32214
Maya
  • Mayer
    + 2 óráig küzdöttem a transzferel (tegnap neg 4-ig) aztán mikor végre átimportáltam a 25 partból áttó NURBS-ből előzőleg polyba konvertált modellt, és elmentettem( 3 külömböző néven is ), maxet kikapcsoltam. Miután újra elindítottam, nem nyitotta meg egyik filet sem. AGRRRRR. Na ekkor haraptam el a számban lévő 2b-s cerkát :).

Peet: Tudom... tudom a majd így irandó és nem pedig így: malyd :). Bocs. :)
  • youth #5688
    Diákszövetkezetek sose adtak munkát, mindig havert kellett megfűzni, hogy apja vagy valaki tud e munkát :))
    Folytatás priviben :) Most nem vagyok icq-n egy darabig mert kifagy a render :)

Hogy mi volt a baj? Az hogy jópár testet hibásan mentett át, azokat külön egyesével be kellett illeszteni. A kocsit nem lehetett egyben átrakni mert akkor kb 3 objektumnak tapasztotta össze a kis alkatrészeket meg mindent tehát majdhogynem egyesével kellett átvinni minden különálló részét. Aztán ha nem lehetett jobban átrakni akkor maxban kellett tologatni pár vertexet hogy ne álljanak olyan hülyén :) Amúgy mindent OBJ kiterjesztésben pakoltam át.
  • Mayer
    Üdv mindenki!

Egy napot nem vagyok, és annyit írtok, hogy belefárad a szemem mire elolvasom :). Próbálgatam egy kicsit a camera transfert. Nem igazán lehet megodani ebben az esetben úgy hogy relative kevés poly legyen, és az import is gördülékenyem menjen. Az igazság az hogy relative rohadt soka poly ( röpke 1.5 millió :)). Ezt még az én gépem se nagyon bírja. Max scanline rendernek 4 percébe került egy kép standard beállításokal (ez álltalában 3 másodberc szokott lenni persze környezet nélkül). Szóval lehet hogy ez a megoldás storno, hacsak valaki, aki nagyon otthon van ebben az inportálgatásban nem akarja átimportálni nekem :)). Ha kevesebb polyt használok, akkor nem lesz szép a modell :/. Bazz.

Oryon: Vannak buktatók. Pl.: ahogy panics mondta atengejek nem egyeznek tehát lehet kavar. + a méretezés sem egészen ugyan az. Nekem csak elhanyagolható 60 000 *-esére kellett növelnem a fényképezőt hogy a kamera be tudja hozni full képben :) ( mondonam se kell hogy mindez 1.5 millió polyval nem volt túl kellemes). Asszem maradok MR-nél ebben a projectben. Azért importáltam maxbe, mert te is láthattad, hogy milyen gyönyörü képeket csinál vray pillanatok alatt.

Youth: Gratulálok DigitArthoz! Örülök ha örülsz meg minden :))... érted. A kocsi szerintem is jó, és amikor azt mondtam hogy alakítgassad még a shadereket, akkor csak egy megjegyzést akartam hozzáfűzni in medias res a fogalmazványomhoz, és nem pedig mélyremenő elemzést adni a hibáss illetve hibátlan részekről és shaderekről :).

SpotLamp: Örülök hogy megismerhetlek. Ahogy kivettem az eddigi hozzászólásaidból, te már régebbóta vagy itt mint én, tehát csak mint újonc köszönök :). A tutorokat én is várom. Azt mondat hogy főállásban 3d-zel. Ha jól értesz MR-hez (ezt feltételezem persze ) akkor ha nem nagy gond megkeresnél ICQ-n vagy valahol, hogy segíts egy kicsit FG belövésében ? Itt az icq számom: 163465702.
    És itt egy kép a fényképezőmről, amin megnézheted, hogy milyen zajos a GI. Nem tom V-ray miért nem csinál ilyet. Előre is köszi.
  • oryon
    "Kizsákmányoló" Diák Szövetkezet-en keresztül :)
    Változatos, "ahogyan, annyiszor, ott, akkor, amit,..." akarok, lehet vele keresni és 1% adó,stb...
    Elsőre nem ilyen idilli, de ha már eléggé vágod, akár 6 órányi munkaidővel (2 óra "aktív" munka+ 4 óra pihenés) 8 órányi munkabért kapok :P
    Csak szabad idődnek kell lenni és mindjárt nincs is...:)
    Meg ilyenek...bővebben priviben...

Leírnád a kocsid export-bajod maya to max irányban???
  • youth #5685
    Ezt nem értem... :/ Hogy keresel?

Peet: majd koszolok meg minden de most amolyan 'műtermi' képeket gyártok...
    Jó lenne környezetet fotózni, csak nem mindenkinek van gépe :)
  • oryon
    Egyéb, biztos és "ahogy neked jó" módon is kereshetsz pénzt...én most ebben "utazom". Mint munkavállaló :P
  • Peetmaya
    Youth nem tom mi bajod van ezzel az autóval, szerintem teljesen jó, raksz neki környezetet, meg nem mondja senki, hogy cg vagy fotó
    max annyi, hogy össze kéne koszolnod...
  • youth #5682
    Ja 2 hónap múlva lehet lesz egy cikkem a DigitArtban :) Úgy beleéltem magam hogy felajálkoztam egy tutor írására, na nem azért mert villogni szeretnék hanem mert kéne a pénz és minden alkalomra rámozdulok, hát erre is. Na de ez már tényleg távoli, lehet holnapra elfelejetem és nem lesz semmi belőle :)
  • oryon
    Gondolom a obj-importja van, csak anno asszem youth írta, hogy az jó importhoz át kellett alakítani/ szétvágni a kocsit...ezt jó lenne előre tudni.

Youth: hogyis importáltad át???
  • oryon
    Mázlista :P
  • youth #5679
    Még ne igyunk a medve bőrére... majd ha tényleg benn lesz, amúgy annyi hogy Vass Gergő látta AP-n a kocsit és írt hogy ír GI-ről egy cikket éshogy jó lenne képnek oda, renderidővel, beállításokkal, névvel :)
  • PaniC-
    neten keress ra asszem objimport neven fut egy plugin maxhoz, es kesz.
    Valamit a mereten kell allitani, meg asszem nem ugyanaz az
    fuggoleges tengely max-ba.
    de lehet hogy az ujabbak maxok mar tudjak alapbol az obj-t, nem neztem pedig itt az asztalomon a doboz :)
  • oryon
    Elnézem, ha megcsinálod (Jobb később...)

+Ha majd beszámolsz, arrol, hogy hogyan került bele egy képed a DigitART-ba...
  • oryon
    Jó gyorsan dolgozol...és persze szépen is.
    Gondolom ruhaszimuláció van rajta, ugye?
  • oryon
    Pedig már nincs mit súrolj :)
    Lassan már minden feletti :P
  • youth #5674
    Bocsi de megint elment az időm, ma is 10-ig renderelek hogy DigitArtban Gergő le tudja adni a cikkét a képemmel, szal ma eléggé sietek. Már szégyellem magam emiatt :/ De nem azért nem csinálom mert szarok rá hanem mert mindig dolgom van ha gépnél vagyok. Tényleg ahogy ez lecsengett megnézem!
  • youth #5673
    Ujabb verzió
  • oryon
    Hogyan sikerült???
  • oryon
    Megírnám ha értenék hozzá :P

Még mindig várom Youth megnyilvánulását a küldött fájlokkal kapcsolatban!!!

Ha minden világos, akkor lehet róla szó.
  • oryon
    Már te is átvitted a scene-ed maxba :)

Apropó:
    Csak poly-t tartalmazó Scene-t könnyen (*.obj) át lehet vinni maxba???
    Vagy trükközni kell...
  • Penatesz
    SpotLamp:ha sikerul szervert talalni,akkor ne felejtsd el velunk is tudatni a cimet.
  • devilion
    csao!nemtudom felregelni a 5.0s maya-t!a drpolasig eljutok de utanna mit kell tenni?
  • inz
    We are very sorry to report that 3DTotal has been targeted and sabotaged in the last few days whilst the team was away from the studio on vacation, we will post full details soon. Please bear with us while we piece things back together, rest assured this will not beat us and we thank you all for your continued support.

Tom Greenway
    3DTotal Editor

?:/
  • youth #5666
    Köszi Saound tényleg hullámos... Ja tele van hibával a kocsi de már fáradt vagyok ahhoz hogy javítgassak inkább renderelek csúnya kocsit...
  • Peetmaya
    helyes, várjuk mindkettőt:))
  • SpotLamp
    Jah és bocs! A hajkészítős tutorialom csak 50 mega. Van egy komolyabb textúrázás tutorialom az van úgy 300 körül. Majd azt is felteszem
  • SpotLamp
    Megvan a privid de még nem tudtam fellépni a szerverre :)
  • Peetmaya
    ahhhhhhh, de rég mayaztam:))))
    újra kell csinálnom a varázslóm textúráit, mert kicsit bután lettek megoldva, de mostmár tudom használni a tabletet is, úgyhogy gőzerővel:)))) lesz valami részeredmény, mutatom
  • Peetmaya
    jah:))
    Szal, sikerült beleégetni egy file-ba a fényeket, tapasztalat, az UV mapot jól csináljátok meg, mert különben csúnya eredményt kaptok:))))
    Spotlamp, privit megkaptad? feltöltöd a shave tutorodat?
  • SpotLamp
    az ajtón szerintem is valami geometriai probléma lehet. Az ilyen jellegű tükröződést semmi nem indokolja. Az autó shaderével szerintem semmi probléma nincs. Max egy kis PS utómunka, színkorrekció és utólagos fényeléssel lehet bebrálni még rajta, de nem kéne belesűlyedni a végtelenségig elhúzott bütykölgetésbe.

Emlékeztetlek rá hogy a valóságban közel sem tökéletes inden!
  • Sound
    jah, Youth, mintha az ajtó "kicsit" hullámos lenne. Helyedbe szépen megnézném hogy a vertexek koordinátáji hogyan helyezkdnek el. Mert attól hogy még a viewportba egy vonalba vannak, lehet hogy még nem, aztán geoapp után ilyen hullámos lesz az egész.
  • Peetmaya
    Youth, amitől nem fotoreál, az szerintem csak annyi, hogy nem koszos. Nincs még 1 ilyen tiszta autó, még a kirakatban sem:))
  • PaniC-
    Az ajtón ez a sávozodás elég furcsa...
  • youth #5656
    Na utolsó képem mára:

Na majd holnap jelentkezem megint! Addig írjatok ám!!! :))))
    Bye!
  • Boba
    Akkor bemondom a passzt, bank visz mindent... más lövésem nincs:(
  • youth #5654
    A kocsi színe falloff vagyis a kamerához közelebb lévő részen világosabb távolabbin sötétebb a szín a rajta lévő lakkréteg pedig fresnel és majdnem 100%-os tükröződése van.
  • Boba
    Sztem nem! A modell sztem frankó, a shaderen állítanám én át ezt... a fresnel materialnál a kamera normálja van beállítva a fall-of maphoz vagy mihez? Nem emléxem pontosan a nevekre, de valahogy így kellett régen megoldani talán...
  • youth #5652
    A baj szerintem a modellben keresendő :( De már nem tudok/akarok javítani rajta. A kocsi shader pedig úgy épül fel hogy egy metálos fekete alapra jön egy lakkréteg. Szal fresnel minden van, de valamiért tényleg nem az igazi :(
  • Boba
    Spotlamp: nagyon jó a karakter, Bruce-Lee vagy valamilyen keleti harcművész ugrik be:) Nincskedved egy katanát modellezni a hátára?
  • youth #5650
    Peet szerintem tud szerezni szervert :))

Most hogy mondod tényleg Lee az!! :)

A kocsival meg az a bajom hogy ránézek és olyan mintha egy összenyálazott mecsbox lenne :( Valamiért nem tetszik. Jó lett volna fasza photorealra megcsinálni de szerintem ez messze áll attól...