33675

• Atomreaktor
    én is tegnap bukkantam rá az adventuregamers.com-on. nekem bejön a grafikája:)
  • Axon
    Sosem hallottam róla.
  • MerlinW
    Ilyenje van valakinek?:)

Emerald City - Confidential
  • MerlinW
    SATA-t hagyd bent, szeleteld fel 2-3 particióra, legyenek rajta a rendszerek ill az azokhoz tartozó programok, góliáton meg a multimédia. Én így csinálnám:)
  • Tomsess
    Ja, és azért tartottam ennyi vinyót, mert egyre rápakoltam a Linuxot meg a Kíndózt, másikra meg a letöltések mentek. Aztán jött a SATA mint áldás, de fél év alatt a 250GB is betelt. Jelenleg helyhiányban küszködök és kifizetődőbbnek találtam venni egy külső vinyót, mint égetgetni folyton a dvd-ket. Ja és a linux nagyon fínom, de feladom. Netezésre meg letöltésre jó az XP is. A másik dolog pedig, hogy a régi jól bevált dolgoktól nagyon nehezen válok meg. Ez a Maxtor meg már jópár éve nyomja velem a sarat, de még meglehet, hogy ő is egy külső USB rack-ben végzi ha így betesz a másik vinyónak
  • Tomsess
    Köszönöm a tanácsokat meg az útbaigazítást! Alszok rá egyet, aztán holnap meglátom milyen gondoltattal ébredek fel
    Egyébként a góliátra azért nem akarok mást pakolni, mert erre csak kalandok mennének. Félek, hogy mire elérem a 200DVD-t eloxidálódik az első 100 :) Most 150-nél tartok. A terás vinyót meg sztem feldarabolom 200GB-s csomagokra. Ha gond lenne, csak arról kell visszamenteni, meg defragmentálni is csak azt kell. De még erre is alszok egyet :)
    Még egyszer köszönöm ;)
  • MerlinW
    Prológus: A kérdés
    Csak kíváncsiságból: Ha van egy terás vinyód, miért nem cuccolsz rá mindent? Spórolsz egy rakás áramot, kímélet a tápodat, kisebb a hibalehetőség (maxtor korabeli vinyók, kb 4-5 évet bírnak), és még a házad szellőzése is jobb lesz:)

Első fejezet: Lemezek
    A Maxtort jól dugtad össze (ritmikus mély lihegéséből tudni), WD master jumper-ével lehet gond - lyukérzék ellenőrzése javallott. Ha az is okés akkor lehet BIOS, de az is előfordulhat, hogy maga az alaplap nem szereti ha SATA+IDE egyaránt aktív (általános rasszizmus). SATA lemezekbe nem dugunk semmit ami kisebb a kábelnél (vagyis nem kell sem jumper, azt pedig tedd vissza a gatyóba)

Második fejezet: BIOS
    Régi lap lévén BIOS frissítés előtt nyomj egy default settings-et a BIOS-ban. Ezután egy rövidet, majd: Push the "Just do it" button.

Harmadik fejezet: NTFS
    Max. mérete 16TB lenne ha MBR nem fogná vissza valóban 2TB-ra:)
    Tehát nyugodtan formázd NTFS-re. 4TB-os lemez esetén ajánlott a két partició:)

Epilógus: UFF én beszélek
    Ha pedig rám hallgatsz és nem elerülhetetlen mindent rácuccolsz a góliátra és kihajítod a levélnehezékeket. Én pl külső USB-s rackben tartom a régi lemezeket, de én sem tudom minek, nem mernék már rájuk adatot bízni. Ma már 10k alatt kapsz 250GB-ot, még így válság közben is:) 10k-t pedig a fönöködtől kapsz, ha elmondod neki, hogy csalhatja ágyba a titkárnőjét. Esetleg elhívod valahová meló után, hogy ne kelljen hazamennie az asszonyhoz.
  • Lord Myn
    (Könyörgöm, írjátok egy r-rel a tera-t, nagyon 'bántsa' a szemem...)

NTFS-nél is van tudtommal volume-méret megkötés, mégpedig 2 TB.
  • moonster
    fene lemaradt, ne félj bios frissítéstől. Frissítsd meg nyugodtan.
  • moonster
    Tomsess:
    Ha egyik IDE-n lenne a wd és az egyik DVD író, a mésikon meg a Maxtor és a másik DVD író?

300GB NTFS? Nincs ilyen megkötés. Vagyis én nem hallottam róla soha. FAT32-nél van 4GB, de az is egyetlen állomány maximális méretét korlátozza ekkorára.

Ha ott a terrás vinyó, akkor 80-asast ki kéne szedni a gépből, vagy esetleg külső USB-s házba tenni. Én oda száműztem az utolsó IDE-s vinyómat. 80-as, maxtor, még műxik.
  • Tomsess
    A WesternDigital-on van : Slave, Master With Slave Present, Single or Master. A Maxtor-on van: DS(Master), CS Enabled, Cap Limit és No Jumper DS(Slave). Ezeket a kombinációkat próbálgattam, eddig reménytelenül.
    Ha a WD-t Master With Slave Present-re teszem a Maxtort meg No Jumper-re hagyom, akkor felismeri a maxtort és a WD-t meg nem. Nemtom mi baja van :S
  • Evin
    Nem lehet, hogy az egyik vinyó CS-Cabel Select -re van állítva? Mert az gondot szokott okozni. Az egyik legyen Slave a másik meg Master.
  • Tomsess
    Kösz a segítséget!

Lenne még egy problémám. A gépemben van két IDE-s vinyó és egy SATA-s valamint 2 dvd író. Namost, az a gondom, hogy még régebben vettem egy új 80GB-s WesternDigital vinyót amit miután bekötöttem muszáj voltam egyedül használni. Ugyanis nem ismerte fel egyszerre a 120GB-s Maxtor-al. Most megint úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Az ide kábel végét a Maxtor vinyóra kötöttem, ami alapból jumper nélkül Slave-ben van. A kábel közepét pedig a WD-ra, amin az oprendszer van. Namost, indításnál felismeri a Maxtort Primary Slave-nek de a Primary Master-t nem ismeri fel. Szóval nemtok így bootolni. Próbáltam megcserélni a kábel végeit, szóval, hogy a végén legyen az oprendszeres és a közepén a maxtor, de úgy meg egyiket sem ismerte fel. Nemtom mit csináljak vele. Már párszor nekifogtam így szórakozni vele. A régi WD-s vinyó, ami 20GB-s volt és jó régi, na szóval azzal így simán ment. Úgy is ment vele, hogy közben a SATA-s vinyó be volt kötve. Szóval a SATA-t nem tartom ludasnak. De most meg idegesít, mert mindkettőn adat van és szeretném ha menne mind. Eszembe jutott egy bios frissítés, de nem merek belevágni mert annó az előző alaplapomat így cseszte el maga akitől vettem. Egyébként egy régebbi Asus P4RD1-MX alaplapról van szó, AMI Bios-al - BIOS Date:September 8th 2005 - szóval elég régi. Van vmi ASUS CrashFree BIOS2 funkció, amivel elméletileg vissza lehet menteni az elcseszett bios-t de akkor sem tom, hogy nekivágjak-e. Megoldana-e ez vmit, hiszen a két vinyó külön külön tökéletesen működik, csak együtt nemtom megtalálni a megfelelő jumper kombinációt. Van valami ötletetek?

És még egy kérdés. Igaz az, hogy az NTFS fájlrendszer csak 300GB-ig kezeli az adatokat? Mert nemtom mire formázzam az 1TB-s vinyót. A kalandgyűjteményemet akarnám jó helyen tudni rajta, hogy ne vesszen el semmi futás közben, meg egyébként sem. Előre köszönöm a tippeket!
  • moonster
    A vinyók beálllításában én csak annyi megkötést hallottam, h vízszintesen vagy függőlegesen legyenek működtetve, ne ferdén.
    Nekem is van USB-s külső vinyóm, van tartója, h a hosszanti élén álljon, vagy ha leveszem róla, akkor lefektethetem :))

Kiváncsi vagyok h válik be az 1 terrás JÓSZÁG:)
  • RaveAir
    A master dvd az, amit már eleve véglegesnek szánnak, és elvileg ez megy majd gyártásba. Azért még ilyenkor is előfordulhatnak disznóságok...
  • kirol
    Hú, hát én kicsi vagyok, hogy ezt megértsem. :) Master DVD?

De van valami exe -je, ami rendesen elindítja és normál menü lesz?
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem a MASTER DVD van meg. Nem a bolti verzió.
    [Írtam korábban is: ezzel a szövegek azonnal módosíthatók]
    BAT-fájlokkal indíthatók benne a fejezetek (is).

1. működik rendes játékként,
    2. fejezetek indíthatók külön is.

Ha ez így megfelel, akkor boltolhatjuk valahogy.
  • kirol
    Biztos szívesen segít itt valaki, nem?
  • MerlinW
    Lehet állítva, persze. Vákuum van belül, mindegy neki:) Lényeg hogy ne nagyon rugdosd menet közben:)
    (Az instant külső vinyók is az élükön vannak a házban, illetve vannak szerver rack-ek is amik "felül töltősek", tehát állítva vannak)
  • Tomsess
    Lenne egy technikai kérdésem. Vettem egy 1TB-os Seagate vinyót és neki egy külső eSata-s dobozt. Beletettem, csak azon agyalok, hogy ha álló helyzetben használom a dobozt, nem lesz-e baja a winchesternek. Ti mit mondotok? Inkább a fekvő helyzet a tuti?
  • MerlinW
    Dráááámaaaaaa!!4 :D
  • kirol
  • IMYke2.0.0.0
    Az előző verzsön is tudja a visszapakolást (Evil Days of Luckless John-nal kapcsolatban). Ezért reménykedem benne, hogy ezzel már szöveget is lehet buherálni.
  • Evin
    Ez direkt a 3-as fájlverzióhoz készült. Ki még nem próbáltam, mert nincs hozzá játékom, de oda-vissza kellene tudnia.
  • IMYke2.0.0.0
    Isteni rangra emeltelek! :)
    Köszönöm!
    Akkor ezzel már tudok ki/becsomizni szöveget belőle?
    [Majd otthon meglátom.]

Mert az előző Centauri Editorral is kicsomagoltam a dolgot, de a Text.db fájllal csak HEX-ben tudok kezdeni valamit.
    Nem, nem sima database fájl...
    Ha ez az újabb verzió ezt is szerkeszti, akkor nem szóltam!
  • RaveAir
    Bocs, én teljesen azt hittem, hogy nem.

Különösen, hogy a Virtual Skipper 5 a játék honlapja szerint ingyenesen letölhető, míg a másiknál fordítási nehézségeid vannak.

Akkor majd majd várom a megjelenést megelőző hetekben, hogy szólsz. ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek a hivatalos munkák.

A nem hivatalosak:
    - Saint's Row 2
    - Space Siege
    - és még sokan mások, a régi, befejezésre várók.
  • Evin
    Erről eszembe jutott valami, kicsit utánakerestem, és küldtem mélt.
  • RaveAir
    Nem irigyellek, hogy hex-ben fordítasz.
    Amúgy most elsősorban a hivatalos megjelenéses EVM játékokra gondoltam. Ha nem hivatalos munkával vagy készen, akkor azt úgyis kihírezzük. ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Feltölteni nem tudok egy DVD-t... :(
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, tudok szólni.
    Jelenleg a Virtual Skipper 5-öt fordítom - Evin ajánlotta Linux-os programjával - és van egy másik projekt is, amit hűvösön tartok jelenleg, mert bár kalandjáték, és fordítható, de HEX-ben...
    Így aztán, eléggé - sőt! - magyartalan szavakat, mondatokat kellene fabrikálnom bele.
    A címe: Evil Days of Luckless John
  • RaveAir
    Nekem valahogy az is kimaradt, hogy decemberben(?) megjelent. Pedig elég pénztárcabarát ára van.
  • Axon
    Bizony! :-)
  • kirol
    De szívesen látnánk!
  • Axon
    Sajnos úgy néz ki, hogy mindenki kimerítette a játékvásárlási keretét, ezért kimaradt a magyar verzió megvétele.
  • nagykispeter
    Ja ,és a Dracula Origin tényleg profi játék és fordítás.
    Ajánlom mindenkinek!
  • RaveAir
    Ó, fenébe!
    Imyke, azt hiszem, hogy megkérnélek majd egy pici szívességre. Az EVM-el elég semleges kapcsolatunk, vagyis én legalábbis nem nagyon vagyok tisztában a magyar megjelenéseikkel. Te esetleg tudsz szólni, vagy tudsz valami kontaktot adni arra az esetre, ha valami megjelenik náluk magyarul?
    Én például vagyok annyira figyelmetlen, hogy erről az előbb említett kettőről is lemaradtam. Pedig ezeket is nagyon szívesen kihíreztem volna...
  • RaveAir
    Szerencsére fiatal és lelkes, valamint van érzéke a különböző file-ok szerkesztéséhez (amikhez én soha nem értettem).
    Még szerencse, hogy a fordítanivalót általában Excelben, vagy mezei szövegfile-okban kapom, valamint, hogy a BG2-höz van normális szerkesztő program.
  • IMYke2.0.0.0
    Tényleg, a "kiadás" is szintúgy eufórikus...
    Bár az utóbbi időben én nem tudok ilyet megélni, a Dungeon Siege 2 MAGYAR MOD is kész volt, aztán bugreport-olni kellett.
    A hivatalos fordításokkal meg ugye az a helyzet, hogy csak itt és a Magyarítások Portálon tudják meg az emberkekék, hogy egy-egy játéknak én készítettem a honosítását... így az eufória elmarad.

[Itt, az SG-n azért a Dracula: Origin és a Runaway 2 topikjában például pörögtek az események.]

• Calver
    ezer köszönet.