32214
Maya
-
van itt egy kérdés az AP-on képpel mellékelve a help topicban:
az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy subdiv kockából megformált fogakat nem rendereli le rendesen a maya. illetve az, hogy a felső íny (ugyan csak subdiv) olyan mintha poligon módban lenne, pedig nincs abban.
ha valaki tudja, írja meg oda választ. kösz mindenkitől. -
Szerintem hallott róla, sőt mindannyian ismerjük az F1 billentyűt is, mégis feltesszük itt a kérdéseket, mert jó ide írni és jó kérdezni. Főleg ha választ is kapunk. Ahogy kedves Panic, Főnix megtudta Tőled google nélkül, mi is a MAYA BUILDER:)
Amúgy sokszor csak angol nyelven lehet hozzáférni az ilyen infókhoz és bíz' jó magyarul olvasni, mi a 'bánat' amiről tudni akarunk.
Maroon: gyógyulj meg, úgy látszik nem húztál az ágy lábára zoknit:P :) ejjtelyáány:) -
> én büszke vagyok h szőke lehetek:D deko is egyset ért
> nemde?
Én nem is azt vitattam, hogy a szőkék rosszabbak! :) (A barátom is szőke, illetve csak fodrászatilag, vagy mi... Ő váltig ragaszkodik a barnához, de állítólag az sötétszőke... Na mind1.)
Lényeg, hogy én nem találok kivetnivalót abban, ha vki szőke, sőt nekem pl. tetszik is... -
MAYA BUILDER
Maya Builder is a basic 3D modelling, texturing, and animation package created specifically for interactive and game level designers and tool build.
gyk. egy lebutitott maya ezert olcsobb maya jatekfejlesztesre...
phoenix: google-rol hallottal mar amugy?
-
Emberek, hallottatok már olyanról, hogy Maya Builder? Mire jó az? Megvan valakinek? -
>A kocka sarka nem ilyen...
Én speciel láttam már ilyet is, és valszeg Mayer sem azért nem olyanra csinálta, mint te, merthogy olyat nem tudott volna.
>Lekonel, a szőkéké a dícsőség...
Na ja! Eredetileg én is szőke vagyok!
>A végleges verziót már nem mutatom meg, mert itt fogtok
>tobzódni 1-2 pixelen és néhány árnyalaton.
Na jó'van, csak akkor a fejléc legyen szép türkizkék, ahogy megbeszéltük!
>Főleg Aldaryn kire büszkék lehetünk minden téren.
Na meséljetek, mit nem tudok még róla! -
Mayer,Panic és mind azok, kik ilyen render képeket mutattok, nem azért nem szólok hozzá, mert bunkó vagyok vagy mert nem érdekel, az egyszerű oka, hogy mobilról netezem és a szolgáltató alaból tömörít minden képet.. így minden óriási pixelek halmaza számomra.
Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek 100%-os része a 3D társadalomnak, de így is igyekszem teljesíteni felétek a neten. A mailen kapott képeket persze tudom értékelni, de az kisebb vagyon. szóval sorry ha ilyen visszafogott vagyok értékelés szempontból. -
És még valami.
Utólag elnézést kérek, hogy nem figyeltem kellőképpen ki mit mondott és mi volt az óhaja... ha esetleg a tisztet másnak adtam át, a tulajtól nem most kérek elnézést, hanem a köv. talin. A megsértett fél/felek vendégem/im egy sörre engesztelésként. Rendben? Amúgy ez lejátszható a pénteki ArtistPub meetingen is:P -
honlap design: most össze írtam ki mit gondolt. DE UTOLJÁRA.
A végleges verziót már nem mutatom meg, mert itt fogtok tobzódni 1-2 pixelen és néhány árnyalaton.
szóval ha megvan az egész akkor sanyimanó ősszerakja, aztán használhatjuk, ujjé.
Megvallom én örültem, hogy Aldaryn önszántából, kérés nélkül nekiállt a sitebuildnek. azt is tudom, hogy lelkesen csinálta... szeretném ha az ilyen lelkes munkák után nem olyan visszajelzés jönne, hogy "megcsinájjamáshaggyad". Pesze így van, de legyen némi köszönet az iránt aki lelkesen próbál segíteni nekünk. Főleg Aldaryn kire büszkék lehetünk minden téren. Kicsit legyen megértés, elfogadás és öröm. Bocs ha sokat akarok. -
Lekonel, a szőkéké a dícsőség... mert: az ész, a tudás, az alkotás, a vágyni akarás, a kivitelezés a szőkéké...a barnák csak irígyek. mi ezt jól tudjuk:) Mi szőkék, tudjuk, a viccek "irígységből" születnek:)) khhm:D yeeeee
-
Lekonel #8841 MEgbarnul ugylaccik mer minek festegetném? ugye?:) én büszke vagyok h szőke lehetek:D deko is egyset ért nemde?
-
A kocka sarka nem ilyen...
Hanem ilyen:
-
Akkor hozzászólnék én is a dolgokhoz:
Deko-honlapdizájn: nekem tetszik a pasztel szín is... de a menü vagy mi, az NE legyen szürke! Olyan szép homokszínű szerintem megfelelő lenne... A teteje meg mind2 megoldásban tetszik. Azt Rád bízom. :)
Lekonel: egész jó a new frizud. :) Egyébként a kép miatt tűnik barnának a hajad, vagy be is festetted? (Csak mert a taliról szőkére emlékszem, de vagy színvak vagyok, vagy rossz a memóriám... sorry...)
Mayer és akik működtek: nagyon szépen haladtok, csak így tovább! ;)
Na megyek eltenni magam holnapra, elkaptam vmi náthafélét, úgyhogy most alig látok, meg fáj a fejem, folyik az orrom, stb... Holnap nem megyek suliba sem!
-
Jaja, antialiast még elbírna egy kicsit! Viszont ehhez a matt-metálszínekhez nagyon értesz!
-
nagyon szép, főleg nekem, aki most tanulja a textúrázás alapjait :) de egy kicsivel több kakaó kéne az atialiasingnek, vagy bárminek, amitől nem lesznek pixelesek az objetumok szélei, mert ez kész bűntény ezzel a képpel szemben. -
Na egy kis vérpezsdítés.
Kockológia -
Hát Oryon nem tudom, én maradok a magam részéről a jól bevált spot lampek használatánál, de egy két esetben előfordul, hogy jobb a directional. pointot ritkán használok, pl gyertya, de ez nagyon specifikus...
a raytrace árnyékok meg, hát nagyon szép, szeretem használni, mert egyszerű és szép, csak marha sokat számol vele mr. Remélem hamarosan lesz vray és az sem lesz bonyibb. -
Ray tracing vagy dmap árnyéknál???
Maya software-nél kapcsold be a ray-tracinget a Render Globals-ban!
Ray tracingnél: állíts be több ray számot a lámpáknál, és természertesen a szóródás mértékét emeld meg!
Area light-nál nincs szóródási érték, hisz ott a lámpatest nagysága adja a szóródási számot.
Minél nagyobb - Scale-val változtathatod meg a méretét - asszem, annál jobban szórodik!
Omninál, spothlight-nál, stb.: a ray-tracing rész alatt találsz három opciót: sugarak száma, szóródás mértéke, meg még egy dolgot, aqmi most nem jut eszembe, mert soha sem használom :P
Az omni is használható Area light-ként, mert van egy Area... speciális opciója...de az durva renderidőt és elvilegben szép eredményt produkál :)
Érthető? -
Egyezzünk meg:
Te találtad ki!
DE tudod, a világ súlyos gondjainak megoldását, mindig több ember, egymástól függetlenül, találja ki egyszerre, csak egy kis időkülönbséggel :P
Jól van na, TIED AZ ÉRDEM :P
DE mostmár haggyál! :) -
Oké, felőlem ok!
Nekem tetszik ahogyan van.
-Szegény deko...remélem mégegyszer nem kell újrarajzolnod...:)
Csak majd kerüljenek bele a shelf ikonok, melyekben majd apró betűvel bele lesz írva az altéma címe...de ez csak idő kérdése. -
ja, ha van aim és up, akkor azokat is ki kell jelölni és ugyanezt megcsinálni. -
megcsinálod és beállítod a kamerát, a channel boxban kijelölöd az összes translate, rotate, scale értéket (és/vagy a tengelyenkénti feliratokat a számok előtt), jobb gomb nyomvatart és lock selected.
a köv. talin elszámolunk. -
Thx!
Ötezer forintos kérdés: mit kell csinálni a kamerával, hogy lehessen használni, mint perspektivikus nézetet, de ne lehessen elmozdítani? -
append to poly tool, először klikk az egyik edge-re, aztán a másikra. figyelni kell a sorrendre is, ha nem jön össze, próbáld meg az ellenkező irányba (amerre a kis lila nyilak mutatnak az edge-eken, amikor elkezdesz appendolni). -
Hogyan tudok két poly edge-et összekötni? (Rakni közé egy face-t.) (Az egde-ek egyik vége azonos vertexből indul.) -
Maya software rendernél mit csináljak, hogy az árnyék széle elmosódjon? -
Thx! Aldarynra mindig lehet számítani!Mindent megtesz annak érdekében, hogy nehogy hülyén haljak meg! -
A CSS egy (nem is annyira újkeletű) szabvány amellyel a markup dokumentumban (HTML) lévő elemek megjelenését egymáshoz való viszonyát lehet nagyon sokrétűen szablyozni. A jelenlegi webes trend kétség kívül a jelen hatékony, s a jövő kiforott eszközének véli a webes tartalom megjelenítésében.
A gond - nagyon picit - ott van hogy a régebbi Browserek, köztük is leginkább az Internet explorer elég önkényesen értelmezi a CSS tulajdonságok megjelenítésének mikéntjét, teljesen figyelmen kívül ahgyva a szabvány mibenlétét, emrt ugyebár, a szabványnak pont az lenne a lényege, hogy minden böngésző ugyan úgy jelenítse meg. Az IE 6.0 már rengeteget fejlődött CSS értelmezési szinten de még mindig vannak lyukak, amiket aípróbb hekkeléssel lehet csak áthidalni. Általános vélekedés, hogy előbb ekészül a "minden többi browser" számára jó CSS, majd ebből valami IE által is megehetőt kell faragni, hekkelni. :o)
A Firefox természetesen megjeleníti, sőt, majd az utolsó pixelig a szabvány szerint követi a CSS-t, én jómagam is firefox-ot ahsználok, mint elsődleges tesztfelület, eddigi visszajelzések alapján a firefoxban helyükön lévő elemek korábbi Mozilla, Opera, és Avant böngészők esetében is ott maradtak. -
oké, akkor itt mindenki előtt kijelentem, hogy eredetileg Phoenix találta ki a shelfes-funkciós koncepciót, én csak megcsináltam belőle valamit.
(még mielőtt itt vendettát rendezel nekem... :)
a toolboxszal mit kezdenél? szerintem ott lehet, de nem kell erőltetni, hogy használható is legyen... -
>2, figyelembe véve az újabb igényeket íme a site design.
Mostmeg mintha már narancssárgás lenne...
>a shelf ikon része megmaradt, ahogy Mookid kitalálta,
Na mostmegmár Mookid találta ki :))) Mi fog ebből kisülni a végére...
>Phoenix lehet még soft body effects-el, az egyik gnomon
>videon rajta lesz, amit adok neked a héten.
Már alig várom! Amúgy nemtudom ,de mintha MAX-ban sokkal könnyebb lett volna mindenféle rongyokat szimulálni sokkal kevesebb buggal...
>Ez CSS alapú, így Internet Explorer 6.0 kell hozzá.
Ugye menni fog Firefox alatt is? Nem szívesen térnék vissza az IE-hez, ha nem muszáj...
Na még egy-két megjegyzés/ötlet:
-A szöveg hátterébe be lehetne dobni egy szolíd kis grid-et, esetleg valami drótvázas cumót
-Az oldalsó ikonoknak lehetne ugyanaz a szerepük, mint a Shelf füleinek (főmenüpontok), csakhogy ne fleslegesen legyenek ott.
-A kukának mindenképp legyen valami szerepe (mondjuk linkeljen át valami sz*r mayás oldalra...)
-Mutatnék még valamit, amivel lehetne rajta vadítani, csak kéne egy kis tárhely ideiglenesen, ahova a régi honlapomat feltolhatom.
-
mindig lehet szépíteni rajta valamit...
szóval hogy is haladsz mayaval?:) -
Nekem tökmind1 mi lesz a vége, gyakorlásnak jó volt, hazaérkezvén a suliból elverni a mai hosszú unalmas délutánt. Ha más nem legalább tanultam belőle pár dolgot, meg lelkesedhettem vmiért egy egész délutánon keresztül, ami nagy szó, ha az embernek olyan feje van, mint nekem. :D
A designba meg mi a csudát rakjon bele még bárki is? Szerintem jó ez úgy, ahogy van. -
Aldaryn és hol tartasz Maya-val?:_) -
Csak nekiveselkedtem összedobni egy teljesen CSS alapú sitebuildet kb az eddigi designra, valami oylasmit, ami könynne témázható, kicsit interíktív, és szép markup filet lehet mellé készíteni, ezzel maga a formázatlan HTML állomány átlátható marad, és a PHP-t is elég egyszerű megírni hozzá.
ha akarjátok, használjátok egészséggel, ha kell, még módosítok rajta. Na, hozzácsptam egy hevenéyszett outlinert a poén kedvéért, meg pár elemet Ildi új designja alapján megváltoztattam.
http://www.abbys.hu/maya3d/ -
Phoenix lehet még soft body effects-el, az egyik gnomon videon rajta lesz, amit adok neked a héten. -
valószínűleg hamar meg fog csinálnimindent Sanyimanó.
Figyi deko, Aldaryn ne foglalkozzon a sitebuildel, mert azt Sanyimanó megcsinálja úgy, hogy minden böngészőből lehessen nézni, meg picit jobban ért hozzá, mint innen bármelyikünk. Ezzel nem szeretnék megsérteni senkit, de mindenki csinálja a maga dolgát. Aldarynnak nagyon köszönöm a segítőkészségét, de ha tényleg segíteni akar, akkor segítsen be a design-ba, vagy legyen maya-s és írjon tutort:)))))) -
azt, hogy a sitebuild nem sanyimano dolga-e, azt azért kérdeztem, merthogy ha Aldaryn csinálja (nagyon bejön egyébként már így is), akkor szólni kéne neki, hogy ne éjszakázzon emiatt :) vagyis megmondani, hogy mit írjon meg nekünk, és mit csinálunk mi. -
nagyon jó! különösen tetszik a fejléc képeinek "ködös" hatása. a toolbar sem gáz, bár továbbra is azt mondom, hogy legalább ki kéne fakítani (ösztönösen mindig kattintgatni akarom :) a fő szövegrészhez gondolom ki lesz még találva valami dezájnosabb betűtípús+háttérszín kombináció (az xyz-tengelyt jó lenne eltüntetni sztm).
A sitebuild nem Sanyimano dolga?
Vajon a tárhelyet is megkapjuk jövő hét közepéig? (csak mer azt mondta, az már igazán csak a domainen múlik) -
sziasztok:
1, mobicom jelentése szerint a domain név a jövőhét közepétöl élni fog. (persze nem írtam meg akkor, de már átutaltam az összeget (4350,-)
2, figyelembe véve az újabb igényeket íme a
site design.
Dave kérése a háttér, visszaraktam.
Mayer, Oryon, Aldaryn, Penatesz igényelték a bézses hatást, így ha nem is a régebbi verzióban, de barnítottam rajta.
Peet által kért fejléc piros marad a maya színeinek keretén belül.
a shelf ikon része megmaradt, ahogy Mookid kitalálta, a választott témán belüli összefoglaló csoportok ikonjai részére. ezeken valamelyikén kattintva nyílik majd meg az outliner, mely a csoporton belül fellehető témákat mutatja.
A baloldali toolbar marad, mert azt elvéve elveszik a maya hatás. :P
Azthiszem a design-ról ennyit.
Aldaryn nekiveselkedett a
sitebuildnak.
(igaz még nem a végleges designal, egyenlőre csak a tesztek folynak)
Mint látható alakul a dolog.
Ez CSS alapú, így Internet Explorer 6.0 kell hozzá.
Aldaryn szerint IE 5.0-t használni már elavultság webes technológiában. Nos én még mindíg csak 5.0-át használok, énééén az elavult user:D -
Na ezt még a Keresztapa témához. (Na mondjuk nem egészen ahhoz, de belemagyarázzuk... Remélem működni is fog...)
Agent Padrino