32214
Maya
-
Nem lesz ez rossz kompozíció, csak hozzad közelebba mozdonyt a kép középpontjához. Én így kcsit jellegtelenek érzem.
S szvsz túl kicsi a többi képi elem melett, szerintem a kisebb modellvasút méretezés sem pici ennyire. Ez kivált képp a billentyűzetnél érezhető. -
Youth annyira nem szeretem, mert nőttek azóta az igényeim:))
nehézkes már a bevel utáni takarítás, de mindenesetre akkor is használható.
Dave nekem túl erősnek tűnnek az árnyékok a hátulról jövő fényhez képest, valamint túl élesek, talán picit lehetne simítani a szélein, hogy lágyabb legyen. Az asztal textúra már szép, de hiányolom róla a lakk réteget (már ha akarsz rá) valamint egy kis bump-ot is kaphatna. A billentyűzet meg lehetne koszosabb picit. Talán Oryonén kívül senkinek nincs tiszta billje:))) Oryon ne vedd magadra, de gépek terén te nagyon rendmániás vagy:) -
Lekonel #8248 Szép! -
Bocsánat, én kavartam be a bevel témával! A Maya eredeti bevel-jét nem használtam azelőtt, a BPT-bevel-t meg nem tudtam működésre bírni. Nem tudom, mit csináltam rosszul, de nem hiszem, hogy egy script-tel ennyit kelljen görcsölni. Aztán a végén még nem is működik... -
Nah, már eléggé végső állapotba jutottam... hátul a két fehér léc (vagy mi) át lesz kicsit dolgozva, meg majd még lesznek apróságok is...

-
Lehet hogy látványosabb lenne, amikor a kocsit modelleztem, akkor mutattam pár képet a wire-ről ott is mutogattam hogy igen ezek chamferezve vannak és nem sima mayas bevellek amit Peet annyira szeret... :)
Nem erősködöm tovább, kinek ez, kinek az jön be... -
jónak tűnik, csak nem kockán kéne bemutatni, hanem egy konkrét feladaton, úgy látványosabb lenne...:) -
Na akkor egy kis okítás, mert látom nem mindenkinek nyerte el a tetszését a bevel és a chamfer, holott ezek nagyon jól működnek csak tudni kell őket használni...
Első kép BPT-os bevellel létrehozott testek. Szerintem kiderül a képről hogy csináltam, nem egyből 5x divisiont raktam meg hasonlók hanem először minden élt 1x bevelelztem, majd ezeket megint...
Második kép BPT bevel menüjében található chamfer és solid chamfer, nagyon hasznosak, végülis chamfer ugyanaz mint a bevel edge. -
Lehet, hogy ez az alap bevel? nemtudom ,soha nem beveleztem még mayában. De akkor hol van a BPT bevel? -
Mayer: beállítod a kívánt framet a timelinenon (display/UI elementsben van a timeline), aztán megcsinálod a módosításokat, csontok forgatása, blendelés satara, aztán ha befejezdet az aktuális tárgy beállítását, akkor "s". ezt csontonként, blend node-onként el kell játszani. ha így sem müxik, akkor nemtom.... -
Phoenix polygons/tool options/keep new faces together
ezzel a kiextrudált face-k együtt lesznek.
amúgy az extrude face paranc kiadása után a channel controlban a parancshoz tartozó node-ot lenyitod és alul megtalálod ugyan ezt a kikötést. -
ha a BPT bevel ennyire képes, akkor köszönöm, nekem nem kell, mert a maya alap bevelje is pontosan ezt csinálja. néha már unalmas a javítgatás, de használható:)
-
Ez a BPT-bevel nektek is így működik?
-
nem müx ... előfordulhat, hogy nem 6-os mayához való a cucc, és azért nem megy? -
Lekonel #8236 Script editorba bemásolod és ctr+ kis enter
a bevitele -
Töltöttem le scripteket a highend3d.com-ról, de az istennek nem bírok rájönni, hogy hogy működnek. Help plz! -
astrantia #8234 Illetve, addig gondolom nem is hozza létre azt a node-ot, azért nem lehet még akkor realtime-ban látni.
Amúgy én is azt a videót nézem éppen:) -
astrantia #8233 Hát ez már csak így működik:))
De mivel utólag is tudod módosítani, sőt, a Hypergraph-ban törölni is egy adott node-ot, végül is mindegy:)) -
>Ha mozgatod a csúszkát, nem változik azonnal a modell?
Nem. Mármint ha még a smooth-olás végrehajtása előtt mozgatom. Viszont ha utána kiválasztom a megfelelő polySmooth history node-ot, ott már tudom állítgatni a dolgokat. Végül is így se rossz, csak jobb lenne, ha előre látnán, hogy mit fogsz csinálni. -
astrantia #8231 Phoenix: hogy érted azt, hogy realtime-ban? Ha mozgatod a csúszkát, nem változik azonnal a modell? -
Hello! Megint én:)! Remélem nem unalmas, hogy kérdezgetek, de ugye így tanul az ember ha kérdez!:) Szóval, hogy lehet egy objektumot úgy eldeformálni, hogy egy körbe görbületét vegye fel? -
Nézem a Gnomon - Poly modeling 1-et, a smooth opciókat magyarázza éppen. Hogy kell azt csinálni, hogy pl a continuity beállításokat realtime-ban mutassa a program? -
Bocsi, hogy sokáig nem írtam, de angolozom és sajna nincs időm Mayazni... :((( De azért a Fórumot rendszeresen olvasom... amint van rá időm. Írni meg azért nem írtam, mert nincs miről (egyelőre), de ha már így megkérdezted, hogy miért csak Ők írnak... :)
Ígérem, ha meglesz az angol középfokúm, nekiállok Mayazni, OK? Ja, meg ha végre meglesznek a charsetjeim is... -
Emberek, most látjátok ti is a képet, amit beraktam?
Kérdés: Hogyan lehet egy poly felszínt kiválasztott edge-ek mentén elvágni (mi a merge edge ellentéte ) ? -
Peet Vagy Boba: asszem ti már csináltatok animációt. Kéne egy kis segítség. Az a baj hogy a keyframe nem müxik akkor ha blendelést csinálok. Tehát lenyomom az 1. framet, és utána mondjuk megváltoztatom az arcformát, és utána a 10. framen megint megnyomom az "s"-t. És nem teszi le a framet. Ugyan ez van akkor ha csontokkal mozgatom a mesht. Csak akkor müxik ha az egészt mesht mozbatom (object szinten).
Még egy kérdés. Hol van a timeline optionbox? Lehet hogy balfaszkodás de nem találom :) Be kéne állítani Fps-t meg ilyeneket :)
Köszi előre is. És hol van az egész banda srácok? Senki nem ír már ehhez a topichoz Mookidon Dávidon meg Lekonelen kívül? Ja és Phoenix bocs :).
-mayer -
Most ugrik a majom ...
-
Lekonel #8224 Hát a nurbsot nem lehet olyan jol "összebakni":)))
Ha csak mozgatás szempontjábol gondolod akkor ctr+g group ba fogod őket és együtt tudod mozgati mindet, a fel nyil nyomása után mindet kijelöli, vagy pedig az attach surface parancsal a menüjéből de ez picit bonyibb ebben majd valamelyik pro itt a forumrol segitsen :PP -
de ehhez le kell menteni a saját gépedre a képet, és nem linkelhecc máshonnan... -
Phoenix, használd ezt, tuti megbízható!
http://free.srv.hu/i/a/iaro/index.php?link=upload -
Nahh megvan:)! Rájöttem végre! Köszi mindenkinek! Még 1 dolog, hogy lehet összevonnia nurboket? Mert most van 5 db mindegyik külön!:) -
És ez magyarul hogy hangzik?:) -
Lekonel #8219 Veszel egy kockát:)
vagy párhuzamosan gyártasz egy másik plane t és loft olod a plane oldal isopramjait:) -
Sikerült! Most másik kérdés:)! Most megvan egy egyszerű nurbs plane aminek nincs mélysége! Azt hogylehet megoldani, hogy necsak egy egyszerű sík legyen? -
Azzal már énis próbáloztam de ezt üzeni nekem a maya: Error: polyExtrudeEdge works on polygonal edges.!! -
MayDay: van egy olyan, hogy extrude edge a "polygons" shelf-en, vagy az edit polygons menüben.
Kérdés: Nincs valami hotkey arra, ha a shelf-en lévő cuccoknak az options box-át akarom megnyitni? (És lusta vagyok a menüt lenyitni, és ott kikeresgélni...)
Másik kérdés (már egyszer feldobtam, ha jól emléxem): Extrude face-nél micsináljak, hogy a face-ek együtt maradjanak, és ne külön-külön exturdálja őket? (Az options box-ban nem találtam ilyesmit...)
-
Hello!
Még elég kezdő vagyok és idáig csak a maxot ismertem, most kezdtem mayazni! Ha van egy vonalan azt, hogy lehet kihúzni, hogy legyen síkja(mintha extrudálnám, aszem)? Lehet hülyén hangzik a kérdés de egy asztalt akarok lemodellezni és a "lábát" így akarom megoldani!:) -
Na már télleg nem tudom, hogy mi van Mookidnek működnek! ... mondjatok már egy megbízható magyar ingyenes tárhelyet plz! -
Phoenix nekem nem toltodnek le a kepeid, csak Tripod logo jelenik meg:( -
Még egy D21 kép
vizipipa -
Erről a képről rajzoltam, ha erre gondolsz te is...
http://phx007.tripod.com/szecska/msg90ref.gif