan kenytelen vagyok egyenken Control Vertex es az elcsuszott pontokat pontillesztessel rarakni a masik vonalra.De persze ilyenkor csak Birail 2-t tudok hasznalni,mert igy tudom legjobban tesztelni,hogy a 4 pontom rendesen illeszkedik e.
Csak van valami megoldas,hogy ellenorizzem,hogy a vonalak metszik e egymast ...
-
Cricket, látogathatnád a fórumot gyakrabban, mutathatnál pár képet a munkáidból, és éppen készülő képeidről.
menj be a windows/settings/plug-in manager-be
keresd meg a mtomr vagy hasonló plugint, ami a mental ray és maya közti kapcsolatot teremti meg. ha ki van kapcsolva, kapcsold vissza és a gond elvileg megoldva, nekem is volt ilyen... -
Fluid... -
complete nem tartalmaz fű, ruha szimulációt, nem is lehet egyáltalán alkalmazni ezeket, meg asszem mégvalamit...
Cricket, nemlehet hogy PLE verziót szedtél le? Mert az is butított rendesen, persze érthető ha ingyér van :) -
Lekonel #4701 Hm...Hát esetleg próbáld meg a külső mentált leszedni...elvileg maya bol unlimited van és complete van ami a képességüket jelzi nemtom hogy a complete ben mi van de unlimited bőlszerintem nincs több változat...Ha valamit félre montam javitsatok:))(fórumlakók) -
Cricket #4700 Sziasztok! "Találtam" egy 5.0-ás mayát. Azt hallottam,hogy ebben már gyárilag benne van a mental ray.Nagy nehezen sikerült is begerjesztenem és meg is találtam a mental rayt asszem a render globals tájékán. Aztán telt múlt az idő és egyszer csak eltûnt a mental ray abból a legördíthető menüből ahol a software-;hardware- és vector render is található. Érthetetlen. Ez a változat arra is panaszkodott hogy ő valami olyan verzió amin nem futnak a plugin-ek(syflex,realflow stb.) .Na, gyorsan egy másik 5.0-át! Feltettem. Abban pedig egyáltalán nem találtam alapból a mental rayt. Kérdésem az, hogy létezhet többféle változata az 5.0-nak és én pont belenyúltam valami gázosabb fajtába? Köszi a választ előre is!
-
és persze köszönjük! -
Tök aranyos:))) ügyi vagy:) -
Jajj dejó!!!! :)))
LOL :DD -
szevasztok:) a virtuális locsolóknak természetesen jár virtuális "magam festett" tojás:D
-
Ja Leonkel, inkább NURBSel fogj hozzá, mobilt szerintem azzal egyszerűbb modellezni, aztán ha kész, akkor textúrázás szempontjából inkább convert poly, meg ugye rendernél is kifizetődőbb a poly, mert az nem zabálja annyira a memóriát. -
Az autód hátulja fura, sok benne a törés, vagy ez direkt? -
Peetnek hívjál, mert ígí hív mindenki, a maya azért van mögötte, mert a Peet-et már beregelték előttem...
Az avatar meg direkt ilyen, ugyanis glow van rajta, az meg fénylik és elmosódik. Örülök, hogy tetszik, nekem is tetszett, de lesz ebből még szebb is, csak jussak hozzá két zh között:) -
Kellemes Husveti Unnepeket Kivanok minden Maya topiclakonak!!! -
Boldog Húsvéti Ünnepeket és jó locsolást mindenkinek :)
Deko és aniko (aki sajna már rég szólt hozzánk): Most, így neten keresztül megteszem amit meg kell tennem:
Kis tök, nagy tök, nem tökölök öntök...pssz..pssz...ezt is letudtam :)
Még elég ramaty, de már alakul a hátulja...
Cobra GT500 -hátulja
Peetmaya: Köszi. Jó az avatárod, bár egy kissé elmosódott...lehetne élesebb. Most akkor melyik neveden szólítsalak???
Lekonel: Mindkettő jó. Én Nurbs-el állnék neki, de csak, hogy jobban megtanuljam...meg a polyt már egy kissé unom, lásd fenn :)
-
Lekonel #4690 Akkor maradok nurbs nél sztem:DD -
Nemesys mobilja
Igaz hogy végül egy szimpla fotót rakott be, de akkoris a modell nagyonjólett szerintem. -
nenad #4688 ez szerintem feladat orientalt, ha valami muszaki jellegu dolgot csinalsz, vilagos hogy nem polyzol, mert beleszakadsz mire megcsinalsz valamit pontosan. Ha valami mast, pl valamilyen szabadabb format ott kijohet hogy a poly jobb, bar ha megnezzuk a nurbsot is ugyanugy lehet gyurni (controll points tologatassal) csak hat mas a karakterszitikaja dolognak. -
hmm... hát sokan szeretik a NURBS-öt, én sok próbálkozás után Poly hívő lettem. Sokkal jobban gyúrható, akár utólag is könnyebben kezelhető, mint a görbékre épülő NURBS. Persze a Poly felületi simítása nem vetekedhet a NURBS-ével, de egy jó smooth és rendes tesszeláció beállítás és máris ragyogó minőség lesz. Ami NURBS-ben hosszadalmas előkészületeket igényel azt polyval 10ed annyi idő alatt elkészíthető. de ez szigorúan: SZVSZ:) -
Lekonel #4686 A mobilomnak jött el az ideje:PP
Mit ajánlotok nurbs ot vagy poly-t?:)
Én nurbsöt ajánlak..:)de netom mért:)) -
Lekonel: az hogy dolgozom jócskán túlzás.:)
Csak hobby 3D-s vagyok, de azok mind az enyéim:) sajnos igen régen frissítettem már azt az oldalt, itt lenne az ideje, hogy rendbeszedjem. Ilyenkor el is döntöm, aztán mindíg elfeledkezem róla.
Nenad: mi ismerjük egymást?
-
nenad #4684 nini 1 A.Ildiko :) en sem tudtam hogy te vagy az. -
Lekonel #4683 Deko te dolgozol mayával?:)
képen elég komolynak tűnsz...
és azok a képek mind a te munkád?:) -
Lekonel #4682 Ez egy....:)))))))))
ZSíross lett:P
ÉS Deko telleg nő? hm.nem is vágtam
-
nenad #4681 hahaha :) marha jo! Viszont! :) -
Peet köszi a "locsolást", én is társulok a nyulak-kívánsághoz:
egy kis PS-es "ökörködésemmel" nyúl:)
-
ez a hülye divx 5.1.1 képtelen működni media player alatt:( -
Köszönjük Leonkel, csatlakozom a jókívánságokhoz, és egy hatalmas vödör vízzel jól nyakonönteném Dekót, ha nem neten keresztül kellene kommunikálni, de érezd úgy kedves egyetlen hölgyünk, hogy ez megtörtént:))
amúgy megkaptad a mailemet? -
Lekonel #4677 Kellemes Húsvéti Ünnepeket arcok!:)
Én már bulizok:))
-
Deko amúgy tényleg nagyon maya mániás vagyok:))) még a nevemhez is odaírtam:) -
Penatesz, ha backlight shadert használsz a specularhoz, tök szép háttércsillogást kapsz. van egy tutor erről a Pixhooldalán -
Azt hiszem,hogy itt az ideje,hogy kicsit tisztaba jojjek a feny es arnyek viszonyaval,ugyhogy itt az elso probalkozas.
Most belegondolva,a golyo lehetett volna tojas is :-)

Kellemes husvetot mindenkinek -
Sziasztok!
Érdemlegeset most nem tudok hozzáfűzni, elég fáradt vagyok az egész napi utazástól...
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet kívánok!! :) -
Peet:) Alig vagy Maya függő:) még egy kis avatárt is abban készítesz el? ÍÍÍÍÍÍíííí:))) minden elismerésem:) -
Nenad fel tudjátok lőni a szerverre a videokat?
MR miért nem rendereli le az alfa csatit?