Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RenderMan
Szépen jelengetnek meg sorra a pluginek a 4.5 mayára is. A Diffuse Light pl. a RayDiffuse klónja 4.5-re. intha egy kicsit gyorabb is lenne 8)

Keressétek a mayaforumba könyvtárban!
K.András
nem.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Rigley
hát az nem lenne baj...

dddstudio.tk

MuERTe
Amugy semmi baj nem lenne a mental ray-el, csak végre teljesen integrálhatnák a maya-ba, hogy mindent támogasson.
Rigley
találtál már jó kocsit ? tudom, hogy ez nem segít sokat rajtad , de ma nézegettem a lightwave forumát, és olyan szép képeket láttam kocsikról, hogy eleinte el se akartam hinni, hogy nem fotokrol van szó...

dddstudio.tk

MuERTe
Csak GI van benne, nem?
Rigley
le is jott, holnap megnézem

dddstudio.tk

MuERTe
Nem tudom, majd ti megmondjátok 😊)
Rigley
van benne valami timelimit ?

dddstudio.tk

Rigley
köszi

dddstudio.tk

Rigley
ja ok, most ert fel..

dddstudio.tk

Rigley
hol ? nem a mental ray dir-be megy ? a supergamez ftp-re ?

dddstudio.tk

MuERTe
Rigley
de meg kell várni, hogy teljesen felérjen ,... nem ??

dddstudio.tk

Rigley
hehe, látom csuszik fol szepen lassan, hany mb. ?

dddstudio.tk

Rigley
oksa, én is leszedem

dddstudio.tk

MuERTe
mindjárt fölteszem ujra, szedjétek mert nem szarozok vele mégegyszer.
Rigley
szerintem törölték

dddstudio.tk

MuERTe
Akkor töltsed lokálból 😊
Rigley
http://goomoo.diy.163.com/gu/gu.html

Az egyik kedvencem.. Goomoo Utilities..

dddstudio.tk

MuERTe
MuERTe
Oszt ménem? Meddig tartana?
K.András
http://www.deespona.com/3denciclopedia/menu.html
Nézz körül aztán mond melyek kénének, és megnézem megvan e, mert 6 cd megvan nekem ezekböl...

Rigley
public beta...

dddstudio.tk

MuERTe
Rigley
hehe, nem mellékeltek semmit.

www.cgchannel.com

dddstudio.tk

MuERTe
Na ilyen render kéne nekem, hogy odabiggyesztek egy napot és ilyen képet kapok.
Estleg valami tutorialt nem mellékeltek hozzá, a beállításokkal?
Rigley
ja ok, tudom bocs, de ezt attol fuggetlenul raktam be, modell letoltesi helyet pedig tudok , de az fizetos azt hiszem , de minjart megnezem

dddstudio.tk

Rigley
Ez a kedvenc autom, és egyben az eddigi legszebb CG auto, amit valaha láttam.:

dddstudio.tk

Rigley
nekem tetszik, olyan imádkozosaska-rák-alien-sáska kinézete van

dddstudio.tk

Rigley
vagy ez Mental Ray ?

dddstudio.tk

Rigley
hogy csinaltad, hogy ugy nez ki, mintha a soklampas modszerrel csinaltad volna, de megis csillog ?

dddstudio.tk

Zocsi
A fénnyel kapcsolatban valóban igazad van. Egyébbként a réteges megoldással is lehet csinálni "árnyék vetõdéseket"???
Köszi az infót az UV-tex.-hez. Majd a napokban kipróbálom, és beszúrom az eredményt.

Maya varázslók figyelmébe ajánlom a
http://naptar.at.hu
címet, keresek 3Ds embereket is!

RenderMan
Ha jobban megfigyeled az épületet, látszik, hogy majdnem dél van. Az épület mellett elhaladó hajóknak az árnyéka jóval a kamera látószöge alatt látható.
A hajók mozgásánál teljesen igazad van. Motion path-os módszerrel oldottam meg a bekanyarodást. Itt van egy kapcsoló (Bank) ami a kanyarokban való "bedõlést" hivatott vezérelni, de nálam paranormális ugráláshoz vezetett. A lényeg az, hogy a probléma némi beállítással és türelemmel korrigálható lett volna, de nálam csak a compositálás gyakorlása volt a fõ szempont és nem a realisztikos mozgás. A célomat elértem, a következõ lépésnél már a korrektségre is ügyelni fogok 8)

Az UV hálót az UV Texture Edotir-ból tudod kimenteni: Polygons>UV Snapshot...
Ez betölthetõ Photoshopba, és egy külön rétegen festhetsz rá dolgokat. A kész mûvet kimented képként és a modellre ráhúzva minden korrektül a helyén lesz. A modell UV Snapshotjának a felhasználásával késõbb könnyen változtathatsz a modell textúrázásán.
Zocsi
Rendelman: Király az anim, de szerintem van benne két dolog, ami nekem szemet ütött (javíts ki ha tévedek):
1. Nem emlékszem pontosan hol is volt a fényforrás, de az ûrhajók nem vetettek árnyékot az épületen. Nem tudam, szerintem úgy sokkal meggyõzõbb lett volna. Ezt meg lehet csinálni a "réteges" módszerrel?
2. Szerintem ha befordul egy repülõ tárgy, akkor kicsit bedõl a fordulás irányába. Lehet, hogy én nem ismerem eléggé az SW ûrrepülõinek repulési fizikáját, de én így csináltam volna.
Hát ennyi! Egyébbként nagyon faszák. Az épületet letötötted, vagy te modellezted?

MuERTe: Ez nem jó vicc!

Emléxem egyszer olvastam itt, hogy az UV-hálót ki lehet menteni és Photoshopban ráfesteni, majd visszatöltve textúraként használni. (Amolyan Quakes textúrázás vagy mi a szösz.) Ezt pontosan, hogyan kell véghazvinni? Tud ebben segíteni valaki?

MuERTe
Irónia volt 😊
Hello!Basszus végre megszereztem a MAya4.5öt a rmarma-s oldalrol ,de a 19.rar nem jol lett letöltve.És törölték az oldalt.Mit tegyek?Valaki pliz segítsen
Zocsi
MuERTe: És ezeket, hogy tudom elõhozni???

RenderMan
Egyenlõre AfterEffects. Próbáltam a Shake-t is, de még nagyon idegen a kezelése.
RenderMan
Szárnyaimat bontogatom a compositálás területén. Ez a 10 másodperces anim kb 10 perc alatt készült el. A torony külön rétegen van és mivel nem mozog elég volt belõle egy frame is. Ez jelentõsen felgyorsította a folyamatot. Külön rétegen van a felhõzet, a köd és a hajók is.

Késöbb igy lehetõségem van további részleteket berakni az animba (város, hold stb.) +render nélkül
Akit érdekel a teszt anim az letöltheti a renderman könyvtárból (400k).
K.András
Én direct connecten is láttam maya tutor videokat!!!

Rigley
Ha valaki tud arra megoldást, hogy hogyan lehet elinditani a Maya 4.0 alá készult programokat Maya 4.5 alatt, akkor jo lenne, ha elmondaná, mert egy csomo erdekes pluginom van amit meg nem probaltam , de emiatt nem rakom vissza a 4-est...

dddstudio.tk

RenderMan
Mégvalami:
A videók Quick Time formátumban vannak. Nem lehet õket lementeni, de ha türelmesen megvárod amíg letöltõdik akkor megtalálod a:
E:\Documents and Settings\Username\Local Settings\Temporary Internet Files könyvtárban a cuccot
RenderMan
GNOMON BELÉPÕ!!!

Biztos sokan ismeritek a Gnomon Online Maya oktatóoldalt. A link segítségével beléphettek a Members Area-ba és szabadon töltögethetitek a több 100 megányi Maya oktatófilmet 8))

http://bes_icicle:[email protected]/members/login.html
Hello!A mayát törölték arrol az ftp-röl amit mondtatok...Szoval ha tudtok adni valami más címet vagy ha valaki kiírná nekem cd-re (persze nem inyen) és találkoznénk valahol az jo lenne.
RenderMan
Töltsd le a light_set.mb-t a mayaforumba könyvtárból!
MuERTe
Persze 😊)
Meg radiosity 😊))
Zocsi
Megvan a Maya 4.5. Hmmm... elég meggyõzõek az új shelfek. Szerintem ismét jobb, mint elõdjei, de még nem mélyedtem el benne, mert kb. 30 perce van fent. Van benne GI??

RenderMan
Én is néztem. Nincsenek már shader gondok vele 8))

Benyo: Már nincs fenn nálam Maya4, nem tudom neked 4-esben felrakni a cuccot, de levélben elmagyarázom, hogyan tudod megcsinálni.