The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi is bûvészkedtünk mindenfélével még a középiskolában, elloptunk egy poroltót, hogy lángszórót készítsünk belõle, de majdnem napalm bombát sikerült (hüpp-hüpp, régi, szép idõk...). <#nevetes1>#nevetes1>
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
"Etka 7.0 programok , melyek kizárólag a ww (vw, audi, seat, skoda) családba tartozó autók szervízprogramjai. Mindent tudnak amit ezekrõl az autókról lehet tudni. A program teljesen magyar nyelvû."
Akkor leszedem, és holnap felrakom a polcra. Az-az remélem, holnapra lejön, mert csak egy seeder van.
Ez az? Ha igen le tudom szedni és felrakom a polcra. Valamivel több mint 2 giga.
Az elsõ egészen egyedi, hangulatos. A második, igazán szarkasztikus, blõd kaland negyedik része. 😊) Nagyon jók hozzá a magyarítások!
30 perc küszködés után mérgembe ráléptem, örültem ,mert belement. 😄
Csak mikor kapcsoltam be a gépet, már nem kapott áramot, akkor láttam, hogy nagyon sikeres volt az akcióm, mert széttört.
Így csak 3 hely maradt, ami nekem kevés, 4 is az.
Így vehetek majd egy újabbat. Ami 8-10k. Legalábbis a TV-mhez a Belkin annyi volt. Igaz azon antenna védelem is van. Ide meg nem kell csak áram, mert telefon.
[merlinw.org]
BTW, nagyon idegesítõ tud lenni, amikor a nagyon kocka emberek (akik tényleg sok gépes dologhoz értenek) totál lenéznek. Mert ez így van. Ha valaki nem ért olyanhoz, amihez ti igen, akkor rögtön hülyének nézitek. Beszélgessünk személyesen, aztán kiderül, hogy ki milyen ember valójában... 😛 (jah, és senkivel sincs harag, csak ezt most le kellett írnom)
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Finoman szólva "be is b@szna" ha a GTX 280-as kártyádon nem futna tükörsimán :-)
Elnézést a vulgáris hangnemért, de ez csúszott ki a számon beírásod elolvasása és a konfigodra való pillantásom hatására.
Én most kezdem el húzni és holnap fogom kipróbálni.
Egyébként én Chieftec párti vagyok, szerintem a legolcsóbb a már jó tápok között, minden asztali gépemben ilyen volt és elégedett vagyok vele, bár egyes források szerint, ha valaki szünetmentest használ, ott már lehetnek gondok vele, mert nem akar együttmûködni... <#conf>#conf>
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
"Ha tanácsokat osztogatsz, akkor mindig tarts fejben, ki az akinek adod õket."
Részben jogos. Én így szoktam tanácsolni. A másik félnek általában van annyi esze, hogy el tudja dönteni mit kezd az információval. Megcsinálja maga, a haver, vagy a szerviz - az õ dolga. Ez a tanács tartalmán mit sem változtat.
"Õ nem fog olyan alkatrészt venni, amibõl létezik olcsóbb is."
Ne tegye. Nem parancsot adtam, hanem tanácsot. Hogy él-e vele vagy sem, az már az õ dolga.
Olcsó tápokról:
Az elmúlt 9 évben 2 tápom volt (illetve van, mert a második a mai napig üzemel), mindkettõ CoolerMaster. Ez idõ alatt csak figyeltem az alsó kategóriás darabokat szétmenni, illetve másokat anyázni.
ThermalTake, FSP is mind gyártanak 10-15k közötti tápokat. De minimum olyat kell venni, amiben van túlfesz.-védelem, kapcsológomb, minõségi biztosítékok, és alul elszívós 12cm-es jó minõségû ventilátor. Én CoolerMaser-re voksolok, 400-450W-os darabokat már 10 alatt is találni, ha szerencsés vagy. De a táp mégis csak a számítógép külvilágtól való elsõdleges fizikai védelme és energiaforrása. Tulajdonképpen ez és a monitor (itt is csak a CRT-ken) amin nem szabad spórolni, manapság a többi alkatrészen nem nagyon lehet bukni (mióta referenciaszabály van a hardverpiac minden területén).
[merlinw.org]
Taky boxolhat, akkor is igazam van😊
[merlinw.org]
õ nem fog olyan alkatrészt venni, amibõl létezik olcsóbb is. igaz ez tápra is.
õ nem fogja kicserélni az alkatrészeket, mert nem ért hozzá. tápot se de alaplapot meg fõleg nem. szerintem azt se tudja, hogyan lehet leszedni a gép oldalát.
mert ha az ember számítógépet szeretne szerelni ahhoz bátorság kell, meg némi angoltudás... utóbbi megint nincs neki...
a bátorsághoz meg nincs pénze...
persze így sose jut egyrõl a kettõre... de hát ez van...
Ha tanácsokat osztogatsz, akkor mindig tarts fejben, ki az akinek adod õket. Ne mindig magadból indulj ki...
Olcsó tápokról: bár azt még most sem hiszem, hogy ez ne védené átlagember számára eléggé a gépet, sajnos iencsak megrendült a bizalmam a tápokban, tekintve, hogy az elmúlt másfél évben 3 tápban is tönkrement a ventillátor(búg, mint a fenefranc... ilyenkor lehet kipucolni, meg olajozni, de az se sokáig elég...)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Vigyázz, ez Taky számára érzékeny téma, egyszer már majdnem box volt miatta... <#nyes>#nyes>
Más: kipróbáltam a Far Cry 2-t, eddig bejön, kicsit a pár évvel ezelõtti Boiling Point-ra emlékeztet engem, de az baromi sz*rul volt megírva, pedig az ötlet jó volt. Itt jól van megcsinálva és szépen is fut (Ultra High, 4xAA: tükörsimán megy).
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Ha bekapcsoláskor nincs ventilátor mûködés, és nem világít az alaplapon a led, akkor tápegység halt meg. (érdemes minél jobb minõségû tápot venni, hiszen egy roszabb típus végezhet az egész géppel - alaplap, lemezek, memória, processzor.)
Ha bekapcsoláskor nincs ventilátor hang, de világít az alaplapi led, akkor az alaplapi biztosíték pukkant el, ekkor gyakorlatilag az alaplap kuka.
Minden más esetben sípol az alaplap, amibõl hallható mely alkatrész végzett magával (alaplap könyvében vannak a jelzések - speaker-t ezért érdemes bekötni).
A fentiek alapján nincs szükség szervizre, egyszerûen cserélni kell a hibás alkatrészt. Ott is ezt fogják csinálni.
A tápoknál igaz a mondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve"
[merlinw.org]
minek ezt spoilerbe tenni?
Ja... és egy tipp... vigyél a haverodnak egy sört... akkor nem ül rajta napokig😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hátha fanatikusoknak sikerül portolniuk.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
-biztosítékokat ellenõrizd... "elvileg" azt csapja le elõször a túlfesz, és lehet, hogy a gép más áramra van kötve, mint a gáz többi része, elõfordul.
-jópár elosztó is tudja ezt(villámvédelmes, vagy néha csak ki-be kapcsolható elosztók, hosszabbítók). lesd meg, be van-e kapcsolva.
meg úgy alapvetõen, tényleg kap-e áramot a gép. ronda dolog lenne alaplapot venni egy apró kis hiba miatt... csak dugj egy lámpát az áramba, és ha világít, akkor nem szóltam.
Anyámék jártak így egyszer😄 Vettek egy új mikrohullámú sütõt, mikor csak a biztosítékot csapta le az áram... egyedül az volt azon a vonalon.
bár az a valószínû. bármilyen feszültségprobléma van, akár túlfesz akár bármi, általában a táp áldozza fel magát, és nem engedi tovább a többi alkatrészre. a legvalószínûbb, hogy mikor visszakapcsolták az áramot, kapott a rendszer egy kis plusszt, amit a géped nem bírt elkezelni.
olcsó tápokkal elõfordul. bár a TV-nek, hûtõnek, mosógépnek se tesz jót, de az áramszolgáltató tojik erre.
Mit érdemes tenni?
kölcsönkérni a szomszéd tápját. nem kell mérnöki embernek lenni a kiszereléséhez, még egy 10 éves kislány is meg tudja csinálni.
Általában minden mai táp ugyanolyan...
Bár ha régebbi géped van, akkor arra ügyelj, hogy a P4 tápdugeszt is dugd be, ha van slot. (kicsike 4x4-es csati) de amúgy gyerekjáték.
Ha akkor se indul el akkor (vagy elb***tad vagy) alaplap. Mert bármi egyéb esetén hallanád eindulni a tápot, meg bõszen sípolna a gép.
Alaplap 10e, táp 5e ft.. minimalistában gondolkodva.
vedd meg még most, mert a holnap árukészletét pofon csapja a világválság!