33675

• kirol
    Ja az lemaradt hogy hétfőtől hétfőig.
  • szotyimutyi
    Hááát, igen...:(
  • kirol
    Vagy reggeltől éjszakáig dolgozik. :(
  • Axon
    Úgy látom, hogy a csapat nagyobbik része valami puccos tengerparton sütkérezik, hideg sört kortyolgatva, miközben szemérmetlenűl stírolja a monokiniző lányok szilikontól duzzadó kebleit.

Most pedig jöjjön egy mszp-s politikusi igazságtartalmú beszólás: Egy cseppet sem vagyok irígy! :-)
  • Axon
    Pont 40 ezer forintal kerül többe az MSI laptopja (Asus 66 ezer, MSI 106 ezer).
    Ez az olcsó laptop mizéria még a 100 dolláros laptoppal kezdődött (most OLPC a neve ha jól emlékszem). 100 dolcsit, azaz 15 ezret gondolkodás nélkül adtam volna érte. Húzni-nyúzni olvasgatni, fátvágni rajta tökéletesen megfelelt volna. Aztán ezek a 100 dolláros laptopok ára a megjelenéskor felment 400 dollárra, ami kb 60-70 ezer forint. Mire ideér már 100 ropit kóstál. Na most 100 ezer felett már nem olcsó az a laptop és 150-170 között már igen-igen jó masinákat kapni, csak azokon már nem szívesen vágnék fát :-)
    Summa-summarum én egy olcsó laptopot úgy 50 ezer körül (alatt) képzelek el. Na most ez a 66 ezer is igen visítva fér(ne) csak bele, mert szerintem még ez is magas ár egy olyan ketyeréért amit igazából komoly munkára nem igen lehet használni. Mint említettem én ennél az árnál is jóval kedvezőbben fogom beszerezni, így már megéri számomra, de egyébként én még mindig baromira drágának tartom ezeket az "olcsó" laptopokat.

Mint az előző beírásomban is látszik, én a linuxos verziót rendeltem meg és nem is érdekel az xp-s verzió. Vagy rajtahagyom azt a linuxot ami rajta lesz, vagy rárakok egy másik disztribúciót, de mindenképpen linuxot fogok rajta használni. Egyrészt a linux miatt-, másrészt amire használni akarom bőven elég lesz a 4 giga háttértár és az 512 mega ram is elegendő.
  • Lord Myn
    Hát nem tudom... Én is szemeztem vele, de a 4GB háttértár iszonyúan kevés, bővítési lehetőség meg gyakorlatilag nincs, Windows-ból meg ha jól tudom, csak butított verzió megy fel rá. Van egy javított változata, a 901-es, de engem az sem győzött meg. Ami nálam befutó lehet, az MSI Wind U100-as (1GB RAM, 80GB-os HDD, Intel Atom proci, 10" kijelző + mindenféle extrák), hasonló áron van, sokkal jobb vételnek tűnik.
  • Axon
    Éppen most rendeltem meg egy asus eee laptopot. Már rég óta szerettem volna egy egészen kicsi hordozható gépet, amivel szervizelni tudok, hálózatokat ellenőrízni, pingelni, állítgatni. Kicsi és könnyű legyen. Most már elfogadható az ára és sikerült némi bartel üzlettel mégjobban jóárasítanom.
    Ez a pontos neve: ASUS EEE PC 701 4G Kék Linux
    Ne kíméljetek a kritikákkal és véleményekkel!
  • Axon
    Pedig pont javasolni akartam új jelöltnek a ketteskére.
  • szotyimutyi
    Ahogy olvasgatom a játék fórumon, még nincs.
  • Axon
    Alone in the Dark 5-ből van már működő verzió?
  • Lord Myn
    Az enyémen még csak egy madzagos antenna van:

• kirol
    Akkor azt mondod jó?

Hát 3 db antennával elég gáz lenne, ha a földszinten nem lenne vele kitűnő jelerősség.
  • Axon
    Egy nagyon jó flash játékot találtam.
    Budapestet kell megvédeni az oroszoktól 56-ban a tetőkre telepített katonákkal. Katonákat pénzért vehetünk, amit a tankok sikeres likvidálásáért kapunk.
  • Lord Myn
    Én is EdiMax-ot használok, csak egy jóval régebbi verziót (EW-7128g), nem szokott gond lenni vele (jó/nagyon jó, néha kiválló a jelerősség), pedig le van árnyékolva a szoba ahol van (pl. a notebook-ot ha beviszem csak gyenge/közepes jelet kap).
  • RaveAir
    Én egy Gigabyte típusú modemet vettem hozzáadott usb-s adapterrel. Szerencsére a kettő nagyon jól működik együtt. Nem tudom, hogy azért-e, mert a kettő ugyanaz a típus, vagy mert alapból is jó teljesítményre képes az adapter. Sajnos még nem volt lehetőségem az adaptert külön, más eszközzel kipróbálni.
  • kirol
    Sehol nem válaszol senki. :(

Szóval még mindig ott tartok, hogy egy jó WiFi vevő kellene, mert laptopokon lent kitűnő a jel, csak a szar USB-s adaptereken gyenge.

Szerintetek ezek között van olyan jó, mint a laptopokban az integrált Intel PRO-k?

~ WIRELESS PCI hálózati kártya Gigabyte 108/54Mbps GN-WP01GT

~ WIRELESS PCI hálózati kártya Edimax EW-7728In
  • kirol
    Ok, köszi neked is.
  • Atomreaktor
    titkos másolatban lévők nem látják egymást
  • kirol
    De ilyen nincs.
  • Lord Myn
    Amikor bedugod az USB-s wifi-t akkor megjelenik az ikonja, ott kattints rá jobb gombbal és lesznek opciók, egyébként a hálózatok között találod meg Vistában, de hogy pontosan hol azt nem tudom megmondani, mert most XP-s gépnél vagyok, egyébként is angol Vistát használok, de értelemszerűen meg lehet találni.
  • kirol
    Na most sikerült azt elérnem, hogy az asztali gépemről (aláírási) WiFi-n keresztül tudok netezni routerről. A jelerősség kiválló, és WPA2-vel meg a 4 Mbit. Igaz a router antennájától a gép antennája kb. 40 cm-re van. :)

Lent a Vista meg nem bír rámenni, mert nem kap választ.
    A Vistában hol van olyan ablak, meg fül, mint XP-ben, hogy pl. a Hálózat nélküli kapcsolatot a Windows kezelje, meg egyebek?

Mert míg XP-ben a hálókártyán jobb katt, és ott van 3 fül, hogy:
    - Általános
    - Vezeték nélküli hálózat
    - Speciális

Addig Vista alatt nincs is Vezeték nélküli hálózat fül.
  • kirol
    Én még csak a múzeumban, az első lopás után.
  • moonster
    Mikor telepitettem a 121-et, akkor az osszes fajlt ami a jatek gyokereben volt betettem egy gyoker konyvtarba. Gondoltam, ha rinyal, akkor szemezgetek, de nem.
    Bar azota sem volt idom tovabb haladni. A Towerben vagyok.
  • kirol
    Mivel nekem az eredeti van fent, így természetesen nincs olyanom.
  • Axon
    Nézted a #25021-es beírásomat. Neked vannak olyan fileok a játék alkönyvtárában, mert azokat érdemes törölni.
  • kirol
    Én is próbáltam és tényleg nem látják, de köszi!

P 121-en meg továbbra is fagy, ma felraktam a legújabb nVidia-Physx drivert hátha.
  • moonster
    Kipróbáltam! Nem látják, még azt sem, h ők kapták a levelt, mert a cimzettnel az a cim lesz, amit a sim to mezobe irtal.

Szal, BCC, muxik
  • szotyimutyi
    :)
  • Axon
    Köszi! Húzom is lefele.
  • szotyimutyi
    Egészségedre! :)
    Megy felfelé, amit megbeszéltünk.
  • kirol
    Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy van egy levelem és azt kellene elküldeni 36 helyre és mindezt egy küldéssel meg tudjam csinálni és ne lássák egymást?

Titkos másolatba akiket berakok 36-nak ők egymást se látják?
  • serito
    Ezek után meg is érdemled!
  • Axon
    Na most már működik mindkét gépen, mindkét (angol és magyar is) verzió!
    Huhh.... jó munka volt, megyek iszok egy sört :-)
  • Axon
    Rájöttem a hibára. Az angol verzióban van néhány plusz file a magyarhoz képest. Ezek:
    NxCooking.dll
    NxExtensions.dll
    NxExtensionsDLL.dll
    NxFoundation.dll
    NxPhysics.dll
    PhysXCore.dll
    PhysXLoader.dll

A magyar azért fut mert ezek nincsenek benne. Az első gépen én hülye, a két verzió összehasonlításakor felfedeztem ezek hiányát és szépen bemásoltam az angolból a magyarba. Ezért nem működött. A 2. gépen már elfelejtettem ezt megtenni és ezért működött a magyar verzió.
    Mindjárt kitörlöm ezeket a fileokat az angolból és kipróbálom, hogy úgy működik-e.
  • Axon
    Megtaláltam a játék logját az első gépen amin nem ment a Sherlock:

2008-07-10 11-37-59 Error | Cannot create Physics SDK handler
    2008-07-10 11-37-59 Error | Physics engine NOT initialized
    2008-07-10 11-37-59 Error | Can't initialize engine resources

Ezek szerint az Ageia Physh-el van gond. Pedig installálva van a gépre a legújabb verzió. Egy X1600-as kártya van a gépben, ami szerintem támogatja is.
    Majd megnézem a 2. gépen is a logokat, hogy ott miért nem akart indulni az angol nyelvű verzió csak a magyar, holott elvileg teljesen ugyan az a kettő.
  • Axon
    Köszi!
    Ki fogom próbálni.
  • serito
    Semmi trükk nincs benne csak 1 dolgot kell átállítani a biosban és már fel is ismeri a SATA HDD-t. Az Advanced menüben van egy olyn lehetőség, hogy " ARCHI" na ezt kell "Disabled"-re állítani és már telepítheted is az XP-t. Ez azt hiszem a ACER ill HP notebook-oknál működik a többinél pedig u.a csak nem "ARCHI" hanem mással jelölik. De mindenképpen a HDD kezelést kell át állítani ill. tiltani. Ha más típusú notebook-ról van szó akkor linkeld a bios advanced menüjét és megmondom mit állíts át.
  • Axon
    Na nálam a 121-es project tökéletesen működik.
    Készítettem egy registry módosító filet. Ez arra jó, hogy ne keljen telepíteni a játékot, hanem csak ki kell szépen csomagolgatni, majd futatni az általam készített .reg filet és már lehet is indítani. Nézzétek meg a .reg fileban a telepítési útvonalat és módosítsátok igény szerint.
    Feltoltam a ketteske 121-es alkönyvtárába.
  • Axon
    Na erre varjatok gombot.
    Tegnap kipróbáltam egy gépen a Sherlock Holmes versus Arsene Lupin-t. Az eredeti angol verzió nem indult a lentebb vázolt tüneteket mutatta. Kipróbáltam a "code-121" Xaktás doszié anyagát is és pontosan ugyanez volt a tünet. Most egy másik gépen ismét felraktam a Sherlock Holmes versus Arsene Lupin-t és indításkor pontosan ugyanaz a tünet mint már említettem. Ezután kipróbáltam a 121-es projektet is és az gyönyörűen elindult. Toltam kb. 5-6 percet és szépen fut, magyar minden szöveg benne. Na most teljesen kérdőjel vagyok.
  • Axon
    Kipróbáltam egy másik gépen is, de ott is ugyan ez történt. Indítási képernyő egy villanásra, majd kidob a desktopra.