The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
én ~2 éve az Oblivion-t😊

[merlinw.org]

takysoft
bizony igaz is...
én már 3 hete játszom a Heroes 5-öt😄 eddig 4. epizód....
egész kitartó vagyok, nem hittem, hogy befejezem, de még a végén az is meglehet.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
<#integet2>

[merlinw.org]

kirol
Hát én még csak anno kb. 20 percet játszottam vele, de azóta se.
A tunguska 2 -ben is még mindig a 2. pálya legelején járok.

Egyszerûen nincs idõ játszani. Ha meg van 30-40 perce, annyira meg bele se fogok.
Olyan kevés ez a napi 24 óra.

IMYke2.0.0.0
Köszönöm a megnyugtató válaszokat srácok! 😊))
Akkor Karácsony egy kisebb biológiai sokkal ajándékoz majd meg engem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
hi😊

MerlinW
Elvileg az 1.1-es javítással megszûnt az online aktiváció, de ha mégsem, nodvd-vel lehet vele játszani, amíg nincs neted. Egyébként én is nodvd-vel játszom az eredeti játékokat a lemez kímélése gyanánt😊

Megjegyzem a GameCopyWorld-öt ezért nem zárták be, hiszen õ nem töréseket oszt meg, hanem "lemez kímélõ megoldásokat" 😊

A hotfix-re már nincs szükség, a játék megéri az árát, idõtálló, többször végigjátszható.

[merlinw.org]

Evin
A Bioshock védelmét beszüntették, amennyire tudom. Tehát a játékban benne van, de nincs már semmilyen korlátozás. (Vagy vmi ilyesmi)
Gondolom bejött a pénz amit akartak.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

IMYke2.0.0.0
Na, pedig szépen formázottat akartam írni...

A tendencia pedig az erõltetett online felé halad... s a saját bõrömön tapasztalom, hogy ez nem fenékig tejfel.
Lassan már az lesz, hogy

1. megveszed sok pénzért a hordozót
A fejlesztõk annyira sem erõlködnek az optimalizálásban, hogy rendes tömörítési algoritmust használjanak! A legjobb ellenpélda a Demo Scene - ahol néhány száz kilobájtba komplett játékokat, történeteket fordítanak be .

2. szükséges lesz aktív internet kapcsolat a játékhoz
A fejlesztõk annyira továbbra sem erõlködnek az optimalizálásban, hogy rendes, a hibátlansághoz tendáló játékokat készítsenek: egyszerûen összehányják az egészet egy halomba, és kiadják. Mondván, majd fél DVD-nyi javításokkal, utólagosan, foltozgatjuk a félkész mûvet - a legjobb példa: Sacred 2. - s ehhez ugye csakis internettel férhetsz hozzá. Az offline megoldás rohadt lassú, körülményes, plusz pénz kiadás és nem naprakész.

3. annyira megszívatnak a fejlesztõk, hogy csak úgy izzadsz
A fejlesztõk ugyanis úgy gondolkodnak, hogy nem elég, ha megvásároltad a drága játékot, és folyamatos internet kapcsolatot kell biztosítanod hozzá, hanem a játékodat maximum fél tucatszor telepíthesd a SAJÁT gépedre! - Tovább gondolva, lehet, hogy eljön majd a FIZETÕS CD-KÓDOK ideje, amikor egy CD-kóddal csak max. 1 hónapig játszhatsz, majd újra tejelned kell.

4. a hibahalmazt, amit játéknak neveznek, s folyamatosan - internetrõl - frissítgetsz, szinte még egy DVD-nyi méretû javítással, egyszercsak kiegészítõvel látják el...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A tendencia pedig az erõltetett online felé halad... s a saját bõrömön tapasztalom, hogy ez nem fenékig tejfel.
Lassan már az lesz, hogy

1. megveszed sok pénzért a hordozót
A fejlesztõk annyira sem erõlködnek az optimalizálásban, hogy rendes tömörítési algoritmust használjanak! A legjobb ellenpélda a Demo Scene - ahol néhány száz kilobájtba komplett játékokat, történeteket fordítanak be .

2. szükséges lesz aktív internet kapcsolat a játékhoz
A fejlesztõk annyira továbbra sem erõlködnek az optimalizálásban, hogy rendes, a hibátlansághoz tendáló játékokat készítsenek: egyszerûen összehányják az egészet egy halomba, és kiadják. Mondván, majd fél DVD-nyi javításokkal, utólagosan, foltozgatjuk a félkész mûvet - a legjobb példa: Sacred 2. - s ehhez ugye csakis internettel férhetsz hozzá. Az offline megoldás rohadt lassú, körülményes, plusz pénz kiadás és nem naprakész.

3. annyira megszívatnak a fejlesztõk, hogy csak úgy izzadsz
A fejlesztõk ugyanis úgy gondolkodnak, hogy nem elég, ha megvásároltad a drága játékot, és folyamatos internet kapcsolatot kell biztosítanod hozzá, hanem a játékodat maximum fél tucatszor telepíthesd a SAJÁT gépedre! - Tovább gondolva, lehet, hogy eljön majd a FIZETÕS CD-KÓDOK ideje, amikor egy CD-kóddal csak max. 1 hónapig játszhatsz, majd újra tejelned kell.

4. a hibahalmazt, amit játéknak neveznek, s folyamatosan - internetrõl - frissítgetsz, szinte még egy DVD-nyi méretû javítással, egyszercsak kiegészítõvel látják el...

Hát, elég hülyék egyes játékfejlesztõk, hogy azt hiszik, ezzel a védelemmel megállítható a warezolás... Pont ellenkezõleg 😄 Pl. most volt nemrég ilyen a Mass Effect, és a Spore is. (jó, hát a Mass Effect némely európai változatából hiányzik az online aktiválós védelem, de pont pl ez nehezítette meg a kiegészítõ kiadását) És ha azt nézzük, hogy a bármiféle védelem nélkül kiadott Oblivion is rengeteg példányban elkelt, még abszurdabbá válik az egész ügy...
IMYke2.0.0.0
A legidegesítõbb, hogy eredeti dobozos játékokban gondolkodok, s ilyenekbe botlok a fórumokon.
Mégis megéri warez-elni.

IMYke2.0.0.0
Még mindig Bioshock - sokkoló élmény egy eredeti játékkal rendelkezõtõl:

Bioshocked by DRM HELL! Aug 26, 2007, 01:21 Jared Deraj

Bioshock was a game I was looking forward to playing. I do copy some games, but I was planning to buy this one as I feel that great games deserve my money. Luckily, it wasn't released in time for my birthday and a friend came over later with a genuine copy he'd just bought.

We endure the tedious 10 minute wait for Bioshock to install - then the game immediately wants to go online to download an update. We decide to skip the update for now and just check out the game. Bad move - because without any warning, the game automatically uninstalls itself when we say no to the update. A disappointing start, but we tell ourselves we're made of sterner stuff - and we reinstall - agreeing to the update this time... a message says "Please be patient" and proceeds to download the update - without giving any approximate file size - and I'm on a dial-up connection. So, half an hour later this update is complete - it asks if we want to play the game now - I say no - because I feel safer being offline in single player games - and I want to disconnect before I play. Once offline, I click the Bioshock desktop icon - only to find that it now wants to go online again for "activation".

At this point it's getting harder to remain upbeat about doing our bit to help the software industry by purchasing original software. Anyway, we go back online to find we need to type the serial number - which has been printed on the supplied manual in such a way that only the lower two-thirds of each character are visible. That's right, we need to play guessing games about the serial key... and what's worse - the '1' and '0' characters are indistinguishable from "I" and "O" in the font they used. Yes, it's real
grit-your-teeth-and-start-searching-the-forums time. Another half hour of web browsing passes as we begin to realise that customers the world over are undergoing the same torture - and if their experience is any yardstick - our situation is probably only going to get worse.

Having uncovered the magic formula to deciphering the serial key we go through the two or three variations on the guesswork to read the remainder of the 2/3rds-visible characters. The online activation attempts to do its thing - then reports back that it can't connect and we should manually get an unlock code from the store we bought the game from... but after this hellish two-hour-long-install-period, it's now 7 PM at night, so that's not an option. We try to activate half a dozen more times - with the same result. In desperation we return to the forums - only to learn that the activation servers are down and nobody can play the game. We look at each other and curse DRM hell for its role in the bastardisation of the PC gaming scene.

We decide that our only hope is to give up on Bioshock until we can download a pirate crack to make the damn thing work. Wisely, we don't uninstall it, because the word on the forums is that Bioshock only allows a certain number of installs before it bans you from your own computer. We then load up a cracked game and enjoy some happy hours of hassle free gaming - where you just click on the icon and the game loads up. We begin to recover from the stress of dealing with original software. We vow to stick with pirated software in future.

Later, having calmed down, we ponder the plight of the aptly-named developer "Irrational Software". They had said they were counting on this game selling well to justify their design decisions over the years. We believed in the kinds of games they'd tried to create, so we did the right thing - and they burned us for it. If Irrational self-destructs over this, they only have themselves to blame.

Szia M.A.D! <#wave>

Én ezeket a Bioshock-copy protection baromságokat sosem tudtam megérteni 😛
Szervusz! 😄
ööö...topicba.

No, akkor beköszönök ide (is), ha már lassan 1 éve nem tettem. Persze, néha-néha beleolvasok a fórumba. 😊

IMYke2.0.0.0
A Bioshock fórumba azért nem írogatok, s nem ott olvasgatok mert
- lelámáznának
- itt értelmesebb a társaság, s tudom, hogy segítünk egymásnak
- több, mint 10000 HSZ van.
Az egyedüli értelmes dolog ott a banner és a FAQ.

IMYke2.0.0.0
Ez a pofátlanság csúcsa:

"How many computers can I activate this game on at once?

2K increased the maximum computers you can install the game simultaneously on from 2 to 5. We are also preparing a new “revoke application” that will allow you to de-authorize computers so that you may move the game to another computer without "using up" one of these activations. This increase in the limit will cover most users' issues, and the revoke application should alleviate remaining concerns. Of course, if you still experience any issues, please feel free to contact support.

How many times can I reinstall this game on the same computer?

2K increased the maximum installs on the same computer from 3 to 5, before you need to seek customer support. The revoke application we will release will make this irrelevant - as long as you revoke before you install again, you will have no issues. "

IMYke2.0.0.0
Otthon semmilyen netkapcsolatom sincs!
Könyvtárból netezek, õsrégi gépeken - a "legnagyobb" gép is egy Celeron 1700-es, 512 RAM-mal, emlékeim szerint 40 GB vinyóval.
Az a gép, ami elõtt az pedig egy Windows ME-vel megtámogatott Celeron 700A, 256 RAM-mal, 20 GB-os vinyóval.
Tehát, még azt sem tehetném meg, hogy itt feltelepítem, és innen viszem haza a mittom-én-mi-kell fájlokat...

Evin
Talán az is megoldás, hogy amikor elér oda a telepítés, hogy aktiválni kell, kimásolod az összes fájlt egy másik mappába, és bele egy crack-et, aztán lehet, hogy el is indul. A patch meg úgyse regisztrációból keres.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Bõrt lehúzni? Nem hiszem, hogy ez a szélessávú internetkapcsolat propagálásáról szól 😊 Csak ez a típusú védelem így mûködik, nekem sem szimpatikus.

Technical FAQ

Aktivációs limit eltávolítása

Ahogy elnézem, telepítéskor még mindig kell kapcsolat. Nem tudom, hogy van-e mód a megkerülésére az eredeti játéknál, de csodálnám, ha nem. Egyébként egy pár percre nem tudsz betárcsázós netet csinálni?
IMYke2.0.0.0
És akkor csak internet mellett lehet vele játszani - vagy mint a Half-Life 2 esetében, a barom-STEAM módszer kell?!

Utálom, hogy az emberrõl minél több bõrt akarnak lenyúzni a fejlesztõk / terjesztõk.

A német kiadás a cenzúrázott, a magyar, a UK, a US nem.
IMYke2.0.0.0
Esküszöm, utoljára...
Magyaroszágon a "Censored" változat vásárolható meg?
Mert a neten találtam "UnCensored"-re is utalást...

IMYke2.0.0.0
Még valami: most már ugye nem kell Hot Fix a mûködéséhez?

IMYke2.0.0.0
MerlinW: A Bioshock-ot tényleg csak aktiváltan lehet játszani?
Karácsonyra tervezem magam meglepni vele, de megriasztottak a topikjában általad leírtak és a hivatalos oldal Supportjánál olvasottak...
Tudod, hogy nekem otthon nincs netem... 😞

IMYke2.0.0.0
Akkor tényleg keverem... 😞

Axon
Aktualizálom az állományokat.

Axon
Nekem is a 4 cd-s verzió van meg.

Lord Myn
Szerintem kevered valamivel. Nekem megvan eredetiben és "csak" 4 CD-s és nem tudok róla, hogy létezett volna belõle más kiadás... (A Phantasmagoria I és az X-Files egyik változata volt az egyedüli 7 CD-s játék a régi idõkbõl tudtommal).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Az komoly! 😊

IMYke2.0.0.0
Régebben 7 CD-s (?) változatban láttam havernál.

IMYke2.0.0.0
Blade Runner létezik már DVD-n?

MerlinW
Hova tetted ki? Nem látom egyik neves oldalon sem.

[merlinw.org]

MerlinW
80%-án túl vagyok én is😊 10-15 éves játékok ezek..😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Ezek nagy részét már végignyomtam még fénykorukban DOS-ban, ma már csak nosztalgia...

Lassan támogatva lehet majd a Urban Runner (szintén Cocktail Vision) is, jó kis játék volt és jó lenne újra elõszedni (sajnos csak win-es verzióm van, ami XP alatt nem szuperál, meg lehetne próbálni DOSBox + Win31 kombót, de még nem volt rá türelmem).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
ehh😄 fél órája tettem fel a G73-at torrentre😄
nem baj +2 játék nem nagy szám😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Most komolyan, ezeket végig is nyomjátok?

MerlinW
ScummVM G75-081016-MW - állapotlista

- 2 új játék
- 2 játékfrissítés
- friss svn
- változáslista, és credit😊

Ha kihagytam valakit aki foglalkozott a Scumm csomaggal, az szóljon pofátlanul!😊

[merlinw.org]

trmn
Elkezdtem az Everlight-al játszani. Az elsõ benyomásaim: a grafika gyönyörû bár a karakterket egy kicsit finomítani kellett volna még. A játékmenet és a történet jó (az elején kicsit bugyuta), kifejezetten tetszik a tündér akinek baromi jó beszólásai vannak (többször hangosan felröhögtem rajtuk) és a hangok is jól el vannak találva. Kicsit idegesítõ a háttérzene, de a játék hangulatához illik. Az angol szöveg nehéz, de ha legalább középfokon nem beszélsz akkor is jó nyelvgyakorlásnak.

Elsõ ránézésre jó a játék, aki egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni akar, annak ajánlom.

kirol

Lord Myn
Na hogy én is be(le)szóljak, mint GTX 280 tulaj: látod nem minden a DDR5, mert nagyobb a sávszél a DDR3-val...

"Érdemes megfigyelni, hogy a Radeonok kiemelt értékei - pár kivétellel - kisebbek, mint a konkurensé és mégis jobb teljesítményt nyújtanak."

Ja, például 800 shader proci vs. 240, mégis utóbbi általában gyorsabb... <#nevetes1> /Jó, egyébként tudom, hogy nem teljesen ugyanaz a kettõ architektúra, csak sajnos nem nagyon írnak olyan játékokat, ami az ATi felépítésének kedvez, mire meg fognak írnak, már rég más kártyáink lesznek.../

Egyébként meg azért maradtam az nVidia-nál, mert:

1. 60k-ért meg tudtam szerezni 3 év garival /most nagyon felment az ára, 90-110 között van/ és egyelõre a leggyorsabb Single GPU-s kártya.

2. Volt egy pár ATi kártyám és mindig szívtam velük, hol kockás volt az árnyék, hol átment a kép EGA-ba, hol pedig kiegyensúlyozatlan volt a teljesítmény /90-100 fps, aztán hirtelen leesett 20 alá, majd megint 90-100/, az X800-asom pedig egyik napról a másikra meghalt /pedig nálam még nem tönkre VGA (kopp-kopp)/. Én elhiszem, hogy jó kártyák, valószínûleg csak nekem nem volt szerencsém velük, de ha lehet kerülöm az ATi-t...

kirol
Csak el ne felejtsd az imát, mert ha kimarad egy is, neked annyi. 😄

IMYke2.0.0.0
ÉN sem szándékoztam rettentõen lehurrogni a GTX-eket, csak közölni, hogy olcsóbban, jobbat is lehetett volna.
Én is márkahû- és bolond vagyok.
Az Intel processzorért naponta imádkozom AMD-ékhez bocsánatért... 😊))) <7 évig AMD-s voltam>

kirol
Hagyjuk szerintem, nem igazán érdekel. Nekem akkor is nVidia-m van és kész. Nekem tökéletesen megfelel!

Meg amúgy is - linkedbõl -: "Radeon HD 4870 és a GeForce GTX 260 kártyák teljesítménye egálnak mondható."
Ennyi!

IMYke2.0.0.0
Tudom, nem hardver topik, de ha már beszéltünk róla és a véleményem alátámasztandó:

MEGJELENÉSKORI ÁLLAPOTOK
===========================
Érdemes megfigyelni, hogy a Radeonok kiemelt értékei - pár kivétellel - kisebbek, mint a konkurensé és mégis jobb teljesítményt nyújtanak.

VGA megnevezése: GeForce GTX 280 ill. GeForce GTX 260
GPU kódneve: GT200
Gyártástechnológia: 65 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 1,4 milliárd
GPU órajele (GTX 280): 602/1296 MHz
GPU órajele (GTX 280): 576/1242 MHz
Vertex shader egységek száma (GTX 280): 240 darab skalár stream processzor
Vertex shader egységek száma (GTX 260): 192 darab skalár stream processzor
Pixelfutószalagok száma: - || -
Pixel shaderek száma: - || -
Textúrázók száma (GTX 280): 80 textúracímzõ és 80 textúraszûrõ
Textúrázók száma (GTX 280): 64 textúracímzõ és 64 textúraszûrõ
ROP egységek száma (GTX 280): 8 blokk (32)
ROP egységek száma (GTX 260): 7 blokk (28)
Támogatott PS- és VS-verzió: 4.0 / 4.0
Memóriavezérlõ (GTX 280): 512 bites crossbar
Memóriavezérlõ (GTX 260): 448 bites crossbar
Memória órajele (GTX 280): 1107 MHz
Memórai órajele (GTX 260): 999 MHz
Memória-sávszélesség (GTX 280): 141696 MB/s
Memória-sávszélesség (GTX 260): 111888 MB/s
Memória típusa: GDDR3
Memória mennyisége (GTX 280): 1024 MB
Memória mennyisége (GTX 260): 896 MB
HD-videó gyorsítás PureVideo HD (VP2)

VGA megnevezése: Radeon HD 4870 ill. Radeon HD 4850
GPU kódneve: RV770
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 956 millió
GPU órajele (HD 4870): 750 MHz
GPU órajele (HD 4850): 625 MHz
Vertex shader egységek száma (HD 4870): 160 komplex/640 egyszeru skalár stream processzor
Vertex shader egységek száma (HD 4850): 160 komplex/640 egyszeru skalár stream processzor
Pixelfutószalagok száma: - || -
Pixel shaderek száma: - || -
Textúrázók száma (HD 4870): 40 textúracímzõ és 40 textúraszûrõ
Textúrázók száma (HD 4850): 40 textúracímzõ és 40 textúraszûrõ
ROP egységek száma (HD 4870): 16
ROP egységek száma (HD 4850): 16
Támogatott PS- és VS-verzió: 4.1 / 4.1
Memóriavezérlõ (HD 4870): 256 bites hub-vezérelt
Memóriavezérlõ (HD 4850): 256 bites hub-vezérelt
Memória órajele (HD 4870): 1800 MHz
Memórai órajele (HD 4850): 1000 MHz
Memória-sávszélesség (HD 4870): 115200 MB/s
Memória-sávszélesség (HD 4850): 64000 MB/s
Memória típusa (HD 4870): GDDR5
Memória típusa (HD 4850): GDDR3
Memória mennyisége (HD 4870): 512 / 1024 MB
Memória mennyisége (HD 4850): 512 MB
HD-videó gyorsítás Avivo HD (UVD2)

AIDS és kankó, szifilsz,
Axon mindent hazavisz!

<#crazya>

IMYke2.0.0.0