33675
-
#27940 Ubin élek 5 éve, jó is az:) -
#27939 "System" - megtaláltam :)
Nem ítélek elsőre - de elvarázsolt a kezelhetősége. -
#27938 "Aztakurva!"
LINUX alól írok... Sosem hittem volna, hogy egyszer is az életben ilyet begépelek ide :)
Tökéletesen felismert minde*nt, és van rajta net is!
A képernyőt rögtön bevágta 1280*1024-be [ezt hol tudom visszavenni, mert csak 17"-es CRT és rohadt apró minden]!
-
#27937 Nem tudom, hogy mennyire értesz a routerekhez (én magam is csak abból a kettőből indulhatok ki, amit beállítottam), de ott úgy működött, hogy böngészőbe beírtam a 192.168.1.1 címet (vagy a másik router esetében 192.168.2.1-et). Elvileg mindegy, hogy melyik gépnél vagy, ha az benne van a hálózatban.
A cím beírására fel kell jönni egy ablaknak, ami felhasználónevet és jelszót kér. Itt ebben az ablakban általában azt is lehet látni, hogy milyen típusú a router. Ezt követően google-ba beírod a router típusát, és megnézed, hogy mi az alapértelmezett felhasználónév/jelszó párosítás. Alapesetben nem változtatták meg, és így be tudsz lépni az említett címen a router admin felületébe. :)
Ha nagy hülyeségeket írtam, akkor majd ki fognak javítani, de szerintem egy próbát megér. -
#27936 Helyzetjelentés: most meg abbahagyta... talán már elindul. :)
-
#27935 "Buffer I/O Error on device sda1..."
-
#27934 Jól látod a helyzetet - a net wireless, de a gépek LAN-ban vannak, routerrel.
A routerhez nem férek, így az alap rendszergazdai jelszót sem tudom.
Más:
Live-ban indult az Ubuntu. Vagy fél órája a hibákat listázza!
Mind olyan, hogy az sda1-en olvasási hiba van.
[annyit már tudok, sejtek, hogy az sda1 a rendszer vincseszter...]
Akkor nem is fog települni? Most Live indítás alatt áll csak.
-
#27933 Nem néz ki rosszul. Kérdezted már, hogy miért akarja eladni, és hogy mennyi a fogyasztása? ;)
Amúgy egy pár napig eltesztelgetném... amíg meg nem jön a Ferrarim. :D -
#27932 Ja tényleg, igaz:) -
#27931 Gyáá mit árulnak 1,8 misiért... Most mitévő legyek?:)
-
#27930 Mivel régi gépekről van, ezért van egy olyan gyanúm, hogy nem vezeték nélkül, hanem kábellal vannak hálózatban a gépek. -
#27929 Kérdés, hogy felismeri-e Ubi alapjáraton a wireless vevődet. Ez érzékeny pontja a drágának. Ubuntu totyikban volt szó sokszor - mostanában is - mi a teendő probléma esetén, illetve hogyan használd a windows-os driver-t ha nincs más megoldás.
Eszköztípustól függően lspci, lsusb, lspcmcia parancsokkal tudod megnézni milyen hardvereket kezel éppen a rendszer. -
#27928 Az Ubuntu működik live cd-ként is. Azzal telepítés nélkül is ki tudod próbálni a netet.
Először is nézd meg a winxp-s gépen a hálózati beállításokat. HA van neki IP cím adva akkor írd fel és nézd meg a gateway és DNS beállításokat is. ha nincs -ami a legvalószínűbb - akkor a routertől kap automatikusan (DHCP) hálózati beállításokat. Utóbbi esetben semmi gondod nem lesz az Ubuntuval, mert egyből fog menni az internet, az első esetben, pedig a felírt adatokat megadod az ubuntus gépnek is. -
#27927 Próbáld meg elérni a routert. 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1 címek beírásával. Aztán próbáld ki a routerhez tartozó alapértelmezett felhasználónevet és jelszót. ;) -
#27926 Srácok!
Wireless 0.5-ös net. Routerrel szétosztva az épületben. A könyvtárban van egy 8-as HUB, erről megy a 3 gépen a net.
Eddig, XP telepítése után, Firefox indításakor automatikusan volt net [IE tojt felkapcsolódni].
Ha (X)Ubuntu-t teszek a gépekre, akkor kézzel kell konfigurálnom a netet, vagy azonnal rátalál?
Mert bizony, fogalmam és hozzáférésem sincs a polgármester asszony szobájában berregő Router-hez, DNS-ek és ilyesmik meg ugye nincsenek beállítva...
Kérdés: lesz így net a 2 gépen? Most akarom a kicsire, próbaképp tenni az Ubuntu-t...
-
#27925 Üdv a klubban! ;-) -
#27924 Köszi! Megnézem. Holnap tőtikézem.
-
#27923 xubuntu.com vagy .hu -
#27922 Hoppá. Azért a "Virtualizációval" gondjaim lesznek, már látom.
-
#27921 Bocs, de közkedvelt magyar szóösszetételünk jut eszembe: "Aztakurva"!
Hiszen értek Ubuntu-ul :)))))
Ez tényleg ilyen "buta biztos"?
Miért nem használtam én ezt korábban is? He?
Igaz, jól tettem, hogy elolvastam a linken lévőket - mert így nem rohantam volna sírva a netre, ha elszúrok valamit...
Akkor holnap délután megy a kisgépre az U.
A "Xubuntu"-t ajánlottátok a 700-as CPU-ra.
Azt is az Ubuntu.hu-ról tudom lecsorgatni?
-
#27920 A nagy szeműbe ülve, kellemes csalódást ért - 180 cm, 92 kg, és olyan szépen tudtam forgolódni az ülésben elől (és később hátul is), mint a mesében. A belső magasság miatt a szélvédő hatalmasnak tűnt. Tuti, hogy a derekamig láttak a járókelők a járdán :))))
-
#27919 Értem :) -
#27918 Ez az egyel azelőtti típus. Ennek még csak a hátulja "szopott gombóc", az eleje normál. A következő típusból csináltak egy félgömb fagyit :-) -
#27917 -
#27916 -
#27915 Attól még mindig jó lenne egy Ferrari F40-es. :) -
#27914 Élvezni kell, amíg lehet...:))) -
#27913 Hát igen, a Családdal megváltozik egy férfi ember látásmódja is - minden tekintetben :)
Addig is, mi, "függetlenek" lehetünk nyugodtan önzőek :)))
-
#27912 Nekünk teljesen bejön. Sajnos nincsenek benne extrák, csak 1.2-es (de autópályán tud menni 160-nal is), de kényelmesen elfér benne a család, nem fogyaszt túl sokat, és jól működik.
Hétközben a főleg a feleségem használja, mert nekem egyszerűbb és olcsóbb busszal járni dolgozni. -
#27911 Igen, azt mondják jó autó a Skoda Fabia. Megbarátkoztatok már vele? -
#27910 Internet... warez... hívószavak :)
Bármi megoldható.
Tudtommal, offline működik az Adobe Photo Album. -
#27909 Jaj... Nagyon hosszú évekig, szüleinél volt egy Renault 5-ösünk. Mit összeszívtunk vele.
A már saját névre vett Suzuki Swift azonban teljesen jó volt. Az asszonynak majdnem megszakadt a szíve, amikor eladtuk, hogy nagyobb autót vehessünk. Egy Skoda Fabia kombiban azért jóval nagyobb tér van, és még egy duplababakocsi is könnyedén elfér a hátuljában. ;) -
#27908 kipróbáltam, köszi az ötletet! elvileg lehet vele "photo book"-ot készíteni, de itt is online ablak ugrik fel, hogy regisztrálj és fizess:) úgyhogy marad a sima pdf, azt hiszem:) -
#27907 Nekem a Renault a kedvencem, de egyenlőre csak álom. :) -
#27906 Ja, és nekem sem jogsim, sem autóm nincs.
Sőt, ha vezetni tanulnék, előtte már egy évvel gumifákat kellene ültettetni a környéken :)
-
#27905 Ez a macskaszemű típus? Az kegyetlen nagy beltérrel bír.
[Nem megsértődni: az ilyen alakú autókat hívom "szopottgombóc"-nak... mint a Suzuki Swift-ek, vagy a Citroen C3 egyik típusa volt stb. Vagy a klasszikusan újragondolt VW Bogár]
-
#27904 Én azért a Kosztolányi tér környékéről (munkahelyem) a Camponáig (a környékén lakom) nem igazán sétálnék haza. Manapság már az is bőven elég, hogy csütörtökön elmegyek kosáredzésre, aztán mikor haza nem jár már a 150-es busz, akkor gyalog kisétálok 1,5km-t.
A legdurvább sajátlábas kalandom az volt, amikor elmentünk Szlovákiába kosarazni 5-en (ez egy kezdőcsapat létszáma, tehát nem volt cserénk sem), ott kiderült, hogy 2 meccs (egy meccs durván 4x10 perc) helyett 3 lesz, és még közben jól meg is etettek... Szóval ezt követően csak az egyik nagyobb városig vittek haza kocsival, és onnan még volt egy 20km-es sétám hazáig, falura, hátizsákkal... -
#27903 Saab-ok voltak tuti biztonságosak, ha azóta nem változott a trendy... .)
-
#27902 Úgy látom mindenki autótémában pörög a topikban.
Én egy Nissan Micra boldog tulajdonosa vagyok. Amíg egyedül éltem engem sem érdekelt különösebben az autó. Szüleimnek volt, ha nagyritkán kellett akkor elkértem, még akkor is, amikor már külön éltem. A két kisgyerek mellett viszont már nagyon el kell egy autó. Engem egyébként továbbra is hidegen hagy az autós téma, a lényeg, hogy guruljon, de ettől függetlenül a Micra még tetszik is :-) -
#27901 nekem sem kell, hogy 200-al menjen, csak ha legyen biztonságos. van amelyiknek jó a töréstesztje és nálunk is lehet már kapni 1-2 éve:)