32214
Maya
-
A kilincsről elfelejtettem a smooth-t... Amúgy lehet durva, mivel a valóságban is kb így néz ki:D A kép elvben majd az osztálytrememet fogja ábrázolni. -
Apple QuickTime VR Authoring Studio a becses neve ha jól tudom!
A képeden a kilincs nagyon durva lett. Az csak ilyen szemléltetés módjábol van ott ugye ? Na mennem kell malyd este még írok. Addigis jó fórumozást mindenkinek. -
Nah, megvan az esti render eredménye... Nemigazán tudom, az üveget hogyan is kéne megoldani, valszleg jobblesz egy külön kicsi scenében próbálgatni a materialt. Most elkezdek modellezni egy kinti meg egy benti padot, majd jön a tábla, tanáriasztal székek és a kiegészítő cuccok. A terem végén van egy plámaszerűség, nah az tuti kimarad a képről:)
Itt a kép...1024*768/130kb. -
Mayer, ha már megemlítetted a progit, akkor ne tartsd magadban, engem is érdekel:) Olyat nemlehet csinálni, hogy egy bejárt úton mozgatni a kamerát? Tehát lehet forgatni, zoomolni, és mondjuk előretolni a kamerát? Az marhasok meló, de jól nézhetne ki... -
Youth, ez nagyon ügyes cucc szerintem.AP-n már olvastam, hogy milyen progival csináltad. Lehet hogyén is csinálok ilyet a fénykéoezőmről( persze nem renderelve:))
Este felé rakok fel képet a fényképezőről. Kb akkorra lesz kész a kép :). -
Az lehet, Gi nincs is benne, csupán FG van bekapcsolva:P Ez Mental Ray... amúgy RenderMan-ból is tudtam már kihozni Indirect Illumination-t és color bleeding-et, bár piszok lassú, még mentalhoz képest is lassú. És ahogy észrevettem, nálam legalábbis nem a legstabilabb a Slim. -
Boba: Jó a kuka, de valami hiányzik... Talám megszokta a szemem a GI-t :)
Ezt sikerült összehoznom:
Teapot.MOV (~fél mega) -
Leonkel, szerintem növeld meg a raytracing sugarak számát a render globals/mr tabban, adjál az üvegeknek 1.333-as refraction indexet, és vedd "vékonyabbra" a csillogást, úgy szebb eredményt fog adni. -
Ezt hogy sikerult osszehozni? -
Igen, csak össze vissza kavart az agyam, mert én a Pixar féle Renderman-ról irogattam, de a megjegyzés tökéletesen jogos!
Köszi a felhívást, de megvan a Shrek Dvd-n. -
Boba: a Shrek az Dreamworks nem Pixar...
mellesleg most megy tv-be :) -
Lekonel #5798 http://alkotas.srv.hu/szar.jpg -
Lekonel #5797 Nézzétek meg!
ezt mér csinálja?? -
Youth, nincs kedved ilyen formában felrakni a bmw modellt? nemfeltétlenül kellene renderelve!
Nah, este talán még lesz update, mindenesetre elkezdtem az osztálytermünket modellezni (persze a másik projectet sem hagyom abba, csinálom folyamatosan mindet). Eddíg a legfontosabb elem van meg.
A kuka!:) -
Lekonel #5795 zsír -
na megoldódott, be tudom "szorítan"i a kamerát :) -
Ezt nézzétek!!!! MOV file, kicsi a mérete...
ÉS ítt a scene (vagyis csak egy kép róla):
http://www.artistpub.hu/content/miscimages/45/2145_l.jpg
Még sok meló van, pl blokkolni a kamerát hogy ne szarkodjon ilyenene hogyha kimész jobbra akkor balról kezdi megint, tehát ilyen apróságok ja és mivel kevés képből áll ezért még tovább rontja a dolgot :) -
Youth:) Ilyen kocsim nekem is van:)
Nurbs-ről... Olvasgatom a renderman könyveket, és ott igenerősen a nurbs-t erőltetik. Poly-ről subd-ról mindkét könyvnek csak a legelején volt szó, amikor megemlítették, hogy azokat is kezeli. A példákban már végíg a nurbs-ről volt szó. Pl Stuart Litle, Dinosaur... De az is meglehet, hogy csak régi a könyv (asszem abban a könyvben a Shrek-ről csak úgy beszélnek, mint Pixar fejlesztés alatt lévő project, szóval jópár éves lehet a könyv.) mivel megnéztem a Shrek2 making of-okat, ott meg subd-t használnak. Hát passz... idekéne jöjjön egy Ilm-es és bekéne számoljon mit is használnak:)
Nekem mind a két technika nagyon tetszik. -
Robi: kár hogy nem nyilatkoztál... Na mindegy így meg nem tudtam kit kell nézni :)) -
Mostanság ez bökte a csőröm hogyan lehet megoldani ilyen interaktív 3ds bemutatót. Igaz ez fotókból van de renderelni 1 gomb :) csak be kell állítani így a kamerát...
A fórum ahol erről dumálunk :) -
Azt hiszem, hogy Vray render előtt nem konvertálja a nurbsöt polyvá. Nem nagyon értem hogy hogyan lehetséges a végtelenül görbült felületet lerenderelni annélkül hogy ne lenne valami teselation index vagy nem is tudom, de ezt hallottam valahol. Meg azt is, hogy erre jelen pillanatban csak Vray képes. Nem tudom hogy ez hogy van, mert nem sikerül importálnom a nurbsöt szóval kipróbálni sem tudom :(. -
Most próbáltam előretekinteni a jövőbe, és kíváncsi lennék mi lesz az a felülettipus ami a jóöreg poligonokat majd végleg leváltja... nem tudok jobbat elképzelni :) -
Sajnos NURB-shoz teljsen láma vagyok. Csak poligonokkal operálok, de szerintem a NURBS objektek renderelése memóriaigényesebb mert minden renderscenne poligonná lesz konvertálva render előtt, így a nurbs testek is a megadott értékek szerint (teselation). Így ebből kiindulva komolyabb a renderelése mert egy polygon testet már nem kell konvertálni és szerintem textúrázni is egyszerűbb... -
Hali!
Én nem voltam benne ill csak egy pillanatra mikor az Iflagranti mocap felvételeit mutatták abban a zöld padlós tornatememszerűségben... :)
Az UAZ modellt textúrázással együtt 3 nap alatt sikerült összeraknom. Sokat segített benne az hogy itt van nemmessze egy katonai járműtemető és kb 30 db uaz is ott pihent. Kaptam egy digigépet és kimentem fényképezgetni. A textúra onnan van. Ezért olyan élethű.
Youth: Bocs a képet nem tudtam még lekicsinyíteni mert a Photoshoppom 2 képernyőhöz szokott és amíg nem megyek vissza a munkahelyre addig nem látoim az ImageSize ablakot... :D -
Azt hittem ő az :( -
Szerintem csalj egy kicsit es hozz letre megegy fenyforrast (ilyeneknel SpotLamp-ot erdemes),aminek a szinet allitsd pirosasra es vilagitsd meg alulrol ugy,mintha a lapod vetne azt a pirosas arnyekto.
-
Sajna nem volt benne Spotlamp :(
Krajcsik Zsolt volt benne... pedig már azthittem... na mindegy :/ -
Hi, tudnátok segíteni?
Azt szeretném megtudni, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy pl van egy átlátszó piros lap, amit megvilágít egy fényforrás, és a fény pirosas árnyékot vet a földre. -
Hja, hamár ward belesett ide, megkérdeznék tőle még1 valamit. Még mindíg a megoldást keresem a rosz shaderekre rendermanban, fogalmam sincs mi lehet a hiba. Amint a specular szín eltér a feketétől, csíkos lesz a tárgy:/ Egyedül ez fog vissza, hogy normál munka alatt is rendermant használjak. Nincs 5leted? -
baggyogj = battyogj... reggel van még, de nagyon:D -
Mayer: Hasból küldeni? :) Hasból szinte elindítani sem tudom:)
Learning-Maya
Baggyogj el a fenti címre, majd a rendering menüre. Ott lesznek Mentalray meg RenderMan tutorialok is.
Kb fél perc volt a renderidő, max1.
potyek: nekem is csak akkor renderel rétegeket, ha batchrendert indítok. Hogy árnyék miért nincs hdri-vel azt nemtudom. -
potyek #5778 Hát azt én is láttam, de Spotlamp ot nem láttam benne, hol volt? -
Tegnap este 7-kor a magellánban. Youth mondta ICQ-n. -
potyek #5776 Sziasztok
Layer be szeretném renderelni a maya val a kis cuccaimat, be is állitottam mindent, ahogy kell, elvileg jo is , de a shadow mappában ami van kép, az tök üres , ez mitöl lehet? HDR bevilágitástol lehet ilyen? Ja és az természetes amugy, hogy csak akkor renderel layerenként, ha a batch render t inditom el?
Mikor volt Sportlamp a tv ben? -
Jó estét, illetve reggelt mert még nem tudom, hogy mikor fejezem be az üzit :). Neten kaptam valami fasza vírust, és 4 napig nem tudtam netezni :(. Na mindegy probléma megoldva itt vagyok :D. SpotLamp láttalak a tv-ben, remélem ez ösztönzően hat mindenkire aki el akar érni valamit :). A uaz meg nagyon ott van! A rekordidő engem is érdekelne. Én ezt legrövidebben egy hét alatt tudnám megcsinálni, de akkor se lenne ilyen jó :(.
Boba: Szép shader. Hogyan világítottad és mennyi idő alatt húzta le? Jut eszembe: Te hasból külldöd PRmant, vagy tutorok alapján? Ha tutorokal akkor tudsz nekem linket adni? Nem mintha rá akarnék állni, mert tuti hogy nekem ez nem menne, de elolvasdatnálm 8). -
Lángcsóva? nemnem... az a 3 "nyelv" forog és az hajtja előre a bongót... és nem, nem Rman. Ma töltöttem le újabb artist tools-t... ami volt rendermanom, az is bekrepált. Nagyon, de nagyon nemszeret engem. Eddíg csak a shaderek fele, nemment köztük a blinn. Most maga a renderman sem megy.. behalok:/ -
De ez ugye nem Rman? :)
Amúgy jó lesz! A hajtóműből meg gondolom jön ki lángcsóva vagyis érted ami szokott :) Azt hogy csinálod majd meg? -
Egy kis próbálgatás, highend3d-n találtam tutort, megcsináltam és azt vittem kicsit tovább. A bongón lesz majd ez a shader, a hajtóművek hátsó részén valószínüleg... Talán kicsit kisebb lesz a bump és jobban fog ragyogni, világítani...
Shader próba. -
SpotLambkorabban volt itt egy kis vita arrol,hogy melyik a memoriazabalobb,vagy hogy melyiket gyorsabb renderelni a Poly-t vagy a Nurbs-t.Nem szeretnek vitat belole,de erdekelne a velemenyed,mint szakmabeliet,hogy melyiket tartod hasznalhatobbnak.Vagy alltalaban melyiket lenne erdemes hasznalni. -
Peet milyen textúra kéne? hátha tudok segíteni...