32214
Maya
-
szia, én nem igazán tudnám leírni, hogy miket javítgatnék benne, ezért inkább belepiszkáltam a képbe, mert így láthatod.
Az orra, a szája, a szeme, a száj melletti arcgödör.
fej -
Lenyegessen pontossabb megfogalmazas es igy mar ertem is. :) Mert az hogy szogletes...hat nagyon sok helyen lehet szogletes.
Igen...talan kicsit ott meg simitom. -
Az orr szélének lágyabban kéne hozzásimulnia a szem alatti részhez, túlságosan éles az orr és az ottani "mosolyizom" közötti választóvonal. Na ha ezt megérted...:) -
shot -
Az a bajom ezzel a fotoval, hogy mar lattam rahuzva 3D fejre es meg kesobb is sokan fogjak hasznalni.Egyebkent kosz!
Nem igazan ertem, hogy hogyan szogletes az orra ez egy boxolo face, akinek full be van torve az orra. Sok ilyen kepet megneztem es sokuknak az a resz szinte olyan egyenes, hogy abszulut teglalap. :) Ennek fenyeben is?
-
Szerintem az orra szemből nagyon szögletes, talán kicsit gömbölyíteni kéne mint ahogy a fotón van, amúgy a fotó textúrának se utolsó... -
Ha gondolod nézd meg: 3d.sk-s free sample -
Koszi! :) Meg kicsit formazom, rancositom...de ez mar kozelit a vegso allapothoz. Azt nem tudom, hogy honnan szerezek afro fejkepeket, amibol megcsinalhatnam a texturat es kezdhetnem szepen UV-zni....na meg afro mikrofon haj, pajesz, allszakal stb. is bejatszik, de hajat sem csinaltam meg sose. Shave and haircut egyszerubbnek tunik, mint Maya hair. -
Jójó Gyraph. Egyre jobb. Mostmár oldalról is csoki :). Én mégelőrébb tolnám a száját, de mostmár tényleg jó. -
Nagyon jo karakter :). Sosem tudnek ilyet Zbrush-al. -
-
Kicsit gyurmaztam tegnap ota....alakul:
-
Háj mindenkinek!
Vége a nyaralásnak meg a gólyatábornak (
) úgyhogy jövök megint kockulni :)
Lassan itt a 10ezredik hozzászólás szval ideje lenne valami célt kitűzni, h ki milyen képet akar
SP karaj lett a fej, mennyi idő alat készült el kb? nemrég kezdtem kóstolgatni a zbrusht de még naon nem érzem a kezelőfelületét
ui.: nem olvastam végig 2hét kommentjét uh szóljatok ha van kitűzött cél 10k-nak :)
pá -
Hali!
Már régen jártam itt. Berakom a legutóbbi modellem. Bár ez nem mayában készült hanem Zbrushban de régi maya fórumosként bátorkodtam ide beszúrni :)
-
veletlenul par gnomon videot duplan felirtam cd-re (Fenq Zhu, Harald belker concept art)?
erdekel valakit?
(ugyanannyi ures cd-ert barkinek odaadom) -
Egyenlore azert nem akarok feltenni semmit,mert meg nem gondolom,hogy vagyok olyan szinten,hogy erdemes lenne.(Lassu munkahoz ido kell.)
Viszont kerdes:Van olyan mod,amivel egy vertexet ugy tudok mozgatni,hogy az eredeti face ive ne valtozzek?(Tehat az iven belul tudjam csak futtatni a vertexet?)
-
én is nekiálltam a mobilomnak, de csak azért, mert Penatesz megígértette velem, hogy ha meglesz az új gépem, akkor első dolgom a mobil modell lesz. Megvan a gép, úgyhogy most modellezek:) szerintem ma délután már lehet be is fogom fejezni, de nem biztos, este mennem kell dolgozni sajna:(
majd dobok fel képet. üdv -
Én elhiszem Penatesz :). És nyugodtan dobáld a wipeket. Kell az. -
Hat ez nem igaz.Mar egy hete dolgozom a mobilomon,de gondoltam addig nem teszem fel,mig el nem keszulok teljesen,erre Mayer beteszi a sajatjat.Mostmar senki sem fogja elhinni nekem,hogy egyedul jutottam arra a roppant kreativ otletre,hogy lemodellezzem a teleronomat. 
no mindegy,mostmar csak azert is befejezem,mielott ide barmit is feltennek.
-
peet köszönöm, nagyon jók az észrevételeid, pár perc után máris sokkal olyanabb, amilyennek képzeltem! -
Mookid, a szemöldöke alig érezhető, én hangsúlyosabbá tenném picit, nagyobb táskákat a szem alá, rengeteg modellezett ráncot pakolnék bele, mert azokat lehet animálni, textúra animáció kicsit macerás, kicsit élesebbre venném az orra szélétől a szája sarkáig lefutó vonalat, gömbölyíteném az állát és csontosabbá tenném az állkapcsot, az így túl kerek shzerintem. A szeme sarkába nem kéne ennyire fölérnie a táskáknak, oda egy erős ráncot tennék, ami kihúzódika halántékára. SZVSZ -
OK! Kösz a figyelmeztetést, majd vigyázok a citromhéjjal. :)) Sőt, készülhetek én is pár horrorral, mert bár nem nézek egyet sem, de hallom innen-onnan... :p Már előre várom a beszámolótokat!
-
Phoenix, arra én is vevő leszek. cikket írok egy pályázatra a filmek és a játékok összeforrásáról (különös tekintettel a doom3-ra), majd kikérdezlek titeket is :)
na, jó: maya.
az utóbbi 4 óra műve... erősen wip. Ti hol nyúlnátok bele?
-
Oryon: épp most hallgatom a Metallica-tól a "Nincs több anyag"-ot 
Maron: a következő mmeting-re felkészülök horror-klasszikusokból, különös tekintettel az élőhalott mondakörre. A lenyelt citromhéj ellen meg addig begyakorlom a Heimlich-fogást.
-
Hát kicsit gagyi módszer de:
felhúzod a felbontást, elmosod kicsit az éleit, majd a levels-t állítgatod. Most próbáltam ki 400x400-as képet felnyomtam 4000x4000-be és nem látni annyira hogy kis felbontásból való... -
A wiret. kiprintertem (uwprinttel nem ám print screennel :)) És aztán ezt a képet használtam a blinn shader color, specular, és reflect mapjában. megfelelő beállításokkal.
Youth: Jaja ez volt a max felbontás, ennél nagyobbat nem tudtam kivenni. Egyenlőre nem aktuális hiszen még van rajta modelleznivaló bőven, de hogyan kell PS-ben feljavítani, ha már nincs más alternatív megoldás a nagyobb felbontásra? -
Koszi! Sok jot mondtal, es rengeteget javitottam rajta.
K1-es kepek is sokat segitenek...holnap dobok fel kepet.
Mara eleg...bye All!
-
Tuti félrenyeled a citromhéjat ha belejönnek...
-
Oryon és Phoenix & horror: már alig várom, legfeljebb gondolatban nem leszek köztetek...
-
Jaja, nagyon jó de a külső testnél kicsi a felbontása a wirenek, vagy ugyan akkora mint a kis gomboké ezért olyan pixeles sok helyen, szerintem annak vedd fel párszorosára a felbontását... Asszem maya max 2048x2048-as UV-t tud kimenteni (mármint snapshot), ami zavaró lehet ilyenkor ahol elkelhetne akár 4000x4000-es is... na mindegy. PS-ben feljavítható. -
Hogyan csináltad a wire-t???
UV editor/save uv...és beraktad textúrának??? -
Peet: Köszi ;)
Gyraph: Nagyon jó. Mint már a többiek is mondták az orra egy kicsit fura. A második képen már sokkal szebb, de még ott se jó szvsz. Az ilyen sötétbőrű illetőknek az arca egy picit más. Csapottabb homlok, mint a (hummer szélvédő :)) és sokkal jobban előreugró orr alatti terület. Egy picit lejjebb jöhetne az áll, és Az orr szembölnézetében még javítani kéne az aljó részét. Szerény véleményem szerint az egy kicsit egyenes. Legyen egy kicsit görbébb. Nagyjából ennyi szemből már szinte hibátlan, oldalról még lazán egy fehérembernek nézném.
És itt egy két wire. Youth. Szerintem így tök jó a wire. Egyszer beszéltünk róla hogy mayában hogy kéne csinálni.
wire1
wire2 -
Na jó ötlet...jó helyen keresgéled a nyomott orrot :P -
Koszi igyekszem! :)
Mar kicsit lejebb hoztam az orrot, kozelebb a szajhoz...igy mar nem annyira bohocos. Most eppen a K1 hivatalos oldalan nezegetem a boxolok orrat...ez majd segit. -
Szépen haladsz.
Az orrhoz keress referenciát, minél többet, hátha segít! -
A horror témát majd talin folytatjuk...
Szegény Maron...
-
Nem Mayer, te is megírod a tutorialod a volume shader-ről!
Érdekel és kérlek rá!
Én ilyet nem tudtam összehozni, úgyhogy légyszives írd meg te is...
Én egész más témát dolgozok majd fel, szal nem üti a kettő majd egymást :)
Egyébként az enyém nem az enyém lesz, csak egy fordítás....:( -
Kosz Peet! Az allkapocs szerintem is keskeny kicsit, ezen javitok. Az orra valahogy nekem sem tetszik egyaltalan....valahogy nem tudom elkapni azt az igazan markans utot format :). Meg ha jol megnezem most tul hosszu az orr es a szaj kozti szakasz. Meg javitgatom sokat. -
Gyraph, nagyon szépen haladsz vele. Egy két észrevétel, tanács, persze ez is szigorúan szvsz. Lehetne kicsit szélesebb, erősebb állkapcsa, a füle jobban hozzásimulhatna az arcához, picit fura, hogy ilyen éles törés van a találkozásnál. Az orra nekem még mindig nagyon szögletesnek tűnik. Az ok, hogy lapos, mert tényleg ilyen, de valahogyan nem lágyak a vonalak, én hiányolom belőle ezt... -
>84 ben már volt olyan h a beled kifodul.
A "Return of the living dead" trilógia első részére gondolsz Lekonel? Hát abban aztán voltak logikai bukfencek szépszámmal. Mondjuk egy zombis filmet nehéz is úgy megcsinálni, hogy minden logikus és kézenfekvő legyen. Ki mitől fertőződik meg, ki mit miért eszik, és mennyire intelligensek a zombik.
u.i.: Wait, wait, wait! How do you mean "no blood pressure, no pulse" ?!?!
>ijesztegetni könnyű, jó filmet csinálni nem.
Neked is igazad van Mookid. Mondjuk nekem erről most konkrétan a Doom 3 jutott eszembe. Igaz ne film ,de a lényeg ugyanaz. AMúgy ha minden igaz, lesz belőle film is...