Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Hi. - Oryon = Sman2 : új év, új nick, új elvek...: )

Peetmaya, Boba, Youth : köszi (ez az kimaradt).
Default light-ot hol kapcsolhanám ki?

Egy láma kérdés, megint, de ezt már tényleg nem tudom megoldani napok óta...
Hogyan lehet egy mapot törölni az Attribute Editor-ból?

Szóval, ha pl. a diffuse-ra rakok valami map-ot akkor ok (a kis check box input (vagy output) nyillá változik) de hogyan törölhetõ?

Csak HyperShade-ben vagy Outline-al tudtam eddig törölni, de az nem az igazi...

BÚÉK!!!
No és persze CG-t jövõre is mindenkinek!

Kis tipp:
RENDERING.WITH.MENTAL.RAY.HANDBOOK.VOL1.PDF
A szokott helyrõl...
Nagyon "állat"...
(56k-val 30-40 óra alatt...én kivártam 😊

Oryon

youth
hehe 😊
csak én már lassan kapcsolom ki a gépet és elõtte gondoltam ideköszönök
Bye

Youth

youth
BUÉK!!!

Youth

youth
Oké majd még érdeklõdök egy kört 😊
Ja csinálj egy tárhelyet a

www.freeweb.hu

-n, mert ez jó külföldre is szóval jó!!! aztán lécci töltsd fel valamikor a scenet, köszi!!

Youth

youth
Miért kéne több apró részbõl?? Ez nem játékba megy ha jól tudom 😊))
Meg ha animációt is akarsz vele, egyszerûen 1 groupba rakod õket és könnyedén mozgatható az egész, csak a kerekeket csinálod meg külön groupokba.. szóval érted...

Nurbs most az egyszer rossz döntés lenne, mivel ennyi alkatrészt külün-külön megcsinálni elég húzós, én foglalkoztam egy ideig nurbsel ugyanis... szóval így meg kockából kindul és kész is pillanatok alatt egy fedél és nem kell vagdosni, trimelni, stb.. nurbsben...

Amúgy azért kérdezgetem a fényeket mert még nem nagyon tudtam foglalkozni vele és nemigazán ismerem a maya fényeit... Megszoktam a maxos fényeket 😊

Amúgy melyik fény tud photont kilõni?
És van úgy hogy egy test lõ ki photonokat de Final Geather nélkül... nem lehet felruházni ilyennel?

Elõre is köszi!

Youth

youth
Egybõl feltûnt hogy Feng Zu-é a concept, mert sokat nézem a munkáit 😊
Amúgy nagyon jól lemodellezted azt amit õ rajzolt, gratula!
Hogy világítottad be?

Youth

Penatesz
En is valami hasonlo folytatast tervezek.
Mit talaltal DC-n Gyraph?
Itt mar korabban elhangzott,de ha sok tutorialt szeretnel,
akkor:
http://www.learning-maya.com/modeling.php
Neked van cimed?

Penatesz

gyraph
En azt hiszem sok tutorialt fogok vegigcsinalni az internetrol es probalok fejlodni. Persze a konyvben szereplo peldak kozul is van egy-ketto, amit mindenkeppen ismetelni fogok gyakorlas keppen. Nehany filmet talaltam DC-n is, azokat letoltom es tanulom. Azt hiszem ez a kovetkezo lepes. Egyeb otlet?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Penatesz
Boba engem meggyoztel !!!

Penatesz

Penatesz
nem tevedsz gyraph.
merre gondoltad a tovabblepest utana?

Penatesz

gyraph
Ez egyebkent a Maya 3D vilaga cimu konyvnek az 1. peldaja, ha nem tevedek? Nagyon jo kis konyv...en most fejeztem be.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Nah!
Ha tényleg elsõ meló akkor gratula!

Mondjuk a tengernek hamar vége van 😊))

Youth

Penatesz
Vélemények??? :-(

Penatesz

Penatesz
a hiba orvosolva:

http://penatesz.uw.hu/Csonak.htm

Penatesz

Penatesz
igen valamit eltoltam,de nem tudom,hogy mit.
elvileg feltettem es a tarhelyem sem ures mar...
utananezek

Penatesz

youth
Valami nem stimmel :/
Nem látom a képeket...

Youth

Penatesz
Minden hozzaszolast szivesen veszek,de nem elfelejteni,hogy
ez az elso animaciom...

http://penatesz.uw.hu/csonak.jpg
http://penatesz.uw.hu/csonak1.jpg

Penatesz

Penatesz
Youth! regisztraltam magam az uw-n,de nem tom,hogy most,hogy
tovabb...

Penatesz

youth
uw.hu
tar.hu
x3.hu

Youth

Penatesz
ennyire nem lehetek bena,
elmentem a freewebre es regisztraltam magam,majd kaptam
egy jelzest,hogy megadott cimre kuld majd jelszot...
azota is kuldi(ez tegnap volt es a cimet is jo irtam le.)
egyeb otlet tarhely gyanant?

Penatesz

youth
És a default lightot kivenni... 😊

Youth

SoftFX
MR-ben Tárggyal való világítás-t, hogyan lehetne megoldani...irridance maximumra vétele alig ad ki fényt a környezetre.

Boba: Kösz megpróbálom...bár elõtte nem volt gond...

SoftFX

youth
Menj a Freeweb.hu-ra és csinálj tárhelyet... ide tölts fel pár képet az animról hogy segíthesssünk esetlegesen 😊

Youth

Penatesz
Ok,szivesen felteszem,habar elore bocsatom,hogy mindossze
2 napja foglalkozom mayaval es nem lett nagy durranas.
(Tarhelyem nincsen,ugyhogy mindenfele javaslatot szivesen
fogadok,hogy hogy tegyem mindenki szamara elerhetove a dolgot.)

Penatesz

youth
Most nagyon lekötött valami más... de tervbe van véve az old lady vagy man 😊

Neked is Boldog Újévet ha nem találkoznánk!

Youth

SoftFX
Ja újabb hiba: ha Négynézetes Layout-ban vagyok és maximalizálok egy Viewportot, akkor eltünik minden (se Grid, se object), de a viewport müködik, mert ha pl. forgatom és visszamegyek 4-nézetes Layoutba, akkor elfordult...
Mi a hiba???

SoftFX

SoftFX
Boldog újévet!

Youth: az OLD LADY-vel mi van?
Peetmaya: elvileg elküldte...

SoftFX

youth
Köszi a segítséget!

András: én beállítottam TGA-ra de amit én akartam vagyis Depht Channel, azt csak IFF-ben menti ki 😞
Valahogy sose jön össze... Valaki esetleg??? Mert bárhyogy próbálkoztam nem jött össze a Depht Channel és kéne... Pedig mayas könyvben láttam a gyereket ahogy mutogatja hogy sikerült de nem magyarázza el :/
Elõre is köszi!

Penatesz:
Filmes stdúdiókban úgy szokták hogy tömörítetlen, truecolor képeket renderelnek, vagyis nem tömörítik elõsször AVI-ba meg MOV-be, stb... hanem ha van 300 frameük akkor lesz nekik 300 db mondjuk TGA képük és egyenként lehet hogy van 10-20 MB-osak... ezt aztán kompozitálják, stb... aztán utána összefûzik (vagy kompozit elõtt, attól függ) majd utána tudják vagdosni vagy megint utómunkázni...
Szóval azt is csinálhatod legközelebb hogy framenként kimenented a képet és akkor összefûzés, utómunka után meg tudod határozni hogy milyen durván tömörítse és így tudod szabályozni a méretét...

Amúgy arra szoktak törekedni hogy a renderidõt vigyék le olyan 10 perc / frame-re bár ez is relatív... intróknál meg ilyeneknél... 😊

Szóval 3 óra szerintem jó idõ. Kérdés mekkora a felbontás, samples quality, stb, stb...

Bye!

(Ja és nem mutatnál képeket a jelenetbõl? a videóból bár framet kimentenél, vagy screenshotokat csinálnál a scenerõl? Olyan kiváncsivá tesznek ezek az animok 😊
Elõre is köszi 😊)

Youth

K.András
De miért nem állitod be hogy eleve tga-ba mentse???

http://druglord.buzz.hu/ ;)

sokkal kevesebbet, a renderido es a tarolt file (kep, video) semmi koze egymashoz. Egy pl 800*600 bmp file mondjuk 900kbyot foglal, hogy azt a kepet 30masodperc alatt, vagy 100 ora alatt renderelte le, nem szamit...
Az animacio pedig nem mas mint kepszekvencia... Hogy azt a 15 masodpercet 3 ora, vagy 5 ev alatt renderelte le nem szamit a video merete ugyanakkora lesz...
pl 15(sec)*25(frame)*900kbyte ~329,5 Megabyte - nem tomoritve, lasd alabb.

Az elkeszult videot nem gond ha (uncompressed)aviban van, szedd le a dr.divxet vagy valamit es csinalj belole divxet... Egybol par mega lesz a meret es a minoseg is jo lesz. Utana ha meg vagy vele elegedve csak letorlod a nagy filet.A konvertalas gyorsan megy.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Penatesz
Ha egy ilyen rovid animacio,ilyen rohadt nagy helyet foglal,akkor mennyit foglal egy olyan kep,aminek a renderideje 5 ora?

Penatesz

Penatesz
Udv mindenki,kerdes:

Most kezdtem el foglalkozni a mayaval es osszehoztam egy
animaciot.A problemam az,hogy az egesz nem tobb mint 12 masodperc,de a rendereleshez vagy 3 orara volt szukseg,
es az avi 110 mega.Nincs mod egy kicsit kevesebb renderelesi idohoz es ami fontosabb,olyan par megas file-hoz?

Penatesz

youth
Na sikerült! Leszedtem egy plugint PS-hez...

Youth

youth
Hát be van ixelve és nem nyitja meg 😞
Más progi nincs?

Youth

leszedted a pluginokat hozza?
ha igen nezz be a properties/extensionsbe ott van e az IFF, ha ott van (es be is van ikszelve)es nem nyitja meg, akkor szivas van. Valaki nem koveti a szabvanyt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Köszi!!
Már szedem 😊)

Youth

IFF (international file format) eredetileg (commodore)AMIGA-n futo kepformatum, infranview (a pluggal, csak toltsd le all pluginst) tudja, es onnan menthetsz tgaba is.

youth
Az én kis tesztemben elég szemcsés lett 2,2-nél, atieden annyira nem látni a szemcséket, gondolom mertkicsi az értéke vagy messzebb van. Amúgy szép ha még nem mondtam volna!

Üvözlünk Aldaryn! 😊

Más:

.IFF formátumot mivel tudok megnyitni és átnevezni .TGA-ra??

Youth

K.András
min samlpes 2
max samples 2

K.András
Megdobja renderidot az nem vitás ,nekem ezt adta ki egy 5 ora 50 perces rendernél(szerintem szép):

Breitling

Aldaryn
Nem csak a DOF változik, hanem a renderidõ is!

per aspera ad astra

youth
Egy kis DoF test with Mental Ray:

Most játszottam elõször igazán DoF-fal és meglepett hogy a Sapling Quality-ra változik a DOF...

Youth

youth
Igen Gimp-re gondoltam. Hogy megy ez, hogy Maya melyik linuxon fut?

Youth

youth
Corel-el már egyszer játszottam... nincs nagy különbség a PS-sel, de a PS sokkal könnyebben kezelhetõ és elterjedtebb, viszont Linuxnál van egy beépített rajz progi ami kiköpött PS ja és 16 biten tologathatod a színeket... Nemtom melyik verzióban van

Youth

youth
Van valami emulátor amivel bármilyen winfosos progit linux alá is fel lehet, tenni, tudom, mert tesóm pont ezketet próbálgatja. Igaz hogy még csak játékokkal próbálta ki... Ha fel tudjuk rakni linuxra a PS-tazonnal szólok, de szerintem te többet értessz hozzá mint mi...

Youth

K.András
Azért azt nem hinném hogy ne lenne linux alá ps.

youth
Tényleg, miért nem Photoshopot használsz??

Youth

youth
Dehogy is!!! Ott írtam: "kedvenc tutoromban, Dr Julians fake SSS-t használ"

Szóval ezt Dr. Julians csinálta, de én is szeretnék már ilyet... 😊))

Youth

fle go
Ezt Te csináltad?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

SoftFX
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben/3D-ben gazdag újévet kívánok!

SoftFX