23418
-
#267 tavaly (vagy tavaly előtt) az mtk küldte el kurányit, mert nem volt jó nekik -
#266 Shevchenko is csak bénázgatott, bohóckodott a Videoton edzőmérkőzésén valószínűleg. :)) -
#265 En mar lattam expositot jaccani es azert nem olyan szar mint mondjak. -
#264 miért, szerinted ma nem küldenék el a mai magyar edzők? itt az újabb példa, Exposito esete. -
#263 Gondoltam, hogy nem most. :) LOL! -
skristof #262 ennek már vagy 10 éve....... -
#261 Nevetséges? Egyszerűen szánalmas és tipikus! Ezt a hírt le kellene hoznia a médiának!!! Mondjuk nem meglepő, hogy ilyen jószemű edzők vannak a magyar csapatok körül. Szerintem Expositoról is fogunk hallani még a spanyol fociösszefoglalókban. -
#260 Ez komoly? :)
Nevetséges ... -
skristof #259 igen
Sevcsenko-t a vidi 'szakembere' küldte el anno a francba... ;) -
#258 Áhhh, túl jó lett volna ezek közé a disznók közé.
Azt csiripelik a verebek, hogy korábban Shevchenko járt Magyarországon próbajátékon, de elküldték, úgy mint most Expositot, mondván hogy nem elég tehetséges, itthon is vannak nála sokkal jobbak. Szenzációs! -
#257 mondjuk valszeg beleszürkülne a mezőnybe -
#256 akkor marad a szenvedés :) -
skristof #255 mondom, h csak teszten volt itt, és nem kell nekünk...
"Expositóról nem kaphattam reális képet, hiszen másfél hónapja nem edzett. Nem rosszak a képességei, de hozzá hasonló csatárt lehet találni Magyarországon is, ezért nem szorgalmazom a megszerzését." - LCS
-
#254 Milan Baros-t! -
#253 Rooney? -
#252 Nekik is venniük kellene valami külföldi 18 év körüli tehetséget. -
#251 de elég sok gólt lőtt....remélhetőleg végre már egy igazolt csatár is beválik (Fradinak már évek óta nincs valódi értelmes csatára.....gólkirályság már tudom is én mikor volt utoljára) -
#250 expositot már leigazolták, a Tigao (vagy mi :)) nevű hátvéd később érkezik -
skristof #249 tudtommal csak próbajátékon van nálunk....
és jön egy (szintén Barca-B-s) hátvéd is... -
#248 na igazoltak megint vmi külföldi "sztárt"....Expositot....jó neve van....remélem tud vmit -
skristof #247 FT Gomel (Blr) [0 - 2] KF Tirana
75' [0 - 1] Muka
89' [0 - 2] Fortuzi
idegenben nyertek, úgyhogy sztem a bl-ben irány Tirana! -
skristof #246 igen
az osztrák edzőtáborban játszottuk a meccset -
#245 Azt írja az újság, hogy a Legia-tól 3-1-re kikapott a fradi. ez felkészülési meccs? -
#244 én örülök, hogy dragoner eltakarodott a fradiból....pont emiatt a hozzáállása miatt
egy pénzéhes primitív szellemi toprongy -
#243 "Talan irhatna egy levelet Slepp Blatternek, hogy a Molenbeek
elnoke nem beszelt vele tisztessegesen, buzi brazilnak hivta
es a targyalas alatt teljesen lemerevedett."
Foci-lista -
#242 Bognár: Életemben nem szégyelltem így magam
Brüsszel, július 12., 20.50 Dragóner menedzsere szerint 3-4 napig még gond
nélkül visszacsinálható a baki.
Honlapunk Dragóner-ügyben természetesen megkérdezte a játékos belgiumi
menedzserét, Bognár Györgyöt is, aki már számos magyar játékos - Lipcsei,
Buzsáky, Fehér, stb. - külföldre igazolásában segédkezett. Dragóner
- Attilát múlt szerdán mutattam be a Molenbeek elnökének, majd másnap a
klubelnök gyárában került sor a 2+1 éves szerzodés aláírására. Késobb az
elnök kivitte Dragónert egy villanegyedbe, körbemutatott, és azt mondta:
"Itt 900 méter hosszan minden az enyém, azt a házat választod, amelyiket
akarod." Attila ekkor kiválasztotta a neki legjobban tetszo házat, majd este
kivittem a repülotérre.
- Ekkor tehát még minden rendben volt?
- Igen, és azzal búcsúztunk el, hogy szombat este visszajön, és másnap a
csapattal együtt Hollandiába indul edzotáborozni. Ehhez képest szombaton
egész nap ki volt kapcsolva a telefonja, nem tudtam elérni. Délután a klub
elnökével kimentünk elé a reptérre, de nem volt ott senki. Iszonyatosan
kellemetlen helyzet volt, én még életemben nem szégyelltem így magam.
Elindultunk vissza Brüsszelbe, ekkor hívott fel egy portugál újságíró
barátom, aki ismerte ottani jó kapcsolataimat, és leteremtett, hogy miért
nem szóltam neki, hogy ott vagyok. Mondtam, én ugyan nem vagyok ott, mire
elnézést kért, és elmondta: azért gondolt erre, mert a Guimaraesben egy
magyar játékos van, és általában én szoktam magyarokat vinni Portugáliába.
- Nem is sejtette, hogy Dragóner az?
- Nem sejtettem, hanem tudtam, mert az újságíró megmondta, hogy róla van
szó. Telefonon azért kimentettem Attilát a Molenbeek elnökénél, közben
megtudtam, hogy egy angol menedzser-csoport vitte ki Attilát Portugáliába.
Amint hazaértem, mindenesetre elküldtem a három legnagyobb portugál újságnak
a belga lapokból azokat a cikkeket és fényképeket, amelyek Dragóner belgiumi
szerzodéskötésérol szólnak.
- A következo lépés?
- Nézze, a Molenbeek biztosan nem hagyja annyiban a dolgot, ma este az elnök
elfaxolta a Guimaraes elnökének az aláírt szerzodést, nehogy a portugál klub
is hibát kövessen el. Nagy az esélye annak, hogy Dragónert a FIFA-nál is
feljelentik, és akkor egy jó ideig nem léphet pályára. Igaz, egy "egérutat"
még hagyott az elnök, és ha Attila 3-4 napon belül visszatér, talán még
visszacsinálható lesz a "baki". Én mindenesetre nagyon szégyellem magam, és
immár sokadszor megfogadtam, hogy ezekkel a magyar amator, primitív
futballistákkal nem foglalkozom a jövoben. Számos román és szlovák játékost
közvetítettem már ki, és a szavamat adom, hogy soha, egyikükkel sem volt
hasonló jellegu - mondhatnám semmilyen - problémám.
(harm)
Dragónert becsapták a szerzodéssel
Guimaraes, július 12., 22.25 A védo kifogásolja a Molenbeek eljárását.
Mint ismeretes, a védo a múlt héten megegyezett a belga Molenbeek
vezetoivel, mától azonban a Guimares edzésein vesz részt. A Molenbeekkel
kötött szerzodését hazahozta magával, itthon átnézette jogászokkal, és ekkor
derült fény néhány turpisságra.
- A klub elöljárói és az ot képviselo menedzser végig egy nettó összegu
szerzodési ajánlatról beszéltek - mondta honlapunknak Dragóner -, az írott
szerzodésben azonban már bruttó számként került be ugyanaz az összeg. Miután
sem flamandul, sem franciául nem beszélek, ez csak itthon derült ki. Arról
már nem is beszélve, hogy többféle garanciát is kértem, hogy szerzodésem
idotartama alatt teljes biztonságban lehessek a családommal együtt
Brüsszelben, ám ezek közül a nyolc oldalon megfogalmazott írásbeli
megállapodásba már semmi nem került bele. Késobb ráadásul egy másik
szerzodést is akartak készíteni, ezt viszont már én nem akartam elfogadni.
Közben egy angol menedzseriroda, a Stellar is színre lépett, a cég jogászai
szintén átvizsgálták a szerzodést, és ok javasolták, hogy a futballista
azonnal mondja fel a kontraktust, mert az az UEFA és FIFA szabályaival sem
egyezik meg. A válogatott védo nem aggódik azért, mert végül Portugália felé
vette az irányt, hiszen, ha a belgák a FIFA-hoz fordulnak, akkor a szerzodés
egyéb más hiányosságai is felszínre kerülhetnek.
Dragóner játékengedélye egyébként még itthon, az MLSZ birtokában van, és
csak késobb derül majd ki, hogy a hazai szövetség ezt melyik klubnak adja
majd ki.
-
#241 Fradistaként mondom
ez a Dragoner kiakasztó
klik -
#240 Tököli a Bundesliga II-be igazolt
2004. július 09. 19:30:04
Egy plusz egy évre szóló megállapodást írt alá pénteken Tököli Attila az 1. FC Köln együttesével. A Ferencváros válogatott csatára vasárnap, a csapat svájci edzőtáborában csatlakozik a német másodosztályú együtteshez.
A szerződéskötést követően Tököli Attila a megállapodás létrejöttének körülményeiről, és az elmúlt időszak történéseiről árult el néhány fontos részletet az ftc.hu weblapnak.
- Nem volt könnyű meghoznom a mostani döntésemet, és csak remélni tudom, hogy helyesnek bizonyul majd választásom, miszerint az elkövetkező két évben az 1. FC Köln csapatában futballozom majd. Rendkívül változatos, és izgalmas két évet töltöttem a Ferencvárosnál, melynek során nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem, és rengeteget tanultam. Különösen az elmúlt fél évben történt velem kapcsolatban számos olyan dolog, amikről a nyilvánosság előtt nem szeretnék beszélni egyelőre, de amelyek alapvetően befolyásolták mostani döntésemet is. Voltak olyan emberek, akik a Ferencváros nevével a szájukon keltek és feküdtek, de minden érdekelte őket, csak a Ferencváros nem. Ezek az emberek próbáltak megbélyegezni, és lehetetlenné tenni ennél a klubnál, de azt hiszem nem érték el céljukat. Ez egy hosszú és csúnya történet, amiről most annak ellenére sem szeretnék beszélni, hogy döntésemet alapvetően befolyásolta.
Szeretném viszont megköszönni a szurkolók ragaszkodását, és azt a sok marasztaló szót, jókívánságot, amit az elmúlt időszakban is kaptam. Ha távozásommal esetleg csalódást is keltek most sokakban, remélem, hogy lesz lehetőségem a pályafutásom során még visszatérni az Üllői útra, és magamra húzhatom majd a Fradi mezét, mert továbbra is tartom, hogy Magyarországon nem szeretnék más csapatban szerepelni. Az elmúlt hetekben megkerestek magyar csapatok is, volt olyan, amelynek invitálásán alaposan meglepődtem, de mindenkinek jeleztem, hogy még beszélgetnünk sem érdemes, mert itthon nem szerződök máshova. Velem kapcsolatban évek óta téma egy külföldi szerződés lehetősége, de mostanáig mindig voltak olyan tényezők, melyek visszatartottak. Az elmúlt fél évben történtek után viszont eldöntöttem, hogy megfelelő ajánlat esetén biztosan külföldön folytatom.
Furulyás Jánossal több alkalommal egyeztettünk, és egyszer négy órán át tárgyaltunk, beszélgettünk. Rendkívül jólesett az a törődés és figyelem, amit tőle kaptam. Tudom, hogy nagyon szerette volna személy szerint ő is, ha maradok, és jólesett a bizalma, de több olyan külföldi ajánlat is érkezett, melyek egyértelművé tették, hogy nem a Ferencvárosban kezdem el a következő felkészülést.
Egy görög megkeresésen kívül egy prágai első osztályú csapat és az 1. FC Köln egyaránt rendkívül korrekt és vonzó ajánlatot tett le elém. Mindkét utóbbi klubnál jártam az elmúlt napokban. Kölnben és Prágában is részt vettem orvosi vizsgálatokon, és mindkét helyen találkoztam a vezetőkkel, akik elmondták, hogy hónapok óta figyelnek, és meglepetésemre szinte mindent tudtak rólam. Kölnben ráadásul Wolfgang Overath és Huub Stevens számos külföldön, és Magyarországon dolgozó szakember rólam alkotott véleményét is ismertette velem. Miután mindkét csapat ajánlatát megismertem döntenem kellett, hogy a nemzetközi kupában is érdekelt Prága, vagy a 2006-ban vb színhelynek számító, de most másodosztályú Köln ajánlatát fogadom–e el. Több számomra fontos ember véleményét is kikértem a döntés előtt és végül a Köln mellett tettem le a voksomat. A kölnieket választottam, mert így hetente legalább 25 ezer ember előtt játszhatok, és a kölni körülmények, valamint a klub vezetőinek irántam tanúsított figyelme és bizalma is meggyőzőbb volt. Huub Stevens edző ragaszkodott hozzám és mindannyian azt mondták, hogy szükségük van rám az első osztályba való visszajutáshoz. Ezért is szerettek volna mindenképpen két évre szóló megállapodást kötni velem, mert a második szezonban már az első osztályban kellene segítenem őket.
Nagyon jólesett, hogy amikor még csak tárgyaltunk a szerződésről, már minden követ megmozgattak azért, hogy a hosszú ideje sérült lábfejem mielőbb rendbe jöjjön. Két orvost is megkértek a rövid megbeszélések alatt, hogy lássák el a sebet, ami eddig nem a megfelelő ütemben gyógyult. Sokat számított, hogy miután Kölnben nem tudtunk minden részletet tisztázni, eljöttek utánam Budapestre is, és itt beszéltük meg többek között azt, hogy 55-ös mezben játszom majd náluk is. Félretették nekem ugyan a náluk nagy becsben tartott 9-est, de az 55-ös már nagyon a szívemhez nőtt, ráadásul mindig emlékeztet majd a Fradira is. A 55-ös mezszám használatát egyébként annak ellenére lehetővé tették, hogy a Bundesligában általában nem adják ki a nagyobb számokat. A 10-esben egyébként az a Lukas Podolski lesz a csapattársam, aki 19 évesen az EB-n mutatkozott be a német válogatottban. Tudni kell még róla, hogy a Bundesliga legutóbbi szezonjában tíz gólt szerzett, ezzel ő minden idők legeredményesebb 20 éven aluli játékosa a ligában.
Fontos volt persze nekem még az is, hogy a kölni vezetők kérésemre megígérték, hogy lehetővé teszik, hogy a Ferencváros egyik hazai mérkőzésére hazajöhessek majd, és méltóképpen elbúcsúzhassak az itteni közönségtől. Bízom benne, hogy jó döntést hoztam, és hogy Németországban sikeresen folytathatom majd pályafutásomat. Kétszeres kupagyőztesként és magyar bajnokként búcsúzom a Ferencvárostól, és a búcsú pillanatában csak a szépre akarok emlékezni. Szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét és bizalmát, akik jó szívvel voltak irántam, és ezúton szeretném felajánlani valamennyi ferencvárosi szurkolónak a segítségemet arra az esetre, ha kilátogat Kölnbe. Az Üllői úton ismert lesz internetes elérhetőségem, melyen bárki megkereshet, és minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy a Kölnbe látogatóknak segíthessek, ha igénylik. Remélem, hogy minél hamarabb és minél több ferencvárosi szurkolóval találkozhatok majd az 1. FC Köln mérkőzésein.
-
#239 tököli kölnbe, dragoner pedig vmi belga cuccba igazolt -
#238 lipcseit középhátvédként alkalmazzák....jesszus.....kapunk vagy 50 gólt -
#237 Nem játszunk a Hajduk Kulával
[2004-07-06 09:37]
Csapatunk pénteken az Üllõi úton fogadta volna a Hajduk Kula gárdáját. A találkozót még Pintér Attila kérésére kötötte le a klub.
- FTC.hu -
László Csaba, együttesünk hétfõn kinevezett vezetõedzõje ennek a mérkõzésnek a lemondását kérte. A szakember a délelõtti edzés után véglegesíti a mieink új felkészülési programját.
A megváltozott menetrendrõl természetesen honlapunkon is azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat.
-
#236 Pletykák szerint az új támogató akarta így pontosaban úgy hogy egy német edző legyen!
Megint ők fütyülnek. -
#235 László Csaba lett a Fradi vezetőedzője
2004. július 05. 19:31:54
Hétfőn ülésezett az FTC Rt igazgatósága, és úgy döntött, hogy július 15-től László Csabát nevezi ki a Ferencváros vezetőedzőjévé.
A szakemberrel két éves szerződést köt az FTC Rt. A július 15-ig terjedő időszakban az edzéseket Keller József vezeti, míg László Csaba ismerkedik a körülményekkel, felméri a játékoskeretet, és elkészíti az elkövetkező időszak szakmai tervét.
Az igazgatóság ragaszkodott hozzá, hogy László Csaba szerződésében szerepeljen valamennyi olyan kitétel, mely Pintér Attila tervezett szerződéskiegészítésében is helyet kapott volna. László Csaba ezeket a pontokat maradéktalanul elfogadta, és a felek arról is megállapodtak, hogy a szerződés két éven belül mikor, és milyen következményekkel szüntethető meg.
Az FTC Rt. július 15-ig rendezi a korábbi szakemberek és az MLL felé mindazokat a kötelezettségeit, melyek a korábbi szerződések és a rendelkező szabályok előírnak. László Csaba az elmúlt fél évben Lothar Matthäus mellett tevékenykedett a magyar labdarúgó válogatottnál, azt megelőzően pedig a Borussia Mönchengladbach utánpótlás-csapatának volt a vezetőedzője. László Csaba 2002-ben elvégezte az Európa-hírű kölni edzőképző főiskolát
-
badoer #234 fradi nem tud meglenni botrany nélkul.megnyerik a bajnoksagot es nem tudnak mit kezdeni vele.elnokség inkabb azzal foglalkozna hogy ne essenek ki a bl selejtezobe -
#233 Pintér szerint a játékosok levele nem fedi a valóságot
2004. július 02. 19:42:11
Pintér Attila, a ferencvárosi együttes csütörtökön elbocsátott vezetőedzője szerint a játékosok pénteken nyilvánosságra hozott levelének tartalma nem fedi a valóságot, ezért arra nem is kíván különösebben reagálni.
- A sokak által emlegetett petíciót pedig, amelyben a futballisták állítólag feljelentettek a vezetőknél, nem is láttam, csak hallomásból értesültem róla. Saját véleményem helyett inkább Mészöly Kálmánt idézném, aki a sporttelevízióban azt mondta, szégyellhetik magukat a játékosok. Örömmel tölt el, hogy ugyanebben a csütörtöki műsorban Nyilasi Tibor szintén megvédett - kezdte pénteki sajtótájékoztatóján a korábbi válogatott védő, akinek a szerződését hat pontban szerette volna szigorítani a zöld-fehér klub.
Pintér meg is mutatta a hozzá eljuttatott, öt oldalas, kézzel írt papírt, amelyen május 29-i dátum szerepelt...
- Ez a vezetőséget minősíti - jegyezte meg a tréner, aki az elmúlt napok eseményei után sem maradt hűtlen kedvenc csapata színeihez, ugyanis fekete öltönyéhez világoszöld inget és nyakkendőt öltött.
- Mindent a Ferencvárosért tettem, nem magamért! Télen örömmel vállaltam a felkérést, azt hittem, hogy hazajövök, de úgy tűnik, tévedtem. Pedig ismerték a habitusomat. Tudott volt, hogy nem szeretem, ha valamelyik játékos nem nyújt százszázalékos teljesítményt az edzéseken, edzőmeccseken és tétmérkőzéseken. Lehet, hogy Magyarországon még szokatlan ez a stílus, de egyértelműen sikerre vezet. Ráadásul nem azért szerződtettek az Üllői útra, hogy irodalomtanár legyek, s Shakespeare-t olvassak fel az öltözőben. Érdekes, hogy korábbi csapataim játékosaival és vezetőivel rendszeresen beszélgetek, sok dologban kérik ki a véleményemet - szögezte le a tréner.
Pintér elismerte, időnként emelt hangon követelt meg dolgokat a futballistáktól:
- Ha ettől összepisilik magukat, akkor nem alkalmasak nagy célok megvalósítására. Most is szeretném leszögezni: semmit sem csinálnék másként, nem érzem magam hibásnak. Jogilag és szakmailag sem vétettem a szerződésemben foglaltakkal szemben.
Pintér Attila pénteken még megjelent a ferencvárosi stadionban Farkas József pályaedzővel, s edzést akart tartani a ferencvárosi labdarúgócsapatnak. Jelezte, hogy továbbra is a zöld-fehérek szakmai irányítójának tartja magát. Ezt követően azonban Tepszics Ignác sportigazgatóval közösen írásban rögzítették, a Ferencváros nem tart igényt arra, hogy a délelőtti edzést levezesse.
- Ezután röviden elköszöntem a játékoktól, sok sikert kívántam nekik - jegyezte meg a klub volt futballistája. - Hiszek abban, hogy leszek még edző az Üllői úton, bízom abban, mostantól is bemehetek majd a mérkőzésekre, nem zárulnak be a kapuk előttem - tette hozzá.
Újságírói kérdésre elmondta: reméli, hogy ferencvárosi kötődésű edző váltja őt, hiszen a "Fradi egy érték".
-
#232 Budapest, július 2., 13.45 Az alábbi közleményt juttatták el a játékosok a Magyar Távirati Irodához és a klub honlapjához.
A Ferencváros játékosai az elmúlt napok eseményei után az alábbi közleményt adták ki:
"Pintér Attila munkábaállásának kezdete óta fokozatosan mélyült a szakadék a vezetőedző és a csapat tagjai között. Az első jeleknek még nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, de az idő előrehaladtával naponta történtek olyan dolgok, melyek nemhogy nem szokásosak egy labdarúgó öltözőben, vagy bármely munkahelyen, de minden normálisan gondolkozó ember számára megbotránkoztatóak.
Szeretnénk leszögezni, hogy mindenféle állítással és híreszteléssel ellentétben a csapat problémája nem az volt, hogy Pintér Attila úgynevezett korbácsos, kemény edző, és túl sokat követel. A mi legfőbb gondunk épp ennek az ellenkezője volt. Pintér Attila érkeztével alapvetően megváltozott a csapatnál végzett edzésmunka, és egyre kevesebb munkát végeztünk. Az edzések többségén alig mozogtunk, inkább csak álldogáltunk és az úgynevezett tolódásos védekezést gyakoroltuk úgy, hogy az edzőnk mászkált a pályán és egyenként rángatott minket. Többször fordult elő sérülés amiatt, hogy lemerevedtünk a hosszú áldogálásban. A nem megfelelő edzésmunka miatt a csapat egyre rosszabb erőállapotba került, és egy idő után többen arra kényszerültünk, hogy külön, egyéni edzéseket végezzünk szabadidőnkben.
Felmerült az is, hogy túl kényesek vagyunk és túlságosan érzékenyek edzőnk viselkedésével szemben. Szeretnénk elmondani, hogy a játékos minden esetben kiszolgáltatott helyzetben van, ha játszani szeretne, éppen ezért sok mindent elvisel egy edzőtől. Éppen ezért elviseltük azt, hogy Pintér Attila számos alkalommal még köszönésre sem méltatott játékosokat. Volt több olyan játékostársunk, akihez hetekig nem szólt, akinek nem köszönt. Elviseltük azt is, hogy az edzéseken nem szólított a nevünkön minket, hanem csak mint a kutyáknak füttyentgetett nekünk. Azt azonban már mindannyian megalázónak tartottuk, hogy például Leandrot rendszeresen buzi brazilként emlegette és szólította, de ez persze csak egy kiragadott példa, hiszen számos játékostársunkat alázta meg ehhez hasonló módon.
Vezetőedzőnk nyilvánosan hirdette, hogy egységes csapatot kíván kialakítani, miközben az öltözőben ennek ellenkezőjére törekedett. Először felszólított bennünket arra a tavaszi rajt után, hogy közösítsük ki Tököli Attilát, ne beszéljünk vele. Ezt a csapat nem tette meg, de játékostársunk ennek ellenére hetekig nem léphetett pályára csak csereként, miközben végig kellet néznünk, hogy értékes pontok sorát veszítjük el.
Ennél is súlyosabb eset volt, amikor egyik játékostársunkat megpróbálta spiclinek beszervezni és az öltözői szobában egy papírt tett elé, amiben arra kérte, hogy jelölje meg azokat a játékosokat, akik szerinte úgymond ellene játszanak. Természetesen ilyen senkinek nem fordult meg a fejében, a gyengébb játéknak nem ez volt az oka. Játékostársunk a felvetést is elutasította, de akkortól mindannyian tudtuk, hogy milyen mentalitású emberrel van dolgunk. Ettől a pillanattól végleg megromlott a viszony köztünk és Pintér Attila között.
Vezetőedzőnk több alkalommal is azzal fenyegetett bennünket, hogy a nyilvánosság elé tárja fizetésünket, és számos más gyerekes módszerrel próbált bennünket zsarolni, vagy gyerekes dolgokat kényszerített ránk. Imádkoznia kellett a nem hívőknek is, ugyanakkor a közös ima után percekkel a legtrágárabb Istenkáromlást kellett végighallgatnia a mélyen hívő játékosoknak is az edzésen.
A bajnok és kupagyőztes csapat játékosaiként szeretnénk leszögezni, hogy a fenti sérelmeken, a csapategység megbontására irányuló törekvéseken túlléptünk és a szurkolók, illetve a Ferencváros iránt érzett elkötelezettségből megpróbáltunk minden megtenni a sikeres szereplésért. Sokat elmond vezetőedzőnkről, hogy az általa az öltözőben csak Múmiának nevezett, és lekicsinyelt Garami Józsefnek nem köszönte meg a bajnoki cím megnyerését, holott előző edzőnk sokkal többet tett ezekért a sikerekért, mint ő.
A Magyar Kupa döntője előtt és a sorsdöntő Debrecen elleni mérkőzés előtt tőlünk játékosoktól kért segítséget a taktikára vonatkozóan, miközben korábban számos alkalommal durván trágár módon reagált a taktikára vonatkozó felvetéseinkre.
A Debrecen elleni utolsó mérkőzés előtt Pintér Attila és Farkas József az öltözőben egymással beszélték meg a taktikát, miközben a csapat testületileg átvonult a másik öltözőbe, hogy ott egymással megbeszéljük a teendőket és egymást hangoljuk a meccsre.
A bajnoki hajrában a Sopron elleni mérkőzés második félideje előtt már arra kényszerültünk, hogy a játékoskijáróban megbeszéljük, hogy nem foglalkozunk, a számunkra állandóan ellentmondásos utasításokat adó vezetőedzőnkkel és azt játszuk, amire magunktól képesek, vagyunk, amit mi jónak látunk. Ugyanez történt Siófokon, Újpesten és a Debrecen ellen is. Azokon a mérkőzéseken meggyőződésünk szerint a tavaszi vergődéseinkhez képest gyökeresen más Ferencvárost is láthatott a közönségünk.
Pintér Attila mindent megtett azért, hogy bennünket játékosokat egymás ellen hangoljon, és ellentétet szítson magyarok és légiósok, idősek és fiatalok között. Családos, felnőtt embereket próbált naponta megalázni, miközben gyakorlatilag semmilyen edzésmunkát nem végeztünk.
A bajnokság megnyerését követően még bíztunk abban, hogy változik a helyzet, de az alapozás első napjaiban látnunk kellett, hogy minden csak még roszabb lett. Ezért döntöttünk úgy, hogy ismételten jelezzük problémáinkat a vezetőknek, és ezúttal már a nyilvánosság elé is tárjuk azokat a szégyenteljes dolgokat, melyek az öltözőben történtek."
A Ferencváros labdarúgó csapata
-
#231 külföldön egyszer mondana ilyet pl. Zidane....jajj mester, nekem most nincs kedvem edzeni, nem tetszik a rendszer, tessék eltakarodni......azt hiszem az országból kivágnák abban a pillanatban -
#230 én is erősen gondolkozom, hogy ezt az okádékot többé élőben megnézzem -
#229 1etértek. szánalmas ez az egész magyar foci úgy ahogy van tokkal-vonóval. nincs rá jobb szó. undorító ez az egész fradi, a g*cibe elzavarnám azokat a sz*rfaszúakat, akik kiutálták pintért. bajnok&kupagyőztes lett a csapattal, mégis mi a f*sz kell nekik még, bl győzelem?! mindárt elhányom magam, én többet a büdös életbe nem nézek magyar meccset, kivéve a válogatottat -
#228 Pintér este döntött: nem!
Budapest, július 1., 21.35 Az ügyvédjével is tárgyalt a Fradi (volt?) vezetőedzője.
Mint ismeretes, Pintér Attilának ma estig kellett választ adnia az FTC Rt-t irányító igazgatóság által elétett ultimátumra: vagy változtat a viselkedésén, vagy fel is út, le is út.
Nos, Pintér információink szerint az utóbbi megoldást választotta.
A csütörtök délután még magát a csapat vezetőedzőjének vallható Pintért először a délutáni órákban sikerült utolérnünk...
- Széna, vagy szalma?
- Egyelőre nem tudom, és bár Furulyás úr azt kérte, hogy délután 16 óráig adjak választ, illetve találkozzunk, erre biztosan nem kerülhet sor, mert este 7 körül érek ki hozzá, és akkor közlöm vele a döntésemet...
- De önmagában már minden bizonnyal eldöntötte a kérdést, nem?- Ha hiszi, ha nem, még mindig ingadozok... Több Fradi-drukker barátom is felhívott, és azt javasolta: szurkolóként azt szeretné, ha maradnék, magánemberként, barátként pedig azt javasolja, hogy azonnal távozzak a csapattól. Nos, bennem ugyanezen kettős érzések dúlnak.
- Nem lehetett kellemes ilyen körülmények között edzést vezetni…
- A helyzet az, hogy én mindenkinek a szemébe merek nézni, de biztos, hogy egyes játékosok is megtehetik ugyanezt. Mi több, még az sem biztos, hogy saját magukkal szembe mernek-e nézni, mondjuk reggel, borotválkozás közben a tükörben.
- "Megbánta", hogy csúnyán beszélt?
- Nézze, első lettünk a bajnokságban, és megnyertük a Magyar Kupát, mit kell ehhez hozzáfűzni? Jobb lett volna, ha szépen beszélek, és a 3. helyen végzünk, vagy elbukjuk a kupadöntőt? Bizonyos kompromisszumokat persze kötnie kell az embernek, de az alapvető habitusán senki nem változtathat.
- Úgy tudom, ügyvédnél is járt...
- Természetesen átbeszéltem minden lehetőséget jogi tanácsadómmal, így alaposan felvértezve hozhatom meg a döntésemet...
Pintér végül 19 órakor autózott ki találkozott Furulyás Jánoshoz Vácszentlászlóra, és meg nem erősített információink szerint visszautasította az ultimátumot, azaz nem fogadta el a Furulyásék által javasolt feltételeket.
Az ügynek vélhetően rendkívüli felmondás lesz a vége, a klub holnap délután tart sajtótájékoztatót az ügyben.