The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Ne Kubuntut használj, hanem Ubuntut. Az új Gnome zseniális lett és piszok gyors.

[merlinw.org]

kirol
36 nap szabi 1 évben? Atomerõmûben dolgozol, vagy nyugdíj elõtt állsz? 😊
Nekem 21 van csak 1 évben.

Axon
Én mostanában ritkán leszek. Fõnököm észrevette, hogy az éves 36 nap szabadságomból 34 még bent van, így folyamatosan küldözget szabira. Így sem lesz kivéve mind.

Axon
Köszi! Ki fogom próbálni. Most húztam újra teljesen a gépem az új Kubuntu 8.10-el. Folyamatosan szívok mindennel. Ez a KDE 4.1-es nagy rakás füty,füty,füty. Remélem hamarosan eljutok oda, hogy már "csak" a scumm-al kell bíbelõdnöm.

kirol
Hát most írtam a 26400-asba le. 😊

moonster
Kirol, prolbaltam, de nem jutottam értelmes válaszra.
szabad a gazda! 😊
kirol
Hát majdnem, ha letudja fordítani, újra írhat ide.

Elfelejtettük volna az 1 hetes hsz szünetét. De így már 2 hét lesz, mivel te fejtetted meg. 😄

takysoft
Google Language Tools szerint:
"Down here if you can turn this over again, you can write right!"

Talán: "Ha ezt újra le tudod fordítani, akkor tudsz helyesen írni." bár... kicsit értelmetlen...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Frissítésre egyébként ezt a scriptet használom (a scummsvn könyvtárába tettem):

#!/bin/sh
#sudo apt-get install madlib0 flac g++ gcc libsdl1.2

make clean
svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk .
./configure
make

[merlinw.org]

MerlinW
ScummVM SVN (0.13.x) fordítása Linuxra (így már menni fog Axonnak is😊):

Szükséges csomagok:
apt-get install subversion gcc g++ flac libmad0 libsdl1.2
(ha hiányozna ogg vagy egyéb csomag akkor tedd fel a vlc-t az hozza magával az összes fontosabb kodeket)

Letöltés és telepítés:
svn co https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
cd ~/scummsvn
./configure
make

Futtatás:
Másold át a windows-os engine fájlokat a home könyvtáradba: kyra.dat, lure.dat, queen.tbl, igor.tbl, m4.dat, pred.dic, drascula.dat.
(Elvileg csak a kyra.dat miatt sír, de a frene tudja. Ez egyébként a scumm oldaláról külön letölthetõ, nem kell hozzá a win-es)
cd ~/scummsvn
./scummvm

--------------------------

Verzió frissítés és fordítás a továbbiakban:

cd ~/scummsvn
make clean
svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
./configure
make

[merlinw.org]

kirol
Olvasd el:
अगर तुम यहाँ नीचे इस ऊपर मोड़ सकता है तुम फिर से लिख सकते हैं ना! Oké?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Segítek, hindi -ül van! 😄

IMYke2.0.0.0
Hú, megúsztam. 😊))))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
lol😊))

kirol
Most kimaradsz ezért 1 hétre a hsz-ezésbõl! <#vigyor0>

RaveAir
Vártuk, hogy ki töri meg a csendet... Vesztettél. 😄

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

moonster
3 napja nincs semmi hsz.
Mi történt?
kirol
Na felraktam EKTA -t, de ez német meg angol csak. Magyar nincs benne.

Így meg hogy nem is értem, meg autószerelõ se vagyok elég nehéz.
Magyar nincs ebbõl valahol?

RaveAir
LOL... 😛

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
:-)))))))))))

IMYke2.0.0.0
Bárkivel megeshet. Ha nem olvastam volna az elõzményeit, én is elhittem volna.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
ja, hogy vicc volt...
hosszú volt a nap na....

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Mivel nem látok smiley-kat a hozzászólásodban, félek, hogy komolyan megnézted a Népszabadságot... 😊
Ebben az esetben ajánlott alaposan elolvasni az #26360 elõttieket, az elõzményeket.

takysoft
hát én nem találom, pedig alaposan átkutattam a népszabi weblapot.

nem újságban olvastad véletlen? mert akkor tessék már a cikket is betenni, hisz anélkül nem nagyon érthetõ. (persze ismerem a bombagyárat, de azért nem tudom mi történt.)

Axon
Népszabi fõcím!
"Újabb bombagyárat leplezett le pártunk rendõrsége!"

Majd ülhetünk egy cellában Tomcat-el... :-)

Atomreaktor
köszi szépen a tippeket, akkor azt hiszem elkezdek kapirgálni egy új gépre😊 igazából nem is a mostani játékokat akartam rajta futtatni, csak, hogy legyen legalább egy nyomorult pixel shader 2.0😊
egyéb célra viszont nagyon jó és még ma is gyors a gép. de ezekkel az ibm thinkcentre gépekkel az a baj, hogy még egy plusz winchestert sem olyan egyszerû belerakni.
viszont tegnap este öröm vegyült az ürömbe, a Secret files of Tunguska elindult a gépen, úgyhogy most nagyon happy vagyok😊))))

takysoft
ja, hogy ENNYIRE vacak...

hát a fõ gond a grafikával van... az Inteles grafikus chipek NAGYON szarok. amit jól optimalizálnak rá, az megy rajta, de általában nem nagyon szeretik a játékok. nem a sebessége a gond, egyszerûen a kompatibilitás.

Amit ki kéne próbálni: állandóan a legfrisebb Inteled grafikus drivert tedd fel.

takysoft
nem vitték túlzásba a Bethesdás fiúk...
Nálam közepes grafikára állította be magát, de azon olyan pöccen fut, hogy csak néztem...
5200+ procim, meg hd2600XT kártyám van(256mb), ami már nem is olyan luxisdolog.
szerintem ennél jóval kevesebb gép is bõségesen elég neki. ha gondolom meglesem nõm gépén(4200+ gf7600), de szerintem azon se nagyon lenne gondja még közepeshez hasonló beállításokkal se.

MerlinW
Osztom Lord Myn véleményét.

[merlinw.org]

MerlinW
Én FC2, Dead Space és F3-al játszom mostanában

[merlinw.org]

MerlinW
Sajna nem (legalábbis nem találkoztam még vele). Fast travel van térképen.

[merlinw.org]

Lord Myn
Hát ezzel tényleg nem fogsz játszani...

Utánanéztem, elvileg van benne egy 4x AGP port, de az van mellé írva, hogy "disabled in all models", szóval lehet, hogy nem is használható, de vigasztaljon, hogy ha mégis használható lenne, akkor sem tudnál olyan kártyát belerakni, amivel futnának a mostani játékok, már csak azért sem, mert a tápja is csak 230W-os a gépnek. Szóval legjobb, ha full új gépet veszel, ha játszani is szeretnél... Ez van.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Hát én ebbõl nem vágom a lapod típusát.

Atomreaktor
A Fallout 3-ról nem is beszélve, az csak álom marad számomra😞. Na jó, melóhelyen még azért ki fogom próbálni, de ott nem tudok nyugodtan órákat játszani😊

Atomreaktor
Sziasztok!
nagy segítséget szeretnék kérni!
bemásolom a gépem paramétereit (de ne röhögjetek)😉

Product: ThinkCentre A30 8191-MGH

Original description: Based on 8191-83G: Intel Pentium 4 2.8GHz (512K😎, 533MHz FSB, 512MB, 40GB 7200RPM IDE HDD, PCI Desktop (4x4), Intel Extreme Graphics, 16x DVD-ROM, Intel 10/100 Ethernet, Windows XP Home

õsrégi masina, de nagyon jól bírja és internetezésre, filmezésre nekem tökéletes, sõt komolyan mondom még gyors is😊
viszont már a kalandjátékok sem akarnak elfutni rajta (Pl. The Abbey, Sherlock Holmes Nemesis, a rossz alaplapi videókártya miatt. Próbálgattam kitalálni, de én nem jöttem rá, hogy ezt a gépet tudom-e még bõvíteni valamilyen videókártyával? Tudnátok ebben segíteni?

RaveAir
Én ezek közül egyikkel sem.
Most csak Sacred 2 megy és a CoD5:WaW béta...

IMYke2.0.0.0
Basszus.
Nem elég, hogy pénzem nincs elég - játékokra sem -, még ráadásul hergelnek is a warez scene tagjai is: folyamatosan nyomják ki a jobbnál jobb játék anyagokat.
FarCry 2, Fallout 3, Red Alert 3...
Basszus!

"Beszerezni" sem tudom õket, mert rohadt lassan tudok "levenni" a polcról.
Úgy látom, marad a low budget megjelenésre várakozás... <#eplus2>

Ti mindegyikkel játszotok?

Lord Myn
Eléggé ott van ez a Fallout, bár még csak most szabadultam ki a külvilágba, de eddig bejön (bár kissé véres, azt hittem elõször ez valami Soldier of Fortune kiadás... 😄 ). Nagyon Mad Max feeling-es és a külsõ terek iszonyúan szépre vannak megcsinálva. Lesznek benne jármûvek is?

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Nem azért írtam. Csak a régi fórumomba csak ubuntu-linux szimpatizánsok vannal, na meg maximum 32-bites win-esek, és hergelnek mindig. 😊

takysoft
"64 bites windowszom van"

nekem is. és? azon nem fut?

kirol
Nagyon köszi!

MerlinW
Ja igaz, az hack&slash kategória, mint a Diablo.

[merlinw.org]

trmn
ETKA 7 a polcon van

De valahová be kell sorolni. A Fallout 3 majd csak egy kis upgrade után lesz. 7600-as 9600-as csere, és 3200+ 5000 procicsere. Ráadásul 64 bites windowszom van.

(Sacred 2-õt nem számolom, mert nem bírom az izometrikus felállást.)

Én pedig azért nem, mert nem RPG 😊
MerlinW
Kipróbáltam ezt a Fallout 3-at. Oblivion szintû remekmû. Tulajdonképpen Oblivion a jövõben, hasonló minõségben.
Végre egy RPG, azt hittem a langyos Mass Effect (jó játék, de egyszeri végigjátszás után kuka) lesz idén az egyetlen. (Sacred 2-õt nem számolom, mert nem bírom az izometrikus felállást.)
Lényeg, hogy a következõ két évre is megvan a játékom😊

[merlinw.org]

Ááá, dehogy! 😊

kirol
Aha, aztán majd benne lesz a híradóban este egy PrintScreen a topikról, és mondják, hogy a titkosszolgálat mi talált! <#idiota>

Lord Myn
Azért az jó dolog, amikor veterán bomba-szakértõk összetalálkoznak... 😄

Más: leszedtem 136-oskát, este remélem lesz idõm kipróbálni, anno az 1-2-rõl ódákat zengtek, sajnos nekem ezek kimaradtak az életembõl, mivel 1996-2001 között nem tudtam gépet fejleszteni és elég gyenge cuccom volt.

Mi meg a gricelin füstbombánál (hypermanganát vagy mi kellett bele, tudom is én)...igaz, az még a 80-as évek közepán volt.

Áldott jó kis kémikusnak készülhettél anno. 😊