32214
Maya
  • mookid
    Oryon, nem úgy kéne, hogy egybekössük a bizniszeléssel, és deko és sanyimano is ott lehessen?? miután dekonak csak a hét elején jó, sztm próbáljuk meg úgy szervezni...
  • maroon
    következő tali: hmm... 50%, és lehet, hogy csak később tudnék menni... Majd szólok időben.
  • maroon
    Oryon: Igen, jól írtad a valódi nickem.
    Lerágott fél citromkarika: tényleg ennyire poén volt?? Mindig ezt csinálom, szeretem a citromot, van amikor csak úgy félbevágok egyet és megeszem... :) De legalább jót mulattatok rajta! :D Na és sikerült megörökíteni? :)))
    Örülök, hogy Ti is jó fejnek találtátok a barátomat. Ő is megkedvelt Titeket! És persze én is... :)
    Remélem legközelebb tényleg tovább tudok maradni... De most legalább lemaradtam a sörfürdőről... :))
  • szkoryon
    ----Következő Találkozó!!!----

Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban...mondjuk egyenlőre 18:00-tól???

Ki érne rá, biztosan???
    Aki igen, az 18:00-nál elöbb v. késöbb (tehát pontosan mikortól)???
  • szkoryon
    Persze, legközelebb te mész középen :P
  • szkoryon
    Sok jó képről maradtam le :(

De készítgetem Peet-nek a smallcontestjét!!! :P

Köszönet mindenkinek a pénzéért egy jobb és komolyabb weblapért!!!
  • youth #7920
    Én csak 2 csepp sört kaptam a gatyámra én megúsztam :))
  • szkoryon
    Élménybeszámoló:
    Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttek!!!
    Nagyon jól éreztem magam...ez most kegyetlen jó tali volt!!!
    Rég röhögtem ennyit egyhuzamban :), de nem csak én fetrengtem a röhögéstől a földön :P

A legjobb hangulat olyan 23-tól 1-ig tartott...!
    Ehhez jött még a csövezés is!!!
    Tehát ehhez mérten lépjen le mindenki korábban...nem tudjátok mit vesztettetek :)))

Szép kis disznóólat hagytunk ott, mi? :))))))

Érkezési sorrendben:
    Maron: - remélem jól írtam a "valós" nickneved :) ...nagyon örülök, hogy megismertelek, kár, hogy nem tudtál sokáig maradni, de legközelebb a csövezés végéig nem engedünk haza!!! :)
    -Meg akartuk örökíteni a héjáig lerágott fél citromkarikád!!! Nagyon poén volt!
    -A barátod meg tényleg jó fej...:P

Pheonix: Részemről a szerencse, hogy megismertelek! Nagyon állat volt a pólód :P
    Te törted meg a hallgatás csendjét az elején :P
    Kár, hogy nem maradtál csövezni!!! :)

Lekonel: Mekkora csövezés volt, mi? Nagyon hoztad a hangulatot is!!! Főleg, ha arra gondolok, mikor nem találtál minket az emeleten :P
    -Tök jó, hogy ennyire ismered Pestet...simán hazajutottam :)))

Youth: Na végre megtiszteltél a jelenléteddel minket.... Ennyi hülyeséget honnan találtál ki???
    Komolyan mondom, hogy komolytalan vagy :))))
    Tessék, csövezés is volt! :P

Lekonel + Youth: Miért nem akartatok feljönni a Gellért-hegyre???
    Már próbáltam mindehogyan rábírni titeket, de...
    Csak nem mert nem volt kivilágítva az út és nem láttunk semmit??? :P

Deko: Hát az a barack és márványsajt nem illett a képbe ill. tányérba (legalább neked ízlett :), de a csirkemell és a sültkrumpli tényleg finom volt. Köszi!
    Kár, hogy nem jöttél csövezni :(
    Legközelebb nem engedünk haza, azzal az indokkal, hogy aludnod kell...vagy csak ha 30 perc múlva vissza jössz, mert az nem járja, hogy hazamész és nem alszol!!! :P
    A vágókésedet szétkaptam...még müködik??? :P
    -A Te barátod is jó fej volt - bár tőled ez megszokott :)... ő is sok poént elsütött :P

Ezuton üzenem annak az illetőnek, aki a 3.-ról egy Bartók Béla úti lakásból sörrel lelocsolta Youth-ot, Lekonel-t + engem, hogy legközelebb vagy minőségi sörrel lepjen meg minket, vagy ásványvizzel, mert olyan büdös volt a sör, hogy tényleg emelte a csöves közösségbe illeszkedésünk hangulatát :)))))
  • deko
    off...hámercsakéskész:)...amúgy isteni zenéket írtál fel nekem...nem győzök betellni velük!...on
  • Peetmaya
    de ha ez nem tetszik, akár befektethetnénk valami külföldi textúra csomagba vagy hasonló... sosem jön rosszul.
  • Peetmaya
    A maradék pénz természetesen fórumtali pizzázásra fog elmenni:))))
  • Peetmaya
    Deko, amint sikerül felvenni vele a kapcsolatot máris tudósítalak, hogy mi a helyzet, de egyelőre nem veszi fel a telefonját.
    Srácok, gratulálok midnenkinek, nagyon gyorsan sikerült összeszedni a pénzt, úgyhogy azt hiszem nekiláthatunk a munkának!
  • Peetmaya
    Bazeg ez az exigos video nagyon ott van! Minden elismerésem nekik!
  • Lekonel
    Jah és ha minden jol megy 3 kerek rugot utalnék neked ha az nem kevés, bocs de ennyit tudok szánni rá...:(
    Mookid te meg figyelmeztess legközelebbi talin hogy jövök egy fél pizzával:P
  • Lekonel
    Deko???
    Az 5 öset is kiirtad?:)
    Örülök meg minden , de minek?:))) ha már van 6 os is:)
    Hogy tetsszett amit irtam neked?:)
  • mookid
    szerintem én nem ismerem a végleges felépítés-tervet. elmagyaráznád röviden? amúgy tuti nem lesz semmi kifogásom :)
    ez a találka sanyimanoval egy újabb fórumtali lesz, vagy csak egy kisebb, gyorsabb, célirányosabb dolog? :)
  • maroon
    "Ne feketíts Maroon!"

Nem annak szántam... Bocs, ha így sült el...
  • deko
    A találkozóról:
    ismételten jól sikerült, önfeledt beszélgetés/röhögés/gyógyfoglalkoztató műsort sikerült mindanyiunknak előadni. Amit sajnálok, hogy késői érkezésem miatt Maroon-al már nem sikerült találkoznom.
    Youth: valóban kár volt hazajönnöm, mert mire hazaértem, teljesen felébredtem:P
    Főleg a vonatjegyeid miatt kisöcsém! :PPP
    Phoenix: igérem többet kevesebbet beszélek:D
    Lekonel: a 5.0 és a 6.0-ot már lemezbe karcoltam, a hétfői postával megy Neked.

Maya site:
    A találkozón az alábbi emberkéktől sikerült szerveradományt gyűjteni:
    Youth: 2000,-
    Phoenix: 3000,-
    átutalás is érkezett:
    Flegos: 2000,-

A jelenlegi állás: 24.500,-
    Ezennel bejelentem, hogy elindulhatunk a domain név regisztálásával, amit én hétfőn elfaxolok a mobicom-hoz. Ha jól emléxem senki sem tiltakozott a "maya3d.hu" ellen, ezért ezt jegyeztetem be. Ha valaki kifogást emel ellene, akkor hétfőig légyszíves jelezze.

Peet: Sanyimanó barátoddal légyszives beszélj meg egy találkozót, hogy átadhassuk az összeget és Oryon által összeírt site elképzelést is elmagyarázhassuk (a héten H, K, Sze. jó csak nekem délután.)
    A grafikára igyekszem ráfeküdni, de eddig senkitől sem jött a fejlécre 5let.
    A felépítés nem kétséges, azon már túlvagyunk. ugye?
  • Phoenix007
    Sziasztok! Én meg leléptem korán, hogy majd reggel haza tudjak menni vonattal, csak elfelejtettem megnézni, hogy egyáltalán van-e reggel vonatom hazafelé ... szerintetek volt? Na mindegy ... végül nem is mentem haza ...

>Maya-ról tényleg nem sok szó esett, de a horrorisztikus filmekről annál több. (Ugye Phoenix? :))

Ne feketíts Maroon!

>megyek legközelebb is és igyekszem tovább maradni.

Na akkor majd készülök előre is, és majd a késő esti órákban mesélek neked a filmélményeimről

Amúgy legközelebb tényleg eshetne kicsit több szó is a Mayáról ...
  • youth #7907
    Hogy meddig maradtunk? Khh... Reggel 5ig, vagyis ott csak 1ig aztán reggel 5ig sétálgattunk a Gellért-hegy környékén aztán elmentünk Délibe ahol 5kor indult a vonatunk...
    Ildi, nem tudom minek mentél el amikor otthon úgyse aludtál... Ja és ügyesen kicsented a vonatjegyeket a zsebemből, erről külön beszélnék veled, de inkább priviben mert nem bírná el a fórum azokat a szavakat. (wuhaha)
  • maroon
    No hali megint!
    Bocs, hogy nem írtam, de nem akart bejönni a fórum egész szombaton... pedig többször is próbáltam... :(
    Na mind1, lényeg, hogy mostmár műxik.
    Fórumtali: én sajnos csak este 8-ig tudtam maradni, de örülök, hogy megismerhettelek Titeket! (Már aki ott volt.)
    Maya-ról tényleg nem sok szó esett, de a horrorisztikus filmekről annál több. (Ugye Phoenix? :))
    De egészében véve jó volt, ha tudok, megyek legközelebb is és igyekszem tovább maradni.
    Egyébként Ti meddig maradtatok?
  • Lekonel
    Deko a tavajit...:)) itt szenved a forum aztán dob egy üzit és bebüntet mindenkit ajo képével:DD
  • Lekonel
    Mookid nagyon jo!
    Bárcsak én lennék ilyen szorgalmas:P
  • mookid
    ott a pont! köszönöm! :)
  • youth #7902
    Na, törlöd a smootholt mesht és ami marad meg nyomsz egy lambertet vagy bármilyen shadert, aztán tudod folytatni a modellezést...
  • youth #7901
    Ehh... Ezzel már én is szoptam. Ezért csinálom azt hogy simán csak lesmootholom néha megnéni hoyg fest vagy akár SubD-be aztán vissza Undo-zom amíg nem lesz low poly :) De csinálhatod azt is hogy lemásolod a testet és azt smootholod így nem kell Undo-zni...
    De mindjárt megnézem megint hátha tehetünk még valamit...
  • mookid
    sziasztok!
    proxy mesh-sel modellezek, de vissza akarom csinálni: azt szeretném, hogy tűnjön el a smootholt mesh és láthassam/renderelhessem a low-poly modellt újra shaded módban, mit kell tennem? (a smootholt modellt le tudom törölni, de az eredeti low-polyt sehogy sem tudom visszaállítani)
  • FRenkie
    Tőtjük...
  • FRenkie
    Szerintem festhetnél kicsit részletesebb textúrát is, a gyűrődéseket, erezeteket pontosabban.
  • youth #7897
    A taliról: nagyon nem tudok mit mondani, jól éreztem magam. Ennyi :) Különösebben mayaról vagy az ftp-ről nem esett szó, vagy egyáltalán nem :)

Emberek!!!
    Ezt nézzétek meg: Exigo introja
    Magyar szerzemény, Siggraphon komoly helyezésük lett. Le a kalappal.
  • Peetmaya
    Na meséljetek, milyen volt a tali:)
  • Peetmaya
    Nocsak, rendbejött a fórum?
    Tudja valaki mi volt a probléma?
  • deko
    Nekem nagyon furcsák a szemek, olyan mintha agyagba nyomtak volna bele ujjal, a fülek furcsán kifelé domborodnal, vagy a bump nem stimmel rajta, az elefánt lábai meg olyanok, minha nem lennének izületei, nem térdől, bokából hajlana. A kicsi fánin látszik leginkább ez. (és talán lehetne másmilyen cakkos a füle mint a muteré..)
    Nos a kritikák után még annyi, hogy nagyon klasz lesz, főleg ha rendes enviroment is társul a modellekhez. A színes kép nekem is jobban tetszik.
  • Aldaryn
    Egész jó lett! Nekem mondjuk a kieffektelt verzió nagyon nem tetszik, egyáltalán nincs régi fotó hangulata, a szépiatónusú kép színe nem ilyen. :) de ezen kívül super, raksz egy-két gizgazt a jelenet köré még, pár fát a háttérbe, és kész a fullos kompozíció!

Amúgy ez is benne van a tutorban? Gondolom nem... minden nagyelefánt mellé kell kicsi is? :P Neeem, nem kötekszem. Komolyan.
  • Mayer
    Mivel FW elszaródott (megint), itt vannak az új linkek.

Far To Africa
    Far To Africa Colorfull
  • Mayer
    Na és itt egy colorfull kép is

Far To Africa
  • Mayer
    na és a képet elfelejtettem :) lol

Far To Africa
  • Mayer
    Na hy all!

2 rugóval én is beugrok mintahogy azt már peetnek is mondottam volt :).

Egy újabb elephantos kép. Tudom hogy még hibás, de a mayám nem mentette el a scenet (to much information lost) szóval nem rok újat renderelni ebből a szögből, szóval PS kompozitbeállításait is csinálhatom megint :(. Pedig egy kicsit diffúzabb árnyákokkal akartam renderelni még egy képet merthogy ugye borús az idő, de ezt már nem tom megcsinálni.

C&C are welcome!
  • Peetmaya
    mookid, ha csinálunk valamit, akkor csináljuk jól! kell a domain
  • Peetmaya
    marha jó deko, te nagyon tudsz mondtam én:)) asszem még gyakrolok kicsit:)
    na skacok, már nincs sok hátra a szerverig, gyűjteni gyűjteni ezerrel! Youth Mayer Boba? ti is mondtátok, hogy beszállnátok a költségvetésbe! Ne hagyjatok minket cserben!