32214
Maya
  • astrantia
    phoenix: ugye nem ugyanazt a lambertet húztad rá?
  • Phoenix007
    az addig rendben van, már csináltam 20 újat, és hússzor ráhúztam a lambertet, de minden új objektumon az én textúrám van rajta ... és már unom a ráhúzogatást ...

Másik kérdés: poly felszíneknél hogy tudom meghatározni, hogy melyik élet simítsa le, és melyiket mutassa élesen?
  • Lekonel
    Simán csinálsz egy ujat és ráhuzod azt:)
  • Phoenix007
    Beraktam egy textúrázott poly négyzetet side image plane helyett, utána akármilyen objektumot csinálok, rárakja azt a textúrát. Mit csináljak vele, hogy a csúnya szürke alap lambert-et rakja rá?
  • mookid
    lekonel: ha nem törölted a history-t, keresd ki a smooth műveled node-ját és szedd le a divisiont 1-re (vagy nullára, nem tudom most, hogy van ez a mayában), hogy olyan legyen, mint az eredeti. utána törölheted a history-t.
  • youth #8123
    És grupiban így néznek ki:
    (szerintem nem olyan vészes kinézetre és polyszámra sem)
  • youth #8122
    Egy lehetséges példa, lehet részletezni vagy még gyengébbre csinálni esetleg más formára, rajtad múlik.
    (most amúgy nem is tudom hogy néz ki egy igazi csempe :))) De ilyesmi jutott az eszembe)
  • Aldaryn
    hát, ha csak nem vmi hierarchiális modell, nem tudod visszavonni. :) Szerintem egyszerűen kezd el újra megépíteni, azt tartva szem előtt, hogy low polyként is jól kell kinéznie. :)

Yout: nem loptam. gyorsabban gépelsz, mint en.
  • Lekonel
    és ezen 1 smooth van asszem:)
    szoval hogy lehet visszavonni?:)
  • Lekonel
    Srácok mit mondtatok mennyi? 30-40?:DDD
    Hát nemtom nekem eddig ahohgy teccik nemkevesebb mint:: 3928 face:DDDDD
  • Lekonel
    Srácok hogy lehet ánsmootholni?:DD
    El van mentve a cserép smootholva:)
  • youth #8117
    Muszály mindig ellopni a hozzászólásaimat??? :)
  • Lekonel
    Köszi youth
  • Lekonel
    Azokat a mittomén miket....a texturas cd ket:)
  • Phoenix007
    Mármint mit akarsz tárgyalni, Lekonel?
  • Aldaryn
    -- redundáns részletek tekintettel youth hozzászólására az enyémből eltekinthetők -- :)
  • Aldaryn
    Ha nem látszódik annyira közelről a tető, megoldahatnád csupán mapokkal, displacement nélkül is. Modellezzed le a tetőt cserepenként, akár külön file-ban, s renderelj belőle animált mapot, ami a roncsolódását szimulálja, (bumpot, átlátszóság mapot, esetleg normalmapot) a végső jelenetben pedig, mikor bekövetkezik a roncsolódás,a szétrepülő cserepek már lehetnek egyenként polygonálisak. Esetleg nem a mapot animálod, hanem a tető egy része ténylegesen ki van dolgozva, az a rész, amely roncsolódik, a többi mapoolt. Ezt nehezebb kivitelezni. Mindenképp célszerű egy teljesen felépített tetőből renderelni hozzá a mapokat.

Ha viszont közelről is látszik, nos, hány face lesz egy cserép? :) 30-40-nél nem hiszem, hogy nagyon több. Ennyiből lehet szép cserepeket gyártani. Az apróbb részleteket meg normal, vagy bumpmappal rárakni. Animációban jól jöhetnek ezek a technológiát.
    Displacement lehet, kicsit lassú lenne megintcsak. Bár, kezelhetőn tartja magát a scene-t.

Na, ez mind csak szvsz.
  • youth #8111
    Na bazz, small contestos képet renderelem, vagyis renderelném... belövöm valami 10 millió photonnal a kis szobát aminek persze a 90 %-a be se csapódik az ablakon, erre 10 perc photon számítás után kiírja hogy Runtime error.. ilyenkor megy el a kedvem az egésztől :( Ha már kiszámította a photon mapot akkor egy kúrva kis képet miért nem tud??? ááá, mindegy este még kap egy esélyt :)

Lekonel: vágom már... de akkor a cserepek legyenek low polyk textúrával meg nem látszik hogy olyan egyszerű lenne... 20-30 polyból meg lehet úszni egy cserepet vagy mégkevesebből is és mondjuk 1000 cseréppel számolva se vészes az a 20-30 ezer poly, amikor egy komoly jelenetben több százezer vagy akár milliós polyk vannak...
  • Lekonel
    Főnix szívesen kezdeményeznék tárgyalásokba veled:)
  • Lekonel
    amugy elég hozu slenne h az animban csak mittomen 10 mp ig láccan a ház kivülről és a külsején vacakolok:D
    Szal a lényeg az h nekem le kell rombolnom ezt aházat, és ugy gondoltam h mecsinálom cserepeket, élethű is lesz:P meg akkor csak letördelem őket:)
  • Lekonel
    Youth csak az a gond h valahogy a tetőt meg kell rongálnom...lefujni cserepeket, kijuggatni lécezetet vágod:)
  • Peetmaya
    ezt nem értem, Oryon, gondolom neked is feltűnt, hoigy a normál vektorok el vannak baszva a képeiden (small contest). De nem csak a tiéd, spot lamp is ilyen képet adott le. A vicces része a dolognak az, hogy nálam itthon minden szépen rendben van.
    Várom a további képeket srácok, hajtsátok meg!
  • youth #8106
    Displacementet javaslok tetőhöz.. .szépen meg lehet vele csinálni, és nem kell modellezni a cserepeket...
  • Phoenix007
    Lekonel mit modellezel éppen? Lemaradtam valamiről? Vannak ilyen 3D Total textures CD-im, vannak benne príma tető textúrák bump-ostul midenestül , ha köll szójjál!
  • Lekonel
    Ki is lépett:DD
  • Lekonel
    Srácok...a tetőnek mit javasoltok? eseteleg bump ot? :DD
    mert edig 3 sor cserepem van de készül megfagyni rendzser...
    sőt már ketzelhetetlen ennyi pobectnél:D
  • gyraph
    Ok thx! Meg finomitom mindenhol.
  • gyraph
    Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nem photoreal lesz, hanem cell shaded, de az is lehet hogy lesz ilyen is, meg olyan is. Nem tervezem, hogy teste is legyen.
    Egyebkent megkaptam icq- uzeneted es elore is koszonom, csak tegnap nem voltam...de ma este leszek.
  • szkoryon
    Mail ment, benne a small contest képekkel!!!
    Most lett kész a render, remélem jó is lett :P
  • Phoenix007
    Hmmm ... meggyőző!
  • youth #8098
    például
  • Phoenix007
    Pardon, csak 7 van meg és 14-ről tudok.
  • Phoenix007
    Nekem is működik, thx Peet! Ebből a Digital tutors-ból nekem van 14 db, de én se tudom, hogy jó-e valamire. Ha kell, szóljatok.
    Mayer: a többi munkádat hol lehet megnézni?
  • Peetmaya
    hm villámvadász müxik, semmi baja...

Mayer fura tőled ilyen modellt látni, én a gépeidhez vagyok szokva, de aranyos lesz! sak így tovább
  • Mayer
    Nya egy kis update.

Wip_3
    Wip_4

Peet: Jól van jól van kiocsit részletezem a kezet is :).
  • mookid
    elvileg hogy kell hozzáférni a villámvadászon lévő cuccokhoz? még sosem láttam, mik vannak ott :)
  • Lekonel
    Srácok!
    Nem megy avillámvadász nekem se akkor nektek se punk tum!
    Ez hihetetlen azért bassza meg segitsetek mar csak nekem nem megy?
  • PaniC-
    gondolom ez:
    digital.tutors.insider
  • FRenkie
    Nagyon csücsörít a szája, kicsit legyen életlenebb az ajak és az áll találkozása, illetve az egész ajkat told hátrebb picit. Afro rulez!
  • Penatesz
    sracok a villamvadaszon talaltam valami olyasmit,hogy digital.tutors.insider ezt ki tette fel es mi ez?