33675

• kirol
    Jó ez az SP3-akkor. :D

Bár lehet, nem amiatt van.
  • moonster
    nem, csak sp2
  • kirol
    Nekem is minden maxon van. XP SP3-al vagy?
  • MerlinW
    Nem tudtam kicserélni a kártyámat a munkahelyi 800GTS-re, így becseréltem a 9600GT-t egy Sapphire HD4850-re. Papíron/tesztek és technikai adatok szerint gyorsabb mint a GTS, DirectX 10.1-es és még pénzt is kaptam vissza:)
    Így mégiscsak beruháztam életem első Ati kártyáját:)
  • RaveAir
    Ilyen lemezt majd mikor lehet kapni? http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080707-negyszaz-gigabajtos-bluray-dvdt-keszitett-a-pioneer.html
  • moonster
    grafikat feltoltam maxra
    lehet, h valami alacsonyabb beallitast nem kezel jol
  • kirol
    Pedig nekem a gyári van fent. Érdekes.
  • moonster
    nekem megy jol, masodik palyan vagyok
  • kirol
    A "Projekt 121" nektek nem fagy le?

Én még csak most kezdtem el játszani vele, és kb 40 perc alatt 2 szer behalt miatta a gép.
    Először kékhalállal újraindult, majd másodszor "csak" fullra hazavágta a rendszert, kézzel kellett resetelni. Valami gáz van.
  • kirol
    Eddig az Asus integrált WiFi jelerőssége a melós laptopon lent a föltszinten "Kitűnő" volt.

Most a TV-gépen a lent említett USB-s WiFi adapterekkel mind a router, mind az alaplap jele "gyenge", de néha "jó".

Most nincs itt a laptop, hogy azon is megnézzem az a baj.

Ami az érdekes, hogy ha Asus WiFi-jével próbálom fogni a router WiFi-jét, ami konkrétan 20 cm-re van tőle, nem talál jelet. :D
    Lent meg ugyanekkor megy.

És blokkból van a ház. Bár lent a rádiós egerem akadozik valamiért.

Az a baj, hogy aki ért hozzá ezek lehet mind egyértelmű dolgok, de én hálózatban abszolute nem vagyok képben. Nem vagyok hülye, de nem úgy születtem, hogy ezen tudás birtokába lettem volna a világrajövetelkor.

A legjobb persze az lenne, ha vagy ez a gép bírná fogni a WiFi jelet és ha ez "kitűnő", akkor tudnám mi a gond. Vagy ha a laptop itt lenne és azon is párhuzamosan nézhetném.
  • MerlinW
    Sok oka lehet. Pl ha van vasbeton az környezetedben, az gyönyörűen árnyékolja a jelet.
  • kirol
    Nem lejátszok, csak átmásolnék. De a jelerősség is alacsony lent.

Pedig nehogy már a router rosszabb legyen, mint az alaplapi.
    Meg az alaplapiról is gyenge a jel lent.

Pedig amikor itt volt a laptop, azon kitűnő volt a jelerősség.

A lenti gépben a WiFi kulcs:

- TP-Link TL-WN620G 108 M
    - TP-LINK TL-WN322G 54 M

Mindkettővel gyenge a jel. Hogy lehet mindkettő szar?
  • Lord Myn
    Mint korábban írtuk a WiFi nem túl jó arra, hogy filmeket játsz le azon keresztül, mivel ingadozó sebessége van és elég érzékeny mindenre.

Valószínűleg az alaplapodon jobb minőségű antenna van, mint a router-en, de lehet, hogy csak "allergiás" valamire. Az 54Mb/s egy elméleti dolog, azt ne is várd, hogy annyi legyen (nekem a kis wifi ikonnál, jelerősség: Jó, sebesség: 54Mb/s, aztán mégis max. 8Mb/s-val megy a net).
  • kirol
    Az alaplapiról fullra ment a 4Mbit.
  • kirol
    Na mindent úgy állítottam be, mint ahogy azt elvileg kell.

A másik gép nem látszódott, csak ha IP-címet írtam be, de úgy már igen.

Ami az óriási gond, hogy a NET-is rohadt lassú, 4 Mbit helyett kb. 0,8 van, a fájl átmásolás meg max. 133 kb/s.

Ez kicsit messze van az 56Mbit/s -tól.

Mi lehet a problémája?
  • Randal
    Ok köszi.
    Hamarosan letöltöm és törlöm:)
  • kirol
    Na sikerült megoldanom, hogy a 192.168.1.1 -et beütve a böngészőbe már a konfig oldal se jön be.

Rohadt jó. Hiába nyomom a resetet, nem jó. Hogy lehet fullra -resetelni?
  • kirol
    Egy B5-ös lap van hozzá. Az alapján csináltam és rossz. :)

MSN-re fel tudál jönni, úgy egyszerűbb lenne a kommunikáció, meg nem ide spammelnék.

Bár ha azt configolom, nincs net. :) ÁÁ
    De szerintem mindent úgy csináltam, ahogy te is mondtad most.
  • MerlinW
    Elvileg adtak hozzá szép vastag könyvecskét. El kék olvasni:)

Egyébként a router-be kell bedugni ugye a netet, s majd ő osztja szét a gépeknek. Miután benne van a net-kábel, be kell állítani a kapcsolatot. DSL esetén pppoe beállítások (szolgáltató által adott papírokon rajta van user, pass, mtu, stb). Kábel esetnén elvileg nem kell semmi (cable, auto vagy dhcp - routerre válogatja).

Routerben DHCP bekapcs, ezután jöhet a kliensek konfigja.
    Ha automatikusan nem látnák egymást, akkor a Router lesz az átjáró, IP 192.168.0.5-100 között, mask meg alap.

Ne a nettel szenvedj először, hanem a hálózattal, azaz pingeléssel teszteld (a router-t pingeld), ne böngészővel. A web ráér miután megy a háló.
  • kirol
    Baromi jó, mert a quick setup -ban kb. annyit kell csinálni, hogy beírom az ip, mask, átjáró és cső.
    But így nem megy a NET még kábelen se. Sirály. :)
  • kirol
    Na kész befejeztem a szenvedést.
    Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert.

Most már csak tudjam bekonfigurálni. Bonyolult?
  • MerlinW
    Nem láttam még itthon ötveneset. Nem tudom hogy többrétegű-e az 50-es, vagy kétoldalú. Utóbbi esetben valószínűleg írja:)
  • Axon
    Felért az Afrika Korps vs. Desert Rats. Ott van a gyökér alkönyvtárban a readme.nfo is hozzá tartozik. Ha lehúztad akkor töröld mindkét filet.
  • Axon
    50 gigás BR lemezeket lehet már kapni? Ezek a mostani írók, beleértve a te új íródat is, tudják írni az 50 gigás BR lemezeket?
  • kirol
    Böszmeség lenne még USB rack-et + HDD-t venni (kb 15-20k), amikor 4-5k ért kapok routert.
  • MerlinW
    A 8800-as 512-vel van megáldva:) Egyébként 2GB bőven elég arra amire a Win-t használom. A Pingvin meg ugye lát mindent:)

A BD írók perpill 50e körül mozognak, az újraírható 25GB-os lemezek meg 3-4e-be.
  • Lord Myn
    Hát ha 1GB-os videókártyát vettél, akkor már 3GB-nál is kevesebbet fog látni a 32bit-es XP... Mert ugye a dolog lényege, hogy a 32bit-en ~4,2 milliárd byte memóriát lehet megcímezni, de ebbe beletartozik MINDEN aminek memóriacímet kell adni (RAM, Videókártya, hangkártya, cache, stb.stb.), de azt hiszem ez jól ki van vesézve a LOGOUT-os írásban.

Egyébként azt hiszem lesz egy kis különbség a régi és az új konfigod között...

BD íróra nekem is fáj a fogam, de még drágák nekem egy kicsit.
  • MerlinW
    ilyen
    Annyiban változik, hogy a video cserélődik a munkahelyi 8800GTS-re.
  • moonster
    leesett nagyon az aruk.
    Hasznald egeszseggel.
    Egyébként nem tudom, h mikor hoz ki az MS egy xp stabilsagu, jol tamogatott, kiforrott oprendszert. Bár, ahogy írtátok, az xp-nek is kellett 2-3 év.
    No és akkor milyen lett a teljes konfigod?
  • MerlinW
    Egyrészt már megvettem, másrészt tisztában voltam ezzel, harmadrészt 18k volt 4GB (2x2), fene tököl ilyen ár mellett a metekkal. Ott a 4GB használjon belőle amennyit tud.

Viszont használok 64bites Linuxot is (lényegesen többet mint Windowst), az pedig látja, így hát nincs veszve semmi.
  • moonster
    512-es modulokban nem gondolkodtam
    de, ha van 3GB RAM-od, meg 1GB videoram-od, akkor talan menni fog minden jól. Ahogy olvastam Merlinw linkjeben, kis ugyesseggel el lehet azt is erni, h 3GB-ot is hasznalhasson egy alkalmazas a 32bites xp-ben.

A lenyeg, h max ennyi memoriat tud cimezni, es ebben benne van minden memoriatipus, amit hasznal, azaz az operativ memoria es a videomemoria is.

Talán a 2x1GB és a 2x512MB lenne a legjobb valasztas, de mindenkeppen probald ki. A dual-t erdemes kihasznalni.
  • kirol
    Akkor kihagyhatod a Windows 7-et is. :D

A Windows 7 csak előjáték lesz a Forradalomhoz?
  • MerlinW
    32 bites mem-kezelés
  • Zóanagyvarázsló
    Szal vagy 64bites XP, ami nem egy kiforrott dolog, vagy Vista, vagy 2gb ram, vagy szívás.

Miért 2 GB RAM? 3 GB is mehet duálban (2x1 GB, 2x512 GB) leosztásban.

Mellesleg tudtommal van arra megoldás, hogy 3,25 GB RAM-nál többe tlásson a Windows. De ehhez már annyira nem értek.
  • MerlinW
    Már hogyne látná a 4GB-ot?:) Az már más dolog, hogy a 32bites MS termékek 3,8-nak vagy mennyinek látják, de ott eszi meg a fene azt a hiányzó 200MB-ot...

Vista pedig, ebben az életben többet nem teszi a lábát az otthoni gépemre.
  • Axon
    Nyugodtan ráteheti a 32 bites XP-t a 4 gigás gépre, látni fogja az egészet.
  • moonster
    A 32 bites XP nem tudja lekezelni a memóriat 4GB felett, es ebben benne van a videoram is. Szal vagy 64bites XP, ami nem egy kiforrott dolog, vagy Vista, vagy 2gb ram, vagy szívás.

Kirol, arra meg sztem egy kulso USB-s rack jobban megfelel, es bele is fer a pénzbe. Mondjuk azt cipelni kell. Esetleg lehuzol egy utp-t, de asszem ezt mar elvetetteuk oldalakkal ezelott
  • Axon
    Szimpatikus kombó. Az ubuntu 64 bites verziójának egyedüli hibája a flash player hiánya. Sokat csüngök vele a neten és engem valahogy zavar ha nincs flash.
  • MerlinW
    Nem rakom rá a Vistát:)
    XP x86 SP3, Ubuntu(x64) lesz rajta.

Ha valakit érdekelnek a régebbi alkatrészek melyek eladásra, elajándékozásra majd kidobásra várnak, az szóljon:)
  • Axon
    Úgy már megéri az árát :-)