33675
-
#27779 A Xubuntu nem parancssoros? -
#27778 Wubi megoldás is jó, de az inkább hasonlít egy natív virtualPC-re.
Jó tulajdonsága, hogy image fájlt használ lemeznek, illetve win alól eltávolítható.
Negatív tulajdonsága, hogy lassabb, mint natívan illetve, ha meghal Windows, viszi magával Ubit is.
Általában csak ismerkedés céljából szoktam ajánlani. Meg hát így két OS-re van szükség. -
#27777 Win-re telepítve mennie kellene, bár én csak XP-n próbáltam.
De ahogy MerlinW is írta, régi gépre Xubuntu kell, kevésbé kell alá nagy gép. -
#27776 Taky, akkor 8.10. Rendben? :)
[Pofátlanságból jelest kaphatnék ;-( ] -
#27775 Most fog 23.-án megjelenni a 9.04 addig felesleges béta/RC OS-el tökölni. Ha nem várhat hónap végéig, feltétlenül 8.10-et írd ki neki.
9.04 az elmúlt évek tapasztalatai alapján május-június végéig hemzsegni fog bugokban, miután ez pont nem LTS kiadás lesz.
Imyke: Ha nagyon ráér, akkor ubuntu.com-on rendelhetsz ingyen gyári Ubi CD-t. kb egy/másfél hónapon belül ideér.
32/64 bit külön van. Az említett gépekre Xubuntut ajánlom. Menni fog Ubuntu is, de utólag meg kell majd nyírbálni Gnome-ot effektek terén. -
#27774 Koccolj át az Ubuntu topikba, és kielégítelek:) -
#27773 Jól mutat a két büntető pont :)
OFF: végre be tudtam szerezni eredetiben a Deus Ex 2-őt!
Az első részt lehet még eredetiben kapni?
ON.
A cikked pedig nagyon tanulságos.
Mellesleg, nem vagyok Szci-s, de a könyvtár odaajándékozta nekem a teljes, 18 kötetes sorozatot, és a DVD-t :)
Nyugdíjas koromban, ha röhögni akarok, majd olvasgatom :)
-
#27772 Evin: csak ámulok.
Egy 700-as gépen is menne így?
-
#27771 oks, sietek vele, netlimitem keretei között:D -
#27770 A két régi gépre amúgy 32 bites kellene... a 64 bites itt is külön van?
Nem úgy van a Linuxéknál, hogy tök mindegy, mert más alapokon nyugszik? -
#27769 Így is, nagyon köszönöm a fáradozásod!
:)
Megtisztítottam az elmém és készen állok a Linux fertőzésre :) -
#27768 Január 7-es 9.04-es build-et betettem letöltési listába(mert letöltve csak a 32 bites van. Amint lejön kiírom, és rohanok a postára.
Priviben majd adj egy postacímet. -
#27767 Lehet, hogy aláírásba is beteszem, mert sajnos, jó ideig ez marad a helyzet: egy 0.5 Mbites könyvtári nethez férek hozzá, korlátozott előjogokkal - értsd: nem mindig kapok kulcsot, és csak délután 2-3-tól este 7-8-ig van nyitva a helyiség.
Amikor megkapom a kulcsot (Marika néni Pécsre, Siklósra utazik, vagy kirándulni megy a Nyugdíjas Klubbal etc.), akkor rászabadítom az egyik gépet egy bizonyos letöltésre, és imádkozom, hogy másnap délutánig lejöjjön a cucc.
Az optimális esetben max. 64 kb/s letöltés mellett így alig több, mint 2 GB-ot lehet leszedni.
-
#27766 Apropó Ubuntu(8.04-től): Windows-ra is feltelepíthető! Tehát felrakod mint bármelyik programot egy kiválasztott mappába és kész. Újraindítás után ki lehet választani melyiket indítsad. Eltávolítani Windows alól kell, ugyanúgy, mint egy programot. Se formázgatás, se particionálás.
Aki ismerkedni akar csak vele, így érdemes először kipróbálni. -
#27765 ???
4 giga nekem 1 éjjel alatt lejött, pedig 1 megabites netem van
de ha szépen megkérsz, berakom neked estére letöltésbe, és elpostázom holnap:) -
#27764 írtam egy cikket a Szcientológiai egyházról, és belinkeltem ebbe a topicba.
Amúgy a weblapomon van, Érdekes Esti Mese címmel.(felülről a harmadik cikk éppen)
érdekes olvasmány, de gondolom az adminok is a vallás tagjai lehetnek, így büntipontot kaptam:(
bár nem értem, hogy a saját weblapomon a saját cikkemet belinkelni miért reklám, ha egyszer pénzt se keresek vele :S -
#27763 Kulcs nálam, így egész éjjel ment a letöltés... 5,6%... háááát.
Inkább marad a megrendelés.
Nos, válaszolgatnék.
A 700-as Cerka sajnos nem kidobható, így annak is mennie kell - kisgyerekek, és feltorlódó netezni vágyók püfölhetik.
Cél, hogy játszani - bármivel, akár casuallal is - és netezni lehessen rajta. Multimedia kimerül a Youtube filmek hang nélküli megtekintésében [nincs a kicsi gépben hangkeltő és hangszóró sincs hozzá].
Korábban, tavaly, a megjavításakor, próbálkoztam egy Tiny XP-vel, nem ment. Ezért WinME lett felpakolva.
Időközben megtanultam én is az nLite-ot rendesen használni, és készítettem - nem vicc, így neveztem el, még a telepítő képernyőket is módosítottem, hehe - egy "Terminator XP"-t, SP2-es alapokon.
Most az fut a kicsi gépen, meglepően kellemesen, a WinME-nél lassabban.
A "nagyobb" régi gépen, ahol jelenleg ülök, is Terminator XP van, és már halódik [míg nem jött meg a 2 magos AMD, addig ez volt a könyvtáros néni gépe, mondanom sem kell...), egy év alatt a nénike lerongyolta.
Ezért, s mivel itt ülök mindig, amikor jövök netezni, tervez(t)em egy kényelmesebb oprendszer használatát, és régóta esélyt is akarok adni a Linux-nak.
Az otthoni 2 magos Intelemre azért még nem teszek Linuxot... itt szeretnék beleszokni valamelyest.
Ezért kellene egy "fapados" alternatíva.
Igen, a gépek felépítését már leírtam lejjebb.
-
#27762 A 700-as cerkán milyen oprendszer van? Az nem hiszem, hogy bírni fogja az Ubuntut. Arra egy sima alap Debian rendszer kellene egy gyors grafikus felülettel. Mondjuk az IceWM. Az hasonlít a windowsokhoz. Ezzel a géppel csak akkor próbálkozz, ha már a másikon sikerült megszeretned/megszoknod az ubuntut. -
#27761 #27741-ben ott van a gépek leírása, ezért biztos, hogy nem 64 bites egyik sem. -
#27760 2 büntetőpont! Te nagyon rossz lehettél! -
#27759 Én is az Ubuntut ajánlom. Nem hiszem, hogy problémád lenne a telepítéssel.
Particionálásnál bízd rá az egész merevlemezt a telepítőre.
Az NTFS támogatásra miért van szükséged? Egyébként simán tudja írni/olvasni az NTFS particiókat. -
#27758 Ha KDE-t akarsz akkor a Kubuntu-t kell letöltened. -
#27757 Csak ajánlani tudom ezt az Ubuntu 9.04-et
teljesen magyar, könnyedén kezelhető.
úgy töröl ntfs-ről, mintha otthon lenne
és avi-t, HD-t is simán lejátsza.
1 dvd-re felfér az egész, és FTP-ről azért hamar lejön a 4 giga. (szerintem többet ér, mint egy régi vagy CD-s kiadás.)
nem tudom, milyenek az ottani gépek, azért arra vigyázz, lehet h nem mindegyik 64 bites, akkor inkább 32 bites verziót szedj le. -
#27756 az szép dolog. akkor szerezz egy MSDN-es WinXP sp3-as magyar windows-t és talán azzal is menni fog a kulcs.
nekem a vista business kódom megy az sp1-es vista lemezzel is(suli csak kódot adott, meg letölthető sp nélküli vistát)
ettől még ugyanúgy jogtiszta
sajnos azt nem tudom, hogy miért kapsz hibaüzenetet. Rendesen windows-update-el próbáltad a frissítést? vagy offline installerrel?(mert az lehet hibás is) -
#27755 Na elindítottam a gépem Ubuntu 9.04-es 64 bites DVD-ről
úgy beszél magyarul, mint az álom.
Van benne openoffice, FireFox, Pidgin, Gimp
(mindez a Live DVD üzemmód, gondolom telepítve ennél sokkal többet is tud)
Sajna nem linux-ismerő nem vagyok, de ezzel szerintem bárki el tud netezgetni
Gnome fut rajta alapból, telepítve gondolom KDE is választható lehetőség. ezért is jó egy DVD-s verzió, van rajta minden:D
A Gnome meg ugye eléggé windows-like amúgy is. -
csgj #27754 Az alap SP1-es XP-m eredeti. -
#27753 hát ha az sp2 felmegy, akkor érdemes az sp3 is. csak egy halom javítócsomag.
amúgy érdemesebb volna beszerezned egy eleve SP3-as winXP telepítőt(ezügyben ha szólsz priviben, segítek.. küldök torrentet v vmi)
crackelt amúgy az SP1-ed? azzal is lehet gond, ha felülírogattál fileokat(vagy a megtették ezt az XP telepítődben) -
csgj #27752 rendszergazdával, igen, mivel csak az van nekem :P Azért kell, mert most nincs fent. Nemrég még fent volt, csak javítanom kellett az XP-t, és az XP cd-m még SP1-es. Ezért külön fel kell raknom az SP2-t. SP3-tól tartok egyelőre... -
#27751 le is töltheted
az gyorsabb szerintem. kiírod és telepít
itt található DVD-s verzió, de nemtom tud-e magyarul, ubuntuhoz nem volt még dolgom
Itt pedig 9.04-es daily build-ek. (BETA) ezt se tudom, tud-e magyarul, de mivel ezt épp a minap töltöttem le, ezért meg tudom nézni. majd jelzem, amint meglestem. -
#27750 nézd, rendszergazdával próbálkozol?
minden kell egy SP2-t újratelepíteni? ha egyszer már fent van...
meg ha nagyon nem megy, akkor telgyél fel egy eleve SP3-as xp-t és kész. -
csgj #27749 SP2-t kell éppen újratelepítenem (XP prof.-ra), de vmiért nem megy. Leáll azzal, hogy "hozzáférés letiltva". :S Ilyenkor WTF? -
#27748 "Akkor gondolom egy regisztráció és rendelés."
Igen. -
#27747 Hú, ez jól hangzik.
Eddig Knoppix Live Linux-szal volt csak dolgom - HDD miatt.
Akkor gondolom egy regisztráció és rendelés.
-
#27746 Teljesen grafikus felületű az egész úgy, mint a Windows-nál. -
#27745 Semmi "varázsszót" nem kell begépelni. :)
Ugyan olyan könnyű felrakni, mint a Windows-t. Bootolsz a CD-ről kijelölöd, hogy melyik partícióra rakja utána formázod pl NTFS-re és már települ is. Nem bonyolult.
Megrendelhető postán is a CD teljesen ingyen, én mindig megrendelem az új verziókat. -
#27744 Nem fog beletörni a bicskám?
Könnyen fel tudom rakni?
Ugye nem kell #mount MEG HASONLÓ varázsszavakat parancssorba gépelgetni?! :)
-
#27743 Ubuntu
Innen: https://shipit.ubuntu.com/
-
#27742 Természetesen csak a kérdés maradt le:
Milyen disztribúció és honnan?
-
#27741 LINUX WARNING!
Srácok! Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de úgy döntöttem, hogy az általam memendzselt könyvtári rendszerből (kemény 3 gép - 2 régi és egy vadizsír 2 magos 6000+) 2-re LINUX-ot tennék.
1. gép:
CPU: Celeron 700A
RAM: 256 MB
HDD: 20 GB
VGA: S3 VGA
2. gép:
CPU: Celeron 1700
RAM: 512 MB
HDD: 20 GB
VGA: Intel alaplapi fosh
Magyar nyelv és olyan "windows"-os kellene, hogy 0.1-es júzerek (élükön velem) elbírjanak vele.
Cél: NTFS/FAT32 és gyors fájlkezelés, netezés
-
#27740 Hát nem, mert gondolom kikapcsolta fullra magát. :(