33675

• RaveAir
    Esélye sem lenne a Halálcsillaggal vagy az Erő végtelen hatalmával szemben. :)
  • takysoft
    mindig meglep, h annak is van magyar címe:D

mellesleg a szinkronokkal általában nincs bajom. Bár mikor először hallottam magyarul Goa'uld-ot, aszittem leesek a székről:D

Szerencsére az angol nyelvnek nagyon hasonló a hanglejtése, mint a magyarnak, így nem zavaró a szinkron.
    Ellenben a venezuelai-brazil-argentin sorozatok, amiket nayámék szoktak néha nézni... jajanyám:D Teljesen máshogy mozog a száj, mint a hang:D Sokkal gyorsabban, pattogósabban beszélnek.

Gyerekek... sorozatok közötti űrhajókat hasonlítotok össze??? Get a Life!!! (year, already got 5, i know:D)
    Különben is, ZPM-mel módosított Wraith Hive-nál semmi se erősebb:D
  • MerlinW
    De csak Hangszóróval és Bubakkával:)
  • RaveAir
    Lehet, hogy egy módosított YT-1300-as teherhajó is megtenné... ;)
  • MerlinW
    Egy ISD-I alosztályú csillagromboló is simán kivégezné a Galactica-t:)

Subclass Features

ISD-I

* triple vectrals on primary thruster nozzles
    * no protruding observation nodules on command tower
    * main bay: 8 transverse ribs on the long walls
    * secondary bay: hangar on aft wall
    * device akin to linear array struts is mounted on command tower forward face
    * huge quad cannons in the minor brim trench notches
    * stern triangular keel plating is further astern
    * tower support neck meets hull with a vertical surface
    * main turrets: six doublet heavy turbolaser batteries; two doublet ion cannons

ISD-II

* ring baffles on primary thruster nozzles
    * some bridge windows possibly visible on command tower
    * bridge panorama situated beneath thick vertical feature
    * main bay: 7 transverse ribs on the long walls
    * secondary bay: hangar on forward wall
    * no obvious guns in the brim trench
    * stern triangular keel plating is closer to ventral bulb
    * tower support neck meets hull with a continuous diagonal surface
    * main turrets: eight octet turbolaser batteries
    * slightly different proportions for the main hull
  • MerlinW
    Star Wars sem csillagok háborúja, hanem csillagháborúk:)
  • RaveAir
    Ezt mondom én is, hogy nem csillagromboló, de még csak nem is egy Nebulon-B osztályú fregatt. ;)
    De igazából a Galactica nevet meghagyhatták volna, mert ugye az látszik a hajón is...
  • IMYke2.0.0.0
    Látom, Te is lefutod a Kedvenc topikok körét :)))
    [Nálam net = SG.hu / fórum és Magyarítások Portál /fórum és csak ezután jön a levelezés, más egyéb. :))]
  • IMYke2.0.0.0
    Válaszoltál is :)
    [Amúgy, még az újabb Star Wars-ok idején valami hasonló gondolatmenet lefutott bennem is :)]
    [Az eredeti 3 rész idején nem tudtam angolul :)]
  • takysoft
    ha nagyon kötözködni akarok... a Battlestar miért csillagromboló? nem rombol csillagokat:D

Valójában "Harcicsillag" csak az magyarul béna:D
  • IMYke2.0.0.0
    [[[#27119 - én is ezért írtam a helyes megoldást: "Battlestar Galactica nem egyenlő 'Csillagközi romboló' (magyar tévé okossága), hanem Galactica Csillagromboló."]]]
  • MerlinW
    BSG címének lefordításával egy baj van. Hogy tulajdonnév. Galactica a neve az űrhajónak. Ezzel az erővel House-t is lefordíthatták volna Doktor Ház-ra...
  • Axon
    Köszi!
  • IMYke2.0.0.0
    A lényeg, hogy mindenki érti, mire gondoltál
  • szotyimutyi
    Azt hiszem, ma inkább nem írok többet...
  • szotyimutyi
    Bocsánat, Axonnak akartam címezni.

Neked azt akartam írni, hogy Szakácsi Sándor hangját én is szeretem, meg Kautzky Armandét. :)
  • szotyimutyi
    Jó lesz, köszönöm. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Engem az se zavart volna, ha nem fordítják le a címet.

Szakácsi Sándort nem csak a ahlála után szerettem meg [hiszem, hogy azért vagyunk még így pár millióan], éppen ezért, a Kulka János-fél szinkronnal csak megbékélni tudtam, szeretni nem fogom soha.

Selmeczi Roland (RIP) után Kőszegi Ákos orgánumával sincs bajom, imádom - tökéletes Jack Bauer hang. Sőt, "vele" kicsit jobb a film hangulata is.
    Érdemes megnézni a 24 stáblistáját, a magyar hangot adó színészekkel - a hasonlóságok néhol döbbenetesek :)

Bőhm Anitával semmi gondom - a BSG-t nem hallottam magyarul, ellenben az oldalon felsoroltak közül számosban volt szerencsém a színésznő hangjához, és tetszik az orgánuma.

• MerlinW
    Csináltam 20GB szabad helyet.
  • Axon
    Ma elkezdem a feltöltést. Ha nem szakad meg, akkor holnap reggelre fent lesz.
  • szotyimutyi
    Jó lenne kipróbálni.Érdekes, hogy az angol még sehol, de majd lehalkítjuk.:)
  • Axon
    Kipróbáltam végre a Mata Hari-t. Egészen jó kis kalandnak tűnik. A magyarítás tökéletes. Egyetlen zavaró tényező, hogy német szinkronnal beszélnek a szereplők. Legfeljebb halkabbra veszitek a játékot. Fel tudom rakni a polcra ha kéritek. 800 mega az egész.

• RaveAir
    Nahh... akkor te nem vagy élből fikázó. :)
    Ezekből sokat én is magyarul kezdtem el nézni, és egyáltalán nem volt bajom a magyar hangokkal. Mondjuk egyes esetekben elég furcsa volt a karakterek angol hangja. Volt, hogy a magyar sokkal jobban tetszett, és az eredeti irritált.
  • davidka003
    "Elég idegesítő a filmes és sorozatos fórumokon azt olvasgatni, hogy milyen rossz lett magyar szinkron. Pedig szimplán csak arról van szó, hogy vérpistike otthon letöltötte xy mozgóképes alkotást angolul, aztán megszokta a hangot."

Én mindent szinkronnal nézek amit csak lehet. Kivétel, ha nézhetetlenül rossz a szinkron. Általában 10-ből 8 sorozatnak tetszik a szinkronja.
    Például ezeknek jó a szinkronja szerintem, pedig sokan fikázzák:

24 <--Selmeczi Roland, majd később Kőszegi Ákos lett Jack Bauer magyar hangja. Tökéletes szerintem. Minőségi szinkron, a mellékszereplők hangjai is nagyon jók.

Battlestar Galactica <--Starbuck magyar hangja Böhm Anita és nagyon rossz. A többi szereplő jó.

Generation kill <--egész jól hasonlít egy-két hang az eredetire. Jó.

Prison Break <--1. évadot magyarul láttam és jó volt a szinkron

Heroes <--jó

Lost <--nagyjából jó.

Dexter <--az eredeti hang tényleg jobb(főleg a belső monológok), de
    magyarul is élvezhető.

Pushing Daisies <--jó

Sanctuary <--bűn rossz, senkinek nem ajánlom szinkronnal

The Unit <--jó

Star Wars: Clone Wars <--még nem volt szinkronnal, de állítólag azok
    fogják szinkronizálni akik a filmet is, tehát jó.

The IT Crowd <--tűrhető szinkron. Angolul jobb egy kicsit az Ír akcentus miatt.

Stargate SG1 <--Első 4 évad nagyon jó volt, de utána változott a szinkron de még így is élvezhető.

Stargate Atlantis <--naqyon jó. Minőségi szinkron. Talán csak Dr. Carson Beckett magyar hangja picit furcsa.

Nip/tuck <--jó

Dr. House <--Szakácsi Sándor jobb volt, de Kulka János sem rossz.
  • RaveAir
    Nekem az 1 és 2 újságmellékletes. :)
    Amúgy a Mass Effect valóban nagyon jó, csak még mindig nagyon az elején járok.
  • RaveAir
    Ez a példa inkább ferdítés, mint félrefordítás. Amúgy szerintem nem én lettem volna a legjobban kiakadva, ha a Battlestart valaki csillagrombolónak fordítja. ;)

Tény és való, hogy születtek idióta magyar címek, de ugyanakkor van sok jó is (sokkal jobb, mint az eredeti). Pl. A The Men from Earth - Az őslakó...

Személy szerint nekem sokkal szimpatikusabb, ha a moziplakátról egy magyar név köszön vissza, mint egy angol. Lassan már annyira túlcsordul az amerika-mánia, hogy nemcsak az eredeti nyelvű címre, eredeti nyelvű hangra fogunk esküszni, hanem az amerikai zászlóra is. Elég idegesítő a filmes és sorozatos fórumokon azt olvasgatni, hogy milyen rossz lett magyar szinkron. Pedig szimplán csak arról van szó, hogy vérpistike otthon letöltötte xy mozgóképes alkotást angolul, aztán megszokta a hangot.
  • takysoft
    egyébként inkább a CD-galaxis-t ajánlom, mint egyéb boltokat. jobb ára van. egy példa:
    cdgalaxis - 576
  • takysoft
    tudom, olyanom már van, bár ebay-ről. kb 2000 ft volt onnét is anno.
    Mass Effect-et meg nem sietem el. ráér.

Vettem a minap Age of Empires 1+kieg + 2+kieg Collection-t 1700-ért:D az volt jó:D
  • kirol
    De ez direkt volt, van elkúrták?
    Mert úgy reklámozták, hogy nekem az jött le új részek lesznek, bár nem volt így kiírva, hogy új évad az igaz.

De ez a rész se az előző évad első része, hanem a vége felé egy. Na most ilyet beadni.

Aztán a House is ismétlés, nem is ad semmi újat? Csak ismétel?

Megnéztem előbb Terminátor első 20 percét, egy szar.
  • IMYke2.0.0.0
    Mert sok az idióta annál a TV-nél (is).
    Azt hittem én is, hogy új rész lesz, erre... amint felismertem az összeállítás mivoltát, rögvest Turn Off.
    Mentem Mass Effect-ezni.
  • kirol
    Még a sorozatokról annyit, hogy tegnap hogyhogy egy megismételt évadközi részt nyomott le a TV 2?
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem csak az 1. rész másolt, a másik kettő eredeti (újságmellékletes).
    Úgyhogy, lehet, hogy benézek majd Pécsre, a szaküzletbe :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha már az olcsósításnál tartunk: Fallout 1-2 + Tactics - 1.800 pénzért.
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppszla! Nem tudtam.
    Most volt akciós amúgy, én is úgy vettem meg.
    Még "olcsóbbítva" szerintem a 2. rész megjelenése körül lesz: nem idén.
  • takysoft
    Mass Effect-et már kétszer végignyomtam, nem kell ajángatni:D
    azt várom h lemenjen az ára:D
  • IMYke2.0.0.0
    Mass Effect-et erősen tudom ajánlani.
    Én megvettem.
    Fordítások megunásakor (The Witcher, GRID, Gears of War, Mass Effect) játszom vele - s akkor bizony 1-1,5 óra elmegy :)))
  • takysoft
    amiket még mindenképp begyűjtök:
    Day of the Tantacle,
    Monkey Island sorozat
    Warcratf 3
    Transport Tycoon

amiket még jó lenne
    Call of Juarez
    Mass Effect
    GTA többi része
    Warcraft 1

ja meg Sam&Max-et is veszek egyszer mindenképp
  • Axon
    Számomra a két legvonzóbb:
    The Dig
    Grim Fandango
  • takysoft
    A gyűjteményem amúgy:D

• takysoft
    hát h 32 bites gépen tudnak-e 64 bitet emulálni, azt meg nem tudom monani..