Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kovacsgeza!
akkor siess, feltöltöttem a Maya könyvtárba.
adios
akkor siess, feltöltöttem a Maya könyvtárba.
adios
Örömmel mondom, hogy végre megjelent a GI_Joe script 2.0-ás verzioja !!! www.pixho.com
dddstudio.tk
Köszönöm !!

Köszi a segítséget. Így már mûködik 8)
Elkészült a végleges kép a fejrõl. A Címe: A maszkmester. Elsõ alkalommal próbáltam ki a MentalRay renderinget és nagyon bejött.
Mielõtt még bárki megkérdezni: a MentalRay nem rendereli le a Maya painteffect-et, de kompozitálással meg lehet oldani a dolgot. A képen elõszõr elkészítettem a környezetet MR-el aztán Maya elkészítette az arcot és AFX-ben összeraktam õket.
Elkészült a végleges kép a fejrõl. A Címe: A maszkmester. Elsõ alkalommal próbáltam ki a MentalRay renderinget és nagyon bejött.
Mielõtt még bárki megkérdezni: a MentalRay nem rendereli le a Maya painteffect-et, de kompozitálással meg lehet oldani a dolgot. A képen elõszõr elkészítettem a környezetet MR-el aztán Maya elkészítette az arcot és AFX-ben összeraktam õket.
Nézegettem és elég jók.Nem tudtok valami módszert arra, hogy hogyan tudnám lementeni?A free-ket sikerült,de a többinél jelszót kér ha menteni akarom és csak online nézhetem.Tipp? 

nurbs referenciatesteket készítettem amik a renderelt képen nem látszanak. Erre festettem PaintEffects-el fel a cuccokat.
kell valakinek írisz (szivárványhártya) textura ???
nemrég találtam a neten, egész jó...
nemrég találtam a neten, egész jó...
dddstudio.tk
ahogy olvasom itt az egyetemen a readme-jét, szerintem csak annyi a lényeg, hogy ha van már meglévo usersetup.mel scrip-ed, akkor azt ne ird felul az ujjal (ha nem akarod), hanem a régibe masold be az uj sorait ( a végére ). szerintem csak ennyi, de delutan ma kiprobalom, ha minden igaz.
dddstudio.tk
Feltöltöttem az sg-re. Maya könyvtárban keresd.
"Eleg jo lett benne" :]
Van 1 Shave and a Haircut-om 4.5-ös Maya-hoz.
Én nem próbáltam ki, de annak látszik.Ha kell, írjatok levelet és elküldöm, vagy feltöltöm. 5 Mb.
heló
Én nem próbáltam ki, de annak látszik.Ha kell, írjatok levelet és elküldöm, vagy feltöltöm. 5 Mb.
heló
Még csak a felfestés utánni állapot. Egy óvatlan mozdulattal letöröltem a radirral a haját, pedig az is cool volt 8) Alakul még a pofa.
Akit érdekel kreáltam egy kis muvie-t a Birail tool használatárol (screen capture). A mayaforumba könyvtárban van. 800K-s wmv
Akit érdekel kreáltam egy kis muvie-t a Birail tool használatárol (screen capture). A mayaforumba könyvtárban van. 800K-s wmv
dejo !!!
nagyon tetszik !
picit talán tul suru, de nem biztos...
juteszembe, nem láttátok a 4.5-os Maya-val is mukodo Shave and a Haircut-ot. Elvileg Maya-ra is megjelent nemrég, de az amit én probaltam, csak 4.0X-el mukodott. Azzal lehet szerintem a legjobb szoros mindenfélét csinalni...
nagyon tetszik !
picit talán tul suru, de nem biztos...
juteszembe, nem láttátok a 4.5-os Maya-val is mukodo Shave and a Haircut-ot. Elvileg Maya-ra is megjelent nemrég, de az amit én probaltam, csak 4.0X-el mukodott. Azzal lehet szerintem a legjobb szoros mindenfélét csinalni...
dddstudio.tk
Szaal... Miis az a PaitEffects?
Egy most készült fej modellemet próbálom magasabb színvonalra emelni.
Egy most készült fej modellemet próbálom magasabb színvonalra emelni.
Hogyeznemjutott eszembe 8)))
Hajlamos az ember megkeresni a legbonyolultabb megoldást, amikor tulképpen pofon egyszerû az egész. Én már elkezdtem átböngészni a maya expresions részt is 8)))
Hajlamos az ember megkeresni a legbonyolultabb megoldást, amikor tulképpen pofon egyszerû az egész. Én már elkezdtem átböngészni a maya expresions részt is 8)))
Ezt úgy tudod elérni, hogy az Emission Attributes-nél beírod azt a számot, ahány particlet emitálni akarsz, mondjuk 5-öt. A Lifespan Attributes-nél Pedig Lifespan Mode: lifespanPP only. Ettõl kezdve csak 5 darab részecske fog születni, de a halálukat már expressionnal kell vezérelni szerintem.
Ja, nemsokára lesz RayDiffuse 2.0 Maya 4.5-re. Elég sok újítás van benne:
Features
Soft Diffuse Shading
Designed to mimic shadowing from global illumination, RayDiffuse captures
the soft look of shadowing from environmental sources such as the sky.
Ambient Occlusion Lighting
: v2.0 includes a new light node that allows lighting of a scene using the
ambient occlusion method developed by ILM for recent productions.
Ambient lighting is calculated using an environment map, allowing for quick,
accurate fill lighting captured on-set via a chrome sphere or spherical image
.
Texture Baking
: Bake intensive calculations to texture maps for use with Maya or external
renderers . Now supporting arbitrary node baking,
any Maya shading node may be baked including many third-party plug-ins.
RayDiffuseLight calculations may also be baked to allow integration of ambient
occlusion lighting into non-raytracing renderers or real-time systems.
Calculations can also be baked to polygonal per-vertex data.
Frame-Coherent Sampling
: v2.0 now supports per-frame consistency for shading calculations,
ensuring stable performance across multiple frames resulting in animations
with little or no variation in grain.
NOTE: Due to architecture differences in random number generation,
frames rendered on different OSs should not be inter-cut.
Occlusion Data Output
: Ambient occlusion data may be rendered or baked out as image maps
for use with external renderers or real-time systemsshaders can make use of this data to direct environment map sampling> shaders can make use of this data to direct environment map sampling>.
Included is a RenderMan shader detailing how to accomplish this.
Features
Soft Diffuse Shading
Designed to mimic shadowing from global illumination, RayDiffuse captures
the soft look of shadowing from environmental sources such as the sky.
Ambient Occlusion Lighting
: v2.0 includes a new light node that allows lighting of a scene using the
ambient occlusion method developed by ILM for recent productions.
Ambient lighting is calculated using an environment map, allowing for quick,
accurate fill lighting captured on-set via a chrome sphere or spherical image
Texture Baking
: Bake intensive calculations to texture maps for use with Maya or external
renderers
any Maya shading node may be baked including many third-party plug-ins.
RayDiffuseLight calculations may also be baked to allow integration of ambient
occlusion lighting into non-raytracing renderers or real-time systems.
Calculations can also be baked to polygonal per-vertex data.
Frame-Coherent Sampling
: v2.0 now supports per-frame consistency for shading calculations,
ensuring stable performance across multiple frames resulting in animations
with little or no variation in grain.
NOTE: Due to architecture differences in random number generation,
frames rendered on different OSs should not be inter-cut.
Occlusion Data Output
: Ambient occlusion data may be rendered or baked out as image maps
for use with external renderers or real-time systems
Included is a RenderMan shader detailing how to accomplish this.
A glow-os tükrözõdéseket csak composit szoftverekkel lehet megoldani, ha animról van szó. Ha egyszerû képrõl, akkor Photoshopban könnyen megmûthetõ a dolog.
Ugy ahogy leírtad, aztán a Plugin Managgerben bekapcsolod és az Add Render Node>Utilities részben megtalálod
Én is keresem a Boujou-t, de még nem jártam sikerrel.
Ugy ahogy leírtad, aztán a Plugin Managgerben bekapcsolod és az Add Render Node>Utilities részben megtalálod
Én is keresem a Boujou-t, de még nem jártam sikerrel.
Hogyan leet azt megvalósítani, ha lehet egyáltalán, hogy a Glow is látszódjon a tükrözõ felületen (a tükrözõdésben)? És ugyanezt, hogy lehet, hogy a tükrözõdés is látszódjon egy másik tükrözõdésben?
Renderman: Hova másoljam a Diffuse Light sriptjeit, hogy mûködjön?
Az AEDiffuseLightTemplate.mel-t a AETemplates közé, és a DiffuseLight.mll pedig a Plug-ins könyvtárba???
Renderman: Hova másoljam a Diffuse Light sriptjeit, hogy mûködjön?
Az AEDiffuseLightTemplate.mel-t a AETemplates közé, és a DiffuseLight.mll pedig a Plug-ins könyvtárba???
A demo meg van de avval az a baj hogy nem engedi kiexportálni a kamera mozgást.Szoval olyan kéne amivel kilehet exportálni a kamera mozgást és maya-ba beimportálhato.
Hohi!Biztos ismeritek a Boujou-t!És azt szeretném megtudni hogy nem tudjátok-e hogy honnan lehet leszedni a fullverziot?
Van egy AfterEffects doksim a maszkolásról és ezt a problémát is taglalják benne!
after_effects_tutorials.zip a mayaforumba könyvtárban!
after_effects_tutorials.zip a mayaforumba könyvtárban!
Köszi RenderMan!

A render globals-ban agyon lehet paraméterezni a render finomságát. Minden Max-osnak mikor rányom mayában a render gombra, rögtön feltûnik, hogy egy kicsit draftos a rendering. Ez azért van mert a default beállítások a preview-re vannak optimalizálva.
A renderidõ atért lassabb pár századmásodpercel, mert a maya minden felületet alapból kétoldalasan számol.
A renderidõ atért lassabb pár századmásodpercel, mert a maya minden felületet alapból kétoldalasan számol.
+hosszú a renderelési idõ is.
Pár hónapja kezdtem 3d-vel foglalkozni és asszem Maya-nál maradok.Kérdésem:A 3D Studio MAX szebben lekerekítettebben renderel mint a Maya,de úgy hallottam kell hozzá valami progi(Maya-hoz) és probléma megoldva.Lehet,hogy csak beállítás kérdése?Mindenképp segítsetek, akármekkora zöldséget is írtam! Köszi!
Láttátok a Maya honlapját mostanában?Letölthetõ a mental ray for Maya.Igaz csak béta,de én kíváncsi vagyok rá nagyon.