Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

steone

Állati jó a demoreel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A játék ami benne van, az micsoda?

Nikásze peeri menó

RenderMan
Csakelkészült végre 8)

Rigley
Elkepzelheto , hogy lesz valamikor finalrender maya ala is ? Erdekes videokat es kepeket lattam rola...

dddstudio.tk

Rigley
www.melbotwars.com

dddstudio.tk

Rigley
Hat en baromira csak hobbi szinten mayazgatok , de mintha hallottam volna mar sok helyen , hogy erre az pl. egy jo megoldas , ha "bake"-led a shadowkat a texturaba. Persze lehet hogy ez hulyeseg , de javitsatok ki ha tevedek , nem tudom hogy lehet megcsinalni...

dddstudio.tk

RenderMan
A konvertálásra szerintem csak a PolyTrans plugin a megoldás. Sajna még nem találtam 4-es mayával mûködõt.
RenderMan
Tehát az UV-kat szépen be kell oda rendezni, aztán kimenteni és photoshopban rajzolni rá. Jobb mint a Deep Paint 3D 8)
RenderMan
Igen! Én is kiírtam vagy három filet mire rájöttem, hogy csak a jobb felsõ négyzetben található képet menti ki 8))
Rigley
Koszi ! Akkor azt hiszem megveszem...
Itt is nagyon meleg van, meg+baromi paras is az ido, de nincs okom panaszkodni...
Ja itt lattam olyant , hogy personal edition 3 dc , es fele annyiba kerul, azt hiszem az is jo lesz nekem

dddstudio.tk

C-3PO
A Deepexp..-t itt megtalálod! http://www.righthemisphere.com
De más nagyon hasznok termékük is van
RenderMan
Ott is ilyen meleg van?
haéngazdaglennék 8)))

A suse az jó. Már használtam. Barátságos telepítõ és jól konfigurálható. Ugyanezt tudom elmondani a Mandrake-rõl is.
Rigley
Azert kerdezem, hogy melyik linux disztribucio jo a MAya-hoz, mert en mazlista most Amerikaba vagyok es itt jo aron lehet venni. Nekem a SUSE a legszimpatikusabb.

dddstudio.tk

Rigley
Koszi a valaszt. Azt hiszem meg fogom probalni a linuxos Maya-t. Cska kicsit felek, mert meg soha nem tettem fel a gepemre linuxot. Melyik distribution lenne a Maya-hoz idealis ? En a SUSE-n gondolkozok. Ja es megvalami: Honnan lehet megszerezni a Maya-t linuxhoz ? Az is letoltheto az official homepagerol ? Meg azt is most olvastam, hogy a nemsokara megjeleno 4.5-os Mayak (kulonbozo oprendszerek alatt) teljesen kompatibilisek lesznek, szoval lehet file-okat cserelgetni egymas kozott.

dddstudio.tk

Rigley
Az official homepage-n van par kep/video/hir a Maya 4.5-rol. Nemsokara megjelenik.

dddstudio.tk

Rigley
*exploration

dddstudio.tk

Rigley
LINUX-os Maya ???

Hallottam, hogy van, de kicsit reszletesebben tudna vki irni rola ? Miben jobb ? Ha jobb egyaltalan...

dddstudio.tk

Rigley
http://www.noboundrees.com/yinako/tut/nprs/nprstut.html

dddstudio.tk

Rigley
Szerintem ilyen csak az amerikai akciofilmekben van...

dddstudio.tk

FREAK
"fából vaskarika v1.0".....

Riszpekk

FREAK
gratula! tigris!!

Riszpekk

RenderMan
Ja néhány textúrázási infó a gladiátorral kapcsolatban:
A fejnél cylindrical mapping, a testnél poziccionált planart használtam.
RenderMan
Elkezdtem textúrázni a gladiátoromat:

moncsy: nézd meg az UV texture editorban, hogy minden rendben van-e, és az UV texture editor tartalmát mentsd ki fájlba. Onnan photoshopba betöltve könnyen kijavíthatod a hibákat. Figyelj arra, hogy a kiterített fej (mert ezt kell látnod) mindkét szélén és a tetején a textúra ugyan olyan legyen. Így eltûnik a gyûrõdés.
C-3PO
Deep Exporation (asszem igy irják) ismer minden fajta formátumot, és convertál is közöttük!
Rigley
nem-realisztikus shaderek Maya-hoz:
http://www.algorithmic.com/efx.html
azt hiszem fizetos...

dddstudio.tk

MuERTe
Különbözõ fájlmegosztó programokkal megtalálható. Ugyanott doksik is föllelhetõk.
RenderMan
A folyadékkal kapcsolatos kérdésedre maya alatt is RealFlow a válasz. A Maya 4.5-ben már lesz korrekt folyadékszimuláció.
A részecskeproblémádra én nem tudok érdemben válaszolni. De már láttam hasonló problémával foglalkozó maya doksit. Van valaki aki járatosabb a Maya Particles-ben?
A CD készítésre pedig van egy nagyon jó maya plugin. Nem textúra!!!! Ha forgatod a CD-t akkor korrektül generálja a színek változását 8)

Maya könyveket csak angolul találsz, és doksi is csak english van.
RenderMan
Gaméba készül 8)

Moncsy: Sajnos olyat nem ismerek 8(
RenderMan
www.3dlinks.com
A maya tutorials szekcióban!
RenderMan
Tényleg jó 8)

Én meg ezen dolgoztam a napokban:

Felix13
Tök állat! 😊

RenderMan
Lehet, hogy csak a freemail vacakolt, de biztos hogy válaszoltam.
ICQ-n mindíg megtalálsz:
158778263
RenderMan
Én próbáltam válaszolni, de visszadobta a leveleket 8(

Zocsi: A legjobb, ha kockából indulsz ki. Nekem a Connect Poly jön be modellezésre. Ugyan olyan mint a Subdiv csak itt poly a végtermék.
fgp303
Milyen vacak Windows skin ez....
Rigley
valaki plíz tegye fel a supergamez ftp-re a Photoshop 7.0 FULL-t... hátha ott marad egy kis ideig... Még ma este le szedném
köszi

dddstudio.tk

Van pár Poser CD-m http://posercd.uw.hu
MuERTe
Te modemesek öröme, te 😊))
Amugy van ilyenje valakinek?
Perszen nem IRIX-es verzióra gondoltam.
Rigley

dddstudio.tk

Zocsi
Mi van emberek? Meghalt a fórum, vagy mindenki nyaralni ment? Ez így nem állapot...

Zocsi
Nem tudna valaki segíteni nekem? A problémáim az #1334 hozzászólásom alatt vannak.
Felmerült egy újabb problémám is, hogy lehet azt elérni, hogy paint effects-el függõlegezen húzgáljam a vonalakat? Én a side, ill. front/back nézetekben nem tudok operálni vele.

fgp303
Ne szologas be renderman, mert elvagod magad nalam is
Rigley
WoW !

dddstudio.tk

Zocsi
Benyo: Az utolsó hozzászólásomban írtam le, hogy hogyan kell képet beszúrni. Nézd + azt, és ha nem sikerül, megpróbálom értelmesebben is elmagyarázni.

Mostanság próbálok én is a karaktermodellezés és animálás felé kacsintgatni. A gondom viszont az, hogy totálisan sötét vagyok hozzá. Hogyan kezdjem? Nem tudna valaki építõ jellegû tanácsokat adni vagy itt a forumban, vagy e-mailen keresztül?
Volt egy próbálkozásom: Egy poly gömbbõl indultam ki. Egy viszonylag elfogadható felsõtestet kiformáltam belõle lattice deformerrel. A gondom az, hogy nem tudom hogy megoldani a végtagok és a fej "kinövesztését a gömbbõl készült testbõl. Próbáltam még a sculpt tool használatát, de elég nehézkes. Tudna valaki segíteni nekem?

RenderMan
Ez itt kezdõ fórum, ne vedd át kodiak stílusát
fgp303
Sorry, amiert kotozkodos voltam egy kicsit...
fgp303
HEHEHE
RenderMan
Ja ezt elfelejtettem:
I Love Maya
RenderMan
Király! Így ugyan úgy lehet manipulálni a fur-t mint a textúrák feszítését
fgp303
Kiraly vagy steone, nagy extrat arultal el ! 😄
Zocsi
Véletlenül nem tud valaki feltenni valahova egy Eyeon Digital Fusion 3.12a nevû programot?

Jah, aképeket így tudjátok beszúrni:

img src=XY.jpg

Az elejére és a végére kell ilyen: < >
Az XY lehet webcím is (hivatkozás a képre).
Ez egyébbként egy egyszerû HTML-kód...

Rigley
Shave and Haircut mikor lesz Maya-hoz ???

dddstudio.tk