The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RaveAir
Ennek ellenére 3 alkalommal is wikipediás linket raktál be... 😛

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
Google, Google, Google😊

http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamfall_Chapters
http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamfall
http://en.wikipedia.org/wiki/Funcom

[merlinw.org]

kirol
Hát én azért még majd küzdök kicsit a 4.0-ért, hisz olyan szép kerek szám. 😄

Meg mondom most legutóbb, Orthos stabil volt, csak nem Crysis kedvelõ. 😄

Meg már kezdem kapizsgálni, hogy ez a REF. a tuningnál nem azt jelenti, hogy folyamatosan emeljünk, hanem valami finomítást csinál a CPU feszen.

Szóval lehet, hogy még a CPU-n emelni kellene az 1.375-rõl? És a REF.pt meg csökenteni?

De akkor meg azt nem értem, hogy ha a CPU 1.375-ön volt alacsony REF mellett ,akkor be se bootolt, ha megemeltem a REF-t, akkor meg jó lett.

Elolvastam a Logoutot, de nem elektronikai mérnök vagyok, szóval nem teljesen tiszta a dolog.

moonster
Nekem 4500 C2D van rociba, es 2200-n hajtom, ami a gyari orajele. Probaltam huzni, meg mikor megvettem, de fagyogatott, vacakolt..
3GHZ-re feltoltam asszem, de nem volt full stabil, hagytam.
kirol
Már megtaláltad, közben, azért is írtam, de köszi.

Viszont ez továbbra is érdekelne:

"A Dreamfall sose fog folytatódni?
Mikor is jelent meg?
A csapat mit készít/készített azóta?"

takysoft
sok jó OCR progi van, ami megeszi azokat a képeket.... csak sajnos legtöbbje nem tud magyarul...(ékezetekkel gondjaik vannak)

bár én ilyet már vagy 4 éve nem teszteltem, azóta változhatott ez-az

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Semmi 😄

kirol
Érdekes. 😊

kirol
Extra fontos dolog lenne:

Ez a scanner: EPSON V200 Photo tud karakterfelismerést? Mert nekem kellene, és a boltban azt mondták tud, de sehogy nem bírom rávenni, hogy ORC-t küldjön a szövegre, csak képet csinál mindig.

MerlinW
Nem pöcsöltem, minden auton van, 8x500, 1,35V-on a proci, 1,92-õn a RAM. De mint mondtam volt, az én vasam valamilyen oknál (széria?) fogva másképpen mûködik mint a többségé (mindenbõl több áramot akar - lásd 3,6-on is csak 1,28V-al hajlandó menni). Abban a tekintetben is, hogy auto beállításokkal teljesen normális feszültségeket szór mindenhova terheléssel és anélkül is...

Viszont ~3 hónapja stabil, nem ingadozik és 40-60fokos.

[merlinw.org]

takysoft
persze, tudok rá idõt szánni.
Az ékezeteket azt hiszem megoldották, e hogy a szövegekkel hogy állnak azt nem tudom.
Erre biztosan lesz néha 1-1 órám😄
De.... nincs serial az installerben😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Magyar betûje lehetsz, ha te leszel a legjobb a rengeted jelentkezõ közül! 😄

Bakker nekem is 4 Ghz-n megy a CPU-d?
Leírnád a beállításait, amiket itt lentebb látsz?

MerlinW
Lehetek a hófúvás magyar hangja?<#idiota>

[merlinw.org]

Nem sokat 😊
Az ékezetes karaktereket és a karakterlimitet oldottam meg.

Amúgy durván 572.500 leütés (szóközökkel) a teljes szöveganyag. Terebélyes. Textúrafordítás és szinkron is készíthetõ hozzá.

kirol
A Dreamfall sose fog folytatódni?

Mikor is jelent meg?
A csapat mit készít/készített azóta?

via_mala
Részemrõl igen.
Az TLJ szövegmennyiségét úgysem überelheti.
Szeszmester mennyit csinált meg belõle? Vagy mindegy, mert 0-ról újraindítjuk a projektet, hogy koherens legyen a fordítási stílus?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

kirol
De az az érdekes, hogy ez Orthos szerint stabilnak tûnik, de Crysis -t akkor miért kavarja be?

De ezek a REF-ek max. mennyi lehetnek? Ez a 0.8 sok? Vagy mehetek még efelé?

serito
Ha sikerülne stabilra belõnöd akkor érdemes lenne. Én 4200Mhz-en használom 24/7-re 8x525 beállítással. Nyerek vele pár FPS-t játékoknál.
De nem sokáig mert eladtam a Procimat, jövõ héten megjön az új E8600-as.
Abbol már az 5Ghz-et is kihozom majd. 😊

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Hát az lesz. Mert kinek van ennyi ideje erre. 😊

Csak ugye a kisördög miatt csináltam. 😄

IMYke2.0.0.0
Srácok! Szeszmester megkeresett és átadná a Dreamfall magyarítás projektet - volna kedvetek ismét egy közös fordítgatósdihoz?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Köszi letöltöttem, megnézem!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

moonster
en nem szenvednek. Sztem a legtobb arc, aki tuningol joforman csak a sebessegmero progikat futtatja.
Kirol, elvezd a villamgyors geped, és ne tökölj tuninggal. Fontosabb nekem, h biztonsagosan fusson a progi, mint 4 fps-el gyorsabban.
kirol
Na úgy ment 30 percet hiba nélkül az Orthos. De ami érdekes, a Crysis Warhead állandóan hibát észlelt és kidobott asztalra. 😞

3,6 Ghz-n ezt nem csinálta.
Nem tudom érdemes e ennyit szenvedni azért a 400 Mhz-ért. 😞

Lord Myn
Kipróbáltam a Nikopol-t, egész jónak tûnik, bár még az elején vagyok. Kemény volt megszökni a lakásban a mutáns kutya elõl, de a végén csak sikerült... Már csak azt árulja el valaki, hogy az átvezetõ mozikban miért francia a felirat? <#conf>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
Akkor nekem is volna egy kérdésem, mert már ha beleõrülök se jön össze.

Van egy alaplapom ugye, meg 2 vinyóm. Vista64 telepítve.

Szeretném megnézni a vinyók SMART adatait, de nem lehet õket lekérdezni(everest, hdtune, hdd sentinel) semmilyen smart-progi nem látja a smart adatokat. nForce driver feltéve(de anélkül is próbáltam).
alaplapon legfrisebb firm(de eredetivel is próbáltam)

1 hete volt egy 250-es IDE vinyó is a gépben, annak bejöttek a SMART adatai. betettem egy régi 40-es IDE-t annak is gond nélkül.. csak a SATA vinyókkal van gond. az egyik samsung a másik seagate-maxtor.

AHCI/RAID nincs bekapcsolva(elõbbit nem támogatja a lapom, második meg nem kell)

Vmi 5let?

takysoft
ez meg egy érdekes kérdés.
monitoroknak kétféle kontrasztja is van.
van valami állandó, meg van dinamikus kontraszt.
néha ezt írják oda, néha azt, ebben itt-ott kis átverés is lehet.
Itt írnak róla kicsit részletesebben, de nem nagyon merülnek bele.

(Asszem) Merlint idézve: mindegyikben szinte ugyanolyan LCD-panel van, így inkább csak a garanciás feltételek, a kialakítás(desing) meg max az OSD más...

takysoft
sajnos ezt nem tudom

moonster
I2K: Fõleg neked küldöm, de más is használhatja.
129!
Én játszottam a demóval, és tetszett... Pedig nem vagyok egy nagy fp nézetû kaland gamer.
kirol
Hát ez tuti nem jó.
Nálam az alap 0.760. Ha beállítom a 0.740-et folyamatos sípolás van és el se indul a gép.

Most felraktam a CPU-t 0.375-re és a két ref-t kb. 0.8-ra és most így megy éppen 3 perce Orthos.

Szóval nálam ezzel a két REF-el van bibi, szerintem a CPU-nak nem is kellene 0,375.

De ez a REF max. mennyi lehet? Ez a 0.8 sok?

Atomreaktor
egy-két tesztet már lehet találni róla. nem tûnik rossznak😉

Axon
Köszi!
Rá is cuppantam a letöltésre.

kirol
Ja ok, de ezt te írtad. Vagy itt a kisebb érték kell a tuningnál?
(Még nem olvastam, amit ott belinkeltél.)

serito
Igen csökkents rajta! Még a 4900Mhz-hez sem adtam 0.751-nél többet!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
Még nem tudjuk, most jelent meg.

[merlinw.org]

trmn
Nikopol jó játék? A képek alapján jónak tûnik

MerlinW
Tessék: 128😊

[merlinw.org]

moonster
Nikopol reload kinn van!
ketesken meg nem, de gondolom a jotunderkek feltoljak majd
kirol
Figyu már:
CPU Ref: 0.793 Pl: 0.740 körül
MCH ref: 0.783v PL: 0.740 körül

A 0.793 helyett a 0.740 az csökkentés nem? Ezt direkt így írtad? Csökkentsem erre?

Scythe NINJA PLUS-om van, mondom. 😊 Nem gyári.

Persze hogy nem tudsz, de ezért is nagy köszönet. Még ha full egyforma gépünk lenne se biztos, hogy egyforma értékeken menne.

serito
Akkor változtatni kell a ref-ek beállításán!

Ezeket kellene apró lépésekben állítgatni!

CPU Ref: 0.793 Pl: 0.740 körül
MCH ref: 0.783v PL: 0.740 körül

Mivel minden lap más és más ezért nem tudok neked pontos értékeket megadi.
Esetleg még emelhetsz a CPU Core: 1.350v helyett 1.375v-ra! Nyugi 1.4 v ig biztonságos!
Ha már elindult a Win az már jó már csak finomhangolni kell, de ezt neked kell megtalálnod!
A másik dolog: Remélem nem a gyári hûtõ van a CPU-n!!!

serito
Én ma kapom kézhez az új monitoromat, ilyet bátran merek ajánlani!
LG 2252TQ

Randal
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség monitorvásárlás ügyben.
Nézegettem régebben monitorokat, meg írtam is ide õket, viszont felfigyeltem bizonyos digitális meg normál kontrasztarányra, egyéb dolgokról nem beszélve.
Mennyire megbízhatóak a depo.hu-n írt adatok, ugyanis érdekes, hogy egy jobb minõségû 3000:1-hez kontrasztarányú monitor olcsóbb mint egy 1000:1-hez kontrasztarányú illetve fordítva, meg ilyenek. Vagy ez inkább a kereskedõk miatt van?

Nem akarok szutykot venni, ezért kérdezem.

kirol
Na kipróbáltam. Nem bírja még így se:

MCH Frequency Latch : 333
System Memory Multiplier: 2.0B

CPU Core: 1.350v (itt magasabbat adok meg mivel nem indult rendesen!)
CPU Termination: 1.3v
CPU Pll : 1.5v
CPU Ref: 0.793

MCH Core: 1.3v
MCH ref: 0.783v
MCH/Dram Ref: Normal (0.9)
ICH : 1.5v

Dram Voltage : 2.1v
DRam Term: Normal (0.9)
Channel 1 és 2 : Normal (0.9)

Bejött ugyan XP, de Orthost mire ment 3 mp-et kékhalállal újraindult.

IMYke2.0.0.0
Én is el voltam kényeztetve Pécsett: egyetemi kollégium...

Srácok, gondom van.
Otthoni gépemen mindig felbukkan - még néha filmnézés és játéktesztelés közben is - egy ablakos üzenet, mely szerint nem sikerült a gépemre mentett online tartalmat megjeleníteni... holott, nekem otthon se net, se lementett online tartalom...
Csak nem a "Biztonsági központ" akar valamit?
Mit tudok tenni?
Ilyennel még nem kerültem szembe.

RaveAir
Sajnos ezt a problémát át tudom érezni. Mielõtt elhagytam volna a szülõfalumat csak 56k-s modemes elérésre volt lehetõség, és még csak nem is Matáv hálózaton, ahol egy idõ után nem számolta a percdíjakat. Mennyire szerettem volna, akkor Matávos lenni... Aztán volt egy idõszak, amikor gprs net volt, ami szintén nem volt semmivel sem gyorsabb.
Most, hogy már a fõvárosban vagyok, az otthon maradt öcsémnek a 8megabitbõl 6+ jön, nekem meg szerencsés esetben 3. Hol itt az igazság? Mindegy... inkább nem mérgelõdök, hanem örülök neki, hogy lehetõségem van otthon netezni.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Nagyon köszi. Otthon kipróbálom!

(CPU Ref -bõl nekem csak 1 db van.)

serito
Ja 8x500-as beállításhoz vannak ezek az értékek!!!

serito
Szóval akövetkezõket kellene beállítanod:

CPU Core: 1.350v (itt magasabbat adok meg mivel nem indult rendesen!)
CPU Ref 1: 0.743 (Ezekkel kell játszani ha nem indulna stabilan!)
CPU Ref 2: 0.763 (de csak apró lépésekben!!)

MCH ref: 0.743v ( Ezzel is próbálkozhatsz +/- 0.02v-ként)
MCH/Dram Ref: Normal
ICH : 1.5v

Dram Voltage : 2.0v ( vagya gyártó által ajánlott érték!)
DRam Term: Normal
Channel 1 és 2 : Normal

Az MCH és CPU Ref-rõl ITT olvashatsz!

kirol
Mármint a 4.0 lesz jó?

Akkor légyszi melléírnád mi az a max. ameddig elmehetek ésszerû keretek között:

CPU Core: 1.325v
CPU Ref 1: 0.743 (e körül legyen !)
CPU Ref 2: 0.763 (ez is e körül legyen!)

MCH ref: 0.743v
MCH/Dram Ref: Normal
ICH : normal

Dram Voltage : 2.0v ( vagya gyártó által ajánlott érték!)
DRam Term: Normal
Channel 1 és 2 : Normal

Bár most látom, az elsõ kettõt amit írtál észre se vettem, így azt tuti nem is állítottam be. (MCH Frequency Latch : 333; System Memory Multiplier: 2.0😎 Bár ez fontos? Mert utóbbit úgy állítom, hogy a RAM 1000 re jöjjön ki.

És mi az a CPU, meg MCH ref?
Köszi elõre is!

IMYke2.0.0.0
Witcher fórumon is próbálok aktívkodni, ott már nagyképûen azt írtam, meg is van az alapverzió és az Enhanced Edition-rõl kérdezõsködtem, meg a könyvekrõl... hát, úgy néz ki, ha játszani akarok majd azzal, akkor
1, saját internet
2, eredeti DVD kell.

Szörnyû, hogy Magyarországon még kad olyan hely - s ez inkább a határvidékekre jellemzõ -, hogy se vezetékes telefon, se kiépített közmû nem létezik...
Amíg Pécsett éltem, mindezek evidensekké lettek, s azt hittem, hogy idõközben már errefelé is "betört" a civilizáció... tévedtem.
S nemcsak itt van ám így, Dél-Baranya minden kis flaujában! Döbbenet!
Aki falusi az már dögöljön is meg?

Saját bõrömön tapasztalom a kormány - s mindegy hogy baloldali vagy jobboldaliról beszélünk - falu-ellehetetlenítési politikáját...