Maya
-
abszolút off:
basszus néha annyira hülyét tudok kapni a maya glitchektől!
hypershade egyszerűen úgy ahogy van egy fos, annyira lassú, hogy az már fáj, ugyanúgy az attribute editor is (NÉGY MAGOS PROCIVAL BASSZUS ZSÍR ÚJ JELENETBEN AKAD!!!!!!)
aztán ott van még a hülye viewport is, vp2.0 olyan bugos, hogy használhatatlan, high quality nagyon lassú, sima viewport meg ócska. Ráadásul az ALAP MAYA shadereket se tudja hiba nélkül kezelni, egy egyszerű lambertnél, amit frissen csináltam nem tudom beállítani, hogy mit jelenítsen meg a viewportban a hardware shading résznél... egyszerűen nevetséges... állítólag maya 2010-nél újraírták az egész ui-t, hát nem használt semmit a dolog, mert még mindig szar!
szoktam keresgélni maya 2013-ról release infókat, csak kíváncsiságból, hogy mikor és mi. Találtam csomó fórumot, ahol ilyen wishlistek vannak az új release kapcsán (még semmit se tudni amúgy róla). és 80%-ban a hypershade és render globals gyorsítását kérik, maradék 17% új modellezési eszközök (am azt se értem, hogy a maxban minden tuti, modellező eszközök, UV cuccok, és még az UI is gyors, Maya ezzel szemben fos lassú, viszont baromi jól programozható, de azzal én meg sokra nem megyek:D mondjuk a referenciázás az istenkirály, 1-2 bugot leszámítva)
Na off vége, és elnézést!:D