Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Peetmaya, Boba, Youth : köszi (ez az kimaradt).
Default light-ot hol kapcsolhanám ki?
Egy láma kérdés, megint, de ezt már tényleg nem tudom megoldani napok óta...
Hogyan lehet egy mapot törölni az Attribute Editor-ból?
Szóval, ha pl. a diffuse-ra rakok valami map-ot akkor ok (a kis check box input (vagy output) nyillá változik) de hogyan törölhetõ?
Csak HyperShade-ben vagy Outline-al tudtam eddig törölni, de az nem az igazi...
BÚÉK!!!
No és persze CG-t jövõre is mindenkinek!
Kis tipp:
RENDERING.WITH.MENTAL.RAY.HANDBOOK.VOL1.PDF
A szokott helyrõl...
Nagyon "állat"...
(56k-val 30-40 óra alatt...én kivártam 😊
Oryon
Ja csinálj egy tárhelyet a
www.freeweb.hu
-n, mert ez jó külföldre is szóval jó!!! aztán lécci töltsd fel valamikor a scenet, köszi!!
Youth
Meg ha animációt is akarsz vele, egyszerûen 1 groupba rakod õket és könnyedén mozgatható az egész, csak a kerekeket csinálod meg külön groupokba.. szóval érted...
Nurbs most az egyszer rossz döntés lenne, mivel ennyi alkatrészt külün-külön megcsinálni elég húzós, én foglalkoztam egy ideig nurbsel ugyanis... szóval így meg kockából kindul és kész is pillanatok alatt egy fedél és nem kell vagdosni, trimelni, stb.. nurbsben...
Amúgy azért kérdezgetem a fényeket mert még nem nagyon tudtam foglalkozni vele és nemigazán ismerem a maya fényeit... Megszoktam a maxos fényeket 😊
Amúgy melyik fény tud photont kilõni?
És van úgy hogy egy test lõ ki photonokat de Final Geather nélkül... nem lehet felruházni ilyennel?
Elõre is köszi!
Youth
Amúgy nagyon jól lemodellezted azt amit õ rajzolt, gratula!
Hogy világítottad be?
Youth
Mit talaltal DC-n Gyraph?
Itt mar korabban elhangzott,de ha sok tutorialt szeretnel,
akkor:
http://www.learning-maya.com/modeling.php
Neked van cimed?
Penatesz
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
elvileg feltettem es a tarhelyem sem ures mar...
utananezek
Penatesz
ez az elso animaciom...
http://penatesz.uw.hu/csonak.jpg
http://penatesz.uw.hu/csonak1.jpg
Penatesz
elmentem a freewebre es regisztraltam magam,majd kaptam
egy jelzest,hogy megadott cimre kuld majd jelszot...
azota is kuldi(ez tegnap volt es a cimet is jo irtam le.)
egyeb otlet tarhely gyanant?
Penatesz
Boba: Kösz megpróbálom...bár elõtte nem volt gond...
SoftFX
Youth
2 napja foglalkozom mayaval es nem lett nagy durranas.
(Tarhelyem nincsen,ugyhogy mindenfele javaslatot szivesen
fogadok,hogy hogy tegyem mindenki szamara elerhetove a dolgot.)
Penatesz
Neked is Boldog Újévet ha nem találkoznánk!
Youth
Mi a hiba???
SoftFX
András: én beállítottam TGA-ra de amit én akartam vagyis Depht Channel, azt csak IFF-ben menti ki 😞
Valahogy sose jön össze... Valaki esetleg??? Mert bárhyogy próbálkoztam nem jött össze a Depht Channel és kéne... Pedig mayas könyvben láttam a gyereket ahogy mutogatja hogy sikerült de nem magyarázza el :/
Elõre is köszi!
Penatesz:
Filmes stdúdiókban úgy szokták hogy tömörítetlen, truecolor képeket renderelnek, vagyis nem tömörítik elõsször AVI-ba meg MOV-be, stb... hanem ha van 300 frameük akkor lesz nekik 300 db mondjuk TGA képük és egyenként lehet hogy van 10-20 MB-osak... ezt aztán kompozitálják, stb... aztán utána összefûzik (vagy kompozit elõtt, attól függ) majd utána tudják vagdosni vagy megint utómunkázni...
Szóval azt is csinálhatod legközelebb hogy framenként kimenented a képet és akkor összefûzés, utómunka után meg tudod határozni hogy milyen durván tömörítse és így tudod szabályozni a méretét...
Amúgy arra szoktak törekedni hogy a renderidõt vigyék le olyan 10 perc / frame-re bár ez is relatív... intróknál meg ilyeneknél... 😊
Szóval 3 óra szerintem jó idõ. Kérdés mekkora a felbontás, samples quality, stb, stb...
Bye!
(Ja és nem mutatnál képeket a jelenetbõl? a videóból bár framet kimentenél, vagy screenshotokat csinálnál a scenerõl? Olyan kiváncsivá tesznek ezek az animok 😊
Elõre is köszi 😊)
Youth
Az animacio pedig nem mas mint kepszekvencia... Hogy azt a 15 masodpercet 3 ora, vagy 5 ev alatt renderelte le nem szamit a video merete ugyanakkora lesz...
pl 15(sec)*25(frame)*900kbyte ~329,5 Megabyte - nem tomoritve, lasd alabb.
Az elkeszult videot nem gond ha (uncompressed)aviban van, szedd le a dr.divxet vagy valamit es csinalj belole divxet... Egybol par mega lesz a meret es a minoseg is jo lesz. Utana ha meg vagy vele elegedve csak letorlod a nagy filet.A konvertalas gyorsan megy.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Penatesz
Most kezdtem el foglalkozni a mayaval es osszehoztam egy
animaciot.A problemam az,hogy az egesz nem tobb mint 12 masodperc,de a rendereleshez vagy 3 orara volt szukseg,
es az avi 110 mega.Nincs mod egy kicsit kevesebb renderelesi idohoz es ami fontosabb,olyan par megas file-hoz?
Penatesz
ha igen nezz be a properties/extensionsbe ott van e az IFF, ha ott van (es be is van ikszelve)es nem nyitja meg, akkor szivas van. Valaki nem koveti a szabvanyt.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Üvözlünk Aldaryn! 😊
Más:
.IFF formátumot mivel tudok megnyitni és átnevezni .TGA-ra??
Youth
Breitling
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Most játszottam elõször igazán DoF-fal és meglepett hogy a Sapling Quality-ra változik a DOF...
Youth
Youth
Youth
Szóval ezt Dr. Julians csinálta, de én is szeretnék már ilyet... 😊))
Youth
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen