32214
Maya
  • szkoryon
    Nagyon jól választottál dobókockát!!!!

Ehhez a kis lekerekítéssel bíró nokiához jobban illik egy ilyen kocka, mint egy sokkal lekerekítetteb...
    Harmonizál vele!

Meddig akarod még húzni a népet, hogy ilyen wippeket beraksz és azt írod, hogy "szar"?????
    Akkor mi a teljes??? :P
  • szkoryon
    Ez a fő indok, hogy miért veszek XBOX-ot, ha játszani akarok :P
  • maroon
    Köszi! Így már értem. Tök jó lenne olyannal rajzolni... Majd ha milliomos leszek. :) Addig marad a scannelés...
  • Penatesz
    ...hat nem tudom Peet,tenyleg nem. hogy is fogalmazzak,hogy ne sertodj meg... nem akarsz betenni egy smootholt verziot is?amugy nagyon szepek es tisztak a vonalaid,le a kalappal.

Oryon: ez mar hanyadik nicked az elmult egy ev alatt?

Mayer: a telefonod feneken az erintkezoko le vannak modellezve,vagy csak egy kep? ha nem voltal olyan lusta mint egyesek es lemodellezted,akkor orommel vennem,ha csak a fenekerol feltennel egy wiret.
  • astrantia
    maroon: a wacom egy digitalizáló/rajzoló tábla, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon (csak sajna jó drága).
    A4-ös méret is 120 rugó, ha jól tudom (Wacom Intuos3).

http://www.wacom-europe.com/uk/products/intuos/intuos3_a4.asp

Van olyan monitoruk is, ami rajztáblaként használható. Na, az egy fél nagyságrenddel drágább:)

• maroon
    Köszi! Olyan mangarajzoktató dokumentumom van (Hogyan rajzoljunk animét? címmel). De lehet, hogy Te mást találtál, mindenesetre nem baj, ha megadod a linkjét... :)
    Egyébként kézzel rajzoltam és scanneltem, aztán alakítottam... (Lehet, hogy hülye kérdés, de mi az a wacom?? Bocs, nem vagyok otthon a szakszavakban...)

Deko: Köszi a kritikát! Majd javítom! (A háttérnél egyébként én is gondolkodtam, hogy vajon jó-e ez így, aztán már nagyon késő volt, úgyhogy hagytam így... :) De akkor rakok be kicsit visszafogottabb hátteret.)
    Modellezni meg előbb megtanulom, hogy egyáltalán fejet hogy kell... :)
  • Mayer
    Szerintem marhaszép a topológia peet. Szerintem Vray-el rendereld te is, bár tudom hogy nagyon MRbarát vagy.

Phoenix: A shader a textúrák összessége egy felületen. Tehát a külömbözű map-ekbe bepakolt textúrák adják a shadert. Egyébként a jelentése árnyalás. És külömböző árnyalási típusokat külömböztetünk meg. Ígypéldűául: lambert, blinn, phong etc.

Maxben azért anyagszerkeztő mert ott úgy nevezték el szóval semmi hatalmas erő nem mukálkodik a háttérben :)
  • Peetmaya
    amúgy ennyi volt a véleménnyílvánítás a telómról? köszönöm szépen, igazán kedvesek vagytok:)
  • Peetmaya
    www.highend3d.com-on van néhány, de olyan tényleg jót még nem találtam ott sem...
  • Phoenix007
    Hja, ez eszembe sem jutott. Maxban a shadert amúgy nem Materialnak hívják? És hol lelek Mayás shadereket?
  • Peetmaya
    Nya itt tartok, marha lassan haladok, kevés az időm, tessék fikázni:)

• Peetmaya
    de ő maxos shadereket csinál, nekünk meg erősen maya shaderek kellenének
  • Phoenix007
    >De egyébként Aldaryn's shader library (ajánlatos megskubizni)

Hun van? Épp shadereket vadászok, mert shadert írni még nem tudok...
  • Peetmaya
    Skacok már megint megy a bratyizás, tessék dolgozni!:)) Én is csinálgatom a telcsimet, csak lassan haladok, mert kevés időm van rá.
  • Lekonel
    bazzeg ezt nem hiszem el:DDD
    Kurva szép:)
  • Lekonel
    szép
  • Mayer
    Lekonel: Vray-el rendereltem ám. Ez nem MR. Persze azzal is meg lehetne sinálni de szerintem nem lenne ilyen szép (legalábbis ha én csinálom :)). De egyébként Aldaryn's shader library (ajánlatos megskubizni)

És egy új kép. Kicsit elcsesztem a DoF-ot és a shaderek is egy kicsit zajosak de azért voila:

Telcsi
  • gyraph
    :DDD...akkora poenok voltak abba a gammaban, mint azota se sokban. Nem ertem miert nem folytattak, pedig igazan kulonos szinfolt volt a jatekpalettan es komoly muveszi erteket kepviselt...talan eppen ezert nem volt nepszeru :). Dehat manapsag csak dum127, meg ezek mennek :).
  • deko
    Hányszor ettél a gombából? :DDD én harmadjára is ettem éééés 4 percig "böfögtem", mire tovább mehetett a game:)
    Istenem, micsoda nosztalgikus érzet:D
  • deko
    A karok rövidek. legalábbis az alkar hosszúsága. a teste szép de sok helyen hibás a rajz. A lába kissé 'tömöcskös', kicsit karcsúsíts rajta, hogy teljes legyen. A háttér simulékony szatén jellege üti a karakter cartoonját. Aztán ahogy mookid írta, a szemét is kicsit helyre kéne hozni, de szép lesz.
  • gyraph
    Neverhood nekem is nagy kedvencem volt ps-re. Iszonyat komolyan meg volt csinalva a gyurmavilag :). Dreamworks...nem veletlen. Ejszakakat jatszottunk at haverokkal es mindig mas ment a kovetkezo palyan . :)
  • mookid
    szép. főleg a ruha kidolgozása tetszik. a szemeire figyelj, mert ez így egy kicsit basedow-kóros :) de tudom, hogy ezt nagyon nehéz eltalálni, én is mindig elkurjantom.
    szal lassan kezdheted modellezni :)
    egyébként scannelt kézirajz, wacom az alapja, vagy egérrel csinálod?
    neten amúgy találtam tökjó manga rajzoktató dokumentumokat.
  • deko
    hát xbox miatt igen valószínű.
    Az ABE és az egykori win'95-ös Neverhood volt számomra mindenek felett.
    Kicsit csalódott vagyok mégha MS is, hogy így csak konzolra terveztek:( Mintha MI márnem számítanánk:(
  • maroon
    Sziasztok!

Tudom, nem Maya az a kép, aminek a linkjét most beteszem, de most nagyon happy vagyok, hogy megcsináltam, légyszi nézzétek meg! (Direkt nem a képet rakom be, mert ez Adobe Photoshop-pal készült...)
    Tehát: http://maronmanga.freeweb.hu/EgyebR10.jpg
    (Remélem működik...)
  • potyek
    Deko az a roszz hirem, ebben is a mikroszoft keze van sajnos :o(
  • Lekonel
    Mayer leccé majd ird le hogy az ezüst sader hogyan vabn?:)
    És gratu nagyon jo lett
  • Phoenix007
    Apám, ez neked szar? Az a matt ezüst séder nagyon ott van a szeren!
  • Mayer
    Panic: Hidd el hogy ilyen dobókocka van előttem :). Egyébként nem feltétlenül kell neki olyan szél :/

Mookid: Köszi de nem szarozok AA-val most mert ez csak egy ilyen teszt. Mivel ilyen kockák lesznek a telcsim mellett.

FŐNIKSZ:): Köszi. :)

update:
    Telcsi (szar de azért nézzétek meg :)
  • deko
    Potyek:(
    Platform: Xbox, PlayStation2
    Miért csinálják ezt velünk PC-sekkel? Mekkora Kiszúrás ez:(((
    Hiába van PS-em, nem szeretem. azon nem szeretek jáccani, nem is tudok (amúgyis az a gyereké). én már eléggé monitor fejű vagyok, a billentyűzet áll a kezem alá.
  • potyek
    Szia Deko
    rossz hirem van itt a lap alján :
    http://www.oddworld.com/stranger/ow_stranger_main.shtml

:o( sorry
  • deko
    MEGAOFF:

http://www.ballisticpublishing.com/books/oddworld/

Lécciléccilécciiiii, ha valaki PC-re tudja már ezt, akkor ééénénnn! A legkedvencesebb játékom. Jajjjjj ha ez a folytatás van valakinek örök hála...
    MEGAON.
  • deko
    Javaslom az F1-Maya általános help és/vagy a Google "maya 3d" keresésének felvételét a site KUKA ikonjára a shelfen.
    Okulás képp.
  • szkoryon
    Offtopic: jó ez az SG szülinapi táblázat a főoldalon...
    Most vettem csak észre, hogy a bátyámnak szülinapja van :))))
    Majdnem elfelejtettem :P
  • Phoenix007
    >phoenix: google-rol hallottal mar amugy?

Nem szólítasz Keresztapának, nem hívsz meg a házadba egy csésze kávéra, kisbetűvel írod a nevem, és BELÉMKÖTSZ ??? Ne csodálkozz, ha holnap egy levágott Low(poly)fejet találsz az ágyadban...

Egyébként pont ennyit tudtam én is a Maya Builderről, mint amit leírtál, mert én is pont ezt találtam, mert nekem is pont ezt találta a GOOGLE! Csak nem igazán így írták, hogy "butított" vagy "fapados" vagy hasonló, hanem nyomatják a marketingdumát, meg azt sem értettem, hogy mi ez a "Concentric" és mi köze az Alias-hoz...

De nem baj ... nem akarok hábórút ... senki sem akar most háborút ... hiszen épp most lett vége a háborúnak ...
  • szkoryon
    Nagyon szép munka, már gratuláltam neki!

Aldaryn, ha majd végleg áttérsz/megtérsz mayára - mert lesz ilyen, úgye???- , akkor LionTR-t is ránsd magaddal!!!!
    Ez parancs, katona! :P
  • deko
    persze írtam hozzá kicsit, lenyűgöző a munkája.... jajjjhát lijjonméénemmayás? :D
  • szkoryon
    Tetszik, de tégy oda az AA-nak, és mutass újabb képet róla!!! :)
  • szkoryon
    "a szőkéké a dícsőség... mert: az ész, a tudás, az alkotás, a vágyni akarás, a kivitelezés a szőkéké...a barnák csak irígyek. mi ezt jól tudjuk:) Mi szőkék, tudjuk, a viccek "irígységből" születnek:)) khhm:D yeeeee"

Hmmm...ehhez arért lenne egy-két keresetlen szavam...
  • maroon
    Deko: Köszi, igyekszem. Mindjárt megyek a dokihoz... Az előbb akkora vihar volt, hogy nem mertem kitenni a lábam, pedig egy köpésre van a doki... :)
  • Aldaryn
    Autó poly modellezési tutorial mindenkinek!

Lion remekműve a CGTalkon:
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=171825

Nem csak MAX-osoknak... :o)