The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azért kérdezem, mert bár nforce-on még nincs kint, de a gamecopy-n már van crack is hozzá, így valószínûleg már megjelent.
Mondjuk ez 2-3 évvel ezelõtt volt, azóta sokat fejlõdött a technológia is, valamint lehet, csak én fogtam ki rossz szériát. Egyébként 20-30ezer Ft-ért teljesen jó ha 3-4 évig kihúzza egy moncsi...
[merlinw.org]
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Katasztrófa készül....

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
4870X2 a tudásához képest aránytalanul drágább, meghaladja a mai processzorok teljesítményét (talán a négy magos Q9000-es széria felsõ osztályai tudnák hajtani, ha négy magra írnák az alkalmazásokat).
Azonban jelenleg a 4850X2-õt sem használja ki szinte semmi (Crysis, de szerintem ez csak a programozókon múlt).
[merlinw.org]
Szóval a legtöbb esetben marad a teszt, ahol meg nem hasonlítanak össze 20-30 monitort egyenként a legolcsóbbtól a legjobbig.
Force Within Pack
Egyébként 60k-ért vettem, ami nem rossz tekintve, hogy a kiskerekben még mindig 80-90k között kapható.
A baj ugye az, hogy nem mindenhol tudod megnézni, letesztelni az általad kívánt monitort, vagy egyáltalán nincs rendesen beállítva, meg ugye normális hardver alá rakva.
És 2,5-3x gyorsabb az enyémnél? Az jó lehet.
Szerintetek létezik, hogy ennyiért ilyen monitort lehessen kapni? 20000:1-hez kontrasztarány miközben a többi csak 1000,3000,8000 körül van?
Samsung T220 Wide
Egy másik korrekt monitor:
Samsung 2253BW
Egyébként az 1000:1 kontraszt az elég vagy egy 3-8 ezresre menjek rá ha már veszek monitort?
Tudom, hogy a minél nagyobb kontraszt sokkal jobb minõséget nyújt, de ekkora átmérõnél nem tudom számít-e.
Melegedés tekintetében relatív a helyzet, mindkét gyártó referencia kártyája baromi meleg, de az al-gyártók darabjai (HIS, Gainward, Asus) már mindtét oldalon jobb helyzetben vannak (20-30fokkal hûvösebbek).
Jelenleg a legjobb kártya ár/érték/hõmérséklet/teljesítmény tekintetében véleményem szerint ez:
HIS HD 4850 IceQ4 TurboX 512 MB
(685/2200 MHz)

[merlinw.org]
Ezek a 280-asok tényleg nem olyan jók? Mármint nem képvisel olyan nagy erõtöbbletet?
Ami ennél is lényegesebb, hogy nincs igazán olyan játék - talán a crysis kivéve - ami nagyobb teljesítményt igényelne.
Hogy repül az idõ. Az én VGA-m már 1 év 7 hónapos. De még most is zsírkirályul visz mindent azért.
De igazából arra várok, amikor lesznek rendes CUDA driverek és akkor végre "normál" számításokat is lehet végezni vele (Photoshop, videovágás/konvertálás stb.), azért egy 240 magos proci 512-bites memóriabusszal már tud dolgozni... (a PhysX már jól megy vele most is).
Ekkor az egyik CPU mag 80, másik átlagosan 50%-al ment, a ram kihasználtsága is max. 50% volt.
Szóval inkább a VGA kellene neki, nem CPU.
Létezik olyan VGA, ami elbírja?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Manuális FSB vagy feszültség állítás esetén Energy Saver funkció nem megy. Ezt meg is figyelheted, mert elvileg Energy Saver-ben nem változnak a megtakarított W értékek. Én uninstalláltam az ES-t.
[merlinw.org]
Ha ezek alapján is kell, szóljatok feltöltöm, mielõtt letörlöm😊
[merlinw.org]
De ET6-ban látom, hogy asztalon leveszi 6x400-ra. Ennek ellenére se fogyaszt kevesebbet? Vagyis a BIOS-ban ki is kapcsolhatom ezeket a C1, meg egyéb hülyeségeket?
Mert nekem mindezek ellenére mégis számolt W megtakarítást, amikor még fent volt a progi.
Tényleg, ma jelenik meg a Crysis kiegészítõje. Na majd azzal megizzasztom. A többi még az E6600-amat se tudta megdolgoztatni.
Ezért is érdekes szerintem, hogy lássuk be, ma ha az átlagot vesszük a felhasználóknál CPU erõsséget illetõen, a játékok követelménye sokkal alacsonyabb szerintem mint régebben.
Anno csomószor kellett szenvedni, hogy eldöcögjön valahogy, míg mostanság a határt csak a TFT natív felbontása szabja. A Crysis-t ki is próbálom majd a TV-n 720p-ben. 😊
Bár igaz, hogy már azóta én is dolgozok, így az életszínvonalam jelentõsen javult, de amit írtam, az amúgy is igaz szerintem.
Ezek tudnak izzasztani manapság. A piacon jelenleg a Crysis az egyetlen ami ki is tudja végezni a kártyát. A többi csak fûti.
[merlinw.org]
A szorzó manipulálása csak a processzort érinti, míg az Energy Saver funkció az egész alaplapra vonatkozik.
[merlinw.org]