The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
nem basztatás, csak érdeklõdés..
mennyit fizettél azokért a kábelekért?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Ismeritek az Experience112 nevû kalandjátékot?
Én még csak nem is hallottam róla. Most is csak azért mert elkészült a magyarítása. Torrent oldalon rákerestem és legnagyobb meglepetésemre 3 nap alatt le is jött. Most fogom kipróbálni.

kirol
Hát nekem egy Philips 5.1-es kis hangfalrendszerem van, kb. 4-5 éves. De csak a kábel van megtörve, és nem állok úgy anyagilag, hogy emiatt kidobnám. Meg szeretem, jól szól annak ellenére, hogy csak 55W-os.

Majd ha veszek, azt csak késõbb és a HDTV-mhez, de az sokba kerül, 150-200k. Szóval ez nem mostanában lesz.

takysoft
A hangtechnikához annyit értek, mint minden más technikához.
A "technika" mint olyan, avul. Meg a technikai eszközök igen gyorsan tönkre is mennek. Így a javaslatom az hogy ha az a hang rendszer nem túl régi vagy nem szereted különösebben, akkor cseréld le a francba.

Hangrendszerbõl 2 irányzat van. Az egyik a zenés, a másik a filmes.
Zenére inkább nagyobb teljesítmény kell, de abból stereo is elég.
Ilyen inkább azoknak akik ezzel foglalkoznak, mert csak divatmajmolás.

Filmekhez meg egy kellemes 5.1 rendszert kell venni. Persze a zene ezeken is szépen szól.

Labtec olcsóság 7000 ft annak, akinek nincs rá több: (52W)

Creative aranyos 15 ezerért (76W)

Ez megy egy Genius nehéz-spíler, annak akinek a minõség, és a kinézet is fontos (150W) 25e ft.

(ez utóbbiból már egy szép kis mozit is be lehet rendezni a pincébe akár😄)

Persze na neked ezeknél lényegesen régibb, és minõségibb hangfalaid vannak(teszemazt koncerthangfalak), akkor sajnos nem tudok segíteni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Bonyolult egy helyzet. 😊

kirol
Ért valaki a hangtechnikához? A hangfalamban már tök régen a dugónál megtört a vezeték, meg rövid is a vezeték, és most rászántam magamat, hogy veszek új vezetéket és átkötöm az egészet.

Az elsõ meglepõ dolog akkor ért, amikor fizetni kellett. Vettem 2 db jack-rca kábelt, a jack megy az erõsítõbe és az válik két RCA-ra, hogy most már külön kábelen lehessen a két hangszóró, mert eddig egy dugón volt, úgy meg nehéz átpakolni szükség eseték, mert ugye ha egyik végét megfogod, a másikon még ott a mási khangszóró.
Na meg vettem 24 méter rézvezetéket, olyan átmérõjû, mint a gyári, csak a gyári nem tudom mibõl van, mert az ezüst színû.

Na egyik hangszórót nagynehezen szétoperáltam, lecseréltem a vezetéket, és amikor rákötöttem az erõsítõre nem szólt. Átraktam a másik RCA-ra (ami mint írtam fent ugyan az a jack dugó van szétosztva 2 RCA-ra!) ott meg szólt. De mégis miért nem szól a másik?

Ha kész lesz a másik FRONT, akkor nem fog szólni, csak a RIGHT. Mégis miért nem szól, amikor eddig is úgy ment, csak annyi különbséggel, hogy most a LEFT és a RIGH fizikailag szétválasztható.

A másik fontos dolog, meg hogy bár igaz, elõl csak 1 szólt, de ha a hátsóból is csak egyet szólaltattam meg a hátsó jobban szólt, mint az elsõ, pedig eddig az elsõ sokkal jobban szólt, hogy azonos legyen 20%- al hátra kellett vinni a CMMS2-t, vagy mit.

Ez a vezeték miatt lenne? Ha igen, miért?

takysoft
fps-t limitáld 75 frame/sec-re.

általban a játétékokban van iylen lehetõség.

Az opengl-t a játék beállításában változtattam, nem a CCC-ben 😊
Ennek örülök, de nem biztos, hogy a játék szereti az XP-t.

Itt egy topik hozzá, talán találsz megoldást, ha késõbb még jelentkezik némi probléma.
RaveAir
A hangkártya hardveres gyorsításával is lehet még játszani. Ha azt csökkented a dxdiag progin keresztül, akkor segíthet.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

IMYke2.0.0.0
Nekem a Quake 3 akad a HD4850-en 😊)) Igaz, a jobb felsõ sarokban mindig 1xxx FPS van, röhej.
Ám, minden élményjavítót bekapcsoltam. Iszonyat brutál szép a játék így, vertex shader alatt, 32 bites textúrákkal stb.
Neten olvastam, hogy nem kell buherálni a CCC-t - és én nem is szoktam, - mindent alkalmazásvezérelt értéken kell hagyni.
Lehet, hogy ezért csinálja?
OpenGL vs D3D-t pedig még soha sem állítottam az ATI-k alatt. Control Centerrel ilyet is lehet? Hol?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Csak restart kellett... most minden okés 😛 Egyelõre. Btw, még mindig rohadt jó game a Rune 😄
Axon
Nekem is van egy kedvenc rts-em (The Entente). Sajnos ez csak az nvidia 5-ös szériájú drivereivel és az ati ugyanebben az idõszakban kiadott drivereivel hajlandó mûködni. Ezekkel a driverekkel viszont az újabb kártyák nem mûködnek. Ezért a melóhelyemen összeraktam neki a legjobb gépet a régebbi alkatrészekbõl. A leggyorsabb 5-ös szériájú kártya az Nvidia 5900 XT volt. Ez van benne, de ez még AGP buszos volt, így olyan alaplap kell neki. A leggyorsabb még AGP-s alaplapba betehetõ proci az AMD 3200-as barton magos procija volt. Ez már 200-as fsb vel mûködött. Szerencsére van egy ilyen procink is. Ebbe az alaplapba viszont csak ddr1-es memóriák rakhatók, lehetõleg dual chanelben. Ezeken az alaplapokon még (nem tudni miért) 3 foglalat volt. Ebbõl kettõ dual chaneles, de ha a harmadikba is raktál memóriát, akkor már csak simpla chanelben mûködtek a modulok. Nekem csak 512 megás moduljaim vannak, így próbálkozhatom 2x512-vel dualban vagy 3x512 simplán. Nos a játék memória igénye a dobozon feltüntetve igazán nem sok 128 mega, talán 256, de ez a játék 10 ezernél több egységet is tud kezelni és I. világháborúról lévén szó, könnyen lehet is benne gyártani több ezer egységet. Ha már kiválasztok 2-3 gépi ellenfelet, meg 2-3 saját szövetségest, akkor könnyen 20 ezer katona is õldökli egymást a csatatereken és bizony ilyenkor már roppant kevés az 1 giga ram is és ilyenkor egycsapásra roppant mód belassul a játék. Szóval 2 giga is elkelne neki simán, ami nem gond egy mai alaplapon, de gond egy ddr1-es memóriát kezelõ lapon.

Axon
Nekem a Call of Duty játék United Offenzive nevû kiegészítõje szaggat de eszméletlenül. Mondanom sem kell, hogy nem a gép sebességével lehet a gond. Régebben egy jóval lassabb gépemen sem szaggatott. Nem tudom mi lehet a gond.

De most hogy kiléptem, újra már nem tudok belépni a gamebe -.- Nem indul... Klassz, hogy ezek szerint ehhez egy régi gép kell 😛
Rájöttem a megoldásra... A videóbeállításoknál opengl vezérlésre kellett állítanom. Azzal hasít a játék, ahogy az elvárható egy ilyen régi cucctól.
Ott valami más hiba lehet. Töredezettségmentesítés? Dxdiag, azon belülhang hardware-gyorsítást nem vette minimumra valamai pl. Sok minden lehet. Esetleg egy másik driver? Van lehetõség bõven.

Normális dolog az, hogy egy 2000-es játék (Rune) akad a gépemen? Nem durván, de azért akad (1024x768-ban...). A gépem ma már ratyi, de azért egy 2000-es játékhoz nem hinném... Celeron 2,8 Ghz, 2 gb RAM, 512 mb Sapphire HD2600 Pro.
Szerintem is lapozzunk!
Mindjárt beprivizek valakit. 😊

RaveAir
Nem vitázunk, mert sok az egy arányban leszavaztunk. 😛

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
most komolyan crack vs image vitát nyitunk? ugyan már gyerekek😄

😊 Gondoltam.

Atomreaktor
Magnum P.I. 😉

😊) Mármint melyik féle?

Atomreaktor
egybõl a magnum ugrott be😊
(elsõ évad megvan szinkronosan, ha kell valakinek)😉

No igen! De van pár játék, aminél a crackkelt indítófile miatt lesz egy idõ után használhatatlan, vagy instabil. Nem beszélve pl. a NWN2-nél kifejezetten elõnyös, ha eredeti exe van, mivel a sorban kijött patch-csek ezt keresték.

RaveAir
Nem tudom, hogy mit bonyolítod. Sokkal egyszerûbb 1 file-t felülírni, mint lemezképet csinálni, és hasonlókkal szenvedni.

Nálam sem. Be kellett mindig mountolni az "eredeti" lemezt. Semmi mini image! 😞
Mondjuk a Legend:Hands of God is ilyen még /pill.

Axon
Sajnos ez a Runaway 2-nél nem mûködött.

Szépjóreggelt!
No nem akartam tegnap szét offolni. Amúgy a Test Drive Unlimited-et épp ezért próbáltam ki. Mivel a szigetet teljesen élethûen adja vissza, modellezték le.

takysoft
eleve "re", hisz magas magánhangzóval mégzõdik... kettõvel is egymás után😄 (és tényleg... 2 "i" van ott, és mégis vannak akik "j"-nek ejtik😄 )

takysoft
NA! ne keverjük. No-CD megoldásokat én is használok. Lemezkímélés. sosem játszom eredeti lemezrõl.. tény..

Node crack???? azt nem... sõt még a warez-t se crackelem, ha tehetem. Az nem eredeti exe. Az nem az én játékom, amit megvásároltam. Sõt, javarészt bugos is. Alcohol+Yasu+miniimage a játékok 95%-ához elég.

Azt már meg sem merem súgni, hogy az egyik nagyéném nemrég költözött vissza Chicagó-ból Hawaii-re (és nem ra, ahogy én is ejtettem évekig), Waianae településre.
Ettõl még majd lenne egy kérésem. 😊

IMYke2.0.0.0
Én is NoCD/DVD-zek eredeti játékok esetében is.
Arról nem is beszélve, hogy fordítás-teszteléskor sokkal kényelmesebb így az élet... 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Miért, mi abban a rossz? Kényelmes, legális, élettartam növelõ.

[merlinw.org]

Rajtam nem múlik majd.

szotyimutyi
Halihó! Egy "régi alapítónak" kérjük gyakrabban beirogatni...Jó hallani felõled! 😊))

Egyre jobb lesz.

kirol
Delet!

😊))) Majdnem!
Melózgatok, meg a szokásos kártékony dolgok.

Szépjónapot mindenkinek!

Axon
Én is így vagyok a BIOSHOCK-al. Fél óra játék után néhány napig szívritmus szabályzót kellett szednem, hogy helyrerázódjak.

kirol
Nekem eszembe nem jutna egy eredeti játékomat megcrackelni.

Axon
Lehet, hogy röhejesnek tûnik, de én is crackelni szoktam az eredeti játékaimat is. Én ugyan is mindig elpakolom a cd/dvd-imet egy szekrényben levõ cd tartóba. Na most szörnyen idegesítõ minden játék indításakor elõkotorászni, betenni, megvárni míg felismeri, majd ellenõriz, végül elindul, majd dvd kivesz, tokba betesz, szekrény nyit, cd tartóba betuszkol, szekrény becsuk, káromkodik, majd megpróbál önfeledten játszani.

Axon
Csõváz MAD. Örülünk, hogy benéztél. Olyan rég voltál már itt, hogy azt gondoltam elköltöztél valami egzotikus országba fûszoknyás lányokat molesztálni és ital boltokat eltartani :-)

takysoft
én meg nem😄
gyakorlatilag nincs itt a polcon olyan játékom eredetiben, amin lenne másolásvédelem. Amin meg van, azt Alcohollal tökéletesen tudom emulálni.(annyira nem nagyon azok a képfájlok)

RaveAir
A Bioshock engem felidegesített, és valamiért egyáltalán nem tetszett. Most éppen a Crysis Warhead-et nézegetem... Két hét alatt már sikerült megcsinálnom egy pályát.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy esténként kényelmesebb 1-2 CoD2 partit lenyomni online, mint valami tartalmasba belekezdeni. Ez is fõleg a feszültség levezetése miatt van.

RaveAir
Én is no-disk töréseket használok eredeti játékok esetén is. Ne kopjon nekem se a lemez, se a meghajtó!

moonster
Én nagyon beparáztam a BIOSHOCK-on, abba is hagytam.
Kirolnak igazat adok, nagyoin is. a 24 óra nagyon kevés, vagy jó lenne, ha elég lenne 1 óra alvás, vagy néha megállítani az idõt, like Hiro Nakamura.

Tunguska 2, jó lenne már. Németbõl senki sem fordítja magyarra?
Randal
Morrowind megjelenése óta😛 Elsõ karakter még mindig. Igaz fél-egyéves szünetek bejátszanak😊