33675

• RaveAir
    Van egy elfekvőben lévő 80gigásom. Szívesen elcserélem veled. :D
  • MerlinW
    Nagyjából egyenrangú a két kártya.
    Viszont egy LEADTEK 8800GTS 512MB van egyik céges vasban, max majd kicserélem.

A vinyóval már nem tudok mit kezdeni, marad ez, puff neki:)
  • Lord Myn
    2 hozzáfűznivalóm lenne:

- A 9600GT-ből teljesen felesleges 1 gigásat venni, akkora memóriához már nem elég a kártya ereje (egyébként az 512-es jó vétel!)

- 750-es Samsung helyett ajánlom inkább a 640-eset, hiába csak 16MB cache van benne, jóval (értsd: SOKKAL) gyorsabb a 750-eseknél, a PH!-n volt egy összehasonlító teszt, a 640-esnek olyan írás/olvasás értékei voltak, hogy csak lestem...

Egyébként jó konfig!
  • RaveAir
    Nekem ebből a videókari 512megás kistestvére van, és szépen muzsikál. Valamint, ha bátrabb lennék, akkor a gyári tuningprogijával állítgathatnék az értékeken is.
    Egyelőre hagyom, mert egy kicsit gyorsabb procira kellene először cserélnem. (Jaj, meg valami monitort is kellene majd vennem, hogy legyen 1024x768-nál nagyobb felbontásom...)
  • Axon
    Vistat raksz rá?
  • Axon
    Wow! Blu-ray író! Na abból egy nekem is jól jönne. A gép meg igazán pofás lesz, csak azt a videokarit nem tudom hova rakni. Annál sebességben mindenképpen jobb választás egy 8800 gt, pláne ebbe az erős gépbe.
  • kirol
    Hát pont ezt nem akartam. :(

Van olyan, ami rohadt olcsó (3-4k), de használható?
    (Mondom csak néha áthúznék egy filmet lentire, amit nehéz kiírni, pl. 8 gb-osat.)
  • MerlinW
    Nem terveztem még frissíteni, de olyan árak vannak mostanában, hogy nem tudtam ellenállni.

lap: GIGABYTE GA-EP45-DS3P
    proci: INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
    memo: CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
    video: GIGABYTE NX96T1GHP 9600GT 1024MB PCIE 720/1800Mhz
    hdd: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
    blue-ray rw: PIONEER BDR-202BK SATA

• Axon
    Nagyon láma voltam és valamit elcsesztem a 122-es alkönyvtár helyett a gyökérbe tölti az AKvsDR-t. Mindegy onnan is le tudod húzni, aztán úgy is letörlöd.
  • moonster
    a kapcsolatot az OS vegzi. Érdemes valami fasza jol konfiguralhato WIFI routert venni
    Edimax, Linksys. Ezek jol konfiguralhatoak
  • kirol
    De ezekkel magát a kapcsolatot is lehet konfigurálni?

Mert ha csak monitorozni lehet vele, akkor nekem még nincs mit. :) Meg ez nem is szükséges, csak az, hogy menjen már a hálózat.
  • moonster
    Kirol:
    Pár cimbi használ wifit és azt mondja, h ezek a jo monitorozo progik. Mivel mindet eszkozod helye fix, ezert nem nagyon lehet a minosegen javitani, gondolom

netstumblerinstaller_0_4_0.exe
    wirelessMon Professional v2.1
  • Axon
    Elkezdtem feltolni (122). Még ma fel fog érni, hacsak valaki nem vágja el a kábelt.
    Szerintem ha lehúztad, akkor törölheted is.
  • Axon
    Köszi!
  • kirol
    Van valakinek valami jó WiFi manager programja, amivel jó belehet lőni a kapcsolatot?

Esetleg valami javaslat?
  • kirol
    Igen, szinkront ne várj. :)
    Gratula, hogy erre rájöttél!

Szívesen!
  • moonster
    Project 121 megy frankon, mar ha a magyar felirat a teljes lokalizacio.

csak nem akart magyar lenni elsore, de

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    registry turka: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Frogwares\sh4] "lang"="en" -> "lang"="hu" -ra kellett allitani

koszonom Kirol
  • kirol
    Igen sikerült végre, van hang!

Már "csak" a WiFi-t kell belőni. :)

Na a nagy izgalmakra megyek füvet nyírni.
  • kirol
    Na ma 2x telepítettem XP-t és 3x Vista -t.
    Nem akarom elkiabálni, de lehet rájöttem a dolog nyitjára. :)
  • kirol
    Nem is írtam semmi csúnyát szerintem.

Azóta már annyit szoptam vele, de nem tudom megoldani. Tudom mi a baj, csak nem bírom megoldani.

Uninstalláltam a drivert, a végén kiírja, hogy újraindít, ekkor ha nem indítom újra a kikapcsolódásig VAN hang! Ami meglepő. Bár gondolom ekkor kikapcsolja azt, amit én is szeretnék.

De a legmeglepőbb ekkor következett be, hisz lenézek és látom, hogy a hangkábelt most bele se dugtam a TV-be. :DD És van hang! (Persze újraindításig!)
    Szóval ez a DVI-ből átviszi a hangot a TV HDMI csatijába!
    (Az alaplapra rá van írva, hogy ezt támogatja.)

De a legfontosabb, hogy hogy tudom kikapcsolni a jack sensing -et??
    Nem olyan jó állandóan uninstallálni, hogy kikapcsolásig legyen hang.
  • kirol
    KÉSZ a Project 121!
  • moonster
    OK!
    köcce
  • kirol
    Még ma!
    Szólok.
    A "tobbi" mappa kivételével kész.
  • moonster
    Kirol!

A 121 mikor er fel teljesen? Tűkön ülve várom :)
  • takysoft
    most lehet én vagyok értetlen, de ahogy én olvasom egyetlen csúnya szó nem hagyta el a billentyűzetét....
  • MerlinW
    Elhiszem, hogy ideges vagy de kérlek ne itt káromkodd ki magad...
  • kirol
    Na tényleg ez volt a gond a hangnál.

Aki ért valamit hozzá segítsen már!
    HSZ-em

Itt lehetne kikapcsolni, de nekem nincs olyan, mint ami a képen 1-essel van jelölve.

És tényleg ez a baj, mert uninstalláltam a drivert, ekkor újraindult és már volt hang, meg indításnál is, és kitudja honnan újrarakta a drivert magától és ismét nem volt hang.
  • Axon
    Na nem olyan sürgős az. Munkahelyi gépemen Ubuntu Linux van, a többi gépen pedig XP. Az otthoni gépemet 90%-ban játékra használom, így azon is XP van. Még egyetlen játék sem igényelt only Vista-t.
  • kirol
    Mire lesz belőle magyar, lesz az 2 év is.
    Mire rendesen működik majd, lesz 3 is.
    Nem mintha én Vistát használnék.
  • RaveAir
    Lehet, hogy én is, mint anno a Win98-al tettem.
  • Axon
    Másfél év múlva jön a Win 7.

Na mostmár egészen biztos, hogy kihagyom a vistat.
  • kirol
    Na azt mondják a "Jack Sensing" szopat.
    Délután, ha otthon leszek kipróbálom. Remélem jó lesz!

A cuccot meg pakolom felfelé folyamatosan, remélem nem feleslegesen!
  • kirol
    Iszonyat jó. Akkor most még vegyek egy hangkártyát is. Fantasztikus.

Bocs mindenkitől, de azért ez már kezd túlzás lenni. Indultam onnan, hogy 25k-ból meglesz, erre tessék.

Pláne ilyen hihetetlen hibát még sose láttam.

Holnap feldobok rá egy XP-t. Ha az a köcsög Vista szopat, hogy valami DRM miatt nem ad hangot az eredeti Vista DVD-met megdobálom tojással az tuti! Meg esetleg letesztelem a lemez szakítószilárdságát.
  • kirol
    De még mennyi. De a PC-t a HDMI2-esbe kell rakni, és ehhez van egy HDMI2-eshez rendelt RCA.

Most lecipeltem ezt a gépet, mert azt hittem már a TV rossz, de ezen volt hang.

Ja és 5.1-ben 2 hangszórón (fülhallagtón) van hang, TV-n nincs.

A jó, kib****************************** a hülye AsRock lapnak!!!

Már most megbántam, hogy ilyet vettem.

Most komolyan semmi ötletem nincs. Minden ment az egyikből átdugtam a kábel végét másikba jó minden, azon meg nem. Egyértelmű, hogy az AsRock a szar, de fülhallgatóra hogy ad hangot, TV-re meg nem?

Ezt k****ra nem értem.
  • Lord Myn
    A TV-n van másik hangbemenet?
  • kirol
    Amin eddig 2 különböző laptopon, meg ezen a gépen ment.

Minden ugyan oda megy. És ezen a 3 gépen jó is, csak persze ezen nem.
    Ezért hihetetlen.

Amúgy a kép DVI-ből megy a TV HDMI-jébe. A hang meg a pc szereo jack-éből megy a TV HDMI2-es csatijához rendelt RCA-ba.

Mindjárt átrakom 5.1-be, és bedugom elsőknek TV-t, hátsóknak fülhallgatót, és ha a fülhallgatón lesz hang és TV-n nem kibaszom az új gépet az tuti! :D
  • Lord Myn
    Jack-jack-en nem hinném, mert a TV-ken a hangbemenet általában RCA szokott lenni, illetve mostmár HDMI-n is megy át hang, ha jól tudom.
  • takysoft
    nyugi van:D
    nos, min menne át a hang a TV-re? sima jack-jack?
  • Lord Myn
    Nyugalom uram! Aki ilyen régóta foglalkozik szgépekkel, az nem akadhat ki egy ilyenen... /Baráti körben, ilyenkor jött a szlogen: "Köszöntünk a számítógépesek táborában!"/

Hova dugod be a fülhallgatót, amikor van rajta hang? A gépbe vagy a TV-be?
  • kirol
    Na megcsináltam a TV-hez a gépet, felraktam rá Vista -t, pöpec minden.

Leviszem, erre a TV-re nem adja le a hangot.
    Ha beledugom a fülhallgatót van hang, de a TV-n nincs. Eddig néztem Laptopról, erről a gépemről, minden jó volt, erre arról meg persze hogy nem ad hangot.

Hisz hogy lehet, hogy nem állítok semmit és ha fülhallgatót rakk bele van hang, ha a TV-t nincs hang?

Hát mindjárt szétbasz az ideg!