Maya
  • Peetmaya
    bnd nekem nagyon erősnek tűnnek a hangyák sss shaderei, túl sok a depth, picit kisebbre venném, és gyengébbre, mert így megöli picit. Valamint a fur leesik róluk.

Midas, a te képeidnél az a bajom konstansan, hogy nagyon kevés figyelmet szánsz a részletekre, ezenkívül elvész az összkép.
    Az előző, faágas képnél másodpercekig néznem kellett, mire rájöttem, hogy mi is az, amit te mutatni akartál.
    Kompozíciónál nagyon fontos a kontrasztra figyelni. Ha valami világos, amit mutatni akarsz, akkor sötétet teszel mögé, ha sötétet mutatsz, akkor világosat mögé, vagy erősebb rim lightot használsz, hogy a sziluett egyből kitűnjön.
    Nagyon sok képeden érzem azt, hogy beraksz 1 lámpát, adott esetben plusz kettőt hármat, és tenyér összecsap, kész a lightrig. Most ez a repedezett falú kép is, nagyon jó az ötlet, szépek az árnyékok, nagyon tetszik, de elvész az egész abban, hogy nincs kihangsúlyozva a kép témája. Ne félj berakni plusz lámpákat, amik fizikailag nincsenek ott, tedd be, és csavargasd addig, amíg szép eredményt nem ad.
    Nekem az a véleményem, hogy egy képnél 50%-ban a jó bevilágítás számít, ha azt elrontod, akkor hiába űber modell, vagy eszméletlen részletes textúra/shader, rossz lesz a tálalás...

Amúgy még a fás képedhez annyit fűznék hozzá, és ezt ne vedd sértésnek, de botrányos a textúra. A fő karakter combján éktelenkedik egy textúra seam, ami már tönkreteszi. A másik, ami nagyon zavar, hogy ilyen erős bump nincs!!!! Ha ennyi kell, akkor ez már displacement.
    Hátul a sziklák nekem nagyon tetszenek, azok baromi szépen ki vannak dolgozva, mondjuk a méretük valahogy nem lett eltalálva, mert így a karakter óriásinak tűnik. Ha ez volt a cél, akkor viszont a kamera van túl magasan, mert az meg a monumentalitását veszi el.
    Remélem nem voltam túl kritikus, szóljatok le, ha nem megfelelő a stílusom.