32214
Maya
  • mookid
    igen, de msot tényleg válságban van a horrorműfaj, ez most az új b-film széria, semmi ötlet, csak ugyanazok az ijesztegetős sablonok, régi, de mindenesetre jól bejáratott franchise-ok alapján (resident evil, élőhalott-trilógia, alien vs. predator, freddy vs. jason, jason x, hellraiser x-edik része)... ennél sztm már a 70-es, 80-as évek low-budget zombifilmjei is fantáziadúsabbak voltak. ijesztegetni könnyű, jó filmet csinálni nem.
  • mookid
    egy kis segítség (tényleg kicsi, a szó szoros értelmében): http://mkid.fw.hu/negroid.jpg
    (forrás: andrew loomis - fun with a pencil. '39-ben írta, a legjobb fej tutorial, amit valaha láttam :) kötelező még: uő: drawing the head and hands, és figure drawing, for all it's worth)
  • Lekonel
    Srácok....a rémyisztésnek a misztikum összevonására nincs jobb a thriller műfajánál...mindig is voltak durva horrorok és mindig is leszenk. menny be 1 tk ba és meglátod...84 ben már volt olyan h a beled kifodul.
  • deko
    határozottan sokat javult
  • gyraph
    Koszi! Ezen is valtoztattam...muszaly is volt, mert az orrot osszehuzva meg hegyesebb volt. Es kapott egy kis orrtorest is.
  • gyraph
    Na jol atgondolva a kritikadat vegulis abszolut konstruktiv volt :). Szoval javitgattam mindenen...igy tenyleg jobb. Szerintetek?

• mookid
    gyraph: ügyes! én is hasonló témán vagyok, egyelőre csak kézirajzon.
    a szemeket mindenképpen hozd közelebb! lehet bármilyen nyomott az orra, az ember két szeme közötti távolság mindig akkora, mint az egyik szeme. (már ha egészségesen kifejlődött embert akarsz :) ez nagy segítség. és ha a szeme között összehúzod, az orr többi részét is keskenyebbre kell csinálnod, azt hiszem. ez jót fog tenni. ezen kívül a nyomott orr oldalnézetből nem ilyen éles, rendesen le kéne kerekítened a hegyét. a többi része nagyon tetszik, főleg textúrázva lesz nagykiráj.
  • gyraph
    Elvileg ez egy afro-mikrofon fejnek keszul. Az orral azt szeretnem elerni, hogy olyan legyen, mintha boxolo lenne es be lenne utve az orra. A szaj, hat nem is tudom...eleg sok afro fejet megneztem es viszonylag realisnak tunik sok fekaehoz viszonyitva. A szem valoban tavol ul, de szerintem ez relativ. A koponya viszont tenyleg sajnos hatrafele keskenyedik , ezt majd javitani fogom mindenkeppen. Kosz a kritikat!
  • fle go
    Youth: mac-en dolgozom, DTP-s melokat mayat ki se tudnam probalni az itthoni gepemen, mert belerokkanna:))
    deko: ha billentyu+egerrel nem mukodik akkor probald meg egeret hosszabb ideig lenyomva tartani kb 5sec. Ha igy se megy akkor passz:(
  • deko
    Szia, a kérdésem, hogy reális, vagy karikatúra jellegű fejet szeretnél. Mert míg a side nézet teljesen reális, addíg a front nézet inkább karikaturisztikus.
    Az összhatás nekem kicsit fura. az alsó ajkak szélesek, az orr sem tömpe, hanem széltében, "kockásan" mereven széles. A szemek távol ülnek, a koponya hátrafelé keskenyedik.
    Nehezen tudom megfogalmazni az érzéseimet mikor a medelledre nézek, ezért írtam le, hogy miket látok, amin javítani lehetne szvsz.
  • gyraph
    Volt egy kis idom tegnap folytatni a fejet, ha erdekel valakit...

• deko
    Lekonel: köszi a pecs-et, már futik szépen ahogy köll:)mosmá 6.0.1 figyel itten nekem:D
  • Phoenix007
    Mayer, kösz az okítást, ki fogom próbálni.

Oryon, a horror témát fojtassuk a következő talin. Maron, a te megjelenésedre is feltétlenül számítunk!
  • youth #8277
    Mintha Flego Mac-on nyomta volna vagy még mindig nekem úgy rémlik, persze lehet tévedek...
  • deko
    ehh. én sem ismerek senkit sem aki mac-en kergetné a kis mayát:P Ez a mac egy érdekes állatfajta. én láttam jó párszor, de olyan idegen nekem, mint babuinoknak a gulyásleves:P
  • Aldaryn
    Na, ez passz, megkérdeztem egy jóöreg Mac-es emberkét, hátha tud valami használhatót, de semmi. Ő a bill+katt lehetősget mondta, emrt hogy általában az. Mármint Mac billentyű+jobbkatt. A Maya helpjében nem lehet benne?

Télleg: Senki nem használt még Mayaát Mac-en? :) nagyon nagy itt a Mac tábor, mint látom. :P
  • Peetmaya
    Oryon, csak lássam már, nagyon kíváncsi vagyok rá:)
    Mayer, gratu, ügyes vagy, szép lesz a telcsi.
  • Mayer
    Egyébként jobb ha te írod meg a voulume shaderes tutort mert én csak azt az egyet tudommegcsinálni amit láttatok és az még édeskevés ahhoz hogy tutort írjak belőle
  • Mayer
    oryon: Én szeretem a horrorokat de én is ezen gondolkoztam nem is olyan rég hogy mikor is volt utoljára rémisztő horrofilm? Nagyon régen. Olyan, amitől megijedek, de rendesen és nem bírok tőle aludni, mert mindenhol szelemket meg jelnéseket meg hulláhat látok. Én legjobban a szellemktől ilyedek meg ezekben a filmekben. De a durvulás engem is taszít ezekben a filmekben. Kell bele de ne csak abból álljon...... Kivétel erősíti a szabájt, a jason x nagyon fasza film volt annak ellenére hogy iszonyat durva. Mikor a csajszi fejét belenyomva a -90fokos folyadékba aztán a pillanatok alatt szétfagyott fejet hozzávágta az acél asztallaphoz :)...huhú az kemyény.

• szkoryon
    Gratu mindenkien ka képeihez, Peetnek a gépéhez, meg mindenkinek...sajna nem tudok kitérni mindenkire :(

Peet: Ha megírom végre a Zbursh+Maya/mr tutort, akkor megírom a volumetrikus fény MR-el tutort is :)
  • Mayer
    Az írásomért nem vállalok semmi felelősséget. Ezek csak tippek és lehetőségek. És ahogyan én látom a lehetőségeket. Senki ne kérje rajtam számon mert mérges leszek. :))
  • deko
    légyszíves, kérek valakit aki tud, segítsen közületek az alábbi támában a srácnak az ArtistPub Mayahelp topicjában:
    Az érdekelne, hogy hátha esetleg valaki tudja, hogy Mac-en mivel lehet előcsalni Maya-ban a jobbklikk funkciót?? Valahol be vannak építve a menübe az opciók, vagy valamilyen billentyű+katt=jobbklikk, ahogy az Mac-es softwareknél szokott lenni? Mert én nem találtam rá semmilyen billentyűt! PLS help! Thnx!

Köszönöm.
  • Mayer
    Phoenix: Azok diffúz árnyékok, és ezt indirekt fény idézi elő. Na már most. A direkt fénnyel szemben az indirekt nem egy pontból induló fényt jelent, hanem többől, teszemazt az összes irányból. Ezt sokféleképpen lehet generálni (rendererenként változó módszerek). Mondjuk ha egy renderernek van HDRI (high dinamic rande image) inputja akkor egy egyszerű HDR képet tudunk használni mint based lightot. Ez az image based lighting (MR-nél). És aztán jönnek a beállítások, és sok módszer van ami ilyen árnyékot generál. Pl. GI, FG sőt még az egyszerű raytracelt fények is.

Az én képem FG vel van világítva. Egy lambert shader van egy félgömbön és ez működik úgy mint egy lámpaernyő. A lambert shader colorja olyan zöldeskék mint a renderlt kép, és az ambience colorja is hasonló, de ezzel lehet játszani. Erről írtam egy tutort is még régebben, csak hát az nem a legjobb módszer amit ott használtam úgyhogy megadom a linket, de ne úgy csináljátok ahogy ott van hanem úgy ahogy mondtam. 1 object világítson csak, és ez egy félgömb legyen, ami kicsit lapított, olyan mint egy lábpaernyő. A default fényeket kilőni, a rendertert MR-re állítani, és FG-t bekapcsolni. Lényegében ennyi.

Itt az alsó linkre kattintva léphettek be a tutorhoz.

Sok szerencsét

Egy kis okítás HDRI-ből. Aldaryn írása, és remélem nem hargszik meg érte de ezeket a hasznos információkat muszáj megosztanomitt

Mayer
  • szkoryon
    Na, így már tényleg családias a feeling!
    Nagyon jó lett!

További wipeket követelünk!!! :P
  • szkoryon
    Offtopic, bocsi de hosszú:
    Nemrég tértem haza a moziból, mert megnéztem:
    Holtak hajnala - Amerikai horror

A Resident Evil: A Kaptár óta vártam egy még annál is nyomasztóbb horrort - pedig az se volt "kutya" - hát most kamatostúl megkaptam :)

Ha valaki képes teljesen beleéléssel megnézni egy ilyen horrort (mint én :P ) annak kötelező darab :)
    De utána komoly gondja lesz!!!

Temérdek horrort néztem már egészen kicsi korom óta (hála a bátyámnak :P), szal látom, hová fejlődik... de nekem már kezd túl nyomasztó/pesszimista/durva/lélekfelkavaró lenni a mostani horrorfilmek...
    Kezd kiveszni a félelem és átveszi a durvaság a helyét.
    Ez megy most: "már mindenki fertőzött és emberhúsra éhes, és egy maroknyi csapat próbál a reménytelenségből kiszabadulni, már-már azt figyelve ki fertöződött meg a csapatból...menekülnek, de egy a vége...senki sem ussza meg a fájdalmat..."

Komolyan elgondolkodtam, hogy megnézzem e majd a Resident Evil 2-öt...
    Nem azért mert félek - elnézve mennyi ilyet láttam, már a valóságban sem ilyendnék meg ha egy félholt üldözne, mert meg akar harapni :P, hanem mert túl beleélem magam + ezek meg egyre durvábbak és e kettő együtt már nem normális...

Hová tűnnek a félős horrorfilmek???
    Hová durvul a világ???
  • Davidka
    Jah, minden lambert :)
    Azon már dolgozom, hogy 1-2 dolgot blinnben megcsináljak stb.... A bögrét, meg a klaviatúrát is akarom kicsit sötétíteni, hogy ne legyen nagy a kontraszt, meg hogy ne "lebegjen" ;)
    A környezet lehett télleg jobb lenne úgy, de a képet apámnak csinálom, 1 munkájához és valahogy a 3D-t (vonat) akartam összekötni a számítógép (monitor, bill.) világával....
    nem veszem bántásnak, hibáiból tanul az ember ;)
  • Mayer
    Oldalt a kis képek :)

<<<<
  • youth #8263
    Eszembe jutott valami...
    "A renderidő 3 perc, a nagy képnél 8"

Miért nem renderelsz le csak 1 nagy képet és PS-ben lekicsinyíted? :)
  • deko
    Szia Dave, a képről pár szót.
    Az anyagok nem igazán szerencsések, mintha minden csak lambert lenne. A monitoron nem érzékelem a térhatást, olyan mint egy 2D-s montázs.
    A bögre lebeg, a kisvonat elveszik a környezetben és sötét, alig látszok belőle valami.:(
    Láttam a modellt jóval lejjeb, nagyon szépen megcsináltad.
    Nem bántásiból mondom, de ehez a vonatmodellhez nem ilyen környezetet kellene választanod. Nem szerencsés.
    Jobban mutatna egy padlón, néhány elszórt lego figura között. vagy egy polcon a gyerekszobában. De semmi eserte sem a monitor előtt egy arrébb lökött klaviatúra és egy bögre mellett. persze csak: SZVSZ :)
  • deko
    na igen Mayer, úgy látszik neked a műszaki dolgok fexenek igazából. Nem kell sok és ezt a mobilizációt is felfejleszted a fotómasinád színtjére. A bug-oddal nekem semmi bajom nem volt, sőt egyenesen tetszettek az arckifejezései, de valahogy nem volt "mayer"-es:) Na hajrá, várjuk a folytatást! :)
  • Davidka
    hello!

valahol olvastam, hogy ki lehet "teríteni" egy testet, úgy mint pl. egy kockát (arra a jellegzetes kereszt alakra). Nos, ezt hogy lehet megcsinálni?
  • mookid
    én sem, engem is érdekelne...
    amúgy nem volt rossz a bogár egyáltalán, mondjuk tanulmánynak tökéletes... szerintem nem az álla, hanem az orr és a felső ajak közti (nem létező) szünet volt zavaró, ez tényleg a fogatlan öregekre jellemző... :)
  • Phoenix007
    Mayer hogy kell ilyen árnyékokat renderelni? Ehhez még nagyon nem értek...
  • youth #8257
    Eddig nagyon szuper!
  • Mayer
    Még ennyi idő után is képes vagyok linket elb*szni :)

• Mayer
    Phoenix. Kell rá bump hidd el. Ha nem is a repedésekre (ez általában nincs egy zsír új asztalon íróasztalon) akkor a külömbőző asztalon lévő kidudorodásokra szíros koszos ujj hagyta koszdarabkák STB STB... (nézd meg az asztalodat éles szögben) Mondjuk egy procedurális map a bump nodba teszem azt egy noise, és akkor a speculáció és a reflekció is mindjárt másképp hat. Esetleg mehet ugyan ez a noise specular map ként is. Mindjárt asztalnak néz ki az az asztal ;)

+ Új project. Bogárkát pihentetem mert mindenki csak leszólja és már unom :(. Szóval most ez az új poly modellem. Eddig kb 4 óra van benne, dehát ugye én meg a poly, még csak barátkozunk szóval nem kell nagyon leszólni. köszi.

A renderidő 3 perc, a nagy képnél 8.

High Resolution Image

• Phoenix007
    De miért kellene egy íróasztalt bump-olni? Szerintem elég ha egy kicsit fényesebb a felülete.
  • Peetmaya
    Dave, shadereléshez sajnos ennyire nem értek, de kb olyasmik, hogy specular map, reflection map kellenek, dehogy milyen legyen pff.... indulj ki a bump mapből szerintem.
  • mookid
    sziasztok,
    mit értetek bevel utáni takarításon?
    dave: egyre szebb, csak több fényt! alig látom a vonatot :)
  • Davidka
    ok, a billt már akartam kicsit piszkítani ;)
    De azt nem tudom, hogy hogyan tudnám az árnyékot simítani... Asztal lakkozását se tudom... (talán blinn apró reflectionnal?)
    Aldaryn: OK, majd teszek valamit az ügy érdekében - már mondták mások, hogy nem a vonat, hanem a bögre van a kép középpontjában :)