33675

• csgj
    Én a cserét "új táp vásárlásaként" értettem ;)
  • takysoft
    ahogy én rá emlékszem, a csere csak akkor jöhet szóba, ha az alkatrész 100%-osan működésképtelen.
  • Lord Myn
    Nem az a baj, hogy gyenge (bár mondjuk a névértékének jó, ha a felét le tudja adni), hisz a konfigod sem egy atomerőmű, hanem az, hogy sz*r (értsd: nagyon sz*r) minőségű, simán okozhatja az újraindulásokat... Egy 300W-os FSP tápot már pár ezer forintért megkapsz és legalább a géped biztonságban lesz. A géped érdekében gyűjts rá IMO, mert a Codegen tápokban nincs védelem, ha pukkan, viheti a géped is a halálba...

Egyébként az, hogy eddig nem volt vele probléma, az nem jelent semmit, az alkatrészek is öregednek és ez a táp új korában sem volt valami minőségi darab.
  • takysoft
    lehet a 9.3-as driver amúgy is bugos.
    próbálj meg régebbit szerintem.
  • csgj
    De támogatja, mert miután felraktam az ATI driverét (inf-el persze), leszedtem hozzá a Sapphire HOTFIX driverét. Mindig így szoktam csinálni, és így eddig minden okés volt.
  • csgj
    celeron 2,8 Ghz, 2 gb RAM, Sapphire Radeon HD2600 Pro AGP 512 mb, meg vmi 300W-os Codegen táp... De tudom, hogy erre azt mondod, hogy gyenge a táp. :D Csakhogy nem tudom jobbra cserélni. Ez kizárva. (Amúgy meg eddig ilyen problémám nem volt vele.)
  • takysoft
    meg ilyenkor ne felejtsd el emlegetni azt se, h a driver amit felraktál hivatalosan nem támogatja a videokártyád.
    mert ha jól tudom nekeg AGP-s HD2600-ad van, és azt sokesetben fel se ismeri a driver, csak inf-ekkel lehet telepíteni.

Nem tudom van-e köze hozzá, sőt azt se, h azóta is az a kártyád van-e még...

Tipp: tegyél fel régebbi drivert ami működött. ha még XP-t hazsnálsz, akkor úgyse nagyon lesz szükséged azokra az újításokra, amik az új drivrben vannak(azok már inkább Windows 7-esek)
  • Lord Myn
    1. Ezt majd valaki más, ATi kártyáim régebben voltak (sajnos, nem volt benne köszönet), de akkor még nem nagyon volt CCC...

2. Első és legfontosabb kérdés: milyen táp van a gépben?
    (Egyébként egy full konfig leírás sem ártana, de ezt úgy látszik, minden tech-support kérdésnel le kell írnom...)
  • csgj
    De azért remélem nem terhellek vele benneteket... Az a baj, hogy én sosem voltam profi ezekben a dolgokban, itthon meg nem tudnak segíteni -.-
  • csgj
    Hali! Régen írtam ide... :P Van egy kis problémám (pontosabban kettő), és tudom, hogy ti értetek hozzá. :D

1. A ccc command line interface hibát észlel és leáll. Tehát nem működik a CCC... Azután történt ez, hogy feltettem a 9.3-as ati drivert meg a ccc-t. Nemtom mi segíthet rajta :S

2. A gép gyakran újraindul, ahelyett, hogy belépne az XP-be. Bejelentkezik, és bumm, restart. De ezt egyhuzamban 7x is megcsinálja. Aztán mindig olyannal sikerül megoldanom, hogy kihúzok a lakás vmelyik konnektorából egy hosszabbítót, vagy ilyesmi. Gondoltam arra, hogy áramellátási probléma van, de nemtom mivel lehet ezt megoldani... Azok a hosszabbítók kellenek :P
  • Axon
    Egyelőre semmire. Otthon felejtettem, igy a vodához sem tudtam bemenni vele.
  • moonster
    3PUK után Gameover?
    Nálunk kis gyerkőcök vannak, ezért a billentyűzár beállítása nagyon fontos, bár nagyobbiknak már sikerült az 112-t felhívni, mert az vésztelefonszám, vagy mi.

Axon: mire jutottál PUK-os telóval?
  • MerlinW
    Gyakorlatilag ugyanazt jelentik. Hogy melyik a hivatalos, az más kérdés, de legalábbis lényegtelen.

PIN zárja az adatokat, 3 hiba után PIN magát is zárja, amihez a kulcs a PUK. 3hiba után a PUK záródik, ekkor már bekerülhet a kártya a szemetesbe:)
  • takysoft
    sry javítom
    Identification az jó. azt én néztem rosszul.
  • takysoft
    majdnem, de egyik se talált:D

PIN (Personal Identity Number) is a 4-8 digit access code which can be used to secure your telephone from use.

PIN2 (Personal Identity Number 2) is a 4-8 digit access code which can be used to access the priority number memory and cost of calls.

The PUK (Personal Unblocking Key) and PUK2 are used to unlock the PIN and PIN 2 codes respectively if your SIM card is blocked.

fordítgassátok le, ha akarjátok:D
  • MerlinW
    PIN: Personal Identification Number
    PUK: PIN UnlocK code
  • takysoft
    teljesen mindegy a telefon típusa, mert nem az zárt le.
    ha beleteszel egy másik kártyát, tökéletesen fog működni.

a SIM kártya lockolta le magát.
    4 kód van hozzá
    PIN1, PIN2, PUK1, PUK2 (hadd ne kelljen most kikeresnek, mik ezek a rövidításek, és mire jók... valami olyasmi, h ha a PIN1-et lezárt, akkor hazsnálhatod a többit, nemtom milyen sorrendben)

Mikor megvetted a kártyát, megkaptam mind a 4 kódot. Ha ezek nincsenek meg már, akkor lehet menni a szolgáltatóhoz.
    Ha tudod az ügyfélbiztonsági kódod(vodánál, de szerintem a többinél is vmi ilyesmi lehet a neve), akkor "talán" telefonon is elintézhető a dolog.
    ez a kód az előfizetési szerződésen van rajta. (feltöltőkártyás esetén is van ilyen szerződés)
    vodánál feltöltőkártyásnál ez a kód általában "1234"

De szerintem egyszerűen menj be a szolgáltatóhoz, és beszéld meg velük.

Lehetséges esetek:
    -megmondják a kódot, és minden rendben
    -nem tudják a kódot, és kapsz új kártyát
    -nem tudják a kódot, és nem kapsz új kártyát(feltöltőkártyánál ez is előfordulhat, előfizetésnél kizárt)
  • Axon
    Majd megnézem a típusát. Csak annyit tudok, hogy Siemens.
  • moonster
    Van pár tipushoz nyitokód, ugy láttama neten, hátha tudunk ehhez is szerválni, csak kéne a tipus: pl, nokia 6600 :)
  • Axon
    Egy vodafone-os készülékről van szó. A kártya tartó tasak már rég nincs meg sajnos. Akkor úgy látom, hogy mindenképpen be kell vinnem a vodahoz.
  • moonster
    Hja, ez a kód a SIM kártya tartóján volt feltüntetve, a PIN kód alatt.
    Szervíz vagy képviselet valószínűleg megoldja.

Ha beírod a pontos típus, akkor jobban utána tudunk nézni
  • szotyimutyi
    A PUK kód lekérdezése a T-Mobile-nál díjmentes, máshol nem tudom. Elvileg pénzt kérnek érte.Vidd be a szolgáltatóhoz mindenképpen.
  • Axon
    Van egy kis gondom, hátha tudtok segíteni.
    A fiam kezébe került a feleségem telefonja. Gondolom a PIN kódot kérhette éppen. A gyerek nyomkodta úgy fél órát és valószínűleg rengeteg hibás PIN kódot adhatott meg. A lényeg, hogy most a telefon PUK kódot kér. Ilyet még sosem láttam. A lényeg, hogy a telefonnak már semmilyen papírja nincs meg, de gondolom ez a PUK kód, amúgy is a kártyához tartozik mint a PIN. Szóval mit lehet ilyenkor csinálni?
  • RaveAir
    Akciós volt. :>
  • kirol
    Már mondtam anno, hisz tavaly nyáron vettem. Samsung LE37 A431 T2.
  • moonster
    Kirol: úgy gondolom, hogy annyira tiszteljük egymást, h nem vesszük menőzésnek azt, ha valaki elmondja, h miért is AZT a cuccot választotta. Örülnénk, ha megosztanád velünk.
  • kirol
    Pár hete valaki szóba hozta a menet közbeni HDD ki/berakást gépbe és én mondtam, hogy nekem az alaplapon van direkt egy hátsó kivezetés árammal, sataval együtt. És azt mondta, ha rárakom a vinyót nem ismeri fel, csak ha újraindítom.

Na ez hülyeség! Ma csodás gondolatom támadt, és rákattintottam a hardverváltozások keresésére, és láss csodát újraindítás nélkül látja a menet közben berakott HDD-t. Csodás! :)

Én inkább nem mondok semmit, nehogy azt higgye valaki, hogy a tv-mmel akarok menőzni, de minden egyes forintját megérte!
  • moonster
    9 év?? uhh
    mi 5 éve vettük kb, JVC, flat, 50Hz
    A kölök azon nézik a frakkot, hupikéket, Bobmestert, meg mi a hiradót esetleg sportot
    keveset megy
  • IMYke2.0.0.0
    72 cm-es. Amikor szegény Anyukám vette, akkor akciósan nyomták 130.000-ert a kezébe a nyugtát. Ezelött 9 évvel (?, nem emlékszik pontosan).
  • IMYke2.0.0.0
    Nekünk is hagyományos, flat képcsöves Panasonic TV-nk van (100 Hz, meg minden, szinte lecuppant). Amíg ez bírja, tuti nem lesz vásárolva über plazma/LCD.
  • moonster
    nekem sem kell rajta agyalni, mert 55-ös hagyományos tv-m van
    ha lesz új tv, akkor talán lesz hozzá hasonló kütyü is

• Axon
    Megjelent egy új kaland magyar nyelven.
    Aki esetleg levadássza, az feltehetné a polcra.
  • kirol
    Hát ma már én is úgy tennék, de mindegy.
  • moonster
    Kirol, egyik cimbimnek van ilyenje, állatira dicséri.
    Jó pár hónapja van ez már piacon. Olcsó, mert se viyó nincs benne, se meghajtó, így pici, csendes.
    Mellé teszed a mobilrack-et, vagy Pendrive, mert haver arról tolja filmet, és 720p, 1080p akadás mentesen megy róla.
    Ha lenne LCD tv-m, tuti ilyet vennék, nem építenék semmi pc-t.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem. Láthatóan nem is válasznak szántam.
    Egyszerűen eszembe jutott, hogy olvastam róla és érdekesnek tartottam.
  • kirol
    Ezt most az én FullHD videó lejátszómra írtad?
  • IMYke2.0.0.0
    ProHardver - Naprakész hardvermix

1. oldalról:

Egyelőre még nagyon ritkák az olyan monitorok, melyek a számítógéptől USB-n keresztül kapják a képet. Hasonló feladatra való a DeLock egyik terméke. A kicsi dobozka USB-vel kapcsolódik a számítógéphez, majd DVI kimenetén keresztül küldi a képet tovább a monitornak. Jár hozzá analóg D-Sub és digitális HDMI adapter, így akár televízióra is köthető. Maximális felbontása 1680x1050 pixel 32 bites színmélység mellett. Egyetlen számítógépre akár hat ilyen eszközt is csatlakoztathatunk. Meghajtásukhoz nincs szükség külön grafikus kártyára. Sajnos az USB-s monitorkimenet meglehetősen drága, vételára durván 35 000 forint.
  • kirol
    Bakker tök véletlenül találtam rá erre:

WD.

Létezik ilyen is? Ha ezt tudom, akkor nem csinálok külön PC-t a TV mellé.
    Feltéve ha tavaly nyáron is "csak" 26-28k volt ez.
    Tök jó kis cucc lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk.
  • RaveAir
    Öhm... én is elnézést kérek, mert csak a Seven M-s játékokról írtam.

A többi cégnél is hasonlóan mennek a dolgok. Fordítócég, esetleg belső fordítók, valamint külsősök. Ez utóbbiba nagyon vegyes skálán mozgó nyelvtudású emberek szoktak felsorakozni, de ugyanakkor az ilyen fordítások jobban sikerülhetnek, mint a fordítócégesek. Mert ugye a fordító ilyen esetben játékos is...