32214
Maya
  • Phoenix007
    >Phoenix cloth szimulációval próbáltad már?

??? Mér' mivel lehet még?
  • youth #8810
    Azt olvastam, be lehet állítani "Maya-mode"ra így billentyűkombináció meg minden mintha mayaban lenne.

http://www.luxology.com/modo/
  • Peetmaya
    mi ez a MODO?

Mayer, nem, a színességből nem engedek!:) Telcsi szépen alakul!

Phoenix cloth szimulációval próbáltad már?
  • potyek
    Probálgattam, nem sok idöm volt rá sajnos melo miatt, az user guide ot nézegettem, elég jonak tünik , maya után fura, de eléggé hasonlit a lightwave re, szoval ha vki azt használja, jobban át tud szokni rá esetleg, de sok olyat tud amit a maya nem, viszont kezeli a maya ascii file okat és az obj -t is. szoval szerintem érdemes kicsit belebonyolodni :o)
  • youth #8807
    Köszönöm a többiek nevében is! Kipróbáltad már? Én csak az oldalán nézegettem mit tud, stb... Jónak tűnik, az lenne a legjobb ha Maya-ba beépítenék :)
  • potyek
    Sziasztok
    Felpakoltam a villámvadászra a MODO-t , lehet levadászni :o)
  • Mayer
    Oryon: Jó lesz, de én még mindíg nem állok az agyonszaturált banner pártján peet :P. De ha már másképp nem kompromisszálható a dolog akkor OK.

Na és egykis ápdéte:

Véletlen elfelejtettem kalibrálni a DoF-et :P
    Na de itt a kép.
  • Phoenix007
    Na embörök! Megtörném a több száz hozzászólás óta húzódó offtopicolást :)

Szóval abroszt szeretnék csinálni, 2000 polyból áll, de még így is elég gyatrán néz ki. Micsinyájjak vele? Valami brutális nagy polycount-ot állítsak be, vagy van valami jobb módszer is?
  • Phoenix007
    Igen Oryon, nekem is nagyon tetszik az ÖTLETED!
  • Peetmaya
    igen Oryon, így lesz jó!
  • Lekonel
    Jo lesz :)
  • mookid
    jó, rájöttem... mindig előbb kérdezek, minthogy megpróbálnám :)
  • mookid
    hogy lehet azt elintézni, hogy amikor elő akarom hívni az attribute editort (pl. duplán rákattintok egy objektumra, shaderre, stb.), külön ablakban jelenjen meg?
  • szkoryon
    Olyan izék vagytok...:P
    Kiforgatjátok a szavaimat...én konkrétan a shelf ikonok és majdan a bennük lévő kis betűmérettel megáldott kifejezésekre (poly, nurbs, stb.) gondoltam, melyek utalnak a kis ikonokra és a hozzájuk rendelt altémákra.

Jó van na...nem én találtam fel a spanyol viaszt, csak szeretném, ha haladnánk is :P

Már hárman vagyunk, akik végre egyet értenek a dizájnnal...

Többieknek is megfelel végre a shelf ikonok, ha funkcióval párosítjuk????
  • Phoenix007
    >DE!!!!!
    >Van egy marha jó ötletem, hogy a kecske is jól lakjon és a >káposzta is megmaradjon :)
    >Mi lenne, ha maradna a fülek alatt a Shelf ikonok???
    >De müködnének is!!

Hát tényleg marhajó az ötlet, csak én pontosan ezt mondom a legeleje óta...
  • astrantia
    nekem tökéletesen megfelel
  • szkoryon
    Persze...nem sok a különbség, csak jeleztem, hogy már ketten vagyunk és érdekel, hogy kinek mennyire tetszik ez az ötlet!!!

MINDENKI: Jó lesz így a shelf vagy nem???????
  • mookid
    sztm nagyjából ugyanarról beszélünk :)
  • szkoryon
    Igen, tehát a legletisztultabb design kell. Feleslegek nélkül!

DE!!!!!
    Van egy marha jó ötletem, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon :)

Mi lenne, ha maradna a fülek alatt a Shelf ikonok???
    De müködnének is!!
    Tehát a füleken kiválasztod a Főtémákat, míg az ikonokkal, pedig az altémákat!
    PL: A modelling fülre kattintva megjelenne a shelfben az ikonok, amelyek a modellinggel kapcsolatosak pl: polygon, nurbs, subdiv, stb.

TEhát így választasz témát:
    Modelling fül/poly ikon és az outlinerbe csak ezzel a témával foglalkozó tanulmányok jelennének meg!!!

Az ikon meg utalna az altémára (pl: polynál szögletes gömb), esetleg apró betűvel alatta, hogy mit takar...pl: poly, nurbs, sub-div....

VÉLEMÉNY???????????????????????????????????????
  • mookid
    és akkor ugye megszavaztuk a letisztultabb designt, nem használható ikonok nélkül. na. összejön ez :)
    (Phoenix: tudom, te több ikont szeretnél, de ne felejtsük el, h ez az 1.0-ás verzió lesz, majd működés közben jönnek az ötletek.)
  • szkoryon
    Az 1. változat legyen a win melegebb árnyalatú ablakkerete miatt, de a 2.,rikítóbb, pirosasabb,stb. fejléccel!
    Így jó??? :P
  • Peetmaya
    akkor se egyezek bele a maya háttér pasztel színeibe!:)
    legyen csak szép színes, de a szürke win keret felőlem olyan lesz, amilyenre ti akarjátok, és akkor kompromisszum készen megoldjuk a problémát!
    Deko, amint megvan a domain, Sanyimanó rászáll az e-mailekre, úgyhogy az egyből élni is fog, és lesz levlista is, akkor majd szépen oda költöztetjük át a desing-el kapcsolatos dolgokat...
  • Davidka
    nekem ez teccik jobban (#8777-ben lévő)... a háttérszín miatt
  • astrantia
    Bár én kispályás (mondhatni asztalitenisz méretű) vagyok a témában, és jogaim is csak korlátozottak, lévén, hogy még sem rendert/wire-t nem dobtam be a fórumba, túl aktív tag sem vagyok cirka 30 egynéhány hozzászólásommal, valamint egyetlen SG talira sem mentem el, de azért bátorkodom felemelni kezemet a deko által összehozott design mellett (bocsi peet, nem adtál shake-et). A "fejléc" -ben elhelyezett képeknél jó ötlet az aktívvá (élénkebbé) válás,mokir odaér az egérmutató. Az UI szürke színe helyett nekem is szimpibbnek tűnik a melegebb árnyalatú korábbi változat. Persze nekem minden jó lesz, a lényeg hogy LESZ honlap .
  • szkoryon
    Jó, majd küldök és igazat adok neked abban, hogy maradjon alapból halovány és amikor a kurzor föléjük megy, akkor kivilágosodjanak!!!!

Egyébként lehetne ez egy rejtett poén! Esetleg minden alkotó saját oldalára mutathatna a link :), de arra tényleg jó volna, hogy ki veszi majd észre :P

Deko: kapsz egy "bátyó által előre kitervelt vállveregetést", hogy így bírod a strapát és javítgatsz 1000-el :P
  • szkoryon
    Ja: 1 kéz a magasba az 1. verzió mellett :)))))
  • szkoryon
    Én erre azt mondom: Na végre! Sokaknak tetszik és most én kukacoskodom :P

De még egyszer megkérdezem: Nem jó az a csökkentett sallangmentesség a lenti képemen???
    Jó a bal panel maradhat!
    De a shelf-ből szerintem ki lehetne venni az ikonsort és csak a fülek maradjanak, nem?????
    Plussz az a sárgásabb, vagy milyen árnyalat is jobb volna, ha maradna a win-ablakkerethez, mert az jobban passzolna, mint a szürke, nem?
  • szkoryon
    "A raszta szív, a raszta szív..."
    Hirtelen a Ladánybene27 (vagy mi) együttes e száma jutott eszembe :P

Király a séród! Nagyon pöpec :P
  • szkoryon
    Jaj, úgy sajnálom. Szívesen voltam ott, mert az egyik álmom az volt, hogy maya-chat de percdíjjassal nem nyomulhattam,de most, hogy a suliból is netezhetek, meg már nincs :(

Álmodik a nyomor...:(

Azért köszönöm, hogy kezdeményezted. Kár, hogy nem éltünk vele.
  • Phoenix007
    Hali!
    Namármost asszem a #8777-be linkelt verziót nem is láttam még, de ugyanúgy teccik, mint a #8775-ben lévő. Úgyhogy ez esetben tartózkodom. Képet meg nem küldenék, mert textúrázni nem tudok, aztán az én modelleim színesen is meg színtelenül is szürkék...
  • deko
    szépjóreggelt mindenkinek
    pít: oké, azon erősítek mayd.
    most az lenne a kérésem, hogy mindenki küldön nekem egy maga által készített képet, kép részletet, modellt, 195x150 px méretben, hogy betehessem a fejlécbe. azért jobb a képrészlet, mert ilyen kicsi méretben nem fog látszani egy 800x600-as kép rendesen.
    Amúgy én arra gondoltam, hogy ezek a képecskék maradjanak haloványak és amikor a kurzor feléjük megy, akkor meg eredeti színre váltsanak át.
  • Lekonel
    nagyon izléses deko! de csak azért mer aszontad jo a hajam:D
  • Peetmaya
    Deko, így már teljesen jó a színvilág, még annyit, hogy a kis képecskék, amik jobb és bal oldalt rá vannak téve a háttérre, szerintem azokon is emelhetnél egy picit, hogy hangsúlyosabbak legyenek.

1 kéz a magasban a 2. verzió mellett:))
  • Mayer
    De most komolyan én nem szeretek dideregni :P.
  • Mayer
    Ne is erősíts rajta deko. Sőt vissz az eredetihez. Sokkal jobb volt véleményem szerint. Minden szempontból. A színei és a formája is. Szerintem az oké jogy az UI felső részét levetted mert ezzel helyet nyerünk, de tessék visszaállítani az eredeti színeket :). Nagyon szép volt az úgy. Nem kell hogy a kedves látogatónak kiégesse a szemét a piros. + az alapszín is jobb volt olyan plasztikus sárgásan.

na akkor azt mondom szavazzunk hogy melyik a jobb. 1 kéz a magasban hogy az 1. vagyis ez.

akik benne vannak az oldalban azok szavazzanak pls.

Egyébként ha még nem mondtam volna deko nagyon szép lett az oldal.
  • Aldaryn
    :) Nekem teccik. Elsőre kcisit mellbevágó a Windows rideg szürke felülete az eddigi kellemes meleg árnyalat után, de hideg fejjel átgondolva, ez a hűvös elegancia meggyőző.
  • deko
    nos minden kérést figyelembevéve imígyen alakult a dezájn.
    Tudom Peetkicsifijjam még mindíg nem a te szád íze szerint alakul, de nem tudok kilépni a bőrömből.
    Az UI mostmár win szabvány. csakazértis. és PÍÍÍT, mosmá totál piros a piros... és nem vagyok hajlandó tovább erősíteni rajta. csak azért, mert nem is tudok.
  • Phoenix007
    Lekonel nagyon ütős a séród! Én is ilyet akarok! Igazság szerint nekem bármilyen frizura jobb lenne, minthogy megkopaszodjak, még akár egy ilyen is...
    Amúgy milyen probléma lett megoldva Penatesz? És jelenleg hol tart a dizájnolás? Amúgy én is alakítanék valamit, csak jussak a saját gépem közelébe.
  • Penatesz
    Kikerem magamnak,en ugyanis hasznaltam!!!Baromi jol elbeszelgettem magammal,ugyanis csak a legritkabb esetben jart arra valaki...

Sracok ez uton szeretnem megkoszonni mindenkinek,hogy segitsegemre volt es ilyen gyorsan irt privit nekem.Ugyhogy orommel jelentem:a problemat legyurtuk.(No meg egysegben az ero )
  • deko
    a #maya irc csatorna megszünt létezni, miután nem használtátok. tehát nem volt szükség rá mégsem.