The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy meg felesleges errõl beszélni. Inkább mi gyûjtsünk lóvét😄
Szerencsére nem sokat voltam eddig kórházban, de történt már egy-két röhejes dolog. Pl. mikor a csóka a gipsz leszedése után a gézt tette a kezemre, az egész osztályon nem talált egy ollót. Ja igen, igazság szerint elõtte két héttel kellett volna leszednie, de a drága nem ért rá, mert az új autóját mutogatta a kollégáknak. A poén, hogy végül a gipszet nem õ szedte le, hanem egy másik doki, meg õ szedte ki a csuklómból a rögzítõcuccot, de mondta, hogy a másik doki meg ne tudja...
Szóval hálapénzt majd csak akkor kapnak tõlem ha normálisan viselkednek, addig meg én is szívózok velük és a nyakukra járok.
Akinek van gyereke és volt fogadott orvosa annak nem kell mondanom, hogy az e téren dolgozó doktorok mennyit és hogyan keresnek.
"leszarnak mindent" sajnos igaz, ha olyan beteggel kell "dolgozniuk" aki sima sztk beteg. Bár mikor ezt a szakmát választoták ( ami a hivatásuk kellene, hogy legyen ) tudták, hogy ittt nem a pénz fogja motiválni õket ugye. Dehogynem!!!! Valójában senki szeret éhbérért dolgoni.
Visszatérve a "leszarásra" és a keresetre.
Gyermekeim születése elött már felfogadtunk egy ovost, (nõgyógyászt) aki az egész terhességet és a végén a szülést végigkíséri majd.
Minden rendben is ment, havonta jártunk hozzá és készségesen ellátta a páromat tanácsokat adott....stb. Mikor elérkezett a szülés ideje (ami termésetesen az éjszaka közepén volt) egy telefonhívásra jött a doktor és levezette a szülést. Itt is minden rendben ment viszont a lényeg most jön, hogy miért. Az egész terhesség és alatti figyelemért és a szülés korrekt levezetéséért több mint 300k-t fizettem ki neki.
Ezt most nem azért írom mert sajnálom azt a pénzt, de csak így kapott a párom megfelelõ ellátást.
A lényeg az, hogy az orvosok nem keresnek olyan rosszul (persze feketén). Tudom, hogy ez a "hálapénz" nem mindenhol divat de nálunk enélkül a kórházban akár meg is halhatsz és lehet, hogy észre sem veszik....sajnos. Hogy van-e erre megoldás.... míg az emberek szemlélete meg nem változaik addíg nemhinném.
Bocsi a sok szövegért és hibákért.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Másrészt meg a mesterséges anyagok miatt se kell nagyon izgulni, mert az emberi gyomor sok mindent képes megemészteni. Amit meg nem, azzal úgyis tudjuk mi lesz😊
Ezeknél inkább azoktól a vegyszerektõl kell félni, amit a szervezeted nem tud kezelni, bár azok nagyrészét is ki lehet kúrálni viszonylag egyszerûbb gyógyszerekkel.
Az egészségügy (meg szinte minden más is) egy eléggé kényes probléma, amire megoldás nem az elkövetkezendõ 50 évben fog születni.
Nem tudom, hogy az orvosok mennyit keresnek tisztán vagy feketén, de õk választották ezt a szakmát, tudták mit vállalnak. Persze mindenki reméli, hogy jobb fizetést fog kapni valamivel, talán jópár kap is, csak ha egy adott típusnak növeled a fizetését, akkor kell a többinek is. Másrészt náluk is ugyanaz a probléma mint mindenhol: a nagykutyák lenyúlják a lóvét, te meg dolgozzál a kevesebb pénzért.
Az egészségügyi reformmal meg nem tudsz mit kezdeni, jól nem lehet megoldani, igaz a tervezett szétdarabolt biztosítási formánál lehetne jobbat kitalálni. Nem tudom már, hogy jelenleg hogy is áll a dolog, de ha a beteg kedvenc orvosa azzal a biztosítóval szerzõdne le akivel akarna az nem lenne rossz.
Meg ha megnézitek az elméletileg jobban élõ, szervezettebb külföldöt, ott is ugyanez a helyzet mint itt.
Ezektõl a reformoktól nem kell csodát várni, valami lesz belõle, aztán majd meglátják mit akarnak rajta változtatni. Persze, hogy az elején rossz az egész, de ha addig akarnánk ülni rajta amíg közel lesz a jóhoz, akkor semmi sem fog történni. Így látni fogjuk élesben is a hibáit és azokon lehet változtatni (a legjobb az lenne, ha nem igazán látnánk õket, de ez nem megoldható sajna).
Ja, rátérve a DVD-re: Azt megnézted, hogy jól van-e beállítva a régiókód illetve, hogy nem használtad-e el mind a 3 állítási lehetõséget?
Azt hittem nálam van gond, de most eljutott hozzám a teljes magyar verzió és azt feltelepítve, minden tökéletesen mûködik és minden felirat magyar.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Fejésnél sosem hagytam ki, hogy be ne hörpintsek egy fél liternyit.
Igazából tényleg nem kérdés, mivel ez nem igaz. Én ugyanis nem eszek szemetet. Feleségem fõz otthon minden nap. A húsokat családon belül temleik meg (marha, disznó, baromfi). Saját tenyésztésû állatok, amelyek saját temelésû gabonával etetnek, amelyeket istáló trágyával és természetes növényvédõ szerekkel kezelnek. Zöldség és gyümölcs is a családi, szomszédi, ismerõsi körbõl - csakis megbízható helyrõl - kerül ki számunkra és nálunk még jelent az a szó valamit, hogy bizalom. Téli vitaminszükségletünket a savanyúkáposzta, mindenféle csalamádé, fokhagyma, feketeretek, dióbél, stb. elégíti ki. Van házi búzánk amibõl lisztet örlünk és kenyeret meg mindenféle incsiklandozó sütiket készítünk. Tudjuk honnan vegyünk igazi csabai szalámit (természetesen egy megbízható házimûhelybõl), füstölt sajtot, füstölt sonkát, friss házitejet satöbbi-satöbbi. Boltban csak nagyon kevés élelmiszert veszünk. El sem hinnéd milyen katartikus ízeket lehet érezni ezekbõl a remek természetes alapanyagokból, nem holmi szintetikus, agyonízesített... akármikbõl. Szóval én nem eszek szemetet!
Egyébként nem hiszek ebben a nihillista hozzáálásban, a "sz@rj le mindent, ne törõdj semmivel, úgysem tudsz ellene semmit tenni" hozzáálás a legkártékonyabb életmód/felfogás.
és nem vagyok emo-s se. nem fogok ezen sírni, nem kell vördpísz, meg az ereim se fogom felvágni a világ gondjai miatt.
csak ez a véleményem.
minek vegyek 1000 forintos májast, ha megdögöli tudok a teszkóstól is....
ja és sry a fogalmazásért, de ma nagyon nagyon nagyon szar napom van...
nem akarok senkit megsérteni...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
én csak annyit mondtam, hogy ha duplaennyiért megveszed a 100%-os gyümölcslevet, meg a norbiápdét ebédet, az sem jobb.
szimplán mert ugyanolyan emberek dolgoznak mindenhol(legalábbis magyarországon).
és sajnos az is igaz, hogy ha lenyúlunk 100 milliárdot, akkor se lesz rosszabb az egészségügy se.... mert ahhoz, hogy jó legyen az egészségügy, ahhoz sokkal sokkal több pénz, és teljesen más mentalitás kéne.
mert ennél rosszabb nem lehet már az egészségügy. nekem elhiheted... úgy ismerem, mint a rossz pénzt... a nõvérek is, meg az orvosok is leszarnak mindent.... ennyi pénzért nem is csoda.. a szomszédom pl boncmester... most minimálbért keres, mert annyira vették fel miután túlkínálat van belõle(bezárték az õ régi kórházát is kb fél éve).
az orvosok is leszarnak mindent, meg a nõvérek se fognak minimálbérért 80 éves papákat fürdetni... leszanak mindent...
talán ha nem így lenne, akkor a húgom sem halt volna meg daganatban 3 éve... 17 éves volt... több, mint 2 évig szinte folyamatosan kórházban... nekem nem kell ezt már bemutatni....
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Remekül bebizonyítod, hogy miért érdemes megenni a gyári szemetet és ürüléket és milyen borzalmasak a tarmészetes anyagok. Olyan mintha a dagadt mengele ágnest hallgatnám, hogy mennyivel jobb lesz az egészségügyi ellátás, ha pár száz milliárdot lenyúlnak a pénzünkbõl a biztosítók haszonnak.
azon lehet vitatkozni, hogy ez megtörtént-e.
de azon, hogy történnek-e ilyen dolgok.. azon sajnos nem...
Ez UL. Itt tudsz utána nézni.
ma már köztudott, hogy ezeknek a tartósítóknak a legtöbbje lényegesen egészségesebbek, mint a régimódi megoldások(szárítás, sózás, füstölés)
meg.. ne feledjétek, hogy a tartósítás lényege: ne romoljom meg az étel, és ne légy tõle beteg.
a klórozott víznek is vacak az íze, de semmi baja sincs amúgy.
itt nem a szabályokkal vagy az elõírásokkal van a gond. amikor a húsüzemben belesik a patkány a darálóba és a felbontott májkrémben ott a szõrszál..... amikor a sörgyárban az alkalmazottat belehugyálnak a sörbe.... mikor a déli pályaurvari gyros-ban 8 féle emberi spermát találtak(a fehér szószban).... na itt a gond....
az emberekben a megbízhatatlanok... nem a szabályok....
a gyümölcslé vízbõl és gyümölcsszirupbõl készül. kb 90% és 10% keverésben.
az nem mind1, hogy a szirup 100%-os -e. mert ha igen, akkor abban nincs cukor meg efélék. persze a szirupos megoldás azért fontos, mert a szirup könnyebben szállítható. de sajnos így a 100%-os ites se tartalmaz 100%-os almalevet.
egy frissen sajtolt narancslé sokkal 100%-osabb, mint ami a boltban van.
Ellenben. részlet egy sci-fi-bõl. már nem tudom mi volt, de valami elmebajos darab. nem ez a lenyeg, csak a mondanivaló: (beélített TV-reklám volt a filmben)
"Ne aggódjanak, a termék 100%-osan biztonságos mesterséges anyagokból készült, semmi veszélyes természetes anyag nincs benne!"
És egy saját gondolat:
az, hogy egy gyógyszer, vagy pirula vagy bármi természetes anyagokból készül a világon semmit se jelent.
a gyilkos galóca is 100%-os természetes, azt mégse örülnék ha túl sok lenne belõle az algopirinben😄
a klónozott meg génkezelt gyümölcsök: tisztázzuk. mikor megeszel egy almát, akkor a testednek teljesen mind1 az alma génkészlete. te csak a tápanyagait dolgozod fel.
ha egy alma hatalmas és remekül tápláló azért, mert megbuherálták a génjeit, hát hajrá. nincs azzal semmi baj.
a gond ott kezdõdik, amikor a gyümölcsöket elkezdik pumpolni mindenféle vegyszerekkel..... na az már nem egészséges.....
ha megváltoztatom valaki dns-ét és swanzeneggert csinálok belõle, az ok, nem nem nagyon baszom el(de ha elbaszom az se nagy majd, mert úgyis csak megenni kell(ez persze nem a swarzi példára értendõ))
de ha fogok egy átlegos gyerekek és telenyomom doppinggal, akkor könnyen impotens lehet belõle😄
a magyarország feljõdõ/fejlett/jóléti állam dologba meg ne menjünk bele, mert a végén megint az öszödi beszédnél lyukadunk ki....
Magyarország az fejlett ország ezekszerint? 😊 (Mert nem "fejletlen/fejlõdõ")
Amúgy miért jó a 100%-os gyümölcslé? Ez most jutott eszembe. Bár én általában vagy ilyet, vagy 50%-osat iszok, de mivel jobb a 100-as, mint az 50-es? Amikor a gyümölcs mittudomén 92% víz. Az 50-esben jobban vizezik a vizet? 😊
(Na mondjuk ez utóbbit csak úgy írom, mert egyértelmûen jobb pl. egy Profi 100%-os narancslé ami még "elfogadható árú is", mint egy Coop narancslé, aminek olyan mûíze van, hogy még.)
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
[merlinw.org]
lehet hogy az, lehet hogy nem. de boldogabb leszel, ha nem éredekel. (és egyik se egészségesebb...)
Hát nem tudom azóta hogy áll a játék folytatása, de remélem az nem lezs így elbonyolítva, mert ezt végigjátszás nélkül lehetetlen végigvinni szerintem.
Gondolom a "jófajta" tesco-s is valami hasonló lehet. Na nem baj a magyar ez úgysem érdekli csak "óccssó" legyen. Nem általánosítok de ez az igazság.
Rég nem voltam és van mit olvasnom. Nálunk iszonyat nagy hajtás van, mindenki PC-t meg notebook-ot akar venni karácsonyra. Erre támadt egy "tesco-s" ötletem. Miért ne lehetne hasonló áron egy normális PC adni a vevõvek?
Végeredmény:
Alaplap (gigabyte 775), Celeron 3.2 Ghz, 1GB ram, 160Gb HDD, DVD-RW, Bill+egér, inpozáns fekete ház. Mindezt 59.800,-ft bruttóért és mindenki örül majd a fa körül ugrándozva.
Bocsi csak teljesen kivagyok már.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
A házilag csomagolás elvileg nem volt illegális. Egy cég hírdetett meg otthon végezhetõ munkát, ami most pont szaloncukor csomagolás volt. Egy rakás családnak - gondolhatjátok milyeneknek - kivittek egy teherautónyi szaloncukrot, néhány kilónyi papírt, meg zacskókat. Õk meg csomiztak és zacskóztak legjobb tudásuk szerint, elõtte talán még kezet sem mostak :-)
Tegnap említettem, hogy a powerdvd telepítése és elindítása után, lejátszotta a filmet és mikozben el van indítva a powerdvd, akkor le lehet másolni a fileokat a dvd-rõl a vinyóra, de miután telepítettem az Alcohol 120%-ot, már nem játszotta le a dvd-t és nem is lehetett a fileokat lemásolni a dvd-rõl. Egy másik gépre is telepítettem a powerdvdt, ahol eddig nem tudta olvasni a dvd-t és gyönyörûen elkezdte lejátszani a filmet és a fileok is másolhatók. Megállítottam a film lejátszását és most másolom lefele a fileokat, kb. a felénál jár (4 G😎. Ha kész, akkor megpróbálom kiírni. Érdekes, hogy közben az egész gép be van lassulva kegyetlenül.
Jobb is, mert ha mindenki tudna mindent, mind éhenhalnánk. Kipusztula az emberiség, megbomlana a tér-idõ kontinuum és akkor mi lenne a világgal!
Láttam én már olyanokat, hogy el se hinnéd. Szerintem még csapvizet se innál (Ne is igyatok!), ha láttál volna olyat, mint én. (Sajnos fényképezõgépet, telót, mindent tilos ilyen helyen használni, így nem lehetett megörökíteni.)
Az otthoni gépem is ugyan úgy viselkedett mint a két munkahelyi. DVD-t beolvassa, fileokat látja, de sem megnyitni, sem átmásolni nem lehet.
A munkahelyi gépen pont most írok át egy másik gyári dvd-t. Ezt egybõl tökéletesen megnyitja a fileokat simán le lehet róla másolni és bármilyen lejátszó program lejátsza és a dvd író program sem reklamált, hanem dolgozik mint a kisangyal.