Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
dddstudio.tk
a fenti letoltes elég erdekes , lehet, hogy megoldja a maya vagy lightwave problémámat ??? Most toltottem le, majd kiprobálom otthon.
Ams: az is jo, ha minden kotél szakad , de miért választanád a kisöcsit, ha ott van a nagy igazi szuper hiper mega full Maya is ??? Jaaaa , hogy te olyan törvényes, jogtiszta vagy ? Akkor válaszd a learninget
dddstudio.tk
dddstudio.tk
dddstudio.tk
dddstudio.tk
hát Benyo most vagy mindaketten sík hülyék vagyunk ehhez , vagy valami nincs rendben...
:))))))))))))))))))))))
dddstudio.tk

dddstudio.tk
valami nem jo... upload/benyo/forumba.jpg ott van.Ezen dolgoztam mostanában.Léci véleményt de azért érzéssel.

az ftp-t meg gondolom törölték, sajnos gyakran megesik az ilyen. Nekem lejött szép lassan. Kiprobáltam , de semmi különös. Van benne fluid.. szép nagy oceánok meg minden :)) de nekem ez speciel tok folosleges. A legszembetünõbb változás nekem az elején a töltésnél a kép : Itt már nem mindenféle buzi-bohócok ugrálnak , hanem kis szivecskék vannak mindenutt... huha
dddstudio.tk
leszedtem a maya 4.5 beta 2 -t a fenti cimrol. probaljatok meg ti is , ha erdekel...
dddstudio.tk
Nem kell mást tenned, csak az általa generált file-al felülírni az LMTools (asszem) könyvtárban levõ aw1.dat -ot. És ha minden jol megy , akkor elvileg menni fog a Maya.
dddstudio.tk
Véleményeket, hogyan tovább. Jah, persze ez a telcsi csak egy kellék lesz a készülõ képemhez, csak gondoltam már ezt is kiszedem...
Arra, hogy hogyan old meg a hegy és a szárny ütközésének viszonyát, most nincs ötletem.
Benyo: Megvannak a Maya-hoz a PDF-eid? Ha igen nézd meg ott a Rendering reference szekcióban. Ha nincs, akkor holnap lefordítom neked és adok pár tanácsot is, ha azt találok. Azért írj erre valami reakciót. :)
(Ha neten vagy asszem 8db f-nek kell lenie.)
Benyo:
Displacement Material:
1. Create a material in Hypershade and MMB-drag the material swatch onto the object in the view.
2. Select the material swatch in Hypershade and click the Show Up and Downstream Connection icon to display it’s shading group swatch.
3. Double-click the shading group swatch to open the Attribute Editor.
4. Click the box beside Displacement Mat. to open the displacement shader’s Attribute Editor and click the box next to Displacement to map a texture.
Ezt a PDF-ek közül másoltam ide. Remélem tud segíteni. Egyébbként ha nem tudsz valamit, érdemes elõbb a PDF-ekben szétnézni! :)
Bump-Map:
Hogy érted azt, hogy fekete fehéret, hogy kell csinálni? Ha ezt elmagyarázod konkrétabban, akkor megpróbálok segíteni.
Moncsy:
Tûz: Dynamics>Effects>Create Fire , asszem, de lehet, hogy az elérési út nem pontos, rég használtam már. Füsttel kapcsolatban nem nagyon tudok segíteni, mert én is próbáltam a részeckékkel (particle) babrálni, de nem volt túl meggyõzõ.
Itt egy ultra-gagyi képem ezzel kapcs.:
"Ha egy particle-höz collideolok egy testet, az a bajom, hogy részecskék belemennek a testbe..." Szerintem próbáld meg úgy, hogy a particle-t collideolod a testhez, azaz pont fordítva ahogy te csináltad. Ezzel is próbálékoztam még, vagy egy éve, de a gépem kevés hozzá... Ha nem megy, megnézem pontosabban!
Kipróbáltam a Shave and Haircut for Maya-t, és leesett az állam. Még most is keresem... :) Szóval az a helyzet, hogy nagyon kevésnek ígérkezik ez a 15 nap próbaidõ, kiváncsi vagyok, hogy a jó öreg "system time" visszaállítós trükk itt fog-e mûködni. Na mind1, még van 14 & 1/2 napom... Egyébként ez még csak egy beta-test verzió, de mint olyan, full, tehát mindent lehet benne használni. Még régebben csináltam egy poly. fejet Maya-val. Gondoltam, milyen jó lenne egy kis haj rá. Azt hittem, hogy nem fog sikerülni, mert elég béna vagyok, de az eredmény több mint lenyûgözõ lett szerintem. Most nincsen itt a kép, nem tudom belinkelni, de higgyétek csak el... :) Hogy mennyibõl áll pl. egy hajszerûség létrehozása ? Hát pofátlanul 1szerû: Meg kell adni, hogy hol legyen a haj, CLICK, hogy nézzen ki, CLICK, CLICK, CLICK, :), és renderelni. Ennyi. Na OK, persze lehet vele, sõt kell is kicsit babrálgatni, hogy minnél jobban nézzen ki, de tényleg élvezet vele dolgozni. Mit is dolgozni, inkább játszani ! A hajat szó szerint fésülni kell. Akár egyenként is lehet mozgatni õket, de együtt is. Állítólag elég gyors is, bár én ezt nem igazán vettem eddig észre, de ez biztosan a High End-nek nem igazán nevezhetõ gépem miatt van. A renderelés lassúsága megérthetõ, ha arra gondolok, hogy több ezer, százezer, sõt akár millió hajszálat kell kiszámolni. És az egész elég jól bele van integrálva a Maya-ba, a Lightwave-snél sokkal jobban szerintem. Ja tényleg a Lightwave-es Shave and Haircut FULL megvan nékem, ha kell valakinek, megpróbálom feltölteni valahova. Persze ígérgetek itt össze-vissza, mert most lett ADSL-em :) de fingom sincs mennyi idõ lehet feltölteni azt a 2 megát. Nekem a Maya-s kellene, de nagyon... Na megyek vissza hajakat, meg mindenféle szõrzeteket gyártani.. A végén még fodrász lesz belõlem... ki tudja...
dddstudio.tk

dddstudio.tk
http://homepage.mac.com/mikethomson/Tutorial/tutorial.html
dddstudio.tk
Itt ha minden igaz van Maya 4.5 beta, a linkek mukodnek , de en nem szedtem le...
dddstudio.tk
dddstudio.tk
dddstudio.tk
dddstudio.tk
, hol lehet savazni ???