33675

• IMYke2.0.0.0
    Nikopol HUN - a minőségéről nem tudok semmit sem mondani, nem néztem még meg.
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Csak 24?!
    Kicsivel több, mint egy 10-es van köztünk :)
  • takysoft
    még egyszer köszönöm.

Hadd kívánjak én akkor mindenkinek boldog nőnapoz(minden nőnek.. úgy értem:D)
  • moonster
    BOLDOG
    .
    ÉVET
  • Tomsess
    Hepi börzdéj tújú!!!
  • takysoft
    Ó, de aranyosak vagytok, nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Ma lettem 24.
  • MerlinW
    Boldog szülinapot Taky!
  • IMYke2.0.0.0
    Boldog születésnapot Takysoft!
  • Tomsess
    Kösz a tippet. Nekem adtak hozzá egy kis esata bracket-et hátra amit becsavaroztam és a sata-s kábellel bent rákötöttem az alaplapra. Szóval lényegében ugyan az amit te mondasz. De inkább akkor megmaradok az újrabootolásnál, gondolom úgy sem ismerné fel a partíciókat az XP kapásból.
  • RaveAir
    Napközben a melóhelyen Miranda csevegőklienst használok, és az x percenként leellenőrzi a fiókomat, hogy jött-e levelem a gmailre. Néha elég hasznos...
  • moonster
    én is Gmail smtp-t használok. Pendriveomon van egy Poppeeper nevű apró portable program, és bárhol tudom használni, levél küldésre, fogadásra, csak internet kell hozzá

GMAIL ROXX
  • kirol
    Nekem az alaplapomon van külön kivezetés hátra, ahol mintha egy kártya lenne benne, hátulról látsz egy SATA dugaszt, meg áramdugaszt is.

Ide lehet rakni HDD-t.
    Nekem már 2x is előfordult, hogy ha kikapcsolt állapotban ráraktam egy HDD-t a normán házbeli IDE-re/SATA-ra, akkor a gép gondolt egyet, bebootolt arról, miközben átírta azt C meghajtóra, az alap vinyómon meg ezután már nem volt C meghajtó. Így ha kivetted az ideigleneset, akkor szopás volt, mert megkavarodott a rendszer. Ezt anno mondtam is. Nem tudom miért, de nálam mondom 2x is megtörtént.

Most már menet közben rakom rá a másik HDD-t a hátsó, "külsős" csatikra. Ezt nem ismeri fel, de ha újraindítom, akkor már igen, és eddig még nem is változtatta meg a meghajtók betűjelét szerencsére, nem is próbált arról bootolni.

Hát remélem fizikai kárt nem okoz ez a HDD-nek.

• Tomsess
    A külső vinyó ügyben lenne még egy kérdésem. Most eSata-val van csatlakoztatva a vinyóm a géphez és érdekelne, hogy mennyire tanácsos ilyen csatlakozás esetén menet közben kapcsolni be a winchestert. Mármint, fut az XP, de nekem kellene adat a vinyóról ami nincs bekapcsolva. Akkor tegyek restartot és kapcsoljam be a vinyót, hogy meglássa az alaplap is, vagy menet közben is fel kellene ismernie? És, hogy ha fel is ismerné, nem okozhat ez vmi galibát később (gondolok itt adatvesztésre vagy a vinyó meghibásodására)? Előre kösz a választ ;)
  • kirol
    "A kamu küldő cím nem tanácsos, mert nem hitelesíthető, spamszűrőbe kerülsz, stb."

Micsoda? Milyen kamu cím?
    Én azt mondom, hogy pl. freemailnek a bejövője a saját POP3, míg kimenője a datanet SMTP-je, de a levél úgy kerül kézbesítésre, hogy fremail, és nem datanet.
  • MerlinW
    Kb 20 perc alatt saját smtp szervert is telepíthetsz, ha nagyon akarsz. Még az XP is tartalmaz ilyet, csak külön kell telepíteni a programok hozzáadása bigyóból. De a neten is van Free SMTP Server, és társai. Dinamikus IP esetén kell hozzá egy dyndns is (dyndns, no-ip, stb).

A kamu küldő cím nem tanácsos, mert nem hitelesíthető, spamszűrőbe kerülsz, stb.
  • kirol
    Most küldtem magamnak és nálam tök mindegy, hogy milyen SMTP-vel küldöd, a mailcím úgy is az, amelyik fiókot választod küldőnek, freemail, bármi.

Az de LOL, hogy az Invitelem már megszűnt, de tudok az SMTP-jével küldeni. :D
  • kirol
    HM? Én azt hittem, hogy ha Outlookból küldök mailt régi Inviteles SMTP-vel, akkor azt a freemail -es címzéssel kapja a címzett. Ez nem így van?
  • RaveAir
    Akartam én is ezt írni.
    Amúgy az Outlookban be lehet állítani azt is, hogy az elküldött leveleidet a másik fél úgy kapja meg, hogy a freemail-ről küldted.
  • takysoft
    Info hogy állítsd be Thinderbird-be, outlookba..
  • takysoft
    smtp.gmail.com
    Port: 587
    TLS
    acc: [email protected]
    pass: a jelszavad
  • kirol
    És mi a gmail SMTP-je?
  • takysoft
    gmail oszt jóvan:D van smtp-je is:D
    és nagyon jó a spamszűrés is.
  • kirol
    Ez a nap kész poén!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vágják a témát:
    [ Látogató=én :D ]

A Chat kapcsolat kiépítése folyamatban.

ChatServer: A chat kapcsolat létrejött. Várjuk kérdéseit.

Látogató: Jó napot!
    Látogató: A kérdésem az lenne, hogy honnan tudom mi az e-mail címem, amikor a szerződéskötéskor tőlem nem is kértek ilyet, de
    Látogató: elvileg a szolgáltatáshoz tartozik 3 cím.
    Látogató: Valamint az 15 MB web tárterület -emet se tudom hogyan érhetem el.
    Ügyfélszolgálat: Meg tudja őket rendelni tőlünk.
    Látogató: Ha a fentiek a csomag tartalma, akkor miért kellene külön megrendelni?
    Látogató: V4 csomagom van.
    Ügyfélszolgálat: Azért, mert nem automatikus. A szolgáltatásban van használható e-mail cím, de csak akkor, ha ön szeretné használni.
    Látogató: De ez külön díjba kerül?
    Látogató: Csak azért érdekel, mert küldeni se tudok levelet, ha ezt nem rendelem meg? Mert ha jól tudom pl. freemail -nek nincs saját SMTP -je.
    Ügyfélszolgálat: A V4-es csomagohz 1 db e-mail cím van, 15 MB-os tárterülettel. Nincs hozzá ingyenes webtárterület, az csak rendelhető hozzá, amit fizetni kell.
    Ügyfélszolgálat: Nem kerül kölön díjba.
    Ügyfélszolgálat: Mármint az e-mail, ha megrendeli.
    Látogató: De küldésre rendelés nélkül is tudom használni?
    Ügyfélszolgálat: A freemail-hez semmi közünk, az nem kötődik az internetszolgáltatáshoz. Bármelyik internetről tudja használni a freemail-t, mert annak a beállításait nem az ön gépén kell beállítani, hanem az interneten a freemail oldalán. Ha esezleg Outlook programról lenne szó, akkor kell külön ilyesmit csinálni.
    Látogató: Mármint outlookba smtp-nek ha beírom küldeni tudok vele, ha magát a mail címet nem kérem?
    Látogató: Szerintem az én gépemen kell beállítani.
    Ügyfélszolgálat: Az Outlook-os beállításokhoz nem értek, vegye fel a kapcsolatot a műszaki ügyfélszolgálatunkkal a 814-4444/4-es melléken, vagy a [email protected] e-mail címen.
    Látogató: Rendben.
    Látogató: Köszönöm!
    Látogató: Viszlát!
    Ügyfélszolgálat: Nincs mit! További szép napot!
    A chat befejeződött

Kicsit nem tudja mi tartozik a V4-hez, mert amit mond, az pont a V1. És még azt mondja, az SMTP-t csak Outlookban kell beállítani.
    Basszus! Ki hitte volna!
    Én arról beszélek, mire bemondja, hogy interneten nem kell ilyen, meg ő nem is ért ehhez. Király! :D

Másik:
    Iroda, valahol Magyarországon
    Csörög a vezetékes telefon.
    - Halló!
    - XY vagyok, tessék!
    - Szia! Te vagy az? Én X-et keresem. Ez az ő telefonja nem?
    - De. De ő már elindul a megbeszélésre, ahol neked is ott kellene lenned.
    - És otthagyta nálad a telefonját?
    - Ez a szám, amit hívtál vezetékes telefon.
    - Jó, de ez az ő száma nem? És nem vitte magával a telefont???
    ...
    Ezen beszartam! :D

• RaveAir
    Megnéztem, de nekem ez annyira nem jött be.
  • kirol
    A Tunguska 2-t már meg lehet venni elvileg CD Galaxis -nál.
  • IMYke2.0.0.0
    http://saqqarahthegame.com/
  • IMYke2.0.0.0
    Jó is az. :))))
    A könyvtárban, a könyvtáros néni a mellettem lévő gépen ettől függ: Ancient Quest of Saqqarah
  • RaveAir
    Csak szólok, hogy ki ne próbáljátok a Puzzle Quest: Galactrix nevű játékot (ilyen alkalmi játék/casual game), mert nagy függőséghez vezethet. Nálunk már az asszonyt megfertőzte. ;)
  • kirol
    Meglátjuk! Úgy legyen!
    A német verzióban még úgyis csak a hajón vagyok a második pályán, amikor elsüllyedt, illetve éppen ennek lát neki a hajó. Mármint a süllyedésnek.
  • Axon
    A Secret files 2 már 100 %, hogy megjelenik a héten a kiadó állítása szerint. Az Art of Murder 2-t viszont nem tudták megerősíteni.
    Nekem az ráér a jövőhéten is :-)
  • kirol
    Hát igen! De egyrészről gyanús, hogy úgyse jelenik meg még.
  • Axon
    Szuper lenne mindkettőt begyűjteni magyar nyelven.

Egyébként nekem nagyon bejött az Art of Murder első része.
  • kirol
    Meg a Tunguska 2 magyar feliratos verziója is honlap után jelenik meg! :D
  • kirol
    Jaja! Tervezett megjelenés: 2009. március első hete.

Vagyis holnap után!

De mitől ilyen nagy a mérete?
  • trmn #27462
    Köszi
  • MerlinW
    Közepesen kellemes FBI nyomozós kaland, kellemes grafikával. Nem könnyű, egyszer végigjátszós, szerintem.
    Egyébként az Art of Murder 2 márciusban megjelnik magyarul is.
  • kirol
    Szerintem első nem rossz, csak valahogy abbamaradt az első pályán. :) De folytatom egyszer.
  • trmn #27459
    Az Art of Murder játékról mi a véleményetek? Most realizálódott bennem, hogy ez valahogy kimaradt nekem. Grafika? Hangulat? Zene? Történet?
  • takysoft
    az ugyanaz. a WinUHA csak egy GUI, de az uharc-t futtatja a háttérben.