32214
Maya
  • Phoenix007
    >sok apró kis trükk van ám:))

Na azt látom ... most például a trim tool-lal akadt egy kis problémám. Megnéztem a helpet, meg próbálkozok már egy ideje vele, de az istennek se akar működni ... de mostmár kétszer is meggondolom, mielőtt fikázni kezdeném ... mondjuk a curve snap is elég furán működik ...

>Ezzel amúgy csupán annyi baj van, hogy MR nem rendereli le

Hja, akartam is kérdezni: melyik renderelőt érdemes használni. (melyiket könnyű megtanulni, melyikkel mennyire szép a render, melyik mennyire gyors, és melyik mennyire bugos...) Nekem a következők vannak meg itt hirtelen: AnimaLogic MayaMan, Illuminate Labs Turtle, Okino Nugraf, RoyalRender. Aztán van ugye még a Pixar RenderMan, meg a VRay, amiről hallottam, és dícsérik...

>ma 05:06

Te ilyenkor már felkeltél, vagy még csak most jön a bedtime?
  • Peetmaya
    de mostmár legalább tudod:))
    sok apró kis trükk van ám:))

Azt hiszem nem lehet csak 3 értéket adni. Szögletes, teljesen lekerekített és köztes állapot. Ezzel amúgy csupán annyi baj van, hogy MR nem rendereli le, csak teljesen kerekítetten a beállításokat figyelmen kívül hagyva, míg Maya Software-el működik tökéletesen.
  • Phoenix007
    >...aztán megnyomod a t betűt és egy kör jelenik meg a twist által létrehozott vonal fölött...

AAAAARRRRRGGGGHHHHHH !!! Tudtam, hogy én vagyok a balf*** ...
  • Phoenix007
    A SubD edge/vertex partial crease mértékét lehet százalékosan állítani? (A gnomon videó nem igazán említi...)
  • Peetmaya
    Phoenix, twist parancsot végrehajtod a tárgyadon, aztán megnyomod a t betűt és egy kör jelenik meg a twist által létrehozott vonal fölött. Azt kell tekergetni és többször is körbefordulhat a tested... nekem működik...
  • youth #8926
    Köszi, rendes vagy, de úgy néz ki megoldódott a dolog.
  • Phoenix007
    Youth: én tudok letölteni Gnomon analog training: Harald Belker 1-2-3-at, meg van fent Sculpture 3 is. Mindegyik teljes DVD-s. (Persze nem ragaszkodnék hozzá, hogy letöltsem, de ha nagyon kell, akkor a lehetőség adott.) Meg van egy Carlos Huante és két Ryan Church DVDRIP-em.
  • Phoenix007
    Thx inz! Akkor feltenném az előző kérdésemet külön neked, mert látom, rád lehet számítani. A twist defofrmer-nek van valami használhatóbb verziója, mint ami a hotbox->defor->create nonlinear->twist alatt található? Vagy azt lehet valahogy ésszerűbben is használni, mint ahogy én csináltam? Nekem ugyanis csak úgy sikerült, hogy egyszerre kb 10 fokot engedett csavarni, és ezt meg kellett ismételnem tízszer... Ami különösen idegesítő egy olyan esetben, ahol a végeredmény nem is igazán fog látszani (huzagolás egy fegyvercsőben...)
  • youth #8923
    Ja látom fenn van villamvadaszon...
  • youth #8922
    Ebben az elejétől végig mutatják a fej gyúrását? Feltöltenéd nekem? Örök hála!
  • PaniC-
    youth:
    erre gondolsz?

de megvan az egesz sculpture sorozat I-V.
  • youth #8920
    Oké csak gondoltam valaki rendelkezik vele, nade akkor úgy látom nem. Köszi!
  • inz
    youth antidot-on rákerestem és több emberkének meg van osztva, nem tudom milyen neted van, de ha szélessáv akkor egy két éjszaka és lennt van
  • inz
    Display - Heads Up Display - object details
  • Peetmaya
    Phoenix, neked milyen extra igényeid vannak:)) Outliner, szerintem számolnod kell...
  • Phoenix007
    Hol lehet megnézni, hogy hány objektum van kiválasztva (úgy, hogy nem szeretném megszámolni...)
  • youth #8915
    Hali!
    Megvan valakinek a

John Brown - sculpting the character head

Csak mert elkezdtem járni rajzszakkörre és ott van lehetőség agyagozni is, így tuti nekiugrom majd egy fejnek de jó lenne átnézni, mégis mit mikor hogyan... Előre is köszi!
  • maroon
    szólok...
  • Phoenix007
    Közbe' megtaláltam... Te ez a Twist deformer enyhén szólva kritikán aluli... Vagy én vagyok béna, és remélem az utóbbi eset áll fenn. Nekem speciel úgy sikerült "twistelni" hogy beállítgatom ott a slidereket, fogalmam nincs, melyik mit fog csinálni, csak azt látom, hogy max 10 fokot enged, és nyomok egy OK-t. Aztán ha több kell rá, akkor megismétlem a míveletet... Szóval elég hülyén néz eu így ki... Vagy tényleg én vagyok béna?
  • Peetmaya
    animation menuset, deformers/create nonlinear/twist
    érdemes függőlegesen is sok szegmensre bontani a poly objectet, hogy szebb eredményt kapj.
  • Phoenix007
    Hogy lehet egy poly hengert megcsavarni? (sima hegneralakú maradna, csak az edge-ek spirál alakban fussanak végig az oldalán.)
  • Phoenix007
    Maron: Hypershade-ben kell különböző shader-eket csinálni a különböző objektumokhoz, mert ha egy objektum színét megváltoztatod, akkor azt a shadert változtatod meg, ami hozzá van rendelve az adott objektumhoz, viszont vele együtt megváltozik a többi objektum színe is, amelyikeken ugyanaz a shader van. Ha csak annyit akarsz elérni, hogy a szerkesztőablakban az objektumoknak különböző színe legyen, az nagyon egyszerű (értsd jól: még én is meg tudom csinálni), Hypershade-ben a bal oldalról rányomsz valamelyik surface-re (blinn, phong, lambert), akkor kapsz egy új materialt a jobb oldali ablakban, amit aztán átnevezhetsz, és változtathatod a színét, meg minden egyéb jellemzőjét, amihez sajnos még nem értek... Pedig nincs is vidámabb dolog egy guszta kis graph network-nél...

Na sikerült úgy leírnom, hogy még én se értem... Ha marhaságokat írtam - arra igencsak hajlamos vagyok - akkor szóljatok.
  • Phoenix007
    Emberek, egész pontosan mi a túró az a mesh object? Cloth garment-et akarok hozzáhegeszteni egy object-hez, de aszongya csak mesh objecthez lehet...
  • maroon
    Egy kérdés (már 3d ügyben): azt hogy lehet megcsinálni, hogy különböző színeket adjak, különböző dolgoknak? Mert amíg az egyiknek pl. kéket adtam, és létrehoztam egy új tárgyat, az is kék lett, ráadásul, ha azt akartam változtatni (mármint a színét), akkor az első is változott... Pedig külön volt kijelölve... :(
    Remélem érthetően fogalmaztam... Bocsi, hogy nem használok szakszavakat, de sajna ahhoz még nem értek...
    Ja, és még (egyelőre) a PLE-t használom... Szóval ezzel kapcsolatban kéne egy kis help...
    Előre is köszi!
  • maroon
    Penatesz: igazad van, de én csak hobbiból rajzolok, meg az az igazság, hogy a rajztanárom egy életre megutáltatta velem a rajzolást (vagyis inkább a továbbfejlődést...), szóval jó, hogy legalább ennyire még szeretem. Persze igyekszem fejlődni, a magam módján, tanulva a hibáimból, amiket nem baj, ha mások mondanak el, sőt!
  • maroon
    Azon vagyok Peet... Ez alapján (vagyis inkább ilyen rajzok alapján fogom majd elkezdeni.
  • Peetmaya
    Maroon, nekem az volna a kérésem, hogy próbáld meg az elképzeléseidet 3d-re ültetni, mert végülis erről szólna ez a kis fórumszoba itten.

Mindenkinek kösz a kritikát, de smooth verziót egyelőre nem kaptok, mert ahhoz össze kéne olvasztani a két féltekét, ahhoz meg lusta vagyok. Majd ha kész lesz a modell, láttok róla smoothot:)
  • Mayer
    Nekem ilyenem van :))
  • Penatesz
    Figyelj Maroon amit tolsz az nem rossz,de nincs sok ertelme.En eveket toltottem el azzal,hogy olyanokat csinaltam mint te.Akar tobb heten keresztul is csinaltam egy egy rajzomat.Nem tanultam technikakat se anatomiat.Ez pedig a te rajzaidon is nagyon meglatszik.Ha tenyleg erdekel a rajzolas,akkor surgosen keress fel egy grafikust vagy egy festomuveszt,kulonben ugy jarsz mint en,aki hebe hoba megmutogatja par embernek a rajzait,de alapvetoen tudja,hogy egy kicsit is hozza erto elott nem allnak meg a helyuket.

Oryon dolgozol mostanaban valamin?Letrejott a computerbizniszed?

Peet: megint felhivnam a figyelmed,hogy erdekel a telodrol egy 3-as smooth.
  • maroon
    Köszi, majd megnézem... és esetleg ráveszem a szüleimet... ^_^ Vagy gyűjtögetek...
  • maroon
    Phoenix: ja, inkább Disney. Az az igazság, hogy már valahol kialakulóban van a saját stílusom, ami a Manga és a Disney között vergődik éppen... :) Egyébként tudtátok, hogy a manga figuráknak azért van olyan hatalmas szemük, mert a manga rajzolók Mickey egér szemét vették alapul?

Oryon: igen, tudom, hogy Neked nem éppen jön be... :) De sebaj, ami késik, nem múlik...

Most itt tartok éppen: http://maronmanga.freeweb.hu/EgyebR10.jpg
    Ennek talán már mangásabb a szeme...
  • szkoryon
    Jaj, mondtam, hogy nem értek hozzá...:P
  • szkoryon
    Van egy olcsó megoldás egy jó minőségű rajztáblára!

Genius NewSketch...
    Ez 26000Ft, volt nyáron!
    Asszem 32x32 cm-es, szal benne van az A4!!!
    Viszonylag olcsó, jó, preciz...
    www.genius.hu v. www.genius.com

Már csak meg kéne vennem :P
  • szkoryon
    Addig változtatgatom, amíg akad olyan, akinek nem tetszik...

Igaz DEKO????
  • Phoenix007
    >Meddig akarod még húzni a népet, hogy ilyen wippeket beraksz
    >és azt írod, hogy "szar"?????

Na ja, ezek után már én is nagyon várom azt a verziót, amire Mayer is azt mondja, hogy na ez már kész van, ez így jó!

>...a realista felfogásom miatt nem a szívem csücske a manga
    feeling, ...

Hát ígen, a mangának/animének van egy stílusa, aztán az vagy bejön valakinek, vgy sem. Viszont a Maron rajzában nem igazán látom a jellegzetes manga vonásokat. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, én nagyon örülnék, ha így tudnék rajzolni (vonalzó és 0.2-es rotring-ceruza nélkül eleve elveszettnek érzem magam...), de ez inkább Disney stílus, mint manga.
  • szkoryon
    Igen, de kiegészíteném, ha nem sértelek meg vele, hogy azon túl, hogy "map-ekbe bepakolt textúrák adják a shadert", hozzájön: + az adott "anyagtípus" összes beállítási értéke adja a SHADER-t :)

Remélem nem gond :)
  • szkoryon
    Max-ban nyomod a vray-t, vagy van valami mayás PRE-V-Ray, amiről lemaradtam???
  • szkoryon
    Eddig tetszik a tiopológiája...

Lehet benne valami, hogy nem kéne erőltetni a sub-divet, mert szép, csak épp a low-polyhoz kell vagy 3x ennyi él :P
  • szkoryon
    Valóban fenomenális volt, hogy gyúrmás feeling és sok poén + minden...
    Egyik kedvencem.

Apropó megvan neked?
    Megy XP alatt?
  • szkoryon
    Érdemben nem tudok hozzászólni, hisz a realista felfogásom miatt nem a szívem csücske a manga feeling, de ha a fejét nem nézem (a manga szemek miatt :P ), szerintem egész jó lett!
    Bár nem anatómiailag néztem, csak úgy, összességében! :)