32214
Maya
-
Ma mindenki nézze a TV2-n a Magellánt, 19:00 órakor, arról lesz szó ami a hobbynk vagyis a 3d :) -
Nagyon jóóó:)
A "rekord idő alatt" mit takar?
-
skacok, mondjatok nekem jó textúra tárhelyet pls! -
vagy vágd kettőbe:) -
Spotlamp: Nagyon jó! Gratulálok!
Nem írnád mégis felül a képedet egy 650 pixel széles változatra? mert így széttolja a fórumot... Nagy képet inkább linkeld. Köszi! -
Nagyon raj! A textúrák honan vannak? -
gratu szép lett nagyon!
egy wire-t feldobnál nekünk? -
Marha jó lett! (A tankot nem rakod fel?) -
uhh ez elég nagy lett ide.. bocs! -
Bocs hogy a beszélgetés menetét kicsit megtöröm csak a 6000 forum szépe versenyre küldök már egy képet hogy az autó témánál maradjunk :)
Jöbb szeretek karaktereket modellezni, de vannak olyan autók amiknek önálló egyéniségük van. Ilyenek a veterán, vagy a szocreál autók :) Ezekben én is megtalálom a karakterem :)) A csúcsszuper autócsodákat meghagyom másnak :)
A modell megrendelésre készült rekordidő alatt. Remélem nem fognak megkövezni érte hogy ide felteszem, de sajnos időm vajmi kevés saját ötleteim renderbe öntésére :)
-
Blizzard animok mindíg is nagyon ott voltak...
A másik ami max-al készült, és nekem nagyon tetszett az a Lost in space. Nem a legjobb grafikai szempontból, viszont maga a stílus nagyon megfogott! -
Na ja, a profi a szarból is aranyat gyúr ki... :) Ez így van. Aztán az is benne van a pakliban, hogy rengeteg alkalmazott technológia igencsak lokális, főleg, ami a filmes CG-t illeti, legalábbis nekem ez jött le. Azaz, rengeteg célszerszám készül, akárcsak egyetlen jelenet korrekt elkészítéséhez. Programoktól kezdve speciális hardveren át, minden... az, hogy ezeket gyakorlatilag sokszor az adott problémán kívül használni lehetetlen, teljességgel lényegtelen... :o)
MAX Scanline-nal is lehet olyan animációkat renderelni, hogy csak na... a profizmus, a jó ötletek mindig meghozzák a gyümölcsüket. Nézzétek meg a Warcraft III videóit (a kiegészítőét ne, az már Brazil renderelt...) , mind puszta Scanlina-nal, és pár pluginnel készültek... -
Nem jelent feltétlen minőségromlást. Csak okosan kell használni, és akkor értékes időt spórolsz meg vele. Az egész arról szól, hogy a beállításokkal megtaláld a jelenethez leginkább passzolót, amivel nem kell éveket várnod, hogy elkészüljön normális, elfogadható minőségben. Ugyebár, ha lennének oylan értékek, amik univerzálisak, mindenhol jók, és még gyorsak is, mint a villám, akkor lenne egy BAZINAYG render gomb, és semmi más beállítás. :)
A jitter opció használatával a sok, közeli egyenes vonal megjelenése javul, egyes helyeken, elmosottabb textúrákon, ha jól tudom, növelheti az elmosódottságot. Arról szól, hogy a mintákat (pl. AA...) véletlensuzerűen veszi a pixel diszkrét környezetéből, nem pedig szabályosan.
A sample lock, gondolom én, az egyes minták helyét "rögzíti" a renderben, elsősorban animációnál van jelentősége. Raytracelés egy hátulütője, hogyha nem elég mintát használsz (pl. GI-hez, vagy elmosódott refrakcióhoz, reflekcióhoz...) akkor az kicsit zajos lesz. Mivel miden rendernél a sugarak egy ponton véletlenszerűen kerülnek kilövésre, renderenként változik ennek a zajnak a topológiája, így animációban villogás, erőteljes zaj jelentkezik. Ha a mintákat "pixelhez zárod", akkor ez a zaj "követi" a mozgást valamennyire. -
pauly #5756 Akkor jól tudtam,hogy az alien versus predatorban vesz részt ward :) -
"na megyek is vissz az alienjeimhez :))"
hoppácska! Mit tudsz, amit Mi nem? Min dolgozol, hogy Alienekhez mész vissza?:)
Egy kérdésem lenne... neked van képzőművészeti képzettségről papírod, feltétlen szükséges a megléte ahhoz, hogy álláshoz jusson valaki? Művészeti könyveket tanulmányozgatom, fogok járni külön rajztanárhoz is, viszont nemhinném, hogy 1: művészetire szeretnék menni (közgaz vagy töri), 2: felvennének. nemrajzolok valami jól. osztályomhoz képest persze igen, de amiket pl 3dtotal-on vagy cgtalkon látok, hát elszégyelem magam:( -
nem tudtok jó textúra tárhelyeket? -
ward de ha írsz valami tutort, azért azt linkeld be ide is, kíváncsiak vagyunk rá! -
ward #5752 Hat ha azt vesszuk, hogy a film produkciokhoz csinaljak a legmagasabb szinvonalu cg-t, akkor igenis szamit a korrekt motion blur, foleg ott, ahol annyi mozgas van. Szemmel lathato amugy, ha fake, mivel nem koveti az object mozgasat a blur.
ah, tutorial az sokara jon, most kene irnom egy csomo tutorialt a 3dluvr.com nak es meg a 3d totalnak is tartozom tutoriallal 1 eve, ido meg nincs semmire sem...
na megyek is vissz az alienjeimhez :))
-
jitter főleg a közel vízszintes vagy függőleges vonalak jobb megjelenítését teszi lehetővé.
filtering meg a mintavételezés típusa asszem, nem 100. -
thx Frenkie!! -
Ákos - Valami végetért -
Megcsináltam a hűtőmaszkot! -
vazze... tegnap pontosan itt akartam megkérdezni, hogy mi ennek a számnak a címe!!!!! Ákos az előadó, ha jól tudom. -
Poly :)
Persze a kép Subdiv...
A végső kompozicióban csak távolabbról lesz...de jól jön majd egy-két extra közeli mellék-kép is :) -
maya a méhe, nem e? -
gyors jeleneteknél nem is látszik a composite fake motion blur, csak állóképeknél... filmben teljesen jó ez a megoldás szerintem, de lehet tévedek, te vagy a tapasztaltabb...
apró kérdés, mikorra várható a renderman tutorod?:) -
skacok, ki az előadója annak a számnak, amiben ezt énekli az ürge:
"halott virágok illatát nyögik a fák" -
ward #5742 na azert ez nem teljesen igaz Peet, A Matrix az full Mr az teny, lattszik is hogy nincs rendes motion blur, csak composite fake. Aztan a Tippetes resz az nem MR mar, ha jol tudom. Aztan a SW2ben is van MR, de a film nagyresze PRMan, hasonloan a Hulk. A foszereplo biztos hogy nem MR, nem is lenne kepes olyan minosegre. De persze ez nem zarja ki, hogy ne hasznaltak volna a filmhez, hatterekhez MRt. Hasonlo pelda, hogy az ILMnel van egy un digital matte painting osztaly, akik maxot hasznalnak mattepaintingek renderelesere, de ugye ezutan nem jelentenek ki, hogy a Van Helsingtol kezdve minden ILMes munka Max-al keszult, ugye?
a mai vilagban nem lehet egyertelmuen kijelenteni mar, hogy egy film mivel keszult, ugyanis mindig a celra legmegfelelobbet hasznaljak. Az hogy a Matrix MRel keszult, pedig nem az MRt dicseri hanem sajnos az ott kiepult pipelinet, es azt, hogy nem volt idejuk valtani.
-
nekem a matrixos Smith sokan vannak bunyóznak Neo elmenekül jelenet tetszik nagyon:))
felvették motion capture-al külön az összes smith mozgását, aztán mr végzi a dolgát:))) -
Aldaryn még 1 kérdés aa-val kapcsolatban
mit jelent az a jittering és sample lock vagy micsoda
és a filtering micsoda? -
Pl a Fight Club-ban, amikor begyullad a szoba. Az FULL Max+Mr. Tehát teljes Cg jelenet. Pánikszobában szintén minden cg amikor úszik a kamera. Észrevehetetlen honnan vált Cg-be, és honnan valós kamerafelvétel, hihetetlen a minősége!
FightClub-ból a kép.
Panic Room, full cg scene.
Panic room, fenti kép wireframe. -
Ja hallottam én is ilyeneket... Persze bármivel lehet szép képet csinálni, a profi az a legszarabb progival is jobbat renderel mint mi... :)
A MR igen fejlett, összetett renderelő, nagyon szép dolgokat láttam már ami MR-el volt renderelve, de nekem ez valahogy nem jön össze... Max 6-ban is van már beépített MR, de valahogy még ott is szebb képeket csinál mint a mayaban, értem azalatt a minimális beállításokat. -
Spotlamp ha erre jársz, légyszi a kövi shave tutorodat lődd fel szerverre:) -
most olvasom, lehet már tudtátok eddig is, de én nem:
matrix 2, starwars ep2, the hulk, terminator 3, pánik szoba, harcosok klubbja, a grincs, és asterix amerikában filmeket/mesefilmet mentallal renderelték, szerintem az eredmények magáért beszélnek.:))) -
aha thx!
magyarán az alulsamplerelés minőségrontást jelent -
Aldarynnal nem érdemes kötekedni :) Nagyon vágja a dolgokat :P -
Adaptív mintavételezés úgy általában: Egy pixlere nem fix értékű a minták száma, hanem a pixel, és a diszkrét környezetétől függ. Ettől "adaptív", azaz alkalmazkodik a jelenethez. Ez egy elég egyszerű, és egyértelmű módja a renderelések meggyorsításának. Első sorban a GI-hez használt adaptív samplerelés ami igazán látványos...
Az alulsamplerelés pedig az, hogy nem hogy egy pixelre csak 1 mitát vesz a rendszer, hanem több pixelre vesz egyet. Ez első sorban szintén GI-nél használható jól, alulsamplerelt AA pl. a textúrákat könnyen "kikezdi"...
Dióhélyban ennyi. -
Spotlamp mikorra várható a shave tutorod következő verziója?
mi az az adaptív aa?
Aldaryn szerintem sub-d, vagy tévedek? -
Az S2000-res-en is mindenhol be van hajlítva... :P ? Ennyi kell, főleg, ha közeli képeket is akarsz renderelni. Amúgy, milyen technika, NURBS? -
Ez nagyon fasza! Az én kocsim nem ilyen pontos, úgyhogy nem űberelhetetlen!!! :)
Figyu, ha aprólékosra akarod csinálni akkor tökéletes ha meg csak úgy akarsz majd 1 távoli képet akkor felesleges... :)