The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
heh. mogyorót még a tej is tartalmaz nyomokban néha😄
az kikerülhetetlen.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Köszi szépen😊

[merlinw.org]

kirol
Aztán vigyázz, hogy az ott lévõ földimogyorót bele ne kapáld, mert úgy szeretnék csak egyszer olyat enni, ami nyomokban se tartalmaz mogyorót!

RaveAir
Igen. De ne csak pusztán adat/ISO-ként írd ki, hanem DVD filmként, ahol automatikusan felajánlja a video_ts és audio_ts könyvtárakat.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Mára feladtam. Megyek Kenyába kekszetkapálni...

Axon
Két gépen próbálkoztam, az egyiken 2 oprendszerrel is. Ettõl függetlenül lehet, hogy mindkettõben hibás az író. Megnézem az otthoni gépemben is, bár abban csak sima dvd olvasó van. Ha az olvassa a lemezen levõ állományokat, akkor tényleg az írókkal van valami gond.

Egy láma kérdés: Ha lemásolnám a dvd összes állományát egy vinyóra, majd onnan kiírnám egy dvd-re, akkor mûködne a dolog, tehát mûsoros dvd-ként lejátszaná egy asztali lejátszó?

takysoft
DVD decrypter-t ismerem, az nem rosz kis cucc.
Alcohol pedig az STPD 1.5-öt telepítei. za az eluláló mag. (azt használja a Daemon tools is).

Egy dvd lemez gyakorlatileg nem lehet képes felismerni a gépen levõ emulációs szoftvert. ilyen egyszerûen nincs. (nehogy már dvd lejátszáshoz is yasu kelljen😄)
télleg... próbáld meg yasu-t elindítani, hátha akkor megint meg vagy a powerdvd. (és miközben powerdvd fut, átmásolhatod a dvd-t😄)

vagy. alcohol 120% nem tud valami RAW módban dvd-t másolni?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Holnap ezek fognak következni.

Axon
A "bármijen" szóért már nyakon vágtam magam :-)

kirol
Vagy egy moderátorral töröltesd ki gyorsan a hsz-eidet, akik elolvasták azokhoz meg küldd el gyorsan a Haitit és szabadalmaztasd ezt az új másolásvédelmi módszert. <#vigyor>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak viccelek, de ez tényleg fura. Én ilyet még nem láttam.

RaveAir
Az Alcohol lehet, hogy felrakott valami emulátort, és azért nem tudod megnézni.
Szerintem tégy próbát a DVD Shrink és DVD decrypter progikkal.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Feltelepítettem az Akcoholt. Annyi a különbség, hogy mostmár a Powerdvd sem játszza le a lemezt. Az alcohol telepítés közben újraindíttatta a gépet, gondolom akkor telepített valamit, amitõl mostmár nem megy a lejátszás.
A dvd író egyébként jó, bármijen más lemezt, legyen az mûsoros vagy mindenféle írt lemezt tökéletesen lejátszik és olvas.

Axon
Megnéztem több gépben is és egyik sem olvasta.
DE!
Leszedtem a PowerDVD 7-est és az simán lejátsza a dvd-t.
Ami igazi érdekesség, hogy amikor el van indítva a powerdvd, akkor lehet olvasni a dvd-n levõ fileokat, mindet. Rá lehet õket másolni a vinyóra is. Ha kilépek a powerdvd-bõl, akkor megint nem lehet olvasni a dvd-n levõ fileokat.

Most szedem az alcohol 120-at és megpróbálom azzal átmásolni.

RaveAir
Nekem gyanús, hogy a gépedben lévõ dvd-olvasóval lehet valami gond. A másoláshoz meg a dvd shrink nevû progit javasolnám. Azzal tudnál belõle nem dl lemezre is másolatot készíteni róla.

Axon
Süsü a sárkány elsõ részérõl van szó :-)
Fõleg Linux alatt bíbelõdtem vele és ott felcsatolás után csak a filenevek voltak láthatók, de olvasni vagy másolni nem lehetett egyiket sem. Mplayer és kaffine (ha jól írom a nevét) lejátszóval próbálkoztam. Fent volt a szupertitkos titkosított dvd-k lejátszását is lehetõvé tevõ .lib is, de ha agyonütnek sem tudnám megmondani a nevét fejbõl.
Ezután néztem meg windows alatt is és ott is pont ugyanez volt a helyzet.
Mindenesetre a powerdvd-t majd még kipróbálom, meg az Alcoholt 120%-ot is.

takysoft
ilyen másolásvédelem nincs. nem létezhet, mert nem volna kompatibilis a dvd szabvánnyal. de persze ki lehet deríteni.. PowerDVD viszi?

A dvd másolását pedig ugye az Alcohol 120% legújabb verzióvájal próbáltad?

(megjegyzés: de megnézném én azt a lemezt😄)

kirol
Ja, na az gáz. Azt hittem csak a másolásvédelem a dond, de akkor nem sajna.

Axon
Sajnos nem is játsza le. A lejátszó is arra panaszkodik, hogy nem tudja olvasni a médiát.

kirol
Lejátszani se játsza le?
Mert ha csak másolni nem hagyja az természetes.

Axon
Lenne egy problémám hátha tudtok segíteni.
Van egy gyári dvd-m amirõl szeretnék másolatot készíteni. Mivel jó nagy a mérete, így csak DL-es DVD-re fér rá, ezért vettem egyet.
Nos a dvd író program jelezte, hogy nem tudja olvasni a dvd-t. megnéztem a filekezelõvel és ott vannak a fileok (szokásos .vob és társai), de például megnyitni, vagy vinyóra másolni már nem lehet a fileokat, ezért nem tudta másolni a dvd-t a dvdíró program. Ez van más gépben is és más oprendszerrel is. Az asztali lejátszó viszont tökéletesen olvassa. Na ilyenkor lehet-e valamit tenni?

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

kirol
Na végre sikerült belõni az Outlook -omat az enternetes smtp-vel. Nem tudom mi volt a gond, tegnap felraktam az Office 2007-et és ezzel már jó.
Király!

kirol
OFF
Nem tudjátok hol találom meg a 2007-es TOP 100 cégek listáját megyékre lebontva?
A hülye google véletlenül se dobja ki. Csak szövegelést róla, de konkrét listát nem. Pedig anno láttam, egy csomó szempont szerint volt róluk táblázat, adózás elõtti eredmény szerint, stb. De most nem találom. 😞

kirol
Hát ja, nem is tudom, talán itt még lenne is értelme nehézségi szintnek.

nagykispeter
Biztos csak felirat!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Magyar szinkron, vagy csak felirat?
nagykispeter
Igen épp ezt néztem én is!
Azt viszont sehol nem találom melyik kiadó fogja kiadni és mikor!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

A Lighthouse is elég nehéz játék mivel az is Myst szerûség. Vagyis nem, BAZINEHÉZ. Nekem még végigjátszással is alig ment a végigvitele. De mondjuk az tényleg annyira nehéznek sikeredett, hogy megjelentettek hozzá könnyítõ patch-et amivel könnyebben kivihetõ a játék. Sztem nekem ez volt a legnehezebb kaland amivel játszottam.<#buck>

Akkor ezek szerint ismeritek a Schizm-t. 😊

Axon
Közben felért a Touche is.

Axon
Na igen, ki kell dekázni, hogy hol van az a határ, ami még játszahtóvá tesz egy kalanjátékot. Egyébként nem lenne égbekiáltó nagy hülyeség nehézségi szint állítást betenni egy kalandjátékba. Vagy igen? :-)
A Silent Hill 2-ben például volt ilyen, talán még a harmadik részben is.

Axon
A Schizm-t azt tényleg nem lehet ûberelni és nem is érdemes, fõleg a 2. rész volt a csúcs, amit szerintem a földön egy maréknyi 200-as IQ-jú õrült zsenin kívül senki sem tud/tudna végigtolni.
Igazából nem is értem mi értelme van ilyen nehézségû játékokat kiani, gyakorlatilag a játék örömét veszik el.

kirol
De ebben nem arra gondolnak szerintem, hogy 20x-os integrálszámításokat kell elvégezned, hogy megkapd a kódot, hanem olyannnyira nem logikus a megoldás, hogy magadtól sose jössz rá, csak ha megnézed a végigjátszást.

Ilyen nehét kaland volt pl. a Schizm és a második része is, asszem. Olyan matematikai feladványok voltak néhol, hogy matematikusnak készülõ, diploma elõtt állók vitatkoztatak a játék fórumába, és vezették le a megfejtést. Nem is toltam végig. 😊

Axon
A pc dome-on van egy leírás az új Sherlock Holmes kalandról is:
Sherlock Holmes versus Arsene Lupin
A terjedelmes leírásban nem rejtik véka alá, hogy vértpisált a tesztelõ mire végigtolta, annyira nehéz. Úgy látszik, fõ pozitívuma, hogy magyarul jelenik meg.

A FIFA08-ból az eredeti exe file kéne, ez 7-8 MB?. Az NHL08-ból az IceTxtrs.big, ami 116 MB kb.

Axon
Egy figyelemre méltó hír:

"Megjelent az elsõ trailer az Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok címû krimi kalandjátékról, mely itthon magyarul jelenik majd meg. A híres nyomozó, Hercule Poirot most egy trópusi helyszínen tûnik fel újra és természetesen nyugodt nyaralás helyett egy kusza gyilkossági ügy megfejtése vár rá. Egy híres színésznõt ölnek meg a népszerû nyaralóhelyen és a húsz gyanúsított közül nekünk kell majd kideríteni ki a tényleges elkövetõ. Rengeteg logikai feladvány és történetbeli csavar színesíti majd a történetet."

Külön pirospont, hogy lokalizálják a magyar közönségnek.

takysoft
ha ezeknek valami nylevi jellegük van, akkor megjegyzem, elõfodulhat, hogy nagyok lesznek azok a fileok.(szinkron)... bár nhl-nél nem biztos😄

Szépjónapot Mindenkinek!

Lenne 2 extra kérésem (egy régi, törzs tlj-s topicosnak). 😊
2 file kéne 2 programból.
Az egyik a FIFA08 a másik az NHL08.

Folytassam bõvebben? 😊

Axon
Másfél óra és fent van.

Axon
Végre sikerült behoznom a touche magyar verzióját. Hamarosan elkezdem feltolni.

serito
Micsoda ínyenc "falatok" nyami! Én is átnézem, köszönet érte!!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Tenksz <#worship>

Axon
Leszedtem a scumm pack-et. Láttam, hogy az angolnyelvû touche van benne és emlékszem, hogy volt itt szó, hogy Taky vagy én feltöltjük a magyar verziót. Most megpróbálom nem elfelejteni behozni és feltölteni.

trmn
Köszi, én is húzom (húúúúú de jó)

Axon
Köszi!
Húzom lefele és a hétvégén megnézem.

MerlinW
Jah, nem egy tömegcucc😊

ScummVM pakk kész, lehet mazsolázni.

[merlinw.org]

Naná, egyik kedvenc filmem. Darren Arrofonsky nagyon jó filmeket mûvel, a PÍ is elég jó volt. Sajátos kamerakezelése ami a Rekviem egy álomért-ben is szerepel szintén megadja a hangulatot. A Fountain-ben pedig az egyszerû - mármint az elején teljesen természetes sötétség/gyertyák/fények effektekkel nagyon jól el tudja érni a hatást és az átmenetek szerintem hasonlítanak a 2001:Ûrodisszeia jeleneteire - látványvilággal, és kisebb számítógépes animációval szintén nagyon hangulatos látványvilágot tár elénk. Annak ellenére, hogy inkább a témája nehéz és nem a tudományos megközelítések, akkor is úgy gondolom, hogy sci-fi. Elvégre részben megvannak azok az elemek amelyek kellenek egy sci-fi-be és jól elvegyülnek a drámai gondolatokkal. A film értelmezésének én is utánnanéztem megnézése után, egyébként maga Darren Arrofonsky mondta, hogy neki nem volt célja egy darab értelmezést elénk állítani, egy darab mondanivalót. Éppen errõl szól a film, hogy mindenkinek más jöhet le belõle. Mindeki korához, mûveltségéhez, tapasztalataihoz mérten foghatja fel amit sugároz. Azért lepõdtem meg rajta, mert én azt vártam, hogy lesz egy kemény megérthetetlen tartalma, egy darab ami az egész filmet végigköveti. Ellenben van sok szál, sok létezést és szeretetet tárgyaló mondanivaló ami ha megnézzük a filmet a mindennapjainkat is eszünkbe juttathatja és talán csak azért csodálkozunk mert mélyebb tartalmat vártunk volna a filmtõl (vagyis én így voltam vele). De ha belegondolunk annyira nem is egyszerû dolgokat tárgyal, csupán a mindennapi életben ezt egyszerûnek, esetleg unalmasnak tekinthetjük, lerágott csontnak amit már születésünktõl kezdve átnyálaztunk milliószor. NA vmi ilyesmi 😊

Különben a zenéje szerintem az elmúlt 10 év legjobb filmzenéje, még a Lux Aeterna sem volt ennyire jó (pedig aztán az is csúcs, fõleg Paul Oakenfold átdolgozásában) <#wink>

MerlinW
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A film 3 idõsíkot ábrázol, -ban meséli el fõhõsünk feleségének utolsó napjait.

Múlt - középkor - születés (élet fája)
Jelen - ma - élet és annak értelme a szeretet
Jövõ - absztrakt jövõábrázolás, amolyan keleti motívumokkal - elmúlás, halál

1. fejezet
Jövõ. Elõretekintés a filmben, a férj gondolatait, érzéseit mutatja be.

2. fejezet
Jelen. Keserédes valóság. Egy beteg írónõ aki elkezdett írni egy könyvet az életrõl, majd megkérte a férjét, hogy ha elmegy, fejezze be.
Így hát a férj elkezdi olvasni.

3. fejezet
Múlt. Bemutatja a feleség irományát aminek mély mondanivalója érdekes középkori fantasy köntösbe van ágyazva. Az élet fájának kutatása.

4. fejezet
Jelen. A férj két fejezet között közben kutatja a a feleség betegségének ellenszerét, hiszen ez a dolga. Viták, gondok, dráma.

Film felétõl a 3 idõsík egymást felváltva játszódik.

5. fejezet
Jövõ. Az asszony meghal. Vele a férj lelke is. Ezt ábrázolja az élet fájának elhalása, a gömbben való felemelkedés, egyesülés a semmivel.

Valamint a múltban játszódó eszem-a-fából-örökké-élek halálnemmel a feleség arra akar utalni (van több ilyen is, ez is egy férjnek tett utalás), hogy inkább több idõt töltsünk a szeretteinkkel, mint a jövõbeli halál elkerülésének kutatásával. De hülye mondat volt, lényeg hogy minden együtt töltött perc számít😊

2-3x meg kell nézni hogy teljesen világos legyen, de ahogy írta valamelyikõtök, ez nem sci-fi, hanem mûvészfilm. Egyébként a rendezõ elõzõ filmje a Rekviem egy álomért volt, ami a világ legjobb filmjei közé tartozik. Ha valakinek mond valamit a cím, akkor az is mond majd, hogy a zeneszerzõ is ugyanaz😊

[merlinw.org]

Felért, lehet nézegetni <#alien2> Ha lejött a film mondanivalója szólj, mert nekem csak eléggé mixelve van meg <#buck>