32214
Maya
  • mookid
    phoenix nagyon szépen haladsz... mi alapján dolgoztál?
  • Phoenix007
    Frankó Maya shader-eket lehet etölteni ingyér'? Láttam egy olyat, hogy denfo.net , de nekem az istennek sem akar bejönni. (A highend3d.com-on van egy csomó jóféle denfo.net-es shader.)
    Amúgy hogy tudok ide képet belinkelni? A tripod.com-on vagyok beregisztrálva. Lehet, hogy az ide nem jó?

Na mindegy, berakom így póriasan:

http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_a.jpg
    http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_b.jpg
    http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_c.jpg
  • Davidka
    Hűha, most belenéztem a lapba jobban, vannak ám textúrák :) Csak kicsit keresgéltem, és több olyat találtam, ami jó lehet tapétának! Mégeccer kösz :)
  • Davidka
    Kösz, egy is több, mint a semmi :)
    Egyébként gondoltam, hogy nem létezik, hogy ne találjak 1 jó textúrát sem a totaltextures-nél, és megint keresgéltem, és találtam egyet :) Úgyhogy az asztalnak most van egy jó, csak kicsit világos, de az nem baj, tudok rajta változtatni :)
  • Phoenix007
    Nekem bejönnek a képek, de ti sem veszítetek vele sokat...
  • Peetmaya
    Dave sajna nem ismerek, csak egyet
    Lemog 3D Textures
    bump nem nagyon van...
    de amúgy nekem is kellenének textúrák, ez nem rossz ötlet!
  • Davidka
    jah nekem se :(
    na, de az én problémámra nem tuttok valamit? Csak egy két textúrás lap címe kéne (lehetőleg bump mappal együtt...)
  • Peetmaya
    Phoenix, nekem nem jönnek be a képek
  • Phoenix007
    Meg még nagy is lett ... sorry ...
  • Phoenix007
    Miért is sikerült volna...

meg ez is...

erről már nem is beszélve...
  • Phoenix007
    Na mindegy ... amúgy is unom már a témát egyelőre eddig jutottam: (megpróbálok egy képet feltolni, olyat még nem csináltam...)

másik nézet

harmadik nézet
  • Phoenix007
    De k**** sok van belőlük, és nem szeretném kiválogatni. Ez a Cleanup, meg collapse, meg ilyenek nem erre valók?
  • Peetmaya
    a köztes edge-eket kitörlöd, így a végén csak egy polygon marad
  • Phoenix007
    még egy problem: Hogy tudom kiszedni a sík felületeket alkotó (kvázi tök fölösleges) poligonokat?
  • Peetmaya
    ja igen, a normal vektorokat lőjjétek be magatoknak tetszés szerint ha csináljátok a Small contestet...
    Oryon, rákérdezhettél volna amúgy erre külön, én modellezésileg gondoltam, hogy nincs belepiszkálás:)
  • Phoenix007
    Mookid, a módszer működik, de én csak az egyik irány mentén akarnám felosztani a cuccot. Így meg berácsozza.
  • Peetmaya
    Nos, szerverügyben kb jövő hét szerdáig nem tudok mondani semmit, a pénz még nincs nálam, dekonál van, amíg nem adom oda neki, addig nem lesz semmi
    elő kéne állni mostmár egy konkrét webdesign-al, hogy azt is tudja majd csinálni, de egyelőre Sanyimanó el van havazva picit a munkáival, úgyhogy ő kért meg, hogy várjunk egy kicsit. Szíves türelmét kérem mindenkinek.
  • mookid
    Peet: welcum back. igazán nem akarok senkit nyaggatni és követelőzni, de szerintem aki beleadott lovettát, azt is érdekli, hogy mikor lesz előrelépés az ügyben? az infós barátoddal mi az ábra?

egyébként ha valakit érdekel a botladozásom, a mookid.uw.hu oldalra pakolom fel a vállalható képeimet, egyelőre kézirajzban nyomulok, mert rájöttem, hogy karaktermodellezésben el sem tudok indulni enélkül, aztán visszatérek a mayához.
  • mookid
    phoenix: kijelölöd az face-et vagy face-eket, majd nyomsz egy smooth option window-t, a division értéket jó nagyra állítod (ahányszor el akarod osztani), a continuity-t pedig állítsd nullára, így megőrzi az eredeti alakot, csak felosztja.
  • Peetmaya
    Mayer ezt a napi render képet MR-ben csináltad?
    Volumetrikus fényt hogyan? Azonnal írj róla egy tutort:)))) Amúgy raytrace árnyékok?

Deko gratu szép lesz a család.
    Meg a vonat is jó, meg a bogár is, meg a minden, had ne soroljak:))

Megvettem új gépemet, úgyhogy mostmár én is keményen belevetem magam a 3d-be:)))) Jó újra köztetek!
  • Phoenix007
    Hogy tudok olyat csinálni, hogy a már meglévő poligonokat (mind téglalap) felosztom mondjuk 50 részre, de csak az egyik oldal mentén?
  • fle go
    Huhh latom nyomultok rendesen, nem semmi, Deko igazan jo a kis csald:)
    En meg mar vagy 3 hete nem modeleztem, es ez most mar elegge zavar engem, szakitanom kell ra idot!
    Na majd jelentkezem. Talalkozo holnap? Ne mar...nem tudok menni, basszus!
    Udv
  • potyek
    menteni nem is fogod tudni, csak exportálni, ott vannak különbözö lehetöségek, pluginoktol függöen
  • Penatesz
    *.obj modban akarok menteni es a plug-in manager-ben be is kapcsolom az obj export-ot.A save scene as... viszont nem ajalja fel a mentest,csak mb-ben es ma-ban.Mit rontok el?

Mayer mi ez a D21 napi render?(Amugy nagyon jo,talan egy picit tul sotetre sikeredett.)
  • youth #8186
    Ide Oryon kell!!! Ő képes csak közűlünk talit szervezni, meg Deko.

Én tuti nem jövök, ez a nyelvvizsga teljesen felőröl, meg más is... legyetek jók, boldogak!
  • Davidka
    Hm... az jó lenne, thx.... bár ha lesz tali, akkor sem biztos, hogy tudok menni :(
    Egyébként a total textures-öket egy időben keresgéltem dc-n, megvan az 1,2,3 és a 6.... Azokat nagyjáből átnéztem, de nem volt jó... Asztalnak semmilyen jó nem volt... Nekem olyan barna, vízszintes vonalkás asztal kell :) ha értitek mire gondolok :) falból volt 1-2 majdnem jó, de a színük zöld volt... lehet majd valahogy megpróbálom átalakítani fehérre....
  • Lekonel
    lóóhl_:DD
    "Holnap hova megyünk? Meging Western Pub? :) "
    Főnix:DDD
    Ha lesz tali szoljatok légyszíves bár az éjszakázás elmarad most már nekem de szívesen ott lennék:)

• Phoenix007
    Dave, nekem vannak olyanok, hogy 3d total textures összesen 8 CD. Abban biztos találnál magadnak valót. A legközelebbi talin odaadom, ha gondolod. Már úgyis hetente van tali. Holnap hova megyünk? Meging Western Pub? :)
  • Mayer
    Na! Színesítsük a fórumot egy picit.

D21 napi renderre csináltam. 20 perc volt az elkészítése. Természetesen Mental.

itt

-Mayer
  • Lekonel
    Megfejtettem:D
    Köszi:)http://leko.srv.hu/Haz.jpg
  • Lekonel
    Minden kedves forumozó segitségét kérném!
    itt van két link ami a bugot mutatja.(Boolean közben)
    http://leko.srv.hu/elotte.JPG
    http://leko.srv.hu/utana.JPG
  • Davidka
    thx :)
    Nem a kocsimodellezőst csináltam :) egy hajót, meg egy fürdőszobát csinált benne a csávó, egyébként az éleket asszem tudnám tompítani, asszem benne volt az első hónapos tanulmányaimban :)

Tök jó ez a bogár (bár én tudnék csinálni hasonlót :) ).... Egy bajom van vele, pl amikor mosolyog, akkor olyan, mintha valami öregember idétlenül mosolyogna :) hiába vannak fogai, valahogy az álla olyan idétlen öregemberre hasonlít :D
    Orrlyukszerűség nem lesz rajta?
  • Mayer
    Elég jól néz ki Dávid. Ha gnomon NURBS videókat néztél akkor lesz hiba rendesen a képeddel, mert azokban a videókban nem nagyon térnek ki az élekre és ezek tompítására, de mindenesetre ebből a szögból nagyon egyben van a cucc. Például látom a tetején a bevágásokat innen nem látszik de azok nagyon élesek nem? Legalábbis ha a kocsimodellezős tutorról beszélünk, és úgy csináltad akkor igen. Na de mint már mondottam volt :) jól néz ki.

Én pedig hoztam nektek ajándékot :). Egy kicsit blendelgettem, és kész az arc mimikáinak a fele kb. Szal még LIRB (low imotion range bug :)). Na de holnap csinálok még neki pár csodálkozós meg meglepődős fejet.

Itt a kép.

-Mayer
  • Lekonel
    ok:D
  • Davidka
    jah, és thx :)
    valami jó kis textúrás lapot nem tudsz? már nagyon kéne... :(
  • Davidka
    4 hónap alatt alig nurbsöztem, csak az alapjait tuttam, és most megnéztem 2 tutort, összesen 2 óra, és azok alapján jöttem rá, hogy a nurbsöt is lehet könnyen alakítgatni, sőt könnyebben, mint a polygont :)
    Szal végülis télleg nem csak két videó alapján, mer maya tanulásom első hónapjában is foglalkozta vele :)
  • Lekonel
    Szép nagyon...de ne mond hogy most kezdted a nurbsot 2 videjo után..:P
  • Davidka
    Hello!

Míg nem írtam, azért én is modellezgettem egy kicsit :) Szóval a története a vonatnak, az, hogy én a 4 hónapos mayázásom alatt nem nagyon használtam Nurbsöt, és múlt héten elhatároztam, hogy kicsit a nurbsbe is beletanulok, így megnéztem 2 gnomon nurbs tutort. Aztán elkezdtem modellezni ezt a vonatot, és gondoltam, majd belehelyezem egy olyan környezetbe, amiben makettnek fog tűnni. Erre ma került sor, de akadt egy kis problémám... nincs megfelelő textúrám... :( Próbáltam magam csinálni, de az lett a baj, hogy bump mapot nem tuttam hozzá csinálni, mer nem tudom hogy kell :) Úgyhogy azt reméltem ti tudtok adni 1-2 lapcímet, ahol van jó asztal ill. faltextúra, és hozá bump.

A vonat majdnem készen, nagyban:

Makettformában, tectúra nélkül:
    (ezen is látni, milyen csúnyák a textúrák, plussz el vannak mosódva :( )...
    A bill és a monitor egyébként régebbi munka, újrahasznosítva :)

• mookid
    szia!
    persze, jó. ha elég kitartó vagy, ismered kicsit az elméletet és tudsz angolul, akkor nincs túl bonyolult program :) sok sikert.
  • Adam5
    Sziasztok!
    Most kezdenék Hobbi szinten Modellezni és most ülök először modellező progi elé. A Maya PLE 6.0-át töltöm, azt szeretném kérdezni hogy ez jó hogy gyakoroljak? Vagy egyszerübb progi kell?