32214
Maya
-
ZBrush-hoz értesz?
a szervert megoldjuk, küldök privit:)))))) -
Hmm...
Impresszió
-Tükröződés trükkök 2 - Deszaturált és színezett tükröződés
-Tükröződés trükkök 1 - Fresnel tükröződés
Ezek a tutorok ugyan mayára vannak írva, de a lényeget leírják, amit én problémának vélek, az főleg az első pont. A képeden sokhelyen tükröződik a kocsi, viszont mintha rosz helyen lenne. Ugye minél kisebb szögben nézünk a kocsira, annál erősebb a tükröződés. Ezt kéne valahogy megoldani, remélem a mayás tutor elméletét áttudod ültetni v-ray alá is! Nekem leginkább az szúrja a szemem... ott tükröződik jobban, ahol életben legkevésbé tükröződne, itt az orra és a szélvédőre gondolok.
Amúgy eddíg nekem ez a szín tetszik legjobban a 3 közül! -
Az arc végleges, a kezen még alakítok kicsit, mert ma babráltam ugyan de nem tudtam még nyugodtan hátradőlni belőle :)) Egyébként ezek az izmok valójában is ilyenek. A pacákot akiről a modell készül Bruce Lee-nek hívják. elég szálkás a fazon. Anatómiai mintapéldány :)
Penatesz: Fő állásban 3Dzek de nem vagyok animátor. Inkább a modellezésben textúrázásban szoktam dolgozni. Az animálásra van nálunk külön ember. Persze mindenbe bele tudok nyúlni de igazán csak az megy amivel napmintnap foglalkozom :)
Peetmaya: Shave videótutort csináltam már, de majd 400 megás lett és nem tudok szervert ahova feltölthetném... doksit meg nincs időm összedobni sajnos...
Youth: Mi bajod a géppel? Szerintem nagyon pöpecül néz ki. A shaderek is ott vannak. -
Na most itt tartok:

Még mindig nem vagyok megelégedve vele :( -
Jeee Spotlamp!!!! Király!!!
Az arc meg a kéz tényleg fura, mintha kicsit túl akartad volna hangsúlyozni azokat az izmokat :)
Na végre ittvagy! Szórj ám minket képekkel!! :)) -
Bazzzzzeg köcsög nemtommi!!!!
Faszom
kurva életbe, nem fogom fel, hogy ahhoz, hogy a lámpát beleégesse egy kurva semmibe, miért nem elég neki 256mb memória? Kiírja, hogy Memory exception thrown és el se kezdi, kurva anyját -
A karja meg az arca picit furcsa, de a haj, torok meg ruha ezek marha jók!
shave tutort nem akarsz közzé tenni, hogy sikerült így a haj?:)) mert érdekelne:) -

SpotLamp,te foallasu animator vagy? -
Még egy printscreennel tartozom :)
A modell full poly. Haly Shave and haircut...
-
Hali srácok! A hétvégén elkezdtem saját, kifejezetten fórumokra szánt produkciót gyártani :) Kicsit hiányzott már a közösség amit a munkám miatt az utóbbi időben hanyagolni kényszerültem. Természetesen még nem final a modell de talán már körvonalazódik belőle valami!

-
Mentsd ki az UV-t majd külön mentsd ki egy fájlba a shaderbe égetett fényeket, árnyékokat, majd PS-ben tedd az UV alá a képet így látni fogod hol van árnyék hol nincs. De hogy hogy lehet kimenteni az árnyékot meg ezeket? Nos maya alap rendere tudja csak asszem, Hypershaderben van valami hogy texture to file vagy már nemtudom na ott kell beállítani a dolgokat és akkor a project könyvtár valamelyi kzugába kimenti :))
Bocs most nem tudok mayat indítani hogy megnézzem mert gőzerővel renderelek... -
Youth elvileg ja, de nekem ps nem hozza be nem tom mér, mind1, közben másképp megoldottam átmenetileg
új probléma merült fel:) -
Skacok, hogy kell a fényt beleégetni egy tárgy uvjére fileba kimentve?:)) -
TGA, TIF kezeli, mentsed ki mondjuk TIF-ben és ha minden igaz akkor mikor megnyitod PS-ben akkor jó lesz. Lehet hogy pont a TIF az ami 2 képet ment ki 1 a color és 1 az alpha, de nem esküszöm meg erre. Nézd meg mik vannak és nézd végig melyik menti ki az alphát de ha megkérdezni mint a max szokta hogy tömörítse e akkor a válaszzod nem :) és ha valahol be kéne pipálni mentéskor az alpha csatornát akkor tedd meg azt is. de mintha Mayaban nem kéne vacakolni csak save as aztán kész. Ja de mivel UV-król van szó mintha valami Snap shot vagy mi a neve :) -
tiff, tga, iff, sgi, pxr. ezek tutyi -
Youth, akkor mesélj nekem, melyik file típus kezeli az alpha csatornát, mert ezt csináltam, amit mondtál, és nem megy, vaj miért?
amúgy gratu!:) -
Hehe :)))
Még nem biztos hogy benn lesz. De majd megbeszéljük az aláírás részleteit ha mégis összejön :) -
Wow!!! Marha nagy gratula! Mennyibe kerül az újság, ha nem túl drága lehet beszerválok egyet és majd kérem aláírva tőled;) -
Hát mentsd ki olyan formátumban ami kezeli az alpha csatornát és akkor ps-ben az UV-k csak fehér csíkok lesznek semmi háttérel, aztán te betehetsz valamit mögé hogy lásd is a vonalakat. -
Jeee a következő DigitArt magazinban úgynézki benn lesz a BMW-m egyik képe :))) Juhhú!!! -
hogy kell ps-be olyan uv-t kiexportálni, aminek van transparency mapja?
marha idegesítő, hogy ott van mögötte az a baszott fekete háttér...
HELP!:) -
oks, legyen minél hamarabb pls, kíváncsi vagyok:) -
Na nemá!! :))) Szerinted én nem vagyok tisztában "a kevesebb poly = kevesebb a renderidő" egyenlettel? :)
Figyu, majd csinálok még wire frame-es rendert akkor úgyis szarkodni kell azzal hogy le kell venni mindenről a mesh smoothot, na akkor csinálok neked 1x-esen smootholt kocsi képet :) -
Youth én a háttér shaderét állítgatnám, amúgy tök jó az egész
és pls csinálj nekem 1-el kisebb iterációjú rendert is pls, mert marha kíváncsi vagyok az eredményre
amúgy csalás azért kell, hogy rövidüljön a render idő...:) -
"Állítgassad még a shadereket szvsz."
Na ezzel kisegítettél ugye érzed??? Én konkrét dolgokra gondolok: reflekció nagy, kicsi; színe túl válgos vagy túlk sötét, stb... -
Értam mit mondassz, de most minden testet állítsak 1x-esre az kicsit sok meló lenne. Amúgy ha High poly modelnek készítettem akkor minek csaljak? Na mindegy. -
ja igen, elfelejtettem megemlíteni, hogy letettem az uccsó vizsgámat is, úgyhogy mosttól csak a 3d:))) -
na mivan,teljesen halott a fórum? -
Oryon, írnál nekem Zbrush-hoz egy tutort, amiben azt mutatod meg, hogy alapjaiban hogyan kell elkezdeni egy maya-s obj textúrázásának, displacement mapjának stb?
mentés betöltés kamera mozgatás ilyesmik, lehet elnagyot a tutor, ha nem értek valamit kitökölöm.
amúgy én milyen tutorokat ígértem be a jónépnek? -
vagy mental kékből:) -
én metál kékből kérnék egyet:)))
Youth meg Mayer, szerintem tanuljatok meg csalni kicsit. Ami nem látszik a képen, azt felesleges olyan full részletesen kidolgozni, másrészt Youth szerintem a 2x-es simítás az nagyon sok, pls csinálj nekem 1x-esel egy rendert, akármilyen csúnya is, oks? thx:) -
Tudom hogy sok, de mint mondottam, ez NURBS, csak polyba van konvertálva. Tehát nem könnyű úgy konvertálni hogy kevés poly legyen, és szép is (főleg az élesebb részek miatt).
Youth: BMW még mindíg szép. :). Állítgassad még a shadereket szvsz. A piros szebbb :D. -
És egy másik színben:
-
N megnéztem ha már szóba került:
A kocsim 72149 polyból áll!!! Mármint "low"polyban, ha most ha renderel akkor ezt szorozzátok be kb 16-al, merthogy 2x-es simítás van mindenen ha nem több, az 1154384 poly vagyis épphogy átlépi a cirka 1 millás álomlimitet :) Szeresse ám a memóriám nagyon!!! Renderelés előtt kb 1 percig azt számolja csak hogy mit hogy kerekítsen, akkor kb 5-7 perc a skylight számolása majd további 5-7 perc a renderelés, persze még mindig alacsony kképfelbontásban (512x277) és közepesen magas beálításokkal.
Itt is egy kép msot készült el míg írtam a levelet :)

Tudom sötét, amúgy kocsi shadereinél kinek mi nem tetszi? Mondjátok mert így tudom megcsinálni...
Előre is köszi! -
K.András #5615 ÁÁÁ az nagyon sok,most képzeld el mennyit pazaroltál,ha Youth egy nyitott tetejü autot megcsinált ennyi polibol szépen kidolgozva,ez eszméletlen sok,mindig arra törekedj hogy a lehetö legkevesebb polybol épitsd meg a tárgyat,ezt az egeret jo esetben párszáz polybol kéne megcsinálnod rossz esetben meg pár ezerböl... -
Már próbálbatni se lehet? :(. Látod, ezt a kép már 7 perc alatt kiszámolástra ketült. -
Igazából nem értem, hogy mondjuk 10 esetleg 20 ezer polynál miért több ez a tárgy, de ti tudjátok:) ad 1
ad 2 nem tudom miért kell az összes rendert ennyire túllőni, hogy egy egér 3 óráig legyen renderelve. Életem leghosszabb renderje 1 óra volt, hosszabbat én nem tudok kivárni:))) -
El is mondod hogyan ha szépen megkérlek :)?
Nem recés, viszont tényleg nem illeszkedik jól, de tudod ez az egér csak ilyen kis délutáni szórakozás volt. Nem figyeltem minden részletre. -
Maya6-ban van lehetőség az összevarrásra amikor nurbs-ből polyba konvertálsz. -
ugyan nem ismerem az egeredet, de a gorgeti nem reces szokott lenni?
meg eleg furcsan illeszkedik a lyukba.