32214
Maya
-
caustcis a fenékre? minek... egyszerűbb gyártani egy textúrát, és azt projectelni egy lámpával, egy lefelé irányított direct-el.
milyen fények? 1 direct 1 spot, a spotnak van árnyéka, shadow map. -
Használtam a mayában az environment fog-ot... az halványít, viszont afölé raktam még egy ködszerűséget Ps-ben, hogy legyen valami hangulata a képnek.
Mire jó a clouds? olyan képet számoltat kb mint a mayabeli noise. Utána azt használtam arra, hogy néhol világosabb legyen a clouds réteg alatti gardiens szín. Így lettek világosabb és sötétebb részek. A gardiens miatt lett a képen feljebb lévő részek színe barnás inkább, elől marad kék, ill ahol a clouds értéke fehér, ott világosabb, ahol fekete ott sötétebb. -
+ generálódhatna egy kis chaostics a fenéken, ha már ilyen világos van. Bár ez mentallal véges időn bellül nem tudom hogy megoldható-e :). Hogy van megvilágítva ? -
A cluods, mire jó, vagy hogy kell használni? Egyszerűen képtelen vagyok rájönni :). -
Na igen úgy is lehet :). A köd tutor nem hozott jó eredményt?? Gondoltam ha anim lesz, akkor framenként megfesteni nem lesz könnyű :). -
pont az a jó, amit nem mayával csináltam?:D De azért köszönöm:)
A köd 3 photoshoplayer... egy gardiens feketéből sötétkékbe, egy render clouds, és egy noise különböző blendelése. -
huhdemarhajóóó :)! Boba, a köd is nagyon ott van. Én maradok vraynél ha sikerül az import. -
Kis WIP. Végigolvastam a már linkelt Mr tessellation-os tutorialt, azzal "kicsit" lerövidítettem a renderidőt... A displace approx még nincs beállítva, de már legalább belátható időn belül lerendereli a gépem a jelenetet.
Bongo jelenet_nonshaderelt version
rendertime 1h:04m (ebből 14m volt a translate.) -
Szia András!
Téged is rég "láttalak"... Szép munka! Be is tudtad rakni a játékba a feltextúrázott kocsit?? -
:-O
Köszi, így már működik! :)
-
Szia
A render globalsban is be kell pipálni a raytrace használatát, lehet ez volt a gond. -
persze hogy nem szar, én nagyon szeretem MR-t, és most, hogy be tudtam lőni a shave-et is hozzá egyenesen imádom:) -
Mr+tessellation tutorial -
K.András #5556 Nem szar az,csak meg kell tanulni használni amihez persze sok-sok idö kell... -
K.András #5555 GTR festés(modell adott volt igy azt nem én csináltam):
-
Youth szép lesz nagyon. Mikor lesz vray maya alá? mostmár kíváncsivá tettetek, de én nem fogok konvertálgatni meg maxba átmenni, vagy marad a mental, vagy semmi:)
amúgy nem értem miért mondják mentalt a világ 2. legjobb rendererjének, ha ilyen szar..... -
Köszi!
Namégegyet :)

Eddigi shaderek közt mi az ami nem illik oda? a felni, kerék, belseje nincs még shaderelve... Csak az elejét nézzétek, eddig minden OK? vagy javítsak valamin?
-
wooooow. Ez nagyon ott van. Brazil sehol sincs vrayhez. Nagyon szép lett Youth. Gratulálok -
Skacok egy próba render:

Nem tudom miért itt mutogatom amikor V-ray... na talán mert már ideszoktam .))) -
A ballal közben emelgetem a kilós húsokat :) -
Nagyon jó!!! Folytasd csak! -
Időnként cserélgetni kell, hol jobb, hol bal kézzel rajzolni... különben az egyik kezed batár vastag, izomos lesz, a másik meg leszárad.... -
Nagyon király! Csávókám ha beizzítja a turbinát, meg se áll a Marsig :). (eltekintve persze attól hogy az űrben mitsem ér egy turbina :)) -
Ugyan úgy ahogy egérrel :). Semmi külömbség, csak nem az egeret huzogatod ide oda, hanem a pent a tablet felett. Be tudod állítani a tolaranciáját olyanra, hogy egérként viselkedjen, és olyanra is, hogy 1:1 -hez legyen a bevitel. És mivel nagyobb mint egy 17 colos monitor, nagyon precíz a cucc. Ha lenyomod a pent a táblára az ball egérgomb, a másik kettő meg a pen oldalán van. Az az egy baj, hogy kezem belefárad mire átérek a tábla másik végére olyan batár nagy :). -
Esetleg nem kell valamilyen plug-in? -
oryon: Melyik városban van ez a bolt? Rendelni lehet belőle?...
...Én nem tudom elképzelni, hogy a pennel hogy irányítod a mayát vagy a maxet, mondjátok el plíz. -
Marha jó! Ha az kell, hogy így haladj, akkor én megütlek!:P Nagyon fáintos, hajrá! -
üssetek 
lusta vok :)
-
nemtom, én vagyok a hülye?? directional lightom van azonbelül bemegyek oda, hogy shadows/raytrace/use raytrace és ennyi. Ezt kéne csinálnom ugye?? -
nemtom, nekem nem vet, én sem értem... beállítom, hogy raytrace és semmi árnyék. Kéne a raytracen belül állítani adatokat? -
Dávidka. Hogy a francba ne vetne árnyékot a földre?? -
Van persze. Itt a számom: 163465702 -
Deko akkor ez a 2d-s painteffects tulképpen mire is jó? textúra festés? -
Mayer, a nurbs polyba konvertálása nem nehéz, csak magas részletességi értéket állíts be neki, hogy szépek legyenek a felületek, vagy másik mókás megoldás: csinálsz egy 256x256 középszürke mapot, lowpoly modellek és mindegyiknek bekötöd ezt a mapot displacementnek, és így rendernél lekerekíti, kérdés, hogy mennyivel lesz hosszabb a renderidő...
szal 500ezer poly jobb, mintha magától konvertálja át rendernél és kijön 5millió... Ha még így sem ok a helyzet, akkor bontsad layerekre a renderelni valót, és utólag kompozitáld össze őket psben...
mayer amúgy van ICQ-d, vagy valami hasonló? -
Na én is ráharaptam Vrayre. Youth és az AP-osok képeit látva, nem volt más választásom :). Frenkie azt mondta hogy ne szedjek le shadereket mert nem nehéz Vrayben megcsinálni. Az a jó hogy régen hyasználtam brazilt szóval tényleg nem volt olyan nehéz, úgyhogy most gyártom a textúrákat :). Itt egy kép.
Egy pár adat:
res: 1024*768
AA: 3
és az indirect illumination is very highon volt.
Szóval jó magas értékek. Ennek mental neki se állt volna számolni :D.

Ui.: Youth segített exportálásban, de nem tudom az egész scenet átvinni, csak részletenként, és még úgy is kifagy az egész a francba. Polyba kéne átvinni, de ahhoz előbb át kellene konvertálni azzá. De a konvertálás folyamán, elcseszi a felületek egy részét. Peet azthiszem te mondtad hogy minden NURBSöt polyba konvertálsz. Nem tudnál segíteni, vagy valaki aki még ért hozzá. -
De akkor nem vet árnyékot a földre, és nekem az is kéne. -
Mayával és PS-sel semi gond, viszont játszani nem tudsz vele. Bár én nem is szoktam :). És teljesen olyan mint egy egér. Nem is kell a táblához érintened a pent, mert 3 centicel fölötte is érzékeli. A hegye, maga a gomb, tehát nyomásérzékelős. 3 gombos, és kapsz hozzá egy 12 gombos, meg egy 6 gombos sorosportot. Szerintem ezért nevetségesen olcsó :). Nem kell sehova lenyomni a tollat, mert leköveti a tollhegy mozgását a tábla fölött. -
:) Jó neked.
De nem vágom, hogyan lehet úgy rajzolni, hogy nem látod az eredményt, csak ha felnézel a képernyőre???
Vagy úgy mükxik, hogy nézed a monitort és ha lenyomod a tollat, odaugrik a kurzor, de nem rajzol, csak ha megnyomod a gombot és úgí húzgálod???
Mennyire kompatibilis a mayával??? -
Ilyenem van :). Nagyon jó Oryon. Fűzd csak meg őket. Precíziós munkákhoz isteni, de én már egeret nem is használok, úgy megszoktam :). -
Offtopic:
GENIUS NewSketch 1212 HRIII digitalizáló tábla 12"x12", soros portra
Ajánlott felhasználási terület: Műszaki tervezésre, szabadkézi rajzolásra
Felbontás: 2540 LPI
Táblaméret: 305 x 305 mm
Csatoló: soros (az egeret egyidejűleg lehet használni a másik soros- vagy a PS2 porton)
Pontosság: +- 0,025 cm
Támogatott operációs rendszerek: Windows 9x/ME/2000/NT4.0/XP, Linux
Egyéb: A táblához kétgombos ceruzát vagy többgombos (négy vagy tizenhat) szálkeresztet lehet csatlakoztatni. Az aktív felületet egy átlátszó védőfólia borítja. A tervezői munkát rendkívüli módon megkönnyítheti a fólia alá helyezhető tervezői sablonok.
Ára: 21.360 Ft +ÁFA (26.700 Ft)
Szvsz egy 30cmx30cm-es táblamérethez (bőven az A4 felett) megfelelő ár és nem is sok...meg kell füznöm a szülőket :)
Akit érdekel (ebolt Műszaki Áruház: www.ebolt.hu)