33675

• Lord Myn
    Jajj, az nagyon vacak, azt egyszer olvastam és a felénél meguntam.

Egyébként Alan Dean Foster (az Alien szerzője) '78-ban írt egy alternatív folytatást az eredeti Csillagok Háborújához, amiben Luke és Leia nem testvérek, sőt Vader sem az apjuk (akkor ezek még ki sem voltak találva), egész érdekes mini-regény ez is, nálunk Jedi Kristály, ill. Erőpróba néven adták ki.
  • Lord Myn
    Egyébként kicsit csodálkoztam is, hogy ennyi SW könyved van, ez meg hiányzik... Sőt, nem is hallottál róla! De akkor ezek szerint megvan. Elektronikus formában nincs meg véletlenül?

Btw, az említett antikváriumban már vagy 2 éve előjegyeztettem, hát nem sok sikerrel...
  • MerlinW
    Ezt így most gyorsban, lámpafényben:)
    Ez a magyar polc. Nem káosz, hanem kronológiai sorrend uralkodik:)

• RaveAir
    Amúgy nekem is több SW könyv került a polcomra, csak egy idő után nem tudtam követni az eseményeket, és elmaradozott a megvételük.
    Amúgy utólag tudtam meg, hogy több könyv is volt, amit magyarok írtak, és csak nálunk jelentek meg. A legdurvább hamisítvány azonban a VIII. epizód volt, ahol Luke-ból valami megkeserlett Jedi mestert csináltak.
  • RaveAir
    Amúgy a kiegészített, digitálisan feljavított verzióban a Hoth-on is láthatóak AT-ST-k (kétlábúak), valamint AT-PT-k (ezek még kisebb kétlábúak, áramvonalasabb fülkével).
    Amúgy az Endoron is lehet látni AT-AT-t (négylábút), amikor Vader le vagy felszáll a Shuttle-vel.
  • MerlinW
    Én hülye. Megvan:) El is felejtettem. Valamikor tavaly nyáron pótoltam a hiányosságokat, köztük volt ez is. Szellemlovas.hu-ról és vatera-ról rendeltem őket. Illetve itt lehet előjegyeztetni.
  • MerlinW
    Wow. Hmm. Oké..:) Vadászatra fel:)
  • Lord Myn
    Ja, elfelejtettem írni, hogy a LAP-ICS Könyvkiadó Kft. adta ki.
  • Lord Myn
    Nem-nem, megjelent az könyvben is (sőt ugye PC-s játék és még zenei CD is van, egyedül a film hiányzik!). Steve Perry írta és magyarul 2001-ben jelent meg, antikváriumokban szoktam vadászni rá, egyelőre kevés sikerrel...

• IMYke2.0.0.0
    A GameFAQs a kedvencem. :)
  • MerlinW
    Oké, előkotrom őket a hétvégén. Gamepressure-ért meg köszi, jó oldal, nem ismertem. (gamefaqs.com-ot használtam eddig)
  • IMYke2.0.0.0
    Játékokkal kapcsolatban E-book-ok - azaz komplett végigjátszások, természetesen angolul.
    Még a legújabb játékokkal kapcsolatban is akad.
    [Persze, nem több ezer *.pdf, de eddig én mindent megtaláltam, ami érdekelt.]
  • IMYke2.0.0.0
    e-book-ban érdekelne [angolul nagyon finom lenne!]
  • MerlinW
    Van 10-15 kötetem e-bookban is magyarul. (jó pár angolul is) Ha valakit érdekelne.
  • MerlinW
    Shadows of the Empire csak képregényben jelent meg tudtommal.
    Régen vadásztam én is. Pár éve felhívtam az amerikai Dark Horse kiadót, ők is azt mondták akkor, hogy ugyan terveznek könyvet, de jelenleg csak képregény van belőle. Azóta sem hallottam könyvről.

A képregény egyébként azóta magyarul is megjelent.
  • Lord Myn
    Nem gond, erre mondta azt Senki Alfonz, hogy "Tiszteljük barátaink agybaját!"

Még nem próbáltam ki, de a 2 szerző (Hal Barwood & Noah Falstein, régi Lucas-os arcok) jó ajánlás, úgyhogy remélem nem csalódom, hétvégén belekukkantok. Csak az a fránya német beszéd... (Na, már mindenen sír a szám, mi?)
  • Axon
    Tudom, hogy igazad van, de nem tudok változtatni. Szinte fizikai fájdalmat érzek minden mega elpazarlásánál :-)

Ettől függetlenül remélem nem volt hibás a tömörítés és ki tudtad próbálni a Mataharit? Hogy tetszik a játék?
  • szotyimutyi
    Köszönjük! :))
  • Lord Myn
    Nekem is van kb. olyan 10-15 SW könyvem (a jobb minőségűek), általában kellemes olvasmányok, de semmi extra. Kivéve egyet: Darth Maul, a vadászó árnyék, ez nagyon jól sikerült, egy thriller izgalmait hozza.

Egyébként a Birodalom árnyai-ra (Shadows of the Empire) már régóta vadászom, de évek óta sehol nem kapni, pedig állítólag ez is nagyon jó könyv.
  • Lord Myn
    Hmm... tényleg azt hittem, hogy Linux-on fejlesztették az UHARC-ot. Btw, én is 360k-s floppy-n kedztem a szakmát (+ 20MB(!)-os MFM vinyón) és akkor tényleg meg kellett küzdeni minden kb-ért, de tudod azóta eltelt majd' 20 év és szerintem +/- 10 MB nem nagyon számít, főleg ilyen lassú/inkompatibilis tömörítővel, mint az UHARC. (Most vessetek meg érte, de én még mindig ZIP-et használok, mert azt még egy DOS-os pkunzip-vel is ki lehet bontani, nálam a kompatibilitás/gyorsaság az első szemppont, a tömörítés hatékonysága másodlagos a mai vinyók, dvd-k mellett).
  • Axon
    A gyűjtő szenvedélyt megértem. Nekem egy hiánytalan delfin könyv sorozatom van (talán még emlékeztek rá, hogy ez egy ifjúsági könyvsorozat volt a rendszerváltás előtt). Megvan mind a 167 db. Én még 300 ezerért sem adnám oda :-)
  • MerlinW
    Cseppet már kinőttem belőlük, de néha szívesen olvasgatom:) Van kb 15 kötet amibe még bele sem lapoztam. Ez már csak amolyan gyűjtögetős dolog. Mellesleg elég sokat ér a teljes gyűjtemény. Láttam kereskedőt, illetve magánszemélyt is aki 2-300 ezer Ft.-ot kínál ilyen kollekcióért:) Egyszer még jól jöhet:)
  • Axon
    Először azt hittem, hogy viccelődsz velünk ezzel a több mint 100 star wars könyvvel. Most már látom, hogy nem vicc, de így még ijesztőbb :-)
  • Axon
    Az uharc az nem linuxos tömörítő, hanem kimondottan windows-os és nincs is semmilyen linuxos megfelelője. Sőt Linux alatt még a wine nevű windows emulátorral sem működik.
    Én még a nagyfloppys 360 kbyte-os időkben kezdtem a mókát és akkor minden kbyte-ért keményen harcoltunk, úgyhogy én 10 megáért simán tömörítek, de még 1 megáért is.
    Egyébként az eredeti Matahari.iso 1,6 giga méretű volt. Volt rajta egy rakás felesleges dolog amit kiheréltem belőle (directx, egy ismeretlen játék demója, egy rakás trailer különböző játékokból). Ezeket eltávolítva a tényleges játék valamivel több mint 800 mega.
  • MerlinW
    Itt vannak a 2002-ig itthon megjelentek.

Azóta kb 10 jelent meg hazánkban. Egyelőre 32 nem jelent meg magyarul, de szép lassan pótolgatják, ahogy nézem.

(Az utóbbi linkben szereplő boltból szoktam rendelni a könyveket, mindig klassz kedvezmények vannak)
  • IMYke2.0.0.0
    Úristen - vagy mai kiccsávósan: OMG!
    Nem semmi gyűjtemény!
    [Meghúzza magát, mert neki csak 2 SW regénye van, a többit kölcsönbe kapta néha, de inkább filmezett...]
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm, ezt felejtettem el :)
  • MerlinW
    Nekem itt van a polcon az összes SW regény:) 74 magyar és 32 angol nyelvű:) Majdnem mind első kiadás. Komplett SW polc:)
  • MerlinW
    Hoth bolygón AT-AT-k vannak (4 lábúak), Endoron AT-ST-ket küldtek a dzsungelbe:)
  • IMYke2.0.0.0
    [A Return of the Jedi c. könyvet csak 14-szer olvastam :)))]
    [Az Empire Strikes Back-et csak 3-szor.]
    [A borítójuk mögé tett cetlikre még a dáumokat is felvéstem. A leghosszabbb sorozat 1987 nyarán volt, amikor június és augusztus (nyári szünet) között 4-szer olvastam el egymás után a Jedi-t.]

• IMYke2.0.0.0
    hopszláááá - igaz!
    A Hoth bolygón 4 lábúak vannak, míg az Endoron két lábúak!
    Elnézést kérek mindenkitől - réges-régen egy messzi... akarom mondani, régen láttam őket.
  • Lord Myn
    Most nem tudom jól értettem-e amit írtál, de az SW-ben az 5. és a 6. részben szereplő lépegetők más tipusúak, nem pedig összementek... Egyébként a "A Jedi visszatér"-ben is van egy 4 lábú, amikor Luke az űrhajójával leszáll, hogy megadja magát, akkor lehet látni a háttérben egy elvonulót. /Párszor láttam a filmet az 1984-es mozipremiertől napjainkig.../.
  • Lord Myn
    Köszönjük!

WÁÁÁ.... képes voltál -10MB-ért (~1.1%) ezt a nyomorult Linuxos UHARC-ot ráengedni az ISO-ra? A mh-i gép vagy egy negyedóráig tömörítette kifelé!
  • Axon
    Akkor nem marad más mint buzgón imádkozni számodra egy otthoni internet kapcsolatért :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Természetsen van.
    Mégpedig olyan, amivel teszteltem - ez olyan példány, melyben EXCEL táblázatban vannak a szövegek, s valamit átírok (Alt - TAB) a játékban rögvest megjelenik. Iszonyat profi.
    A baj csak az, hogy feltölteni egy DVD-t nekem egy hónapig tartana... [0.5 MBites net, amit csak könyvtárban használhatok, mellettem a másik gépen is folyamatosan megy net / *.pps fájlokat töltöget a néni és a többi]

//Amúgy nem azért, de a Birodalmi Lépegetők igenis ászok.
    Az már más kérdés, hogy a "Birodalom visszavág" és a "Jedi visszatér" között kissé összementek szegénykéim - Lucas és/vagy a makettmestereknek hála.
    [Ugye az ominózus lábak közti cikázás és kábellel megkötés vs. Evokok az Endor bolygón alig 3 méteres fagerendákkal lenyomták...]
  • Axon
    Imyke: Nincs véletlenül egy biztonsági másolatod a Dracula: Origin magyar nyelvű verziójából? :-)
  • Axon
    Felért a Mata Hari, ha esetleg érdekel ez valakit a vérre menő űrhajófejtegetések közben :-)
    Mellé tettem a magyarítást is. A cd-n rajta van a crack is valamelyik érdekes nevű alkönyvtárban.
  • RaveAir
    Ez mondjuk elég vicces, hogy az új részek korábbi modeljei sokkal életképesebbeknek tűnnek, mint az AT-AT vagy AT-ST lépegetők.
  • takysoft
    amúgy szeretem nagyon a Star Wars-ot, nagyon sok jó 5let van benne, de azért akad 1-2 szánalmasabb is... birodalmi lépegető??? ugyan már:D
  • takysoft
    halálcsillag.. ugyan már.. milyen tervezés az, amit 1 jól irányzott lövéssel le lehet kapni:D

az erő meg nem űrhajó, bár tény h hatalmasabb, mint a Hive:D