33675

• Axon
    Igen az volt a gond, hogy a sata-s vinyót nem ismerte fel az XP telepítője. Ilyen problémám már normál gépeknél is volt, de azokban volt floppy egység (vagy ideiglenesen raktam bele egyet) és akkor be lehet neki tölteni floppy lemezről a sata drivert, de a laptopnál ezt nem tudtam megoldani.
    Két ilyen vinyóval találkoztamn a melóhelyemen, ami igényelte. Érdekes de a mostani újabb satas vinyókat kapásból felismeri az XP telepítője (pl. Samsung 500, 400, 200 gigás vinyókat simán). Van egy 250 gigás satas maxtor-om, azt nem ismeri fel, de van egy 160 gigás satas maxtorom, azt gond nélkül felismeri a telepítője. Ez a probléma csak a telepítőnél jelentkezik, egy telepített rendszer egyből felismert eddig nálam bármilyen satas vinyót.

Érdekelne a módszered.
  • moonster
    Mond el nekunk is. Engem nagyon erdekel
  • serito
    Rengeteg gonduk volt ezzel (Acer, ASUS, HP ) notebook-oknál.
  • serito
    Nem olvastam végig de notebook sata HDD miatti telepítés gondod volt?
    Xp telepítésekor nem ismerte fel a HDD-t? Ha igen én tudom a megoldást!!!!
  • kirol
    Ebből én 2-ről hallottam. :)
  • szotyimutyi
    Kedvenc rajzfilmjeim voltak... Küldtem privit. :)
  • kirol
    Hát ezen a képen semmi extra nincs az opciókban.
  • Axon
    Csak az a gond, hogy rögtön ki is dob a desktopra.
  • moonster
    ugy indul :)
  • Axon
    Na most nem egy pillanatig láttam a képet, hanem kettőig, így elmondhatom, hogy Sherlok van rajta pipával, előtte pedig watson.
  • Axon
    Eddig még nem próbáltam ki a Sherlock Holmes versus Arsene Lupin kalandjátékot. Szépen feltelepítem crackelem majd indítom. Megjelenik egy kép egy pillanatra (talán valaki fog rajta egy viharlámpát) és kidob a desktopra. Ez simán az angol verzió plusz a carck semmi egyéb buhera.
  • Axon
    Sajnos mindenki így van ezzel a mesével. Senki nem emlékszik rá és hülyének is néznek, mert ezen kívül minden mesére emlékszik szinte mindenki. Említettem, hogy ez olyan mese volt, amire már másnap sem emlékezett senki, nemhogy 25 év után :-)
  • moonster

miert nincs szerkesztes:(
  • moonster
    Itt a registry resze:

A konyvtarszerkezet meg telleg teljesen megegyezhet a tieddel
  • kirol
    Hát azt használom, amúgy nem indul.
    Próbáltam mini image-t keresni, de nincs. Amit meg én csináltam az nem jó neki.
    Ezért nem értem. Gyakorlatilag a tiéd is full az, mint az enyém. Mert ugye a Mappádban semmi nem maradt az angolból, mert mindent felülírtál az enyémmel. Csak a regisztriben lehet eltérés.
  • moonster
    Hasznald a Cracket, hatha megjavul:)
  • kirol
    Hát már nagyon idegesít a Project 121. Most 3 perc alatt okozott kékhalált.

Így ez játszhatatlan. :(
  • Lord Myn
    Tudom, mert 4 része volt (vaslogikával: tél, tavasz, nyár, ősz), de szegény kislány csak állt a képernyő közepén, miközben sütött a nap vagy esett valami évszaknak megfelelően, közben olyan félerotikus hangokat adott ki... Még szerencse, hogy fél percnél tovább nem bírtam nézni, különben én is visszamaradtam volna a fejlődésben...

Én régebben próbáltam a DC-t mindenféle kincsek miatt, de nagyon lassúnak találtam, ma már végleg leszoktam a P2P-ről minden formában.

Megmondom a frankót, hogy még csak nyomokban sem emlékszem semmi ilyesmi rajzfilmre, pedig egész jó memóriával rendelkezem (4GB Kingmax...), ovis sztorikra is tisztán emlékszem, pedig az sem ma volt (pl. amikor kolletkíve /egész óvoda/ néztük a Brezsnyev temetését...). Szóval semmi nem rémlik erről, ami meglehetősen furcsa, ha 10-15 rész is lement belőle...
  • Axon
    Müttö-nek hívták minden teknősbékámat :-)
    Müttö és az évszakok volt az animációs film címe. Nem egy gyerek maradt vissza miatta a fejlődésben :-)
    DC-zni nem szoktam, talán majd megpróbálom.

Már évek óta keresem egy rajzfilmnek a címét. Erre a rajzfilmre senki sem emlékszik. Kb 20-25 éve ment a tv-ben vasárnap esténként estimeseként gyerekeknek. Ez egy olyan mese volt, amit nem is nagyon értett senki és nem is beszélt róla senki, olyan mintha nem is ment le volna belőlle vagy 10-15 rész, pedig igen.
    Az a gond, hogy én sem emlékszem szinte belőle semmire.
    Egy biztos, nem a keleti blokból jött. Talán angol mese lehetett. A főcímzenéje volt a legjellegzetesebb, mivel az egy komolyzenei műből tették bele és még most is itt cseng a fülemben a zenéje.
    Egyetlen dologra emlékszem a meséből. Az egyik szereplőt Ottó Attack-nak hívták. Már ez roppantmód elgondolkoztató volt, mivel akkor még szinte senkinek sem volt fingja sem mi az az Attack. Mostmár tudjuk, csak nem tudom, hogy emberre alkalmazzák-e, hiszen ez egyfajta összecsapást, ütközetet jelent. Szerintem a mesében Ottó lovagnak kellett volna fordítani, de az akkor méltán híres magyar szinkron meghagyta Otto Attacknak.
    Egy nő volt a mesélő, de nem tudom, hogy a szereplőknek volt-e saját magyar hangjuk, vagy ez a mesélő nő torzította el a hangját a különféle szereplőkhöz. A lényeg az, hogy én minden mesét árgus szemmel néztem abban az időben, de ez nem tudott lekötni, csak folyton azt hallottam, hogy "mondta Otto Attack". Na persze előtte tényleg mondott is valamit.
    Az Attack szó miatt és az elvontabb (abszurd) környezet miatt sejtem angolnak a mesét, na meg a flancos komolyzenei főcímzene miatt.
  • Axon
    Szerintem is. Mindegy szerencsére nemrég elvitték. Majd ha gond lesz vele, akkor visszaviszik a boltba.
  • Axon
    Olyan xp telepítőm van, amiben már benne van a SP3, de nem ismerte fel a vinyót.
  • Lord Myn
    A sógorom DC-n keresztül szokott ilyeneket felhajtani a gyerkőcöknek.

(Más: ha már ilyen régi motoros vagy te is, nem tudom emlékszel el a Müttö és a Doris c. rajzfilmekre, 2 nagyon elvont sorozat volt, sosem értettem mik akarnak ezek lenni...)
  • Lord Myn
    Akkor ott valami probléma lesz... (De bölcs vagyok! )
  • Lord Myn
    Nem egy olyan bonyolult dolog a telepítőbe integrálás, másfelől lehet, hogy az SP3 már felismeri a vinyót, célszerű lenne azt (is) integrálni. De egyébként simán lehet, hogy később más cuccokkal is lenne probléma XP alatt... Ezek már Vista only-k! :D
  • Axon
    Nem teljesen profilbavágó kérés, de nem tudnátok régi rajzfilmek felkutatásában segíteni?
    Elsősorban a következők érdekelnének:
    Bob és Bobek
    Cirbolya és Borbolya
    Moha és Páfrány
    Egér a marson
    A plakátfiú
    Cirmi és Csurmi
    Fülesmackó
    Rumcájsz

A 30-on felűlieknek biztos beszédesek ezek a címek.
  • Axon
    Reggel 9 óta van bedugva a laptop, de még mindig nem ad életjelet az aku.
  • Axon
    Én is a telepítő cd-be integrált sata drivert találtam egyetlen megoldásnak (azzal meg most kínlódjon az akit két anya szült). Attól is tartok, hogy nem lesz majd mindenhez xp-s driver.
    Meg mondom, hogy ma valahogy nem érzem magam legyőzhetetlen titánnak, így szépen visszaadom ennek a bizonyos kolegának (aki 1,5 éve még ki akart fúrni a melóhelyemről) és megmondom neki, hogy barátkozzon meg a vistaval.
  • moonster
    ha nagyon üres az akksi, akkor eltelik több óra is, mire töltés jelentkezhet. Haverjaim rc-znek és még régebben meseltek erről a jelensegről. Mondták, h pár óráig életjelet sem ad a cucc, aztán frankón feltöltődik.

A SATAs cucc. Bele kell integrálni valszeg xp telepito korongjaba, vagy megprobalni kiirni egy cd-re a drivert. Sajnos sok és hosszú topicsereg van, ami ezzel foglalkozik. Ezek már azok a laptopok, amelyek nem xp-re keszültek, és lehet, h a többi alkatrész telepítésével. driverekkel is akadhatnak gondok. A MS erőlteti kicsit a VISTA-t.
  • kirol
    Az mondjuk feltűnt, hogy az 54-es usb adatper jobb talán. Router is 54-es.

• kirol
    Amúgy tegyük fel a jelerősség kiválló.
    Ekkor hány Mbit/s az adatátvitel?

De a vevőre hogy rakjak nagyobb antennát?
    Mert nyilván az a rossz. A routerra ráraktam az alaplapit, ugyan olyan volt.

És amíg gyenge, vagy max. jó a jel hiába szenvedek az átvitellel.
  • Axon
    Egy másik észrevétel. A dobozból én vettem ki a gépet. Bedugtam az adaptert és elindítottam a gépet. Nos nem kellene neki ilyenkor elkezdeni tölteni az akumlátorát, mert már megy vagy 1 órája, de az aku még mindig 1 %-on áll a vista pedig ki is írja, hogy az aku nem töltődik. A saját laptopomon ez teljesen automatikus. A BIOS-ban nem találtam semmi aku állítási lehetőséget (ott is csak az 1 %-os töltöttséget írja ki), de a vistaban sincs semmi "start aku töltés" gomb.
  • Axon
    Van egy kis problémám, hátha tudtok segíteni.
    Egyik kolegám vett egy dell laptopot vistával. Rögtön ide is adta, hogy rakjak rá XP-t. Az XP telepítő lemez elindul és jelzi, hogy nem látja a vinyót. A jó régi satas probléma, amit egy sata drivert tartalmazó floppy-val lehet megoldani. Csakhogy ebben a laptopban nincs floppy meghajtó. Na ilyenkor mit lehet tenni?
  • Axon
    Jó kis kacatokat dobáltál össze abba a dobozba :-)
  • Lord Myn
    Márkának nem feltétlenül kell egyezni (nálam is 3 különböző WiFi cucc van), de a sebesség/típussal egyetértek.
  • Lord Myn
    Grat a géphez, jó cuccok...
    Illetve hadd kötekedjek még 1 kicsit:

hang: X-Fi Extreme Audio

Ezt miért kellett??? Ha már nem akarsz az alaplapi cuccnál maradni, akkor miért nem veszel legalább hardveres zsugát? (No offense, igazából én vagyok ilyen 'hang-b*zi' még a kedvesem gépébe is becsempésztem egy Audigy 2 ZS-t, amikor nem volt otthon... :D )

• moonster
    Lehet, h csak egy nagyobb antenna kene hozza
  • MerlinW
    Igazából azonos típusu D-Link router és USB-s/kártyás vevőkártyát tudom csak ajánlani. A lényeg hogy mindkét fél ugyanolyan márkájú/típusú és sebességű legyen. Akkor kapod meg tutira a maximumot.

Látatlanban a leírtak alapján sok mindent nem tudok tanácsolni sajnos:(
  • kirol
    Nem tudom, lényegtelen is, mert fagy, ráadásul csak reset segít rajta.

Na na bevittem mindkét WiFi adapteremet:
    - TP-Link TL-WN620G 108 M
    - TP-LINK TL-WN322G 54 M

És kipróbáltam a benti laptopon, amin mondtam, hogy itthon az alaplapi WiFi-t tökéletesen vette.
    Rákerestem hálózatokra a saját intergált WiFi-jével, ami valami Intel akármi, és míg ez látott kb. 12 hálózatot, és a legerősebb az OTP-é volt ezen a nemtudomhányból 4-5 vonal volt, addig a 620 látott mondjuk 5 db hálózatot és a legerősebb OTP-t 2 vonalasnak, míg a 322G kb 3 hálózatot, OTP-t 1 vonalasnak.

Ez már egyértelmű számomra, hogy ezek az USB-s WiFi adapterek egy talicska kakit se érnek. Az integrált intel WiFi kb. 2,5x erősebben fogja a jelet és az az alaplap mondjuk nemtom 15k, ez az USB-s adapter meg önmagában 5k. Akkor mégis hogy lehet ilyen rossz. Konkrétan ez használhatatlan! Ami már mint írtam is rögtön látszott, hisz a 4 Mb-es netből 0,8at tud csak fogni legjobb esetben, míg a laptop vígan vitte a 4 Mbit -et.

Szóval mondjatok már egy olyan WiFi adaptert, ami legalább olyan jó mint ebben a laptopban (Acer TravelMate 8005LMi) lévő integrált. És használható is.

Már kezd ez az egész egy nagy pénznyelővé válni sajnos, de ha már itt a router, jó lenne, ha használni is lehetne.
  • MerlinW
    Utálhatnak a boltban, de lecseréltem az alaplapomat és a professzoromat is:) Először elhajtottak, de addig erősködtem, miszerint azt hangoztatják, hogy náluk még él a 3 napos cseregari, hogy beadták a derekukat:) Úgyhogy új videokari, új lap és professzor. most így nézek ki:

lap: GIGABYTE GA-EP45-DS4
    proci: INTEL Core2 Quad Q6700 2.66GHz 775 BOX
    memo: CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
    video: SAPPHIRE Radeon HD4850 512MB GDDR3 PCIe
    hdd: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
    blue-ray rw: PIONEER BDR-202BK SATA
    hang: X-Fi Extreme Audio

Ezzel remélhetőleg kihúzom a következő 3-4 évet..
  • MerlinW
    SP3 tulajdonképpen az SP2 óta kijött frissítések egy csomagban. 2-3 dolgot változtat a rendszerben, azt is a felhasználó/jogosultság kezelés környékén. Tehát instabilitásnak nem igazán lehet tényezője:)