32214
Maya
-
Van 3cds tutor Shakehez CMI csinálja asszem, összesen 900 MB a 3 videó azt hiszem. -
Lekonel #7966 Basszaaaa meeeg:DDDDDddd
Ez büntet ahogy kell:'''++!!:DD -
Lekonel #7965 Nemtom megnézni:DDDD -
Oryon, a fórumtalival klapőcsolatos dolgok csak ide, része a fórumnak!
hát ez kurvajó:)))) tényleg szép, a nő arckifejezései nekem nagyon tetszenek:) -
:DDDD
Durva!!! És jól meg van csinálva :))) -
ha van egy szabad percetek:
http://www.witanimation.com/mavis.html -
Lekonel #7961 SZiaszok felzaklattam shake -t gépemre neten lehet valami tutort találni hozzá? -
Egy egyszerű GI:
létrehozol egy point ligthot.
bekapcsolod az árnyéknál hogy Raytracelt legyen,
aztán Mental Ray boxnál alatta bepipálod hogy löveljen photonokat.
A Global Renderbe vagy hogy hííják meg beállítod a MR-t és a GI opciót.
Így kell mennie a többi már csak részletkérdés hogy mekkorák legyenek a becsapódó photonok, mekkora legyen az energiájuk, stb...
Ígyse megy? -
Áááá, én nem azt akartam mondani hogy ne legyen tali, meg ilyenek én csak azt akartam hogy emellett kicsivel több legyen a szakmai hozzászólás.
Nyugodtan írjátok ide ki mikor ér rá, elbírja a fórum. Amúgy le a kalappal Krisztián előtt hogy összehozza ezeket a talika. Azt hiszem félreértettetek engem... Menjen a jópofizás, taliszervezés, ezzel nincs baj én azt hiányoltam hogy emellett eltűnt a mayas hozzászólások.
Szóval nyugodtan írjatok bármiről, csak néha napján mayas hozzászólás is jöhet, ez volt a mondanivalóm és nem az hogy, buznyákok útálom a talikat meg mindenkit... mert nem. -
Mégegyszer elnézést a topic témájának figyelembe vételének elmulasztásáért!!!
Mindenkinek privátban már elküldtem a kérdést újra!!!
Aki nem tudja használni az SG/privátot ill. véletlenül kihagytam (jó sokan vagytok :) attól elnézést kérek és kérem, hogy küldjön e-mailt [email protected] -ra (nick névvel!) és akkor megbeszéljük!
MOSTANTÓL ÚJRA A MAYA KÖRÜL FOROG A FÓRUM!!!
MAYA FOREVER!!!
Peet: az baj, hogyha a smallcontest-edre elküldöm pl.: a nappali bevilágítást két külön beállításokkla???
Tehát megcsinálnám sima lámpákkal + Gi, FG-vel ! -
NE írjatok a másik topicba!!!!
Sajna lehet, hogy nem csak mi olvasnánk, így ki kéne találni egy magánúton megbeszélő dolgot, ahol csak mi vagyunk!!!!!
Addig mindenki küldjön e-mailt nekem, hogy jön e és mikor!!!!
[email protected]
Az eredményekről mindenkit tájékoztatok e-mailben!!! -
Mielött valaki félreértene:
Igazat adok Mayer-nek és Youthnak, már engem is zavazt ez és így a találkozókat szervezni sem volt könnyű, hogy vegyes hozzászólások jönnek...
Már rég kellett volna egy külön topic!!! -
Nyitottam egy új topicot a találkozókra!!!
Találokók szervezése topic!!!
Tehát akit érdekel a találkozó, az oda írja be mikor ér rá...
Így megfelel mindenkinek???
U.I.: talán az általános témába kellett volna...mostmár mindegy...:) -
OFFTOPIC!
Sajnálom, hogy egyeseket zavar, hogy találkozókat szervezek, meg nem mindenkinek tetszik a hangulata...
De tényleg nincs még egy hely, ahol feltehetném a kérdést, hogy ki ér rá...
Lassan én is ott tartok, hogy több a tali, mint a maya, de higyétek el, hogy ez csak most van!!!
Ha elkezdődik az egyetem, akkor több tanulás, kevés maya és mégkevesebb tali lesz :(
-
szjózsef 6.0ás maya? mert az alatt nekem sem csinált semmit...
Mookid, kijelölöd a vertexeket, amiket a tengelyre akarsz mozgatni, windows/general editors/component editor
ez egy új ablakot nyit meg, marhasok minden van itt, a lényeg neked most a vertex x y z világkoordinátái lesznek. A channel controlban azt hiszem lokális elmozdulást jegyez meg, nem világ koordinátát, de a component editorban az utóbbi. -
Youth, ha nem értesz maya redererhez, akkor viszont méginkább hajrá, ezzel lehet tanulni! Spotlampről tudok, ő volt az első, aki nekiesett a feladatnak. Ti kértétek, hogy megcsináljam a jelenetet, hát most rajtatok a sor. -
szjozsef #7951 Szevasztok, ha lenne itt valaki aki nagy GI-s összedobhatna 1 rövidke gi tutort, mental rayhez,mert én néztem kismilio videot, de nekem meg se nyekken, fg még csak-csak megy meg hdri de gi semmi. -
szóval ha kijelölök egy vertexet, vagy bármit, a channel boxban a CVs (click to show) menüpont alatt nulla értékeket ír minden tengelyre. én azt akarom, hogy azokat az értékeket írja, amilyen helyzetet a világ origójához képest elfoglal, tehát X:1, Y:2, Z:4.5, stb. így egy mozdulattal, ha h az origóhoz akarom illeszteni, beírok egy nullát a megfelelő tengely(ek)hez, és már ott is terem. -
Félreértettetek, ne mentegetőzzön senki!!! Nem azért írtam, jó az ha családias a légkör csak gondoltam megpróbálhatnánk visszakanyarodni ahhoz amiért létrejött a fórum.
Mookid: nem értem mit akarsz... Ha vertexeket akarsz mozgatni X mentén akkor megnyomod a W billentyűt és csak az X tengelyel párhuzamos nyilat húzod így csak X mentén tolja el. De szerintem nem ez érdekel, de nem értem mondd el bővebben vagy példán keresztül kérlek.
-
ha valaki jár cseten, tanusíthatja, hogy nekem igenis vannak mayás kérdései :) erre nagyon jó az irc, eddig mindig rögtön kaptam választ.
de mivel most mindenki away, itt egy kérdés: hol lehet beállítani, hogy a channel boxban, attribute editorban stb. a transzform értékeket a tengelyekhez a világ origójához képest írja ki?? mindehova mindig nullát ír. tehát van pl. egy objektum, amiben bizonyos vertexeket szeretnék egyszerre, pontosan, csak az x tengely mentén az origó síkjára illeszteni. hogy lehetne ezt megoldani? -
yogos...ennyi. -
Na bocsi hogy elbsztam itt a hangulatot csak ez úgy megfogalmozódott most bennem. Ennyi... -
Mivel nem értek Maya renderekhez nagyon így nem is jutottam el odáig hogy belekezdjek, de most hogy mondod, megcsinálom, amúgy Spotlamp is folglalkozik a támával. -
Szevasztok!
Youthnak és Mayernak messzemenőig zsigerig-hatóan igaza van.
Lassan semmi értelmes infó nincs a fórumban csak egyéb, találkozások .... az igazság odaát van? Nem!!! Ideát van. Srácok, ez a fórum maradjon meg MAYA fórumnak, ahol specifikus kérdések, válaszok, megoldások szerepelnek.
Persze jó dolog, hogy barátkozunk... remek, hisz állatira jó találkozók jöttek létre, de ezt szervezzük magán jellegűen és ezt a fórumot hagyjuk meg szakmailag működni. Én is is hibás vagyok némi off-al, a jövőben igyekszem visszafogni magam, ezek után igyekszem tudásom legjavával segíteni a fórum tagjait. -
És én még most is gyakran frissítem a fórumot, márha gép előtt ülök:)) -
Youth, Mayer, van igazság abban, amit mondotok, de részemről most annyi időm sincs, hogy elindítsam a maya-t, dolgozom mint a barom, hogy legyen egy normális gépem.
Amúgy mellesleg egyedül Oryon és Deko mondta, hogy foglalkozott small contestel, ha nagyon nincs senkinek mit csinálnia, akkor miért nem foglalkozik azzal? És te hogy állsz azzal Youth, és Mayer? -
aha nálad mi, hogy ne kelljen utaznod:))) Ez nem túl fair ötlet:))
Kell szerezni egy laptopot
skacok, összedobunk rá?:))))))))))))))))))
Na örvendek, hogy jó volt a tali. Sanyimanó lehet egész héten nem fog ráérni, én meg pénteken elutazom a hétvégére, úgyhogy lehet ez a tali nem túl jó ötlet egyelőre... A másik meg, a köv talit Sanyimanóhoz kéne ütemezni, hogy ő mindenképpen ott legyen, mert végülis vele kell megbeszélni a dolgainkat, úgyhogy alkalmazkodnunk kell.
Na megyek holnap dolgozni, úgyhogy mára jóccakát mindenkinek! -
Na én ezt írtam, amit töröltem, de Mayer már írt rá úgyjhogy Mayer erre válaszolt:
"Emberek, Mayerrel az elmúlt percekben arra a következtetésre jutottunk, hogy ebben a fórumban mindenről van szó de Mayaról nincs, pedig ez a téma, megy a nagy haverkodás minden, nem mondom hogy rossz ez, sőt, nagyon is jó legalább közelebbről megismerjük egymást, de akkor mi értelme hogy kiírjuk hogy MAYA már senki nem ír arról min dolgozik mi a problémája, megy a ki mit evett, mi volt... Énis már ilyen katasztrófális helyekre mint D21 szokok vissza mert ott megy a ki mit fejleszt, milyen cég mit adott ki, szal szakmai cuccok. Nem azt mondom, hogy ne írjatok személyes hozzászólásokat, írjátok csak ettől lesz emberszagú a fórum, de lehet hogy el kéne kezdeni írni az olyan hozzászólásokat is ahol olyanról is szó esik hogy Maya, nem? Lehet csak én vagyok ilyen kedvemben, de én amikor a Max fórum indult itt SG-n akkor ment a pörgés mit hogy merre hány, engem ez vonzzott az egészben, ez is így indult de lassan már csak azért nézek be hogy megtudjam ki mit evett ki mit nem :| Youth személyes vallomása... " -
Ez valóban így van. És hogy ne legyél egyedül Youth, én is írok egy rövidebb commentet.
Lassan több fórumtali lesz mint hozzászólás a fórumban srácok :) (egyébként valszeg én is megyek csütörtökön). Szerintem egy "Maya" megnevezésű fórumon igenis mayáról legyen szó. Nekem 1 hónappal ezelőttig annyira tetszett a légkör hogy 5 percenként frissítettem a fórumot hogy megtudjak új információkat mayáról renderengineekről és egyéb fontos dologról, és persze rólatok, de most napi 2* frissítek és akkoris csak annyit látok hogy kinek milyen pólója van, meghogy mikor volt a legjobb hangulat a meetingen :). Skacok&lányok tényleg senkinek nincs kérdése mayával kapcsolatban? Mert már egy hete nem olvastam olyan hozzászólást ami igazán mayával foglalkozozz volna (persze ez erős túlzás)
Deko: Az elefánt izületei és csontjai nem egészen olyanok mint az emberéi. Például az elefántnak nincs térde. Illerve nem elöre hanem hátra csuklik, és közel van a hasához. A bokaizület előretolásával és a térdizület hátrahajlításával jár kel a kis komisz :) Ezért néz ki úgy mintha nem lenne térde. (ha nem felejtem el teszek felé neked képet elefántanatómiáról) Egyébként a tutor alapján csontoztam szóval a vázrendszer ugyan olyan + a srác mutatott elefántcsontvázról képet is.
Aldaryn: Köszi szépen. Kiselefánt meg kell. A kiselefánt aranyos jábor állatfajta :). Mindnki szereti a kiselefántot. nemá hogy ne kelljen. Környezet az nem biztos hogy lesz, neked már ugyan elmondtam hogy miért de had tudják meg a többiek is. Ezt gyakorlásnak szántam és annyit akartam vele elérni hogy nagyjából átlássam a poly modellezést és uv-zést. Nem hiszem hogy ezt tovább kéne még fényeznem. DE perstsze lesz még pár render.
A fentebb említettekbe youthhoz hasonlóan én is a saját véleményemet fogalmaztam meg..... -
Nagy szomorusaggal vagyok kenytelen tudomasul venni,hogy Oryon nelkulem is jo hangulatu talalkozokat tud szervezni.
-
Hja, vagy nem egy étteremben mítingelnénk, hanem mondjuk nálam gyülekeznénk, mindenki otthon a farzsebbe becsusszantja a kis obilrekkjét, aztán csereberélnénk. A pizzát meg kihozzák ide is. -
Asszem lassan egy olyan találkozóra lenne szükség, ahova mindenki viszi a gépét... és "aki kapja marja" alapon viszi mit talál a másén:))) Na de ez UTÓPIA:) -
Oryon: másnap reggel néztem a vonatokat, és csak akkor láttam, hogy egy sem megy hazafelé délig... De legközelebb csövezünk!
Legközelebbi talin (akármikor is legyen az) meg lehetne oldani, hogy hozzatok nekem néhány Gnomon/Alias tutorial videót. Mondjuk kölcsönbe, amíg lemásolom, aztán akár vissza is vinném, vagy ahogy jónak látjátok. Vagy ha mindenki félti a cuccát - ahogy én is - akkor vinnék nyers DVD-t. -
Én meg ne makarok ráérni :) Angoloznom is kéne 2 hét és itt a nyelvvizsga... jó lenne ha sikerülne -
Én mondtam, hogy maradj!
Legalább visszajöhettél volna!!! :P -
Phoenix007 bocsi! -
Maron: (ha már így kell írni a neved...) nem vagyok egy hirtelen-sértődős fajta, nehogy már lelki problémát csináljunk a dologból!
Oryon: Te már legalább az ötvenedik vagy, aki rosszul írja a nickem (phEOnix) ... már kezdek aggódni ... ez már olyan X-aktás dolog ...
>A legjobb hangulat olyan 23-tól 1-ig tartott...!
K**** jó ... én meg leléptem 22.45-kor ...
Naszóval a csütörtöki taliban mindenképp benne vagyok, meg egyáltalán ha vasárnap-csütörtök este van, az nekem általában mindig jó. -
Én 100% NEM érek rá. -
Lehet megszívatom a fönököm, de akkor tudni kéne mikor lesz a deko-féle tali!!!
Mindegy, addig is marad a kérdésem:
----Következő Találkozó!!!----
Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban...mondjuk egyenlőre 18:00-tól???
Ki érne rá, biztosan???
Aki igen, az 18:00-nál elöbb v. késöbb (tehát pontosan mikortól)??? -
Sajna én du.-os leszek, így csak ekkor jó :(